Kamil Odesláno 9. září 2018 Nahlásit Odesláno 9. září 2018 Dej si Febichol, a bedly sežer :-) Lepsi a mnohem levnejsi je ALOCHOL, kdyby nekdo jel na Ukrajinu. Vlastni zkusenost, dokud jsem si zlucnik nenechal vyndat.
odjinud Odesláno 10. září 2018 Nahlásit Odesláno 10. září 2018 Vcera jsem videl chlapa se skoro plnym kosikem. Lokalita: Hamr na jezeře, cca napul mezi Mimoni a Libercem. Popojedu nedockave cca 10km k nam na chalupu, a v lese ani prasivka... :-(
mondeo2 Odesláno 11. září 2018 Nahlásit Odesláno 11. září 2018 (upraveno) Vcera jsem videl chlapa se skoro plnym kosikem. Lokalita: Hamr na jezeře, cca napul mezi Mimoni a Libercem. Popojedu nedockave cca 10km k nam na chalupu, a v lese ani prasivka... :-(vím, v lese sucho, tak nevím kde to sebral...... ale zdál se mi v noci sen, že jsem sbíral hřiby velký jak talíř....jen nevím proč rostly ve skříních opuštěnejch baráků..... asi půjdu k lékaři. Upraveno 11. září 2018 uživatelem mondeo2
odjinud Odesláno 11. září 2018 Nahlásit Odesláno 11. září 2018 Sbiral vedle byvalych uranovych dolu, mozna to tam roste lip :-)
gandalf Odesláno 11. září 2018 Nahlásit Odesláno 11. září 2018 Mám písemně, že žlučník je OK :-). Dnes za hodinu a čtvrt košík smrkových hříbků - až "se to očistí", tak vyfotim. Možná bych měl chodit ráno, ve čtvrt na jedenáct tam bylo dost přelidněno :-(
colommbo Odesláno 11. září 2018 Nahlásit Odesláno 11. září 2018 Na houby se chodí s kudlou a z 99% se čistí v lese před uložením do košíku. Kdo to tak nedělá, je, s prominutím, čuňátko...
gandalf Odesláno 11. září 2018 Nahlásit Odesláno 11. září 2018 Jak jsem vpředu psal, tak v prvním kole jsem dopoledne sbíral pro Kamila /spletl jsem se o týden/. Tady je úlovek.Protože bylo plánováno, že potom pojedeme nasbírat pro sebe, tak jsme po 15. hodině vyrazili a tady je to nafoceno společně /bez těch malejch/. Trefili jsme na místo, kde nikdo ještě nebyl :-) /ale je to za trest/
tikzot Odesláno 11. září 2018 Nahlásit Odesláno 11. září 2018 Hoši, nadhera a kde tohle roste, kraj misto?
tikzot Odesláno 11. září 2018 Nahlásit Odesláno 11. září 2018 Kde? Nevidim to, kdybych videl, tak se prece neptam ....
gandalf Odesláno 11. září 2018 Nahlásit Odesláno 11. září 2018 Mám v hlavičce bydliště a na houby chodím jen v okolí, tedy jihočech. Ale je to za trest tolik hub - sousedi se zamykaj /taky už od někoho dostali/, dokonce jsem je zavezl příbuzným, jen abych s tím neměl tolik práce. Vsadim se, že až za tejden zajede Kamil nebude v lese ani prašivka. Ale fakt tolik hříbků jsem v lese neviděl od mládí. Odpoledne jsem ani ty podměrečný nebral - ať si je sebere někdo třeba zítra. Sušim, zavařuju, sterilizuju ......
tikzot Odesláno 11. září 2018 Nahlásit Odesláno 11. září 2018 No tak jedu jih, uz nemame doma nic, ted posledni sklenici susenejch hribu;-) miluju houby;-)
14titi Odesláno 13. září 2018 Nahlásit Odesláno 13. září 2018 Dnes jsem se po Slavkovskem lese v okoli Horniho Slavkova vydal na mykocyklistiku a dojel jsem si na sva mistecka. Je to porad bida. Zem je sucha jako trout a nasel jsem na dvou mistech celkem jen 8 praváků.
gandalf Odesláno 13. září 2018 Nahlásit Odesláno 13. září 2018 Za necelé dvě hodiny 2 košíky hříbků. Až to očistím, tak sem dám fotky. Z toho lesa nejde odejít - stále jsou nějaké hřiby vidět.
Tom4 Odesláno 13. září 2018 Nahlásit Odesláno 13. září 2018 No a něco jako zajímavějšího by v tom lese nebylo? Jako méně obvyklé houby než jen praváci ať tady není taková nuda?
colommbo Odesláno 13. září 2018 Nahlásit Odesláno 13. září 2018 Mám to z jistého pohledu podobně - hřiby jsou dobré houby a potěší, ale nejradši k nim mám ještě i jiné a nemusí to být zrovna méně obvyklé druhy. Ty upřímně moc neznám a tedy nesbírám. Prostě pestrost v košíku i pak v kuchyni.
gandalf Odesláno 13. září 2018 Nahlásit Odesláno 13. září 2018 (upraveno) Bohužel, jen praváci.edit.: Nic jiného neroste /červené mochomůrky nepočítám/. Upraveno 13. září 2018 uživatelem gandalf
colommbo Odesláno 13. září 2018 Nahlásit Odesláno 13. září 2018 I tak to máš moc pěkné a zaplaťpánbu "aspoň" za hřiby. U nás (rozhraní KH a KO) v lese pořád sucho převeliké, navíc pískové podloží, je zbytečné tam chodit.
gandalf Odesláno 16. září 2018 Nahlásit Odesláno 16. září 2018 Kamil mně vyslal na houby - před vytříděním a po :-) Poctivě se s ním rozdělím.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se