sibirnaya Odesláno 9. října 2013 Nahlásit Odesláno 9. října 2013 matadory spokojenost, jezdim je uz vod 2003, v ty 18ce mi vydrzej 40 tis jedny gumy..
African Odesláno 9. října 2013 Nahlásit Odesláno 9. října 2013 Čekal jsem to, takže nankang nebrat .......... http://www.autoexpress.co.uk/tyre-guides/45316/nankang-snow-sv-2
tenge Odesláno 9. října 2013 Nahlásit Odesláno 9. října 2013 (upraveno) však jsem je hned vyřadil..a dal tyto plus jeste zvazuju ty Matadory..ale neznam je. Na yokohamách jsem najel 80 tis ale už je znát únava..Tak jsem to zúžil na 225/65 R17Pirelli scorpion winterNokian WR G2 SUVNokian WR SUV 3Dunlop grandtrek touringContinental CrosscontactVíce se už s tím nehodlám zabývat..pokud někdo víte reference nebo byste sehnal 4 ks za dobrou cenu poraďte mi..díky Upraveno 9. října 2013 uživatelem tenge
Návštěvník dlubix Odesláno 10. října 2013 Nahlásit Odesláno 10. října 2013 No jo, tak jsem tu objednávku zrušil a vyzkouším asi ty Nokian teda.
bedan Odesláno 10. října 2013 Nahlásit Odesláno 10. října 2013 No jo, tak jsem tu objednávku zrušil a vyzkouším asi ty Nokian teda.Já teda z Nokianů odvázaný nejsem. Neměl jsem je na osobáku ale na 2 dodávkách, takže to bylo provedení se zvýšenou nosností, obojí 195/65 - 15, životnost jedna sezona cca do 20 000 km - a to už v březnu byly hluboce pod 4 mm. Pokorně jsem se vrátil k dražším Michelinům, které mi odjedou ty zimy 2.
xjr1 Odesláno 10. října 2013 Nahlásit Odesláno 10. října 2013 No jo, tak jsem tu objednávku zrušil a vyzkouším asi ty Nokian teda.A já bych zas Nokian pochválil, kdysi jsem je měl (nějaký předchozí model, označení už nevím) na Maximě, zkušenost vynikající, jak na sněhu, tak na vodě a výdrž uspokojivá (H). No a tak jsem je vloni před zimou koupil manželce na SantaFe a opět proti nim nemůžu říct nic špatnýho, na suchu i na vodě dobrý, na sněhu vynikající, tož tak. Jinak k pneumatikám obecně, dost se tu řeší výdrž podle typu pneu, což není úplně směrodatný. Životnost ovlivňuje poměrně výrazně taky rychlostní kategorie, čím vyšší, tím jde guma rychlejc do kopru. A taky je potřeba brát v úvahu, že pneu, který vypadají jako stejný (značka, typ), mohou a často i bejvaj v odlišnejch rozměrech rozdílný konstrukce. Takže nelze automaticky předpokládat, že když mám dobrý zkušenosti s patnáctkama na oktávce, budou sejný gumy stejně dobrý i na osmnáctkách pro nějaky SUV...trochu přeháním, ale je to tak.
bedan Odesláno 10. října 2013 Nahlásit Odesláno 10. října 2013 A já bych zas Nokian pochválil, kdysi jsem je měl (nějaký předchozí model, označení už nevím) na Maximě, zkušenost vynikající, jak na sněhu, tak na vodě a výdrž uspokojivá (H). No a tak jsem je vloni před zimou koupil manželce na SantaFe a opět proti nim nemůžu říct nic špatnýho, na suchu i na vodě dobrý, na sněhu vynikající, tož tak. Jinak k pneumatikám obecně, dost se tu řeší výdrž podle typu pneu, což není úplně směrodatný. Životnost ovlivňuje poměrně výrazně taky rychlostní kategorie, čím vyšší, tím jde guma rychlejc do kopru. A taky je potřeba brát v úvahu, že pneu, který vypadají jako stejný (značka, typ), mohou a často i bejvaj v odlišnejch rozměrech rozdílný konstrukce. Takže nelze automaticky předpokládat, že když mám dobrý zkušenosti s patnáctkama na oktávce, budou sejný gumy stejně dobrý i na osmnáctkách pro nějaky SUV...trochu přeháním, ale je to tak. Já neposuzuji jízdní vlastnosti. Tam si myslím, že pokud stejné auto nevyzkouším bezprostředně po sobě s různými pneumatikymi, tak rozdíl v jízdních vlastnostech těch "lepších" pneumatik nedokážu posoudit. A i z testů jsou rozdíly mezi prvními 3 až 5 pneumatikami v dané kategorii minimální. Proto je pro mne jako uživatele podstatná brzdná dráha za všech podmínek (to se snažím vyčíst z výsledků testů) a potom zpravidla až osobní zkušenost s životností a konfortem (hluk). Zrovna tak vím, že nelze srovnávat různé rozměrové varianty ani u shodného dezénu. Proto taky výše píšu, že se mi neosvědčily z pohledu osobní zkušenosti se životností na dodávkách.
montemar Odesláno 10. října 2013 Nahlásit Odesláno 10. října 2013 Životnost ovlivňuje poměrně výrazně taky rychlostní kategorie, čím vyšší, tím jde guma rychlejc do kopru. to bych rek, ze je presne naopak. ale mozna se teda pletu.. na oktavce mi treba V-ckovy continentaly vydrzely vic, nez H-ckovy (oboje conti premium contact)
Bob Odesláno 10. října 2013 Nahlásit Odesláno 10. října 2013 Já teda z Nokianů odvázaný nejsem. Neměl jsem je na osobáku ale na 2 dodávkách, takže to bylo provedení se zvýšenou nosností, obojí 195/65 - 15, životnost jedna sezona cca do 20 000 km - a to už v březnu byly hluboce pod 4 mm. Pokorně jsem se vrátil k dražším Michelinům, které mi odjedou ty zimy 2.Ja taky Michelin doporucuju kudy chodim, uz mam asi ctvrty a vzdy super ...
xjr1 Odesláno 10. října 2013 Nahlásit Odesláno 10. října 2013 Bedan: Souhlas, speciálně s větou, že mezi pár nejlepšími obvykle člověk nemá šanci poznat rozdíl v běžnym provozu. Montemar: To je opravdu zvlášní;-)
montemar Odesláno 10. října 2013 Nahlásit Odesláno 10. října 2013 jj, zvlastni.. treba to neni v gumach, ale tim, jak razantne vzrostla kvalita nasich silnic v poslednich letech
Návštěvník dlubix Odesláno 10. října 2013 Nahlásit Odesláno 10. října 2013 Takže objednáno Nokian WR A3
long Odesláno 10. října 2013 Nahlásit Odesláno 10. října 2013 To je ale dobřem budeme si v klidu psát i po zimě. :-)No jo, tak jsem tu objednávku zrušil a vyzkouším asi ty Nokian teda.
dieegoo Odesláno 10. října 2013 Nahlásit Odesláno 10. října 2013 Chlapi jak moc řešíte, kde je daná pneumatika vyrobená? Věříte, že Nokian, který vyrobí soudruzi v Rusku bude stejně kvalitní jako Nokian od kluků z Finska? Continentalky teď prý začali flákat v Rumunsku a to kdo ví jakou důvěru taky nevzbuzuje. Osobně si tedy myslím, že výstupní kontrola tam být musí, všechno jedou mašiny, čili lidský faktor může výrobu zkazit fakt jen minimálně, ale přece jen... Od pneu-servisáka jsem slyšel, že třeba na Conti je dost reklamací od té doby, co je přestěhovali.
baza Odesláno 10. října 2013 Nahlásit Odesláno 10. října 2013 Mám NOKIAN Made in Russia na XC60 a v pohodě. Dnes začínám druhou sezónu.
taurus Odesláno 10. října 2013 Nahlásit Odesláno 10. října 2013 Mám osobní vynikající zkušenost s Conti. 2x zima ContiWinterContact TS 850 215/55 R16 93H TL Zimní na každé sadě jsem najel cca 45tis šťastných kilometrů na léto jsem dal CONTINENTAL CONTI PREMIUM CONTACT 2 215/55 R17 94W TL Letní . Jsem naprosto spokojenej, ale taky bych bez rozpaků šel do Bridgestonu. Francouzum ale z přesvědčení nažrat nedám i kdybych měl chodit pěšky. Pokud jde o to Rumusko jako zemi původu. Byl jsem tam několikrát pracovně a musím říct, že jsem se setkal se špičkovýma technologiema a nadprůměrně schopnýma lidma. (Dělám v automotive)Leckterá česká firma by v tom srovnání pohořela.
DavidC3 Odesláno 10. října 2013 Nahlásit Odesláno 10. října 2013 Tak sem vyměnil Fabii kombi DSG za nového Aurise touring CVT. Zatím 3 tis km a spokojenost. ..
tenge Odesláno 10. října 2013 Nahlásit Odesláno 10. října 2013 Tak sem vyměnil Fabii kombi DSG za nového Aurise touring CVT. Zatím 3 tis km a spokojenost. ..hybrida nebo klasiku? není vidět, zda je znak modrý..a jaké jsou zkušenosti s CVT
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se