Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Chlapci, čtyřkolky proháním už více než 7 let. Teorie o tom , že až ustřelí ...... znám, ale zatím zaplať pánbůh nezažil. A to jezdím jako dob....

Nicméně, kdo nezkusil.... stejně jako s automatem....

Bydlím na kopci a mnohdy jsem v zimě jediný, kdo dojede až domů, díky Quattro :-)

Odesláno (upraveno)

Většinou Audi? Proč vždycky se tady musí konkrétizovat, já si zase můžu myslet co chci třeba o majitelích BMW... Sakra, je o to o člověku, ne autě :( Tak tady se nebavme, jaké hovada jsme my, Audiňáci :D

Upraveno uživatelem Peta-Biker
Odesláno
Já ji vůbec nedeklasuju, čtyřkolka má své opodstatnění. Jen mě děsí někteří majitelé (většinou Audi), kteří si myslí, že ve čtyřkolce jsou nesmrtelní a můžou s ní jezdit jako v létě. Při dostatečné dávce rozumu a pudu sebezáchovy je s ní pak jízda v zimě samozřejmě nejjednodušší a nejbezpečnější. Nic se ale nesmí přehánět. Navíc taky záleží, jestli je to klasický torsen, nebo haldex a další různé elektronické šidítka na podobném principu..ty pak bývají dost často nedotáčivé až hrůza..

až vyzkoušíš... pochopíš... :-)

Ale souhlasím s Tebou, rozumu netřeba se zbavovat :-)

Odesláno
Většinou Audi? Proč vždycky se tady musí konkrétizovat, já si zase můžu myslet co chci třeba o majitelích BMW... Sakra, je o to o člověku, ne autě :( Tak tady se nebavme, jaké hovada jsme my, Audiňáci :D

Ač Audi již léta obdivuju, tak Péťo k této značce škodolibě přidám tento link :

http://tn.nova.cz/magazin/auta/novinky/nej...-prvni-rok.html

:speak_cool:

Odesláno
Chlapci, čtyřkolky proháním už více než 7 let. Teorie o tom , že až ustřelí ...... znám, ale zatím zaplať pánbůh nezažil. A to jezdím jako dob....

Nicméně, kdo nezkusil.... stejně jako s automatem....

Bydlím na kopci a mnohdy jsem v zimě jediný, kdo dojede až domů, díky Quattro :-)

Na to lze jen popřát hodně štěstí, aby sis ty teorie neozkoušel.. Kupodivu audin potkám v zimě rozstřelených nejvíc.. letos hned první byla A6. Baví mě, jak si teď každý kdo bydlí na kopci kupuje čtyřkolku jako nutnost. Nemyslím to osobně, nevím, kde bydlíš ty.. Ale tam, kam dřív naši tátové a dědové vyjeli s MBéčkama a 120cáma s náhonem na zadek, dneska každej musí mít čtyřkolku, protože bez ní by se nedostal domů..

Odesláno

Jéé..co se hned čertíš? Prostě je to má zkušenost, možná mám na ně smůlu. To auto za to nemůže, nic moc proti němu nemám, i když mě nebaví. Já o nikom neřekl, že je hovado..ale audiňák brett před chvíli prásknul, že jezdí jak dob.... což opět potvrzuje to co vidím kolem sebe. Aby ti to nebylo líto, tak prasat v BMW potkávám minimálně stejně tolik, ne-li více.

Návštěvník Tada
Odesláno
Tado, už zase jsi tady ten nej...?

Co čtyřkolka jako Quattro?

Audi Coupé Quattro - to jeprvnější Quattro bylo snad první auto, který jsem fakt chtěl :)

Permanentní pohon 4 kol s mechanickým diferenciálem uprostřed je dobrá věc. Quattro od audi (když pominu model A3 a TT, které mají Haldex) je poměrně čistá koncepce pohonu, která dává smysl i mě. Dá se řídit plynem, trakce je samozřejmě lepší a nedělám si ulize o tom, kdy by byl na zasněžené okresce rychlejší - jestli zadokolka nebo quattro...

Ale jak psal dawe009 - dřív se každý všude nějak vydrápal. Je teda fakt, že bezpečnost se nedá jen tak opomíjet.

Na zimu bych nějaké pravověrné 4x4 bral.

Odesláno
až vyzkoušíš... pochopíš... :-)

Ale souhlasím s Tebou, rozumu netřeba se zbavovat :-)

Myslíš, že jsem se 4 kolkou nikdy nejel nebo co? Kdyby to tak bylo, tak držím ústa a šoupu nohama. Čtyřkolky nejsou žádná novinka ani zázrak..ty s nimi jezdíš 7 let, já měl svou první před 10ti lety..

Návštěvník Tada
Odesláno (upraveno)

Furt lepší 4x4 než předokolka - potápěč si taky nerve ploutve na ruce :D

EDIT: Toho sněhu u nás napadlo už 7 čísel, zejtra to teda bude zajímavý. Přecejenom radši zkusím nastartovat svojí zadokolku, už jen na truc proti koncepci pohonu "vše vpředu" a natruc všem Švédům, kteří to Volvo vymysleli.

Upraveno uživatelem Tada
Odesláno
Myslíš, že jsem se 4 kolkou nikdy nejel nebo co? Kdyby to tak bylo, tak držím ústa a šoupu nohama. Čtyřkolky nejsou žádná novinka ani zázrak..ty s nimi jezdíš 7 let, já měl svou první před 10ti lety..

a?....

Odesláno
Furt lepší 4x4 než předokolka - potápěč si taky nerve ploutve na ruce :D

EDIT: Toho sněhu u nás napadlo už 7 čísel, zejtra to teda bude zajímavý. Přecejenom radši zkusím nastartovat svojí zadokolku, už jen na truc proti koncepci pohonu "vše vpředu" a natruc všem Švédům, kteří to Volvo vymysleli.

Tado ti říkám, ve Švédsku napadlo toho sněhu víc a ráno pojedou do roboty všichni svejma Volvama bez obav. Udělej to tak i ty, jen nejezdi jak prase a zvládneš to. Nevím už jak ti máme dodat víc odvahy!!!

Takže kdo čím jezdí už víme, pojďme se zase trochu koukat do hodinkových vláken boha ne? Howgh!!!

Návštěvník Tada
Odesláno
Tado ti říkám, ve Švédsku napadlo toho sněhu víc a ráno pojedou do roboty všichni svejma Volvama bez obav. Udělej to tak i ty, jen nejezdi jak prase a zvládneš to. Nevím už jak ti máme dodat víc odvahy!!!

Takže kdo čím jezdí už víme, pojďme se zase trochu koukat do hodinkových vláken boha ne? Howgh!!!

Nojo, jenže Švédi maj gumy s hrotama :D Ehm, já teda v garáži taky, ale ty mám pro jiné auto - plánuju výlet do Norska :D

Odesláno
Ač Audi již léta obdivuju, tak Péťo k této značce škodolibě přidám tento link :

http://tn.nova.cz/magazin/auta/novinky/nej...-prvni-rok.html

:speak_cool:

Aniž bych se chtěl zastávat této značky nebo řidičů těchto vozů - tohle je nprostý blábol. Ukazuje to jen to, kolik pojišťovna vyplatí z havarijního pojištění. Zkresluje to mnoho věcí - třeba:

1) řidiči audi najezdí ročně mnohem více, než řidiči dacii..větší možnost se dostat do problémů

2) ťuklý nárazník přijde na 30 tis. - majitel uplatní pojistku. u dacie to stojí 3 tisíce - majitel se na to vykašle

3) auto objeté klíčem od závistivce - škoda jako hrom, opět majitel uplatní pojistku

4) díra v silnici - pokřivený disk - 20 tis v pytli, zajíc - dalších 30 litrů atd.

5) mnohem více majitelů audi má havarijní pojistku, majitelé dacii na ni většinou kašlou, protože se jim to nevylatí

Zkrátka statistika pojišťovny na základě nejvíce vyplácených havarijních pojistek má sice nějakou vypovídací hodnotu, ale ne takovou, jakou jim dali čeští novináři, který se to zrovna nějak hodilo do krámu..protože lidi si to rádi přečtou, aby měli nějaké zdůvodnění, proč ještě víc nadávat na majitele aut, které si oni nemůžou dovolit

Odesláno
a?....

No a platí to, co jsem napsal. Čtyřkolka je dobrá věc, ale nesmí si pak člověk myslet, že je nesmrtelnej, jinak ho to vytrestá. Blbý je, že čtyřkola se trhá až při poměrně vysokých rychlostech, takže si to člověk těžko může někde pořádně vyzkoušet. Ale po utrhnutí se hodně podobá předokolce a začne být nedotáčivá..a s tím se něco dělá blbě..zvlášť, když jedeš rychle. Ale nic proti tomu, že se s tím jezdí v zimě (nejen) dobře.. Jen to zkrátka trochu ubírá cit v tom, co se s autem právě děje. Chybí tam taková ta zóna vystrašení, kdy se to dá ještě zachránit. Ona zkrátka pořád jede naprosto super a neutrálně, skvěle sedí, ale blbě se poznává limit. A za ním už se to težko dává zpátky..

Odesláno
Aniž bych se chtěl zastávat této značky nebo řidičů těchto vozů - tohle je nprostý blábol. Ukazuje to jen to, kolik pojišťovna vyplatí z havarijního pojištění. Zkresluje to mnoho věcí - třeba:

1) řidiči audi najezdí ročně mnohem více, než řidiči dacii..větší možnost se dostat do problémů

2) ťuklý nárazník přijde na 30 tis. - majitel uplatní pojistku. u dacie to stojí 3 tisíce - majitel se na to vykašle

3) auto objeté klíčem od závistivce - škoda jako hrom, opět majitel uplatní pojistku

4) díra v silnici - pokřivený disk - 20 tis v pytli, zajíc - dalších 30 litrů atd.

5) mnohem více majitelů audi má havarijní pojistku, majitelé dacii na ni většinou kašlou, protože se jim to nevylatí

Zkrátka statistika pojišťovny na základě nejvíce vyplácených havarijních pojistek má sice nějakou vypovídací hodnotu, ale ne takovou, jakou jim dali čeští novináři, který se to zrovna nějak hodilo do krámu..protože lidi si to rádi přečtou, aby měli nějaké zdůvodnění, proč ještě víc nadávat na majitele aut, které si oni nemůžou dovolit

ano,ano velice krásně jsi na to posvítil.Ono taky když máš škodu např. v BMW platit ze svého tak jsou ochotní uplatnít k tobě nějakou slevu že tam jezdíš paravidelně už x let a znají tě tam,ovšem jak přijedeš něco řešit přez pojistku tak slovo sleva je pro ně velká neznámá a částku pro pojišťovnu dokážou vyšroubovat do závratných výšek za banální opravu.To znám z vlastní zkušenost a po zdělení celkové částky za opravu jsem se asi třikrát pána technika zeptal jestli si nedělá srandu.Jak si přečtou že máš 10000,- spoluůčast tak vymění kolem bouraného místa i to co je zdravé a nepoškozený díl potom prodájí pod pultem týpkům co vozí auta ze zahraničí na dvě půl a pak to tady prodávají jako nebouráné.Takže za skresléní statistik můžem poděkovat i naším authorizovaným servisům.

Návštěvník Tada
Odesláno

Sakra, to byla dneska plodná diskuse :)

Tak mi ráno kluci držte palce, to bílý svinstvo pořád padá...

Návštěvník Tada
Odesláno (upraveno)

Je ráno a pohled na tuny namrzlých bílých sraček mě přinutil vzít klíčky od zadokolky. Nehodlám zničit auto z půjčovny...

Upraveno uživatelem Tada

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...