colommbo Odesláno 28. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2018 Pěkná směska, tak to má být, udělaly radost a ať chutnají! Akorát když vidím ty uřezaný třeně, mno, naše rodina už po generace prostě čistí houby jinak... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 28. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. září 2018 Rad si necham poradit, opravdu Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 29. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2018 Neber to ve zlém, opravdu. Všude je nějaký zvyk, naše rodina odjakživa spodek třeně okrajuje jen povrchově, naučil jsem se to od táty a moji synové ode mě. A důkladně a poctivě čistí pěkně v lese, doma už prakticky není co čistit, jen krájet. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Murphy97 Odesláno 29. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2018 (upraveno) Jo, to vypada dobre...Projel jsem par stranek zpatky a je to tak pul napul.Takze, houby rezete a nechavate cast trene v zemi, nebo "dloubete" cele?A co je spravne? A co podhoubi?A co na to Jan Tleskac? Upraveno 29. září 2018 uživatelem Murphy97 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
colommbo Odesláno 29. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2018 Plodnice ze země vyndávám celé, nic tam nenechávám. Už jsem viděl i demontáž kroutivým pohybem, já je dloubu prstem popř. kudlou. Kdysi jsem četl, že odříznout plodnici a nechat její zbytek v zemi není dobré. Jednak může člověk přijít o kus (kousek) krásný houby a druhak ten zbytek může plesnivět (zahnívat) a není to dobré právě pro podhoubí. Nevím, jsem odborník "na houby", ale myslím, že na tom něco bude. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
montemar Odesláno 29. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2018 a odrezky zahrabavat .. kvuli utajeni Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jankoxxx Odesláno 29. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2018 jednoznacne to treba vybrat cele. radi to aj mykolog.. no a my cistime tiez uz v lese. kupte si hubarsky noz od opinelu. ma to stetiny z praveho divocaka a cisti to jedan basen. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 29. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2018 Dnes nahoda Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tom4 Odesláno 29. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2018 Nooo, na poslední chvíli, většina už je přes co jsem dneska viděl. Pokud jde snadno krájet tak dobrou chuť! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Harwey Odesláno 29. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. září 2018 Ano, je akurat, a diky, uz je na tanieri:) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
leebauer Odesláno 30. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2018 V pátek,Červená Řečice.Během hodiny košíček babek,tři poddubováky,bedla a čtyři masáci.Ale všechny houbičky hezký,čerstvý,ničím neprolezlý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník km.kmk Odesláno 30. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2018 https://cs.m.wikipedia.org/wiki/Babka_(houba)Ja uz babky ani nesbiram, kauza babka je imho nafokla bublina, ale zas tak dobra houba to neni, takze ji klidne ozelim... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
obchodnik-o3 Odesláno 30. září 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. září 2018 taketo rastli vcera Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gandalf Odesláno 6. října 2018 Nahlásit Sdílet Odesláno 6. října 2018 Stále rostou, jen trochu dál od sebe. Ale jsou zdravý. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
LovecK Odesláno 19. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2019 Za mě štafetu už přebraly děti, v 9 letech... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lynx12 Odesláno 19. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 19. srpna 2019 Minulý vandr jsem potkal tuhle krásnou bedlu, přes 20 cm průměr a jelikož houby nejím tak tam zůstala... :-) https://tsbumbac.rajce.idnes.cz/Brdy_2.-4.8.2019#IMAG1588.jpg Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 20. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2019 Panove, mate nekdo tip na zahoubareni si v okoli Ceskych Budejovic? Myslim tak do 30 min. vlakem nebo busem. Budu tam ted pracovne na jedny akci a premyslim, ze bych se zdejchnul na houby. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Filip.J Odesláno 20. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 20. srpna 2019 Hlásím, že za Starou Boleslaví je všechno červavý. Taky tady ještě nemáme vychytaný, kam chodit na suchohřiby a praváky... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
14titi Odesláno 21. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 21. srpna 2019 Panove, mate nekdo tip na zahoubareni si v okoli Ceskych Budejovic? Myslim tak do 30 min. vlakem nebo busem. Budu tam ted pracovne na jedny akci a premyslim, ze bych se zdejchnul na houby.Minulý rok jsem byl u Hluboké nad Vltavou kolem rybníku Křivonoska. Je tam moc pěkný les a nasbíral jsem hodně, ale nevím jestli už rostou. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
OndraPod Odesláno 29. srpna 2019 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. srpna 2019 Par cervenaku z pondelni a vcerejsi prochazky po lese: Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se