Lion Odesláno 7. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2013 Chlapci, je to kravina si to koupit na ježdění po Praze? jako druhý auto jen do města, bych to bral asi všema deseti... prd to žere a zaparkuješ všude...
IntoPicture Odesláno 7. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2013 jo... ale vzal se objem xxx a gejza na to namontoval turbo... a při stejném objemu, stejné spotřebě je to lepší ne? já neříkám, že se to nutně musí aplikovat na litrovy moturky a cpat to do limuzin... což je blbost a tipuju, že v prodeji to asi neni TOP motor... ale zas nebudem po vzoru američanů jezdit v šestilitrech s výkonem "nula nula nic" (zjednodušeně řečeno) Ale ano, nicméně jak víme, má to svoje stinné stránky - hlavně větší složitost/nižší spolehlivost a to v mnohem větší závislosti na způsobu používání. A spotřeba lepší je, než se na to šlápne . Jinak Mazda ukázala dost jasně, že to jde i jinak, ty jejich nové atmosféry jsou vynikající... jako druhý auto jen do města, bych to bral asi všema deseti... prd to žere a zaparkuješ všude... Nevím, jestli se to nezměnilo, ale v ČR se nesmělo se Smartem parkovat na štorc, tak jak je to jinde běžné. Jako malé auto do města bych osobně vzal nějakou Fiestu, nebo tak něco...
Josef01 Odesláno 7. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2013 (upraveno) Mě šlo o to, že řada míst je vhodná na hodně malé auto a u kanceláře mám místo cca 3,5 x 2m tedy ideální pro Smart, vše ostatní je velké. Najedu denně cca 60km počítám s 40% spotřebou oproti současnému autu a rychlostní průměr 40km/h je pro Smart ideální. Proto tedy ta moje úvaha o Smart... Upraveno 7. dubna 2013 uživatelem Josef01
Lion Odesláno 7. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2013 InfoPicture: tak turbo má tady v autě kde kdo... na transitu jsme měli do 300 tisíc původní... ale i tak je to věc, která je poměrně velmi namáhána... šlápne nešlápne... tak otáčky se projeví ve spotřebě všude... i tak ale ta atmosféra je v nevýhodě protože potřebuje větší otáčky, při stejném objemu mazda zdokonalila spalování?? to souhlasím... pak se nabízí otázka jak by jezdil Skyactiv s turbem o parkování podélně sem nějakou diskuzi četl, můžu se podívat jak dopadlo vyjádření úřadů...i tak ale má smart na délku 2,5 metru a fiesta skoro 4... a pokud nepotřebuješ zadní sedačky, větší kufr...
Josef01 Odesláno 7. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2013 Já jsem zachytil akorát tuto odpověď... odpoved primo z dopravniho inspektoratu hl. mesta Prahy, ktera mi dneska prisla.Dobrý den, v zákoně č. 361/2000 Sb. o provozu na pozemních komunikací je v § 25 odst. 1 písm. uvedeno: řidič sní zastavit a stát .............neojde-li k ohrožení bezpečnosti a plynulosti silničního provozu smí v obci řidič vozidla do 3,500 kg zastavit a stát kolmo, popřípadě šikmo............ . O šířce nebo délce vozidla zde nic není. To znamená, že pokut splníte, že nebudete ohrožovat BESIP tak kolmo parkovat můžete. S pozdravem prap. Brunclík Vlad.-inspektor DI P.S. Omlouvám se za pozdní odpověď, byl jsem na školení.
IntoPicture Odesláno 7. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 7. dubna 2013 InfoPicture: tak turbo má tady v autě kde kdo... na transitu jsme měli do 300 tisíc původní... ale i tak je to věc, která je poměrně velmi namáhána... šlápne nešlápne... tak otáčky se projeví ve spotřebě všude... i tak ale ta atmosféra je v nevýhodě protože potřebuje větší otáčky, při stejném objemu mazda zdokonalila spalování?? to souhlasím... pak se nabízí otázka jak by jezdil Skyactiv s turbem o parkování podélně sem nějakou diskuzi četl, můžu se podívat jak dopadlo vyjádření úřadů...i tak ale má smart na délku 2,5 metru a fiesta skoro 4... a pokud nepotřebuješ zadní sedačky, větší kufr... Jasně, všechno má svoje - a aby nedošlo k omylu, i v kontextu toho tady nedržkuju na turba obecně, sám mám taky foukaný motor . Ale ždímat oturbený 1.4ky v autech střední třídy mi nepřipadá dobré pro nic... S tím Smartem je to jednoduché, pokud je kritérium 3.5 m na délku, tak do toho se prostě nic jiného nevejde.
Josef01 Odesláno 8. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2013 On tam sice malý přesah je (nízký obdrubník a tráva), takže by se tam vešlo i něco 3.6m dlouhé, to by mohl být starší Mini Cooper, ale to už skoro postrádá výhodu malinkého auta a ostatní se mi nelíbí (fiat mi nesmí do domu).
sibirnaya Odesláno 8. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2013 mas medveda, k tomu se ten smart hodi idealne. akorat si ho zkus voblict, preci jen nejses uplnej skrcek..
Josef01 Odesláno 8. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2013 Tak ja jsem spíš do šířky ale určitě se v tom musím projet. Kamarád v tom jel a říkal, že ho to dost překvapilo, kolik tam bylo místa na sezení, říkal, že to je jak v standarním autě nižší střední třídy. jo to je ono.... jiná situace je toto Kdyby u nás policajti posuzovali podle rozumu, tak tohle nemůže vadit. To by mohli zakázat tam parkovat podélně Rolls, Hamr, starý ameriky atd.
mondeo2 Odesláno 8. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2013 Připravte si techničáky na kola http://ekonomika.idnes.cz/centralni-registr-kol-0us-/ekonomika.aspx?c=A130405_210230_ekonomika_brm
zid Odesláno 8. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2013 jo to je ono.... jiná situace je toto zrovna pred 2 tydny jsem videl jak se smarta chystali odtahnout na Vinohradske, v miste kde je pokud se nemyslim podelne parkovani, pricemz nicemu neprekazel...
Lion Odesláno 8. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2013 zrovna pred 2 tydny jsem videl jak se smarta chystali odtahnout na Vinohradske, v miste kde je pokud se nemyslim podelne parkovani, pricemz nicemu neprekazel... pokud je to tak jako na fotce, tak je dáno že musí stát podélně byť je to ptákovina... prostě je tam značka a přes to nejede vlak.... Dobrý den, v tomto případě je přímo určeno, že se parkuje částečně na chodníku podélně. Proto se zde musí stát podélně. Když budete parkovat kolmo, nerespektujete uvedenou dopravní značku, i když je vozidlo smart stejně dlouhé jako jsou jiná vozidla široká. Za nerespektování DZ se může udělit bloková pokuta. Záleží na policistovi, popř. měst. strážníkovi. Já osobně bych za toto pokutu nedával. Ale to je pouze můj postoj. Nemůžu zaručit, že se k tomu postaví všichni stejně. S pozdravem Brunclík Vl.
schrapnel Odesláno 8. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2013 Chlapci, je to kravina si to koupit na ježdění po Praze? Smarta som dostal k dispozicii na 1 mesacnej sluzobke v Mnichove. Najlepsie auto do mesta! Samozrejme, ze kupovat ako druhe, resp. tretie do rodiny
Josef01 Odesláno 8. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2013 Jenže by to chtělo něco novějšího, ty starší modely už budou asi zhuntovaný. Každopádně v Praze jezdit ve Smartu budí stejný rozruch jako jezdit v Rollsu, tak nevím....
Návštěvník Zmizík Odesláno 8. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2013 pokud je to tak jako na fotce, tak je dáno že musí stát podélně byť je to ptákovina... prostě je tam značka a přes to nejede vlak.... Dobrý den, v tomto případě je přímo určeno, že se parkuje částečně na chodníku podélně. Proto se zde musí stát podélně. Když budete parkovat kolmo, nerespektujete uvedenou dopravní značku, i když je vozidlo smart stejně dlouhé jako jsou jiná vozidla široká. Za nerespektování DZ se může udělit bloková pokuta. Záleží na policistovi, popř. měst. strážníkovi. Já osobně bych za toto pokutu nedával. Ale to je pouze můj postoj. Nemůžu zaručit, že se k tomu postaví všichni stejně. S pozdravem Brunclík Vl.Ježiš kdo je zas Bruncvík Čtvrtý? Nějakej pán?
schrapnel Odesláno 8. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 8. dubna 2013 no tak ale so smartom snad pozdlzne zaparkuje kazdy
KFL Odesláno 9. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 Ježiš kdo je zas Bruncvík Čtvrtý? Nějakej pán?Jojo, a ctvrtej v poradi . Krome toho taky asi Vladimir:).
Bob Odesláno 9. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 (upraveno) Ježiš kdo je zas Bruncvík Čtvrtý? Nějakej pán?A ještě k tomu všemu je to Bruncvík šestý :-)To dělá policie zase zmatky ... Upraveno 9. dubna 2013 uživatelem Bob123
Lion Odesláno 9. dubna 2013 Nahlásit Odesláno 9. dubna 2013 Jenže by to chtělo něco novějšího, ty starší modely už budou asi zhuntovaný. Každopádně v Praze jezdit ve Smartu budí stejný rozruch jako jezdit v Rollsu, tak nevím.... mrkni se na mobile.de je jich tam poměrně dost do tisíc Eur... sice starý jak metuzalém, ale najeto maj kilo... blbý je, že pod 3,5 metru nemá asi nic kromě smartu... pak by se našlo i něco nového do 200 tisíc
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se