Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

No jo, jenže on nepostupuje v rozporu s právem, protože zákonnou záruku máš. Další tři roky jsou nadstandard, který si může, obávám se, podmínit jak chce. Možná bych vyhrál soud kvůli klamavé reklamě, nebo tak něco, ale do toho nejdu :). V těch podmínkách je krom dílů (které kvalitní neAD servis zajistí taky) taky podmínka Fordem proškoleného personálu, a to bude kámen úrazu. Ty podmínky jsou samozřejmě postavený tak, aby tě nutily jít k AD, ale já zas o tu prodlouženou záruku přijít nechci...

Ok rozumím Ti.

Nechci se dohadovat, jen jsem chtěl udělat osvětu stejně tak jako s mýty a fámami  po novu na STK.  :rolleyes:

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

OK. je to také nesmysl, jelikož FORD ani jiná značka nemůže postupovat v rozporu s EVROPSKÝM PRÁVEM.

Jinak než je výše popisované se to třeba v Inter Cars   http://www.cz.q-service.eu/ ani nedělá.

Servisní síť a to i neautorizovaná musí dostat a dostane vždy ( chce li) od výrobce vozidla s měsíční aktualizací data předpisu ( VIVID, Hayenes PRO) jednotlivých servisních úkonů ( tzv,. servisní plán vozidla) a například  svolávacích akcí.

Díl kvalitativně shodný s originálem logicky také není problém, jelikož doufám, že si někdo z Vás nemyslí, že třeba Škoda nebo VW si vyrábí třeba rozvody ( Conti) nebo vodní pumpy ( HEPU)nebo brzdové desky ( TRW) nebo třeba filtry ( Knecht Mahle).Fakticky vše si značky nechávají vyrábět a firma zabývající se obchodem s aftermarketovými díly může jako jednu z třeba deseti variant zvolit přímo tohoto výrobce, který vyrábí pro značku a tento díl použít na opravu. I tak  je konečná cena pro konečného klienta nižší řádově o 35%!

Tak asi tak. :-)

Pozor nebavím se o garážích !

Když se nebavíš o garážích, tak nám prosím ukaž aspoň jednu fakturu ze servisu, který platí všechny náklady tak, aby splnil ty podmínky (např připojení, školení, speciální přípravky atd.) a je o 35% levnější, pořád se o tom mluví a nikdo to nedoloží. Jinak v principu máš pravdu, pokud v případě reklamace bude prokazatelné, že auto bylo provozováno v souladu s návodem výrobce, žádná záruka nepadá, a to ani ta prodloužená, protože neexistuje něco, jako zákonná záruka a jiná...

Odkaz ke komentáři

Tak teda neviem ako to mate v CR ale som velmi presvedceny ze ak sa rozhodnem davat zakaznikovi nejaku formu benefitu navyse (specialna zaruka alebo servis zdarma alebo kazdu zimu kolesa gratis) tak si to mozem podmienit ako chcem ja. A kludne aj zmluvou ze budes povinne 5 rokov chodit len ku mne (viazanost) a ak to porusis tak stracas benefit (kolesa zdarma, dodatocny servis ci specialna zaruka). Vacsina automobiliek aspon u nas uvadza zaruky ako 2+2 ci 2+5 aby boli jasne co je zakonna zaruka so vsetkymi nalezitostami.

Odkaz ke komentáři

Když se nebavíš o garážích, tak nám prosím ukaž aspoň jednu fakturu ze servisu, který platí všechny náklady tak, aby splnil ty podmínky (např připojení, školení, speciální přípravky atd.) a je o 35% levnější, pořád se o tom mluví a nikdo to nedoloží. Jinak v principu máš pravdu, pokud v případě reklamace bude prokazatelné, že auto bylo provozováno v souladu s návodem výrobce, žádná záruka nepadá, a to ani ta prodloužená, protože neexistuje něco, jako zákonná záruka a jiná...

Určitě máš pravdu ,

Každopádně každý má tu svoji a nemá cenu mu to vymlouvat.

Možná pracuješ v automotive a nebo dokonce v autorizáku. To nevím?

Upraveno uživatelem long
Odkaz ke komentáři

Večer dám vědět.

Byl jsem objednaný na termín, za hodinu (prohlídka + emise) jsem odjížděl. STK+emise dohromady za necelých 1.500,-Kč a jediná lehká "vada", je drobná koroze na blatníku. Jinak bez chyby.   Nafoceno, důkladně zkotrolováno a nazdar ... oproti prohlídce před dvěma lety jsem kromě zdražení a delšího čekání nic nezaznamenal.

Odkaz ke komentáři

Long: nemůžu stáhnout přílohu ale jestli narážíš na to, že i neautorizovaný servis může provádět záruční prohlídky, pokud použije kvalitativně odpovídající díly tak ano, ale v rámci zákonem dané lhůty. Pokud koupíš auto s prodlouženou zárukou, podmínky si může určit prodejce, včetně toho že servis musí provádět pouze dealer.

Edit: omlouvám se, nevšiml jsem si další strany pokračujíci diskuze kde jež bylo osvětleno :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Upraveno uživatelem matous
Odkaz ke komentáři

Davide a Pavle: diky za pochvalu! Pristi auto bude rozhodne v benzinu. Jestli ovsem do te doby benzinove motory budou mit filtry pevnych castic tak nevim co si poridim...asi vrtulnik :)

To jsi mě potěšil, že Ti nafta konečně začala smrdět :D .

Odkaz ke komentáři

Davide a Pavle: diky za pochvalu! Pristi auto bude rozhodne v benzinu. Jestli ovsem do te doby benzinove motory budou mit filtry pevnych castic tak nevim co si poridim...asi vrtulnik :)

A co si koupíš v tom benzínu? Bmw 1,5 ???? 3 válec  ;) nebo 330i s 2litrovým 4válcem? máš s tím autem nějaké problémy? neřeším žhavičky......to je spotřebak

Odkaz ke komentáři

A ještě k tomu servisu, ano nemusíš jezdit do autorizáku, ale jakmile ti na autě odejde třeba 3 měsíce po záruce převodovka, nebo motor tak máš daleko větší šanci dostat na kulanci novej pokud jsi do autorizaku chodil.....Pokud jsi nechodil na 90% dostaneš ho...o. A celkem je chápu, podporoval jsi náš servis, připlácel jsis za hodinovou sazbu postavíme se k tobě čelem, chodil jsi k láďovi omáčkovi běž o motor prosit k němu ( s nadsázkou ).....

Odkaz ke komentáři

Na pockani to nikomu nepovidaji...mam s nima pracovni vztahy jako se Stratosem.

Amateri? Ja nevim. Ja jsem tam se servisem naprosto spokojeny. Pristup dobry a je to jako vsude...o pristupu jednotlivce. Jeden clovek ti dokaze zkazit jmeno cele firme...

Odkaz ke komentáři

Přístup maj bezvadnej,ale odbornost trošku pokulhává-kdybys viděl,co tam řešily s brzdama na mým autě:-(Pak taky občas něco zapomenou,nic moc komunikace prodejce-servis,prostě ta služba není kompletní.Někdy se jim nechce komunikovat po mailu...Ale jinak jsou milý.Odvezou,kávu udělaj...

Odkaz ke komentáři

Long: nemůžu stáhnout přílohu ale jestli narážíš na to, že i neautorizovaný servis může provádět záruční prohlídky, pokud použije kvalitativně odpovídající díly tak ano, ale v rámci zákonem dané lhůty. Pokud koupíš auto s prodlouženou zárukou, podmínky si může určit prodejce, včetně toho že servis musí provádět pouze dealer.

Edit: omlouvám se, nevšiml jsem si další strany pokračujíci diskuze kde jež bylo osvětleno :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pokud se pouziji kvalitativne odpovidajici dily, nesmi to mit vliv na zaruku a to ani na prodlouzenou. Je to tak.

Odesláno z mého PLK-L01 pomocí Tapatalk

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...