OndraTce Odesláno 12. října 2018 Nahlásit Odesláno 12. října 2018 S touhle škodkou jsem kdysi moc rád jezdíval na hory. Lehoučká, vlezlo se do ní všechno a s motorem vzadu a zadním náhonem vyjela skoro cokoliv. Čím větší auto jsem pak měl, tím hůř jsme se do něj skládali. Asi nějaká nepřímá úměra, či co. Tahle škodověnka byla zlatá a ty jí máš moc pěknou!
swenak Odesláno 13. října 2018 Nahlásit Odesláno 13. října 2018 Pamatuju, jak jsme ve 105 jeli 2 dospělí, 3 děti, pes, peřiny a polštáře, 6ti místný stan Kamýk, plynový 2 vařič, jídlo a dalši prkotiny stanovat do kempu. Dnes by to snad ani nešlo:)
Jiří_99 Odesláno 13. října 2018 Nahlásit Odesláno 13. října 2018 Ja na zimu do kufru takove stodvacy daval pytel s piskem, aby predek lepe sedel...
Milan Praha Odesláno 13. října 2018 Nahlásit Odesláno 13. října 2018 dával se pytel cementu, tohle je ale trochu jiná 120 ca .... má to už lepší podvozek a v zásadě je to blíže rapidu i interierem, dělalo se to na vývoz do Německa a s pravostraným do Británie
DavidLC Odesláno 13. října 2018 Nahlásit Odesláno 13. října 2018 To je ta rovná přístrojovka před spolujezdcem, něco takového byl znak těch "lepších" nebo blbnu ?
geometr Odesláno 13. října 2018 Nahlásit Odesláno 13. října 2018 (upraveno) Ano a delší kšilt nad budíkama a vůbec takovej jinačí tvar palubky. K tomu ty děrovaný ale tvrdý opěrky hlavy, nějaký modely je pak měly i vzadu na takovejch podivnejch úchytech. Byly 130L - pětikvalt, ta běžná palubka, otáčkoměr, 130 GL - ta "lepší" a asi i hezčí palubka, pětikvalt, otáčkoměr, pak byla i 125 L 1,2, pětikvalt, taky tušim otáčkoměr a obyč deska. Později se tam začaly dávat takový jiný budíky, pod jedním sklem. U těch lepších palubek byl překrytej i ten plechovej pruh na dveřích pod okny takovým plastem struktury jako ta palubka. Rapid měl stejnou úpravu palubky a dveří, jako 130 GL (akorát jak měl delší dveře, tak na nich byly jiný madla). Jinak před tou 130 GL se taky dělala 120 GLS - taky ta lepší palubka, čtyřkvalt. Předchůdce Rapidu byla Garde - čtyřkvalt a ta lepší palubka. Upraveno 13. října 2018 uživatelem geometr
DavidLC Odesláno 13. října 2018 Nahlásit Odesláno 13. října 2018 Jojo, koukám taky pamětník. Jak byl člověk urvanej z maličkostí
geometr Odesláno 13. října 2018 Nahlásit Odesláno 13. října 2018 Jojo, přesně tak, takový parádičky a furt to byla jenom ta Škodovka, všechny ty neduhy... No byl jsem dítě, ale auta (těch asi pět nebo kolik typů, co se tu běžně vyskytovaly ) mě zajímaly. Autoškolu jsem už ale udělal na Favoritu (to bylo taky supr, páč ještě většinu aut měly Škodovky 105 / 120), ale se 130 L jsem ještě chvíli jezdil a myslim, že jeden služebák jsem měl 120 L. Ale jak už tady psali, 130 byla na hory dobrá a taky se na ní dalo skoro všechno opravit svépomocí, Teď už mě ty auta tak neberou, beru to jako spotřebák a při práci je denní řízení auta v dnešním provozu nutný zlo a neskutečnej žrout promrhanýho času, naštěstí jde čím dál víc věcí vyřídit na dálku pomocí internetu.
Milan Praha Odesláno 13. října 2018 Nahlásit Odesláno 13. října 2018 jj tahle má 4 hlavovky, je to jedna z posledních rok 1987
geometr Odesláno 13. října 2018 Nahlásit Odesláno 13. října 2018 Teď jsem si ještě vzpomněl, že jednu dobu dělali i tu lepší úpravu 105ky - 105 GL
DavidLC Odesláno 13. října 2018 Nahlásit Odesláno 13. října 2018 Jojo, některé snad měly i kryt větrací mřížky na kapotě, fakt to člověk prožíval na krev. Já se školil na 120ce a tuším že měla ve dveřích jen takové "ucho" místo madla. Nebo to bylo u 100ky, co jsem měl potom,už si prd pamatuju. Autoškolu jsem dělal s kámošem od dopravky, jízdy a pak jen testy. Jsem s ním objížděl jeho baby .
Frostie Odesláno 13. října 2018 Nahlásit Odesláno 13. října 2018 To ucho na dveřích měla 105S, kde nešly vzadu ani stahovat okýnka...
financ Odesláno 13. října 2018 Nahlásit Odesláno 13. října 2018 jako děcko jsme měli doma stodvacítku užovku, příprava na delší cestu připomínala start raketoplánu, kolem devadesátky v tom něco drnčelo, muselo se jet buď pod devadesát, nebo lehce přes, bylo nám v tom blbě a prd to jelo. Nedávno jsem slyšel cvaknut dveře od stodvacky, charakteristický zvuk a ještě po těch letech mě lehce natáhlo.
geometr Odesláno 13. října 2018 Nahlásit Odesláno 13. října 2018 (upraveno) Frostie: ... a ani naklápět opěradla předních sedadel, byly prostě napevno a tachometr pod jednim velkym sklem, takovej ten přes celou tu kapličku, jako starší model Warťasu 353w nebo Lady 1200 / 1300 (2101). Edit: Vlastně ten Warťas ne, ten měl jen hranatou tu kapli s kulatýma budíkama, později oblou. Upraveno 13. října 2018 uživatelem geometr
Shamway Odesláno 13. října 2018 Nahlásit Odesláno 13. října 2018 my sme doma meli 105 L a jednoho dne s ní máma jela do práce a z práce už jela autobusem... normálně nám ji ukradli, psal se rok 2000 tuším a byla ve stavu 1A
DavidLC Odesláno 13. října 2018 Nahlásit Odesláno 13. října 2018 A já se vždy babičce smál, když říkala "To už není ani pravda" a ono je to tady :lol2: Začněte zase rozebírat ty infotainmenty, chování ve 130 v pravoúhlé zatáčce, 200koní z půllitru a podobné chujoviny. Tohle není vlákno vzpomínáme na to, čím jsme jezdili zamlada :lol2:
Rodkopf Odesláno 13. října 2018 Nahlásit Odesláno 13. října 2018 A já se vždy babičce smál, když říkala "To už není ani pravda" a ono je to tady :lol2: Začněte zase rozebírat ty infotainmenty, chování ve 130 v pravoúhlé zatáčce, 200koní z půllitru a podobné chujoviny. Tohle není vlákno vzpomínáme na to, čím jsme jezdili zamlada :lol2: Deda mel zigulika 2103 1500 ( tusim ma ho tady i nekdo na foru ) v cervene - citil jsem se jak kral, jeste do 2000 to davalo Favoritum a Felinam na prdel Klasicke kulickove potahy na sedadlech Pak ho prodal za nic Kdybychom ho radsi svihli do garaze - https://auto.bazos.cz/inzerat/93964063/prodam-lada-1500.php
financ Odesláno 13. října 2018 Nahlásit Odesláno 13. října 2018 A já se vždy babičce smál, když říkala "To už není ani pravda" a ono je to tady :lol2: Začněte zase rozebírat ty infotainmenty, chování ve 130 v pravoúhlé zatáčce, 200koní z půllitru a podobné chujoviny. Tohle není vlákno vzpomínáme na to, čím jsme jezdili zamlada :lol2:spíš nechápu dnešní nadšení z tehdejších mrdek. Už tehdy to nejelo a stálo to za prd.
geometr Odesláno 13. října 2018 Nahlásit Odesláno 13. října 2018 Ty v tom vidíš nadšení, jo? Zajímavý.
DavidLC Odesláno 13. října 2018 Nahlásit Odesláno 13. října 2018 Tak asi to je spíš úsměvné vzpomínání na mládí, ale jsou mrdky a mrdky, Škoda 120 ani fungl nová není můj sen, ale pár aut, které, kdyby byly nové, bych si opravdu koupil radši než současné.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se