long Odesláno 16. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2016 No jo, jenže on nepostupuje v rozporu s právem, protože zákonnou záruku máš. Další tři roky jsou nadstandard, který si může, obávám se, podmínit jak chce. Možná bych vyhrál soud kvůli klamavé reklamě, nebo tak něco, ale do toho nejdu . V těch podmínkách je krom dílů (které kvalitní neAD servis zajistí taky) taky podmínka Fordem proškoleného personálu, a to bude kámen úrazu. Ty podmínky jsou samozřejmě postavený tak, aby tě nutily jít k AD, ale já zas o tu prodlouženou záruku přijít nechci... Ok rozumím Ti.Nechci se dohadovat, jen jsem chtěl udělat osvětu stejně tak jako s mýty a fámami po novu na STK. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 16. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2016 OK. je to také nesmysl, jelikož FORD ani jiná značka nemůže postupovat v rozporu s EVROPSKÝM PRÁVEM.Jinak než je výše popisované se to třeba v Inter Cars http://www.cz.q-service.eu/ ani nedělá.Servisní síť a to i neautorizovaná musí dostat a dostane vždy ( chce li) od výrobce vozidla s měsíční aktualizací data předpisu ( VIVID, Hayenes PRO) jednotlivých servisních úkonů ( tzv,. servisní plán vozidla) a například svolávacích akcí.Díl kvalitativně shodný s originálem logicky také není problém, jelikož doufám, že si někdo z Vás nemyslí, že třeba Škoda nebo VW si vyrábí třeba rozvody ( Conti) nebo vodní pumpy ( HEPU)nebo brzdové desky ( TRW) nebo třeba filtry ( Knecht Mahle).Fakticky vše si značky nechávají vyrábět a firma zabývající se obchodem s aftermarketovými díly může jako jednu z třeba deseti variant zvolit přímo tohoto výrobce, který vyrábí pro značku a tento díl použít na opravu. I tak je konečná cena pro konečného klienta nižší řádově o 35%! Tak asi tak. :-) Pozor nebavím se o garážích !Když se nebavíš o garážích, tak nám prosím ukaž aspoň jednu fakturu ze servisu, který platí všechny náklady tak, aby splnil ty podmínky (např připojení, školení, speciální přípravky atd.) a je o 35% levnější, pořád se o tom mluví a nikdo to nedoloží. Jinak v principu máš pravdu, pokud v případě reklamace bude prokazatelné, že auto bylo provozováno v souladu s návodem výrobce, žádná záruka nepadá, a to ani ta prodloužená, protože neexistuje něco, jako zákonná záruka a jiná... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 16. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2016 Tak teda neviem ako to mate v CR ale som velmi presvedceny ze ak sa rozhodnem davat zakaznikovi nejaku formu benefitu navyse (specialna zaruka alebo servis zdarma alebo kazdu zimu kolesa gratis) tak si to mozem podmienit ako chcem ja. A kludne aj zmluvou ze budes povinne 5 rokov chodit len ku mne (viazanost) a ak to porusis tak stracas benefit (kolesa zdarma, dodatocny servis ci specialna zaruka). Vacsina automobiliek aspon u nas uvadza zaruky ako 2+2 ci 2+5 aby boli jasne co je zakonna zaruka so vsetkymi nalezitostami. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
long Odesláno 16. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2016 (upraveno) Když se nebavíš o garážích, tak nám prosím ukaž aspoň jednu fakturu ze servisu, který platí všechny náklady tak, aby splnil ty podmínky (např připojení, školení, speciální přípravky atd.) a je o 35% levnější, pořád se o tom mluví a nikdo to nedoloží. Jinak v principu máš pravdu, pokud v případě reklamace bude prokazatelné, že auto bylo provozováno v souladu s návodem výrobce, žádná záruka nepadá, a to ani ta prodloužená, protože neexistuje něco, jako zákonná záruka a jiná...Určitě máš pravdu , Každopádně každý má tu svoji a nemá cenu mu to vymlouvat.Možná pracuješ v automotive a nebo dokonce v autorizáku. To nevím? Upraveno 16. března 2016 uživatelem long Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 16. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2016 Večer dám vědět.Byl jsem objednaný na termín, za hodinu (prohlídka + emise) jsem odjížděl. STK+emise dohromady za necelých 1.500,-Kč a jediná lehká "vada", je drobná koroze na blatníku. Jinak bez chyby. Nafoceno, důkladně zkotrolováno a nazdar ... oproti prohlídce před dvěma lety jsem kromě zdražení a delšího čekání nic nezaznamenal. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
matous Odesláno 16. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2016 (upraveno) Long: nemůžu stáhnout přílohu ale jestli narážíš na to, že i neautorizovaný servis může provádět záruční prohlídky, pokud použije kvalitativně odpovídající díly tak ano, ale v rámci zákonem dané lhůty. Pokud koupíš auto s prodlouženou zárukou, podmínky si může určit prodejce, včetně toho že servis musí provádět pouze dealer.Edit: omlouvám se, nevšiml jsem si další strany pokračujíci diskuze kde jež bylo osvětleno Sent from my iPhone using Tapatalk Upraveno 16. března 2016 uživatelem matous Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pavel23 Odesláno 16. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 16. března 2016 Tak chlapci měli jste pravdu...byli to svíčky a díky Bohu že to nebyli vstřiky.Pět z šesti žhavicích svíček byli vyměněny.Auto zase šlape jako moje nejhezčí Omegy Tak jsem rád, že to byly svíčky a ne vstřiky. Tak ať slouží máš krásné bávo! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
laskajefajn Odesláno 17. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2016 Davide a Pavle: diky za pochvalu! Pristi auto bude rozhodne v benzinu. Jestli ovsem do te doby benzinove motory budou mit filtry pevnych castic tak nevim co si poridim...asi vrtulnik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MadButcher Odesláno 17. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2016 Tak ty bys snad mel mit neco na elektriku, ne? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
laskajefajn Odesláno 17. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2016 Tak profesne k tomu mam nejblize...to je sice pravda ale nelaka me to ani trochu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sphinxx Odesláno 17. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2016 Davide a Pavle: diky za pochvalu! Pristi auto bude rozhodne v benzinu. Jestli ovsem do te doby benzinove motory budou mit filtry pevnych castic tak nevim co si poridim...asi vrtulnik To jsi mě potěšil, že Ti nafta konečně začala smrdět . Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 17. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2016 Davide a Pavle: diky za pochvalu! Pristi auto bude rozhodne v benzinu. Jestli ovsem do te doby benzinove motory budou mit filtry pevnych castic tak nevim co si poridim...asi vrtulnik A co si koupíš v tom benzínu? Bmw 1,5 ???? 3 válec nebo 330i s 2litrovým 4válcem? máš s tím autem nějaké problémy? neřeším žhavičky......to je spotřebak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 17. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2016 No průser je v tom, že v posledních letech má právě tento 3litr diesel méně problému než benzíny nové koncepce....bohužel. Kdysi byl u bmw benzinovej motor bezudržbovej na věky věku, to už dnes bohužel neplatí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
M3maniac Odesláno 17. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2016 A ještě k tomu servisu, ano nemusíš jezdit do autorizáku, ale jakmile ti na autě odejde třeba 3 měsíce po záruce převodovka, nebo motor tak máš daleko větší šanci dostat na kulanci novej pokud jsi do autorizaku chodil.....Pokud jsi nechodil na 90% dostaneš ho...o. A celkem je chápu, podporoval jsi náš servis, připlácel jsis za hodinovou sazbu postavíme se k tobě čelem, chodil jsi k láďovi omáčkovi běž o motor prosit k němu ( s nadsázkou )..... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
laskajefajn Odesláno 17. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2016 Bohuzel ten nazor ze benzinovy motor v tom trilitru bawu je horsi jak naftovy uz jsem zaznamenal ze strany mechaniku ze Stratosu i kdyz se mi to porad nechce verit Jinak mas pravdu. Je to spotrebak. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 17. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2016 Jestli tohle mechanici ze Stratosu povídaj na počkání zákazníkům,tak bych je nakopal do prd.ele.Zatím to jsou spíš amatéři. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
laskajefajn Odesláno 17. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2016 Na pockani to nikomu nepovidaji...mam s nima pracovni vztahy jako se Stratosem.Amateri? Ja nevim. Ja jsem tam se servisem naprosto spokojeny. Pristup dobry a je to jako vsude...o pristupu jednotlivce. Jeden clovek ti dokaze zkazit jmeno cele firme... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
panedge Odesláno 17. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2016 Přístup maj bezvadnej,ale odbornost trošku pokulhává-kdybys viděl,co tam řešily s brzdama na mým autě:-(Pak taky občas něco zapomenou,nic moc komunikace prodejce-servis,prostě ta služba není kompletní.Někdy se jim nechce komunikovat po mailu...Ale jinak jsou milý.Odvezou,kávu udělaj... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jenikec Odesláno 17. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2016 Když to řešily holky, neni se čemu divit. Odesláno z mého PLK-L01 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jenikec Odesláno 17. března 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 17. března 2016 Long: nemůžu stáhnout přílohu ale jestli narážíš na to, že i neautorizovaný servis může provádět záruční prohlídky, pokud použije kvalitativně odpovídající díly tak ano, ale v rámci zákonem dané lhůty. Pokud koupíš auto s prodlouženou zárukou, podmínky si může určit prodejce, včetně toho že servis musí provádět pouze dealer.Edit: omlouvám se, nevšiml jsem si další strany pokračujíci diskuze kde jež bylo osvětleno Sent from my iPhone using TapatalkPokud se pouziji kvalitativne odpovidajici dily, nesmi to mit vliv na zaruku a to ani na prodlouzenou. Je to tak. Odesláno z mého PLK-L01 pomocí Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se