Přejít na obsah

Rolex vs. Zenith

86 hlasů

1. 1. Které by jste doporučili?

• Zenith
      24
    • Rolex
      41
    • Ani jedny (Tak jaké?)
      21

• Prosím přihlaste se nebo zaregistrujte, abyste mohl hlasovat v této anketě .

Doporučené příspěvky

Návštěvník Kamil

to Kamil: Rolex není hodinařina :suicide_anim: ?

Jestli tam necítíš nebo nerozeznáš zkratku a nadsázku, stejně ti nemá cenu nic vysvětlovat.:D

EDIT: Taky bych ale od Zenithu vybíral jiné modely. Líbí se mi z nové kolekce El Primero buď Rattrapante nebo Retrotimer. Ale úplně nejvíc se mi od Zenithu líbí starší model Grande Date v bílé i černé. Tady jsou moc pěkný fotky. A taky je v šedé Grande Date Rattrapante. Posted Image

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

sect:

Těžký... sám tohle dilema řeším, přecijen zenithy už mám několik měsíců :D ... ale popravdě, ještě jsem nenašel Rolexy, který by moje zenitky přebily. Buď jsou moc velký nebo moc malý nebo nemaj AR, nebo jsou nevýrazný nebo maj plechovou sponu atd.

Navíc u Zenithu mi vyhovuje, že ač jsou na první pohled celkem nápadný, tak značka neupozorňuje laiky "hele jak jsme drahý".

Z fotek se to soudit nedá, každý kdo vzal na srazu moje chrono aero do ruky, tak přiznal, že jsou daleko hezčí, daleko preciznější a daleko méně kolotočový než z fotek.

Jako alternativu (ve stejné cenové kategorii) k Zenithu bych chápal Panerai nebo JLC z master-řad. Rolex je imho jiná kolej.

kamil:

mě naopak odklon od řad Defy a Defy extreme mrzí - tím se Zenith před pár lety hodně zviditelnil - kdybych např. já dnes hledal usedlejší model, tak nepůjdu k Zenithu ale k JLC

Odkaz ke komentáři

S ohledem na to, jak nesourodý modely jsi sem jako předvýběr hodil bych řekl, že řešíš spíš značku než hodinky samotný..........Jak máš velkou ruku? Ty to dilema neřešíš? Jak je možný, že ti padnou takto rozdílný hodinky? Vždyť ti Zenithy jsou minimálně vysoký jako hrom.

Díky za názor, aspoň si trochu ujasním co vlastně chci. Kdybych řešil jenom značku, tak zůstanu u Breitlingu a zvažuji Rolex. O Zenithu bych vůbec nepřemýšlel. Ruku mám 18,5 ale tenhle model Zenithu není tak velký, takže v pohodě. Jak jsem psal, Rolex jsem nikdy nechtěl a byl jsem rozhodnutý pro Zenith, až teď mně zaujal Milgauss a líbí se mi čím dál víc. A nepopírám že i ta značka má něco do sebe :thumbsup_anim: .

.......Nicmene, zrovna tenhle model, cos postnul, je pro me totalni kyc :( Me to otevreny srdce prijde jen jako fejk turbilon a to mi k tomu nesedi. Nehlede na to, ze k temhle sportovnim hodkam se to ani nehodi......

No a právě to otevřené srdce je to, co se mi na nich líbí nejvíc a čím mně původně i zaujaly.

sect:

....Navíc u Zenithu mi vyhovuje, že ač jsou na první pohled celkem nápadný, tak značka neupozorňuje laiky "hele jak jsme drahý".....

....k Zenithu bych chápal Panerai nebo JLC z master-řad. Rolex je imho jiná kolej....

Právě kvůli té relativně neznámé značce jsem si je i původně vybral (já vím jakou mají cenu a ostatním do toho nic není)........

Panerai se mi nelíbí, stejně jako do nedávna Rolex, ale třeba taky najdu model, který to změní.

Jediné co mi chybí u obou je datum, ale když si na to zvykli jiní, věřím že se mi to taky povede. Rolexy jsou navíc asi fakt univerzálnější, dají se nosit denně a když občas musím v obleku, tak taky nebudou u nikoho budit pohoršení. Takže k dnešku vedou. Zatím díky všem za názory a reakce.

Odkaz ke komentáři

Geniálně bys to rozseknul Daytonami s El Primerem. Dobrá rada, co? :evil2:

Bohužel rozpočet je omezený a navíc, i když budu asi ukamenován, Daytony se mi nelíbí :whistling: . Jediný model od Rolexu, který se mi fakt líbí, je právě Milgauss.

To už seš :) Pro mě určitě ... :P

Prosím Tě, buď piš k tématu, nebo běž otravovat někam jinam. Dík.

• Dát hlas 2
Odkaz ke komentáři

Jediný model od Rolexu, který se mi fakt líbí, je právě Milgauss.

Je vidět, že to bereš fakt jen srdcem. Co kdyby ses odpíchnul od požadavků na funkce, že si řekneš: datum ano/ne, otočná luneta ano/ne, průhled ano/ne atd...

třeba tě to někam posune

Pro mě třeba otočná "diver" luneta a datum je na definitivních hodinkách nutnost - protože to používám.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Explorery jsem teď viděl v Rajchu, jsou moc pěkný, ale vypadají spíš na 36mm než na 39mm, což třeba mě osobně vůbec nevadí...

Rolexky mají jednu výhodu - nadčasovost. Za 30let budou vypadat pořád stejně dobře jako vypadají dnes.

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada

Tak to si asi viděl starší model 36mm.

No Možné to je, zase na druhou stranu proč by měli ve výloze staršá model? Ale hodinky jsou to pěkný.

Ty 39mm bych možná radši vzal než Milgaussy.

• Dát hlas 1
  • Hlasovat proti 1
Odkaz ke komentáři

Chceš vybrať jedny finálne hodinky vhodné pre rôzne príležitosti, takže pre a proti. Zenith má navrch v strojku, v určitej hravosti, avšak to okienko trochu kričí, rezerva náťahu u finálnych hodiniek nie je podstatná a povrchová údržba bude zrejme náročnejšia. Rolex má nevtieravý dizajn, spoľahlivý kaliber, dobrú magnetickú odolnosť a dosť dôležitá je jednoduchšia povrchová údržba, na druhej strane sa môže zdať nudný a prehliadnuteľný /niekto to môže považovať za výhodu/. Úroveň servisu u obidvoch by môhla byť rovnaká, no Rolex zvýhodňuje veľmi jednoduchý servis strojka /vyjadrenia niektorých hodinárov v tlači/. Podľa mňa v tomto prípade Milgauss.

Odkaz ke komentáři

Rolexky mají jednu výhodu - nadčasovost. Za 30let budou vypadat pořád stejně dobře jako vypadají dnes.

To je ale otázka, jestli chceš hodinky nadčasové nebo jako výpověď doby, kdy byly pořízeny. Kdyby tenhle faktor nehrál roli, nedělaly by se heritáže a vůbec, retro by nefrčelo.

Samozřejmě nesmí to být bling-jetset. Ale podle mě třeba zrovna Defy (jak jinak ;) ) jsou hodinky, které jsou hodinářsky poctivé, ale designově už teď odkazují na "rebelské" období zenithu. Mě osobně mrzí, že nemám prachy a asi ani odvahu na nějaké Defy Extreme.

Odkaz ke komentáři

Pokiaľ by som sa mal rozhodnúť medzi týmito hodinkami - u mňa Zenith. Mal som tú česť mať ich na ruke na letisku v Antalyi v bikolóre s ružovým zlatom za bratru 14.999,- ?.

Na fotografii vypadajú horšie ako v reáli.Mám podobne hrubé zápästie ako ty na ruke mi sedeli.

Odkaz ke komentáři

Cus Orlovaku, zalezi jakou mas pracku a jestli jsi spis casual nebo bussiness typ. Milgausy jsou malinke, pekne pod manzetu kosile.

Zenith je pro me spise sportovni divocina, extravagance a 10 deka na zapesti oproti Rolexu navic...

Zenith moc často nepotkáš, a tenhle jakbysmet, ale kdykoliv jsem tyhle Zenith viděl u někoho na pazouře, tak měl pokaždé bussines dress, tj. oblek, světlou košili a kravatu.. Vlastně pardon, jednou na srazu je měl Conrad v k džínám.. ale Chronomagory nepočítám jako vhodný vzorek :)
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Snow

Ty mi mají teprve tento týden přijít, takže zatím ne.

Mimo protokol. A ?

Edit - teď jsem si všiml, že máš v hlasování možnost jiné. Pokud jiné tak vždycky ikonu, starší Zenith Rainbow.

Upraveno uživatelem Snow
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...