Přejít na obsah

Kdo čím jezdí

Doporučené příspěvky

nic me nerozesmeje vic, nez kdyz ma nekdo BMW 740 na LPG...

imho, jestli to kupoval jako nove, tak je to docela usmevne:)

ale pro ojete auto v tom nevidim vubec nic spatneho... bmw jsou dobre kvalitne auta a kdo nema moc penez a chce neco lepsiho, tak to muze byt zajimava volba. navic s predelanim na lpg klesne cena na provoz na stejnu hranici jak jine (ne)auta (skoda, renault a pod) ale zustane zachovan konfort a jizdne vlastnosti bmw.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

imho, jestli to kupoval jako nove, tak je to docela usmevne:)

ale pro ojete auto v tom nevidim vubec nic spatneho... bmw jsou dobre kvalitne auta a kdo nema moc penez a chce neco lepsiho, tak to muze byt zajimava volba. navic s predelanim na lpg klesne cena na provoz na stejnu hranici jak jine (ne)auta (skoda, renault a pod) ale zustane zachovan konfort a jizdne vlastnosti bmw.

přesně tak, starší mnohoválcová BMW řady 7 jsou dneska v bazarech ležáky s relativně nízkou cenou a to hlavně kvůli spotřebě

Odkaz ke komentáři

sam o LPG neuvazujem /a spotrebu mam peknu, dvojcifernu, rocne 60tis km.. do auta sa proste leje benzin :)/, ale ked je to tam od vyrobcu tak preco to nemat? kupovat dnes subaru tak lpg je tam.. uz len kvoli dojazdu /a urcite radsej ako diesel/.

ked uz sme pri tom, ako by si asi spoznal ze je to prerobene na LPG /okrem nalepky na skle samozrejme/...? si klaknes a budes cuchat k vyfuku?? :crying_anim02:

Odkaz ke komentáři

nic me nerozesmeje vic, nez kdyz ma nekdo BMW 740 na LPG...

Mě jo. Vědomí toho, o kolik peněz plynofikací toho auta přijde erární kasa (osvobození od silniční daně, spotřební daň na palivu...). Kromě toho na LPG běží klasický MPi motor klidněji a je tišší (byť u civilisovaného motoru v 740 to rozhodně není špatné ani na benzin).

Osobně na LPG jezdím právě z toho důvodu i když vzhledem k (poměrně komplikované) situaci by pro mne bylo finančně daleko výhodnější jezdit na benzin.

Upraveno uživatelem JJ
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada
Člověče anglická královna, pokud se nepletu, má několik Rolls Royce na plyn. Myslíš že nemá na benzín ?

Jde příkladem v oblasti šetrnosti a ekologie.

Druhá věc je ta, že taková 740i se může kurevsky prodražit nehledě na spotřebu :) Řešit spotřebu u auta, kde může oprava byť podělané elektroniky (třeba displej iDrivu) vyjít na 100tis, mi přijde naprosto poddružný problém.

Odkaz ke komentáři

pokud si kupuju bavoraka, byt ojetyho, tak na to musim mit. pokud na to nemam, tak si ho nekupuju.

Může být. Však taky nemám nic proti cenám aut, servisů atd. Dokonce zastávám názor, že jezdit určitými typy bez šoféra je znakem buranství, byť je to stále běžnější. Ale co s tím má společného zbytečné krmení státní kasy a na ni napojených parasitů? Víš co, zkus zítra napsat na berňák, že počínaje letošním rokem budeš dobrovolně platit trojnásobné daně, ano? Vždyť na to přece máš a hlady ani poté neumřeš...

Kdybych těch 30 či kolik korun za litr opravdu platil producentovi benzinu, bylo by mi to wurst a neměl bych potřebu to řešit (V8 5.2 - spotřeba od 15 do 20, V8 4.4 spotřeba 12-15). A jak jsem psal, pro mne osobně by byl benzin výhodnější i finančně - hrubým výpočtem bych za loňský rok ušetřil na dani z příjmu cca 20-30 tisíc.

Odkaz ke komentáři

Jde příkladem v oblasti šetrnosti a ekologie.

Druhá věc je ta, že taková 740i se může kurevsky prodražit nehledě na spotřebu :) Řešit spotřebu u auta, kde může oprava byť podělané elektroniky (třeba displej iDrivu) vyjít na 100tis, mi přijde naprosto poddružný problém.

Pokud vím tak 740i byla E38 a ty rozhodně iDrive neměly.ten začal až u řady E65,tam je označení 740 jen u dieslu čili 740d,tam si asi nikdo plyn dávat nebude,já jen aby bylo jasno.Pokud se bavíte o E65 tam je potom 745i nebo 750i

Upraveno uživatelem panedge
Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada
Hele Tado a ty znáš osobně někoho, kdo podobný problém s i-Drivem řešil? Zrovna uvažuju o změně a nová sedmička se mi tak nějak celkem líbí

Jednoho :) Ale to byla asi sedma minulá ne ta nejnovější.

Ta nejnovější 7 se mi taky líbí, ale ta nová 5er je fakt bomba - vzhledově lepší jak nové Ečko a to mám Mercedesy fakt rád :) Navíc taková 535i je i celkem rozumná motorizace, u Éčka má smysl snad jen E500 - z benzinových, i když E350 nebude špatné, ale na 535i s turbem to nestačí.

Odkaz ke komentáři

Návštěvník Tada
Nová 5er je opravdu libová a je fakt hezčí než nový éčko od mercedesu a to je hodně pěkný.Já bych asi volil 535d,kvůli zátahu a dobrý spotřebě.Jinak 535i má 2 turba

To že má 535i dvě turba mi taky prodejce tvrdil, než si promluvil s mechanikem - motor 35i se ze začátku vyráběl se dvěma turby, ale bez nějakého toho jejich nesmyslu s časováním ventilů a při faceliftu 3er se přešlo na systém s jedním turbem + tím nesmyslem s ventily, takže je výsledkem stejný výkon.

Nojo, zátah je pěkná věc, ale když to pak změříš, tak je benzín rychlejší :) Navíc pak tolik nesmrděj ruce o benzínky :P

Nojo, 750iL mě taky lákala, hlavně v manuálu, ale kupovat jetou V12 je cesta do pekel...

Upraveno uživatelem Tada
Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...