Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

Kolgovci, prosim vas o radu - vyberam letne pneu na svoj Focus. Rozhodujem sa medzi Vredestein Sportrac 3 a Fulda EcoControl HP - mate s nimi nejake skusenosti ? Vredestein vyhral ADAC testy, Fuldy ale len EcoControl som mal na predchadzajucom aute a bol som spokojny. Ide o rozmer 195/60 R15. Dakujem

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Kolgovci, prosim vas o radu - vyberam letne pneu na svoj Focus. Rozhodujem sa medzi Vredestein Sportrac 3 a Fulda EcoControl HP - mate s nimi nejake skusenosti ? Vredestein vyhral ADAC testy, Fuldy ale len EcoControl som mal na predchadzajucom aute a bol som spokojny. Ide o rozmer 195/60 R15. Dakujem

od 2007 jsem měl na mondeu tyto : http://www.zbozi.cz/vyrobek/fulda-carat-progresso-195-60-r15-88v/ a půjdu do nich znova, naprostá spokojenost.

Odkaz ke komentáři

Když už se řeší gumy. Vadí něčemu, když jsou u 4x4 jiné gumy vepředu a jiné vzadu? Myslím tím vzorek. Rozměr stejný. Někde jsem slyšel, že by měly být všude stejné, ale nevidím důvod proč. Když dokonce přímo v bmw v m-paketu jsou vepředu a vzadu úplně jiné rozměry.

Odkaz ke komentáři

U nas plati ze obe pneu na jednej naprave musia byt rovnake - rozmer, vyrobca aj dezen. Na druhej naprave mozes mat uplne ine pneu, ale zasa musia byt zhodne. Snad som to nenapisal krkolomne. Rozdiel v inych pneu na napravach mozes pocitit, napr zadna naprava nebude mat taky zaber ako predna, alebo bude nestabilnejsia v dazdi...

Odkaz ke komentáři

Jasně, toto je jasné. Legislativně to problém není. Co se týče jízdních vlastností v tom také problém není. Jde mi čistě o techniku - jakože jestli to nevadí diferenciálům nebo tak něco, nevím...

..audi má u quattra všude stejný rozměr..BMW má vzadu širší odjakživa..tak to zřejmě nějak nevadí..

Odkaz ke komentáři

ja jezdim vetsinou na matadoru a jsem spokojenej. teda v momente, kdy dojedu fabricky gumy. kecy o rozdilnosti pneumatik a kvalite dezenu povazuju za marketing :(

Jo, Matador...

Já měl kdysi dávno jedny zimní na pasátu (koupil jsme je s ojetinou) a šly do popelnice.

Byl jsem v servisu, že jsme pích a mechanik mi ukázal všechny kola ve vodě - tisíce drobných bublinek (bez výjimky všechny čtyři).

Odkaz ke komentáři

Jasně, toto je jasné. Legislativně to problém není. Co se týče jízdních vlastností v tom také problém není. Jde mi čistě o techniku - jakože jestli to nevadí diferenciálům nebo tak něco, nevím...

U čtyřkolek by měly být všechny pneu stejné značky. Problém spočívá v tom, že každý vzorek i při stejném rozměru má různé obvodové míry (třeba i v milimetrech) a to může rozhodit mezinápravový diferenciál a následně i předek, nebo zadek. Po ujetí nějaké vzdálenosti se totíž "rozhodí" obvod otáčení předku a zadku a je hotovo. Odzkoušeno na vlastní kůži :D , ačkoliv mě to bylo známo.

bedja - nevím o tom, že by to byla u BMW běžná praxe :) , kromě sportů a M . Nepočítám-li šílence, kteří si rádi zvyšují spotřebu.

Upraveno uživatelem jirka404
Odkaz ke komentáři

jirka404: Co není běžná praxe? Širší zadní pneu mám i v sérii já na 120d přimo z továrny bez m-paketu, stejně tak to má snad i blbá základní 116i. Stejné rozměry pneu na předku a zadku mají ve specifikaci jen BMW s x-drivem a to jen na zimní sezónu, letní obutí je tam opět vzadu širší...

Ty se mi nějak nezdáš... :-)

Upraveno uživatelem m.n.
Odkaz ke komentáři

U čtyřkolek by měly být všechny pneu stejné značky.

Ano stejná značka, stejný rozměr, stejný dezén.

Problém spočívá v tom, že každý vzorek i při stejném rozměru má různé obvodové míry (třeba i v milimetrech) a to může rozhodit mezinápravový diferenciál a následně i předek, nebo zadek.

To se mi nezdá, na co by tam byl ten diferencionál.

Právě ten vyrovnává rozdílné délky dráhy vnitřního a vnějšího kola (třeba v zatáčkách, pokud tedy nejezdíš jen rovně)

Odkaz ke komentáři

jirka404: Co není běžná praxe? Širší zadní pneu mám i v sérii já na 120d přimo z továrny bez m-paketu, stejně tak to má snad i blbá základní 116i. Stejné rozměry pneu na předku a zadku mají ve specifikaci jen BMW s x-drivem a to jen na zimní sezónu, letní obutí je tam opět vzadu širší...

Ty se mi nějak nezdáš... :-)

Zase chytrej :D - viz - http://www.bmw.cz/cz/cs/owners/accessories/rim_configurator/rims_configurator.html?action=config&vendor=10000&serie=1&model=5&motor=35

Vidím, že vám něco vysvětlovat je jako házení hrachu na zěď :)

Kapo - no nezbývá mě, než ti doporučit si to vyzkoušet :)

Upraveno uživatelem jirka404
Odkaz ke komentáři

No a co jako?

Když už jsme u těch odkazů, tady máš kola za celou historii BMW včetně rozměrů, tak si porovnej, kolik procent je tam stejných na obou nápravách.

http://felgenkatalog.auto-treff.com/

To je pěkný, ale tady se hovoří o serii, ne o kola dle výběru. Na těchto kolech vyjíždějí auta z fabriky. To, že si někteří prodejci přivydělávají na kolech je jiná věc. Upraveno uživatelem jirka404
Odkaz ke komentáři

Fajn, tak si objednej namátkou třeba 335i na sériových kolech se stejnými pneu na obou nápravách. A to se pořád bavíme o 1er nebo 3er, kde se skutečně dají základní modely koupit se stejnými pneu, ale v řadách výš a výš je ten poměr daleko větší ku prospěchu rozdlíných rozměrů.

Odkaz ke komentáři

Fajn, tak si objednej namátkou třeba 335i na sériových kolech se stejnými pneu na obou nápravách. A to se pořád bavíme o 1er nebo 3er, kde se skutečně dají základní modely koupit se stejnými pneu, ale v řadách výš a výš je ten poměr daleko větší ku prospěchu rozdlíných rozměrů.

Asi ti to nevymluvím, ale až budeš mít někdy čas, podívej se u některého značkového prodejce BMW na jakých kolech sjíždějí nová auta z přepravníku.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...