Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

ja osobne vic jak jednu turbinu nemusim, znamej s touaregem - tehdy V10 biturbo - v 80 prvni turbo ve 130 druhy, to uz nebylo na garanci a kilecko v trapu.. mam radsi americkou cestu objem nenahradis :)

Upraveno uživatelem sibirnaya
Odesláno

jirka404-jestli ste jezdili po dálnici 200,nevidím na spotřebě 20 litrů nic divnýho.Navíc takováhle informace pro mě nemá hodnotu,já jezdím s tankem X5 a pokud jedu podle předpisů,není problém jet za 8,5l.U pětkový řady s tímhle motorem,bych klidně viděl 8l jako reálnou.

Odesláno (upraveno)

jirka404-jestli ste jezdili po dálnici 200,nevidím na spotřebě 20 litrů nic divnýho.Navíc takováhle informace pro mě nemá hodnotu,já jezdím s tankem X5 a pokud jedu podle předpisů,není problém jet za 8,5l.U pětkový řady s tímhle motorem,bych klidně viděl 8l jako reálnou.

No však kdyby jsi jezdil s X5, která má aerodinamiku cihly po dálnici v německu 200 (což tam je podle předpisů) tak bys taky jezdil za víc :). Já jsem jen chtěl říct, že tabulkové hodnoty je něco jiného, než skutečnost. Z mých dlouholetých zkušeností vím, že benzin motor 4,4 jezdí v průměru za 13L, 2,5 - 11L, 1,8 - 9L atd. U nafty je to o něco míň, ale nijak výrazně. Pokud mě někdo tvrdí, že jezdí s velkoobsahovým motorem pod 9 L, tak nejezdí, ale courá se :) .

Dodatek - moje žena jezdí jen po městě a s motorem 2,5 má průměr 15L :( .

Upraveno uživatelem jirka404
Odesláno

velkoobsahovým motorem pod 9 L, tak nejezdí, ale courá se :) .

Dodatek - moje žena jezdí jen po městě a s motorem 2,5 má průměr 15L :( .

..měl by ses v nějaké moderním dieselu velkého obsahu svézt..:smile_anim:..beru pokud mluvíš o motorech z minulého století...

Odesláno (upraveno)

..měl by ses v nějaké moderním dieselu velkého obsahu svézt..:smile_anim:..beru pokud mluvíš o motorech z minulého století...

O pár postů výš to píšu BMW M550d xDrive - spotřeba na dálnici 20L spotřeba po Mnichově 13L. Asi to bude moderní ropák ne ? :)

A co mě dostalo byl zvuk závodního motoru přenášený do repráků :) .

Odesláno

spotřeba na dálnici 20L spotřeba po Mnichově 13L. Asi to bude moderní ropák ne ? :)

Já jsem si myslel, že když má auto tři turba, stejný objem a k určité rychlosti je potřeba nižšího výkonu, tak by mělo zřát méně. Protože jako příklad mohu uvést, že 530dA rok 2008 žere ve mestě 10 litrů, když člověk jezdí jako dobytek.
Odesláno

O pár postů výš to píšu BMW M550d xDrive - spotřeba na dálnici 20L spotřeba po Mnichově 13L. Asi to bude moderní ropák ne ? :)

Edit:..radši nic..

Odesláno

Já jsem si myslel, že když má auto tři turba, stejný objem a k určité rychlosti je potřeba nižšího výkonu, tak by mělo zřát méně. Protože jako příklad mohu uvést, že 530dA rok 2008 žere ve mestě 10 litrů, když člověk jezdí jako dobytek.

Ty turba se zapínají postupně, takže třeba do určitých otáček jezdí po městě jen na jedno malé.
Odesláno

..přesně tak..a při normálním kombinovaném ježdění jezdí reálně za 7 a půl litru..a za 7,6 jsem jezdil v 730d..

..vždycky jsem prosazoval benzínové motory..ale na nové diesely hold nemají..:sad01_anim:

..jsem zvědavý co pak napíše parre jako reálný uživatel..:smile_anim:

Odesláno (upraveno)

..jsem zvědavý co pak napíše parre jako reálný uživatel..:smile_anim:

6.5 - 7 :). Tipuji.

EDIT: za takovou spotřebu se dá jezdit i se "starou" pětkou.

Upraveno uživatelem jacob
Odesláno

Je mě jasné, co jsi chtěl napsat, ale prostuduj si třeba nějaké odborné diskuze na toto téma.

..jirko to co myslíš jsem napsat nechtěl..jen mám pocit, že se odjakživa reálné debatě s tebou nedá dostát..

..já nic studovat nemusím..denně v moderních dieselech jezdím..

a pokud má někdo tak malé péro, že musí neustále jezdit dvě stě a všechny na okreskách ohrožovat, tak to chce spíš odbornou pomoc než diskuzi..

P.S. doufám, že to nestáhneš na sebe...PEACE :)

Odesláno (upraveno)

..jirko to co myslíš jsem napsat nechtěl..jen mám pocit, že se odjakživa reálné debatě s tebou nedá dostát..

Jenomže reálná debata a reálný život je něco jiného. Já se k tomu stavím spíš jako praktik :) . Za svůj život jsem jezdil a opravoval snad všechny typy BMW (kromě veteránů), takže bych o tom mohl něco vědět :D . Je pravda, že poslední tři roky se tomu již tak aktivně nevěnuji, ale přehled mám.

Konec konců jak říká můj kamarád "kecy jsou na h****o" - přijedte ke mě, svezte mě 100 km a já vám řeknu která bije :thumbsup_anim: .

PS - na sebe to nevztáhnu, protože si myslím, že péro mám v normě a ve svém věku se už taky nemusím v autě předvádět :)

Odesláno

..já nic studovat nemusím..denně v moderních dieselech jezdím..

To je docela smutná hláška. Také by se dalo třeba říct, já si o hodinkách nic číst nemusím, já je nosím. Nu, každý je originál.

Odesláno

To je docela smutná hláška. Také by se dalo třeba říct, já si o hodinkách nic číst nemusím, já je nosím. Nu, každý je originál.

Já myslím, že to bejda nemyslel nějak povýšeně, to vůbec. Podle mě chtěl dát najevo, že je uživatelem určitého druhu automobilu, takže to co píše o spotřebě, jsou podložené informace a nikoliv citace z webu.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...