systema Odesláno 10. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2010 Jinak omluva Blacksteelovi. Můj příspěvek byl mířen na zakladatele topicu Jay Doll a Blacksteel ho citoval, jak teď pozoruji. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 10. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2010 Jinak omluva Blacksteelovi. Můj příspěvek byl mířen na zakladatele topicu Jay Doll a Blacksteel ho citoval, jak teď pozoruji. Máte nějakou spojitost s výše uvedeným (nebo nějakým jiným) obchodem? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
systema Odesláno 10. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2010 2 Vit: Můj první příspěvek by bez toho nedával smysl, takže to spojitost nebo lépe smysl rozhodně má. Už jen proto, že nechci někoho osočovat, že má rádobyvtipné příspěvky neprávem, když jsem si jednoduše zmýlil nick. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 10. srpna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2010 (upraveno) 2 Vit: Můj první příspěvek by bez toho nedával smysl, takže to spojitost nebo lépe smysl rozhodně má. Už jen proto, že nechci někoho osočovat, že má rádobyvtipné příspěvky neprávem, když jsem si jednoduše zmýlil nick. Zeptám se ještě jednou na to samé, na co se ptal Vít, ale jinými slovy, aby to bylo pochopeno správně. Jmenujete se Bendl(ová), případně Dušák(ová), případně vlastníte nebo prodáváte v obdobném obchodě s hodinkami? Edit: Neber si to osobně, ale jen by mne zajímal motiv proč někdo finančně nezainteresovaný v tomto byznysu hájí tento zvláštní prodejní přístup výše zmíněného obchodu. Upraveno 10. srpna 2010 uživatelem Jay Doll Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
911 Odesláno 10. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2010 Zeptám se ještě jednou na to samé, na co se ptal Vít, ale jinými slovy, aby to bylo pochopeno správně. Jmenujete se Bendl(ová), případně Dušák(ová), případně vlastníte nebo prodáváte v obdobném obchodě s hodinkami? tak odpovedel, ze spojitost ma. nikdy se tu nekadrovalo. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 10. srpna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2010 (upraveno) tak odpovedel, ze spojitost ma. nikdy se tu nekadrovalo. Mě spíš přišlo že nepochopil dotaz. Já tu nikoho nekádruju, bylo to samozřejmě myšleno s nadsázkou Upraveno 10. srpna 2010 uživatelem Jay Doll Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lib Odesláno 10. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2010 Jay Doll, o me nezainteresovanosti asi nemuze byt pochyb. Obzvlast na nasem trhu obchodnik nemuze mit cely sortiment skladem. Vzdyt si jen prestav, ze prodavas R, PP, OP a dalsi. Treba 5 slusnych znacek. Na kazdou znacku muze pripadat v prumeru kolik modelu? Rekneme 30? A prumerna nakupni cena? Treba 100.000?Tak to mame umrtvemych 15 milionu a vime, ze budeme stastni, kdyz se bude tocit nejakych 20% modelu, o ktere je opravdu zajem. Takze techto oblibenych modelu musim od kazdeho prodat pet, deset nebo i dvacet kusu, jen abych vydelal na zasoby. Nehlede na provozni naklady, prodejni prostory......No a pak prijde Chronomagor, vyzkousi a rekne: Tak ja bych si jeden kousek vzal, ale co to? Podle serioveho cisla to tady na prodejne mate uz tri roky! No tak bez slevy 30% se na vas muzu vykaslat. To si radsi objednam novy z Amerily!Takze ja prodejny a jejich politiku celkem chapu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kubson Odesláno 10. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2010 lib má recht.. PP vám zadarmo nedá ani hodinku, to možná dělají panáčci od MpM tady se musí investovat a hodně... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jay Doll Odesláno 10. srpna 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2010 Jay Doll, o me nezainteresovanosti asi nemuze byt pochyb. Obzvlast na nasem trhu obchodnik nemuze mit cely sortiment skladem. Vzdyt si jen prestav, ze prodavas R, PP, OP a dalsi. Treba 5 slusnych znacek. Na kazdou znacku muze pripadat v prumeru kolik modelu? Rekneme 30? A prumerna nakupni cena? Treba 100.000? Tak to mame umrtvemych 15 milionu a vime, ze budeme stastni, kdyz se bude tocit nejakych 20% modelu, o ktere je opravdu zajem. Takze techto oblibenych modelu musim od kazdeho prodat pet, deset nebo i dvacet kusu, jen abych vydelal na zasoby. Nehlede na provozni naklady, prodejni prostory...... No a pak prijde Chronomagor, vyzkousi a rekne: Tak ja bych si jeden kousek vzal, ale co to? Podle serioveho cisla to tady na prodejne mate uz tri roky! No tak bez slevy 30% se na vas muzu vykaslat. To si radsi objednam novy z Amerily! Takze ja prodejny a jejich politiku celkem chapu. Existuje několik obchodních modelů jak se tohle dá vyřešit. Jeden tady již naznačoval Tada: Wempe má několik poboček a v každé jsou nějaké hodinky vystavené. V případě zájmu není problém dodat konkrétní model na prodejnu převozem z jiné. Další možnost v česku ukazují třeba butiky GP a Hublot, které si vždy od výrobce zapůjčí na nějaký čas určitý model a když se neprodá, zase putuje zpět nebo případně dále. Díky tomu bylo možné se podívat v Praze naživo u GP na 3 zlaté mosty s turbem, případně Jackpot. Zde odpadá problém se skladovými ležáky, kterých by se nezbavili. Těch 20% modelů co se točí a je o ně zájem by rozhodně v tom případě mělo být skladem. Podle mne obchodník u každého brandu má určitou představu o tom, jaké hodinky se prodávat budou a jaké méně, v závislosti na reklamních akcích plánovaných výrobcem. Zrovna u těch Nautilů by se to dalo předpokládat, když jsou jich plné časopisy. A Chronomagor co kouká na výrobní číslo, tak jasně že to možné je, ale pokud by někde ležely hodinky třeba 10 let, na jejich kvalitě a hodnotě to nic neubere. Samozřejmě by se mělo vzít v potaz, že vyschne olej a budou muset do servisu, ale to by snad nebyl problém dohodnout, že ty hodinky pošlou na generálku a dodají o něco později se slevičkou nebo nějakým hezkým dárkem navíc. Všecko je to o snaze a motivaci obchodníka vyjít klientovi vstříc, to je primárně to na co jsem v příspěvku poukazoval. Když si někdo otevře obchůdek s logem Breitling, objedná 3 modely a bude čekat jestli někdo příjde, a když už příjde a bude chtít jiný, než skladový, tak ho pošle pryč aby se vrátil za pár let, to přece nemůže fungovat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 10. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2010 Všecko je to o snaze a motivaci obchodníka vyjít klientovi vstříc, to je primárně to na co jsem v příspěvku poukazoval. ... Pod toto sa podpisem, podla mna to je klucove. Ak pri hodinkach za mega obchodnik oznami ze poradovnik je na 20rokov a "dufajte ze niekto umrie" tak by som sa asi ani nezasmial. Ide o pristup, ochotu (aspon jej "prezentovanie" klientovi). Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
systema Odesláno 10. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2010 Zeptám se ještě jednou na to samé, na co se ptal Vít, ale jinými slovy, aby to bylo pochopeno správně. Jmenujete se Bendl(ová), případně Dušák(ová), případně vlastníte nebo prodáváte v obdobném obchodě s hodinkami? Edit: Neber si to osobně, ale jen by mne zajímal motiv proč někdo finančně nezainteresovaný v tomto byznysu hájí tento zvláštní prodejní přístup výše zmíněného obchodu. Tak kdyby citoval můj první příspěvek, bylo by to pochopeno správně. Jinak ano. Pohybuji se v segmentu luxusního zboží, to je asi tak celé. Proto také můžu argumentovat a nejen tak tlachat... Hlavně pokud někdo považuje za zvláštní přístup obchodníka, který má nastaveny kritéria od někoho jiného, tak jsou výtky na něj, ať je to Dušák, Bechyně nebo Carollinum, úplně mimo. Zkuste napsat do PP, Rolexu a vysvětlit jim to lépe. ;-) Jinak i kdybych byl samotná "Dušáková" nebo "Bendlová", tak to zhola nic nemění na tom, že to není argument, jen jakási snaha o zesměšnění, když argumenty docházejí. Každý, kdo má jiný názor, je vlastně malá Bendlová nebo Dušáková? ;-) Myslím si, že půjčování Rolexů atd. na koukání do obchodů můžeme škrtnout, pokud nemáme obchod v Monaku, stejně tak jako výměnu s jiným obchodem, už jen kvůli rivalitě, regulím nebo že nikdo jiný zastoupení nemá. Je to jakoby se někdo rozčiloval, že Scuderia Praha nemá Ferrari Italia zrovna s jeho oblíbenou barvou sedaček a když by musel dokonce počkat, protože Ferrari nemá výrobní kapacitu a před ním je spousta zájemců, to by byla teprve pohroma a hned by běžel zesměšnit ředitele Pergla na internet, protože je to přeci hlupák!:-)) Nakonec by se mu ještě vysmál kdyby zkrachoval, protože mu auta zůstali ve skladu, jelikož barva, typ...zájemcům prostě nesedí. Vždyt on by si je od Ferrari jen půjčil a kdyby to byl ležák, tak by jim je vrátil zpět.:-)) Takhle to prostě nechodí, luxusní zboží nejsou rohlíky, jejich prodej má určitá pravidla a bohužel i finanční aspekt věci. Ať už jde o Ferrari nebo PP. Nesmí to ovšem přerůst v to, že obchodník rozdává jen brožury, s tím souhlasím. To celé, co jsem napsal můžete přeskočit, stačí se jen zeptat na jedno. Nechal by Rolex nebo dokonce Patek zastoupení někomu, kdo má zvláštní prodejní přístupy a neplní standarty? Zaujala mě ovšem jedna věc a to jsou modely prodeje. Jak vyřešíte aspekt variability konfigurace hodinek, šíře sortimentu a samozřejmě jeho ceny, pokud by se šplhala řádově do stovek milionů? Nezapomeňte do toho zakonfigurovat vrtošivé zákazníky, protože 100 lidí má 100 názorů a také občasnou neochotu výrobců dodávat specialitky. Mrzuté že? :-)) Mám o tom něco nastudováno a rád se poučím:-) Mimochodem ano, jsem vinen, hodinky nakupuji v Carollinu! :-)) 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
systema Odesláno 10. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. srpna 2010 Mě spíš přišlo že nepochopil dotaz. Já tu nikoho nekádruju, bylo to samozřejmě myšleno s nadsázkou Přesně tak. Vit citoval jiný příspěvek + jsem si ho přečetl ve smyslu "Má to nějakou spojitost s obchodem..." = můj omyl Sečteno a podtrženo, tímto třeba i panu Vitovi říkám, ať mě bere třeba jako prodejního asistenta až po majitele (to bych byl milerád:-) ). Každá mince má dvě strany a alespoň zůstane pluralita názorů zachována. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 11. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2010 Přesně tak. Vit citoval jiný příspěvek + jsem si ho přečetl ve smyslu "Má to nějakou spojitost s obchodem..." = můj omyl Sečteno a podtrženo, tímto třeba i panu Vitovi říkám, ať mě bere třeba jako prodejního asistenta až po majitele (to bych byl milerád:-) ). Každá mince má dvě strany a alespoň zůstane pluralita názorů zachována. :-) Děkuju za odpověď. Souhlasím s tím, že pořadník dodává dané značce (modelu) punc vyjímečnosti. Víc než 5 let je ale podle mě příliš dlouho. Je možné vědět, kolik modelů PP máte na skladě? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
systema Odesláno 11. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2010 Je možné vědět, kolik modelů PP máte na skladě? Prodejního asistenta až majitele berte s nadsázkou. ;-) Až se tam někdy půjdu podívat, zkusím to vysondovat... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
B.F.G. Odesláno 11. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2010 Prodejního asistenta až majitele berte s nadsázkou. ;-) Až se tam někdy půjdu podívat, zkusím to vysondovat... Já bych se s dovolením zeptal ještě trošku jinak. Jak chce obchod s luxusním zbožím prodávat něco, co zákazník ani neviděl? Ono se to dá komentovat skladovýma zásobama, pořadníkama a investicí o velkého množství variant? To nemůžou mít ANI JEDNY NA UKÁZKU? Ještě takový postřeh, občas jsem viděl obchod s luxusními auty, a vždy tam nějaké stálo, zrovna Ferrari ležáky nemá, to byl špatný příměr. Nebo se Ferrari nakupuje tak, že přijdu do obchodu, oni mi šoupnou do ruky ovladač od PS3 a zapnou televizi? Pokud by Ferari náhodou někde nějaký ležák mělo, tak bude mit v NOS stavu za 30 let docela dobrou cenu... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
NIGHTinGALE Odesláno 11. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2010 (upraveno) ...Je to jakoby se někdo rozčiloval, že Scuderia Praha nemá Ferrari Italia zrovna s jeho oblíbenou barvou sedaček a když by musel dokonce počkat, protože Ferrari nemá výrobní kapacitu a před ním je spousta zájemců, to by byla teprve pohroma a hned by běžel zesměšnit ředitele Pergla na internet, protože je to přeci hlupák!:-)) Nakonec by se mu ještě vysmál kdyby zkrachoval, protože mu auta zůstali ve skladu, jelikož barva, typ...zájemcům prostě nesedí. Vždyt on by si je od Ferrari jen půjčil a kdyby to byl ležák, tak by jim je vrátil zpět.:-)) ... Mimochodem ano, jsem vinen, hodinky nakupuji v Carollinu! :-)) Má nějaký smysl srovnávat automobil, na který se dá objednat několik desítek prvků z příplatkové výbavy (barvou vozu počínaje, potahem interiéru konče) s hodinkami, kde je možná individualizace tak maximálně ve formě výměny tahu za řemen? Teď jsem si objednal novou kuchyni. A budu čekat 3 měsíce, než se vyrobí, ale ne proto, že by byla až tak luxusní, nýbrž kvůli variabilitě skříněk a sorterů do nich. Ano, luxusní zboží se většinou na sklad nevyrábí, ale čekačka 20 let, o které se psalo v prvním příspěvku, je blábol, kterým Carollinum hrubě ustřelilo. Až tam zase půjdeš kupovat hodinky, můžeš jim to vyřídit Edit: sorry, jen 15 let byla ta čekačka. Upraveno 11. srpna 2010 uživatelem NIGHTinGALE 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Hasňa Odesláno 11. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2010 (upraveno) Za sebe musim rici, ze nesouhlasim s temer nicim to tady napsal kolega systema. Jsou to jen reci, ktere slysim u kazdeho prodejce, co se neumi postarat. Jak jsem tady jiz psal, jsou prodejci, kteri se postarat umi. A hodinky za tri kila (Rolady), kterych se vyrobi milion rocne fakt nejdou porovnavat s Feckem za 7,5 mega. I kdyz by si to mozna pan prodejce moc pral. Pokud by mi nejaky prodejce zacal vypravet tyhle pohadky, a michal hodinky za par susnu dohromady s Ferrari, bylo by to to posledni, co bych od nej slysel. Ale jak rikam, jde o muj osobni nazor, ktery muze byt zcela mylny, ale tak uz to byva. Lidi jsou různý a různý koníčky maj. Upraveno 11. srpna 2010 uživatelem Hasňa 1 1 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
safi Odesláno 11. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2010 A máme vůbec jistotu, že čekací lhůtu slyšel kolega správně? Abysme za chvíli třeba nevyrazili zlynčovat osazenstvo Carollina úplně zbytečně..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník Tada Odesláno 11. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2010 Srovnání hodinek s auty je směšné, takhle to prostě nefunguje. A že nemají "speciality" na skladě? Co je ku.va na PP Nautilus v oceli a Daytonách v oceli speciálního? Však jsou to základní modely. 3 2 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
utrejch Odesláno 11. srpna 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. srpna 2010 Srovnání hodinek s auty je směšné, takhle to prostě nefunguje. A že nemají "speciality" na skladě? Co je ku.va na PP Nautilus v oceli a Daytonách v oceli speciálního? Však jsou to základní modely. Je videt, ze jsi expert Za prvy: sehnat daytony v ocely je tezsi nez jakekoli ve zlate ... za druhe: Koukni se kolik hodinek v ocely PP vubec dela ... a vubec ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se