Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Zmizik: Ta co jsem řídil žádný padla neměla, řadil jsem pákou automatu. Byla jinak v plný výbavě, tak nevím, jestli se do ní vůbec dávaj.

Odesláno (upraveno)

Halejc a vono sou pádla na volantu jako blbý, nebo co? Mi to dycky přišlo jako lepší místo než na sloupku řízení. Příklad. Mastim táhlou levotočivou, čtyřka už skomírá a tak zakvedlám na trojec. V prvním případě mam pádlo na levý ruce hned - podřazuju, v druhym ho lovym pod volantem bo točim a tak na to nedošáhnu.

Upraveno uživatelem Maxel
Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

No padla dobry ale snad by mely bejt na pevno a ne se tocit s volantem...

Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno

No a to mi právě nejde do hlavy. Viděl sem oboje řešení, snad ferrari to má prej taky na pevno, ale mě to z pohledu manipulace a snadnějšího přístupu dává větší smysl přímo na volantu.

Návštěvník Zmizík
Odesláno

No a to mi právě nejde do hlavy. Viděl sem oboje řešení, snad ferrari to má prej taky na pevno, ale mě to z pohledu manipulace a snadnějšího přístupu dává větší smysl přímo na volantu.

V zivote nikdy. :)

Návštěvník Zmizík
Odesláno (upraveno)

Ja nevim - prece treba pravou rukou tocis volantem a levou pritom podradis aniz by ses musel starat, kde ta picovina je ted a kde bude za desetinu sekundy... A tak asi to bude vo zvyku ale nechtel bych aby mne takhle dulezitej ovladac lital pred vocima jak camrda.

Upraveno uživatelem Zmizík
Odesláno (upraveno)

Ja nevim - prece treba pravou rukou tocis volantem a levou pritom podradis aniz by ses musel starat, kde ta picovina je ted a kde bude za desetinu sekundy... A tak asi to bude vo zvyku ale nechtel bych aby mne takhle dulezitej ovladac lital pred vocima jak camrda.

Tj, ale zas když budeš držet volant oběma rukama ?jaxemá? ve čtvrt na devět, pak jsou ty na volantu lepší právě proto, že jsou pořád na stejnym místě. Já tak teď s bávem jezdim docela často, bo široký pneu a trochu to vopčas plave, a když přijde na věc, raději bych je asi měl přímo na volantu. Bude to asi jako s těma holkama a vdolkama.... :)

Upraveno uživatelem Maxel
Návštěvník Zmizík
Odesláno

Tj, ale zas když budeš držet volant oběma rukama ?jaxemá? ve čtvrt na devět, pak jsou ty na volantu lepší právě proto, že jsou pořád na stejnym místě. Já tak teď s bávem jezdim docela často, bo široký pneu a trochu to vopčas plave, a když přijde na věc, raději bych je asi měl přímo na volantu. Bude to asi jako s těma holkama a vdolkama.... :)

Ty s tim zradlem nedas pokoj. :D

Odesláno

No pádla co se otáčí s volantem má víc automobilek. Řekl bych spíš většina. Obecně verze s pádly pevně na sloupku řízení mají spíš sportovní auta, tam je totiž nejdůležitější vedet vždy naprosto přesně, kde které padlo je, at už volantem kroutíte jakkoliv hodně nebo rychle. Všechny zavodni auta mají padla na sloupku řazení. Ovšem je taky pravda, ze závodní auta nemají packy blinkrů, packy tempomatu apod. Běžná silniční auta ano, navíc se u nich nepředpokládá agresivní jízda na hraně a motání volantem tam a zpátky a tak mají padla většinou na volantu, neb při normální jízdě, kde se člověk nevrhá smykem do vraceček je to pohodlnější, navíc nehrozí, ze si místo přeřazení urazite packu blinkrů. Obojí má své výhody a nevýhody, ale závodní auta je mají vždy na pevno, protože tady výhody tohoto řešení jasne převažují.

Návštěvník vwtyp11
Odesláno

Ahoj, kámoš má teď tu nejnovější v 2.0 165k, 4x4 v manuálu. Na začátek si dovolím hned závěr - do města super, na okresky dobrý, na dálnici bída.

Ten motor je sice fajn na to, že je to atmosféra, ale na dnešní dobu je to už zvláště na dálniční provoz slabý. Abys udržel stabilně rychlost cca 140 kopec nekopec, tak muší pořád řadit. Motor 3,5-4tis atd. Ta Mazda je navíc při otáčkách nad 3,5tis fakt hlučný auto. Říkám to nerad ale na komfortní přesuny je podstatně lepčí motor poslední koncernové 1.4tsi (150k, 250Nm).

Před tím měl ten kámoš Mazdu 3 ve 2.2d a je to výkonově někde jinde.

Pokud si chceš občas i zajezdit pro zábavu, vytáčet motor atd, tak ber Mazdu, ale ideálně v té 2.5

Pokud se chceš spíš hlavně pohodlně, leč svižne vozit, tak si kup Třeba Tiguana v 1.4tsi nebo silnější.

Pořád je to ale lepší než byla Kia Sportage/Hyudai ix35 v motoru 1,6, tam to nejelo nad 70km/h vůbec. Narozdíl třeba od lehčí i30 kombi.

M.

To je zase rada:) vezmi malej Turbo Motor :)) to nevymyslis:))

Mazda top, dvaapulka je Masina, dvoulitr je velmi povedeny Motor bez kurvitek a jeho zivotnost je rozhodne to lepsi co lze dnes koupit

Odesláno (upraveno)

Koho by zajimal report a fotky z roadtripu se Starenou, je k dispozici zde: http://www.m5e39.cz/cs/2018/jentak/roadtrip-2018-rakousko-a-italie/

:)

Mam rad sobotni rana, kdy jsem sam, piju v naprostem klidu kavu a ctu si. Dnes to byl Tvuj blog. Pekne cteni, krasne fotky.

Uz to se mnou zase lomcuje. Nakupni povoleni uz navic mam :-)

Upraveno uživatelem Murphy97
Odesláno

Nezavodim, chceme normalni pohodlne, rodinne auto...

Pripadne xc60 ale ta nebude nova se zarukou, vetsinou jsou to starsi kusy, byt se mi libi nejvice a uz jsem v ni jel...

A o Vitare nebo o Subaru XV jsi nepremyslel? Tata vybira podobne zadani a kolem toho pul milionu mi to dava asi nejvetsi smysl.. (jeste jsem tim teda nejel, ale koukal jenom na videa a v Suzuki jsem si byl dsednout v salonu..)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...