skalis Odesláno 14. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 14. srpna 2010 (upraveno) YPO, to je vybornej napad. Je tam perfektni zazemi (zakladna psovodu od celniku), takze kuchyne a prespani neni problem. Ozrat hubu si vecer klidne muzem (heh, nebylo to jinak). Klidne to muzeme udelat za par tydnu, mesic, dva. Ted se totiz udela "nejhorsi" prace, postupne se lidi vytrati a domorodci tam zas zustanou sami. Ale prace bude porad hromada. A kdyz jim pak zas nekdo prijede pomoct, bude to pro ne vyborna vzpruha, uvidi, ze na to ani po nejake dobe nejsou sami! Ja bych do toho klidne sel. EDIT: Ale i tech par vybranejch tisicovek do zacatku muze hodne pomoct. Da se za to poridit pracka, sporak... Upraveno 14. srpna 2010 uživatelem skalis
ricous Odesláno 14. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 14. srpna 2010 Jsem ted v praci, tak tukam na founu... Zkusim se optat v Hermanicich, jestli by bylo mozne tam nejaky vikend "pobejt" s rim, ze by se pres den makalo.
cody Odesláno 16. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 16. srpna 2010 Tomu rikam napad. Pokud mi do toho nevleze neco opravdu velevazneho hlasim se taky.
ricous Odesláno 16. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 16. srpna 2010 Chlapi na konte je 15.500 ,- Kc, kontrolovano v 9 rano - SUPER! Jinak do Hermanic jedu nakonec az pristi tyden ve stredu, takze jeste neni pozde prispet. Rovnou se tam optam na moznost onoho pracovniho srazu Chronomagu.
ricous Odesláno 17. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 17. srpna 2010 Hranice 20k pokořena!!! 20.333,- Kč !
bandicoot Odesláno 17. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2010 paráda richarde to už je skoro dobrý
skalis Odesláno 17. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 17. srpna 2010 Hranice 20k pokořena!!! 20.333,- Kč ! Perfektni, panove! Za to uz muze byt levnejsi pracka i sporak. Ted uz jenom, aby se podarilo v rozumne dobe opravit vodovodni rad, ktery v Hermanicich voda naprosto zlikvidovala...
ricous Odesláno 18. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2010 21.033,- Kč! Všem velké díky a pro váhavé - stále je čas, peníze vyberu příští týden v úterý, ve středu dojde k předání potřebným.
filo-boxer Odesláno 18. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2010 ...ve středu dojde k předání potřebným. Už jste někoho vybrali?
ricous Odesláno 18. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2010 Už jste někoho vybrali? Bude to na starostovi, on má místní znalost. Zadání bylo - starší člověk, opuštěný, bez prostředků. Samozřejmě zde na konec vlákna dám report z předání.
ricous Odesláno 18. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 18. srpna 2010 A ještě byly dnes dvě platby po posledním součtu, takže nová aktualizace - 22.733,- Kč!
skalis Odesláno 18. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 18. srpna 2010 Bude to na starostovi, on má místní znalost. Na konci tydne tam budu volat, cilovou osobu vybere starosta. Mluvil jsem s nim o tom nekolikrat, mel starosti nad hlavu, ale jsem domluveny i s lidmi z jeho blizkeho okoli a nekoho vhodneho vybere. Rozhodne se nemusite bat, ze by se pomoc nejak rozplynula. Primo z dejiste dobre vim, ze je lepsi trochu pockat a nechat to uzrat. Z tech penez mam vazne radost. Je to zvlastni, ale za tech par dni mi to misto strasne prirostlo k srdci (asi to bude timn vychlastanym rumem ), i jsem premyslel, ze bych tam zajel makat treba jen na vikend. Ale urcite, kdykoliv se do tech mist dostanu (to je vyjimecne, jednou dvakrat do roka) a budu mit cas, zajedu se tam podivat.
ricous Odesláno 20. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 20. srpna 2010 Magická hranice 25k pokořena - 25.699,- Kč !!! Výběr peněz bude ve středu ráno, takže je ještě čas přispět...
ricous Odesláno 25. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 25. srpna 2010 Chlapi za malou chvilku vyrážím a díky vám vezu do Heřmanic 27.000,- Kč ! Komu byly peníze předány napíši po návratu v pátek. 3
ricous Odesláno 28. srpna 2010 Autor Nahlásit Odesláno 28. srpna 2010 (upraveno) Tak, včera jsem se vrátil, pár vět k akci... V pátek ráno jsem vybral z účtu peníze a s psovody vyrazil směr Heřmanice. Cestou jsme se ještě zastavili na dvou úřadech, kde nám naložili spoustu věcí, které mezi sebou vybrali a koupili. Služební pickupy byly plné, psi měli v kotcích taky nějaký ten pytel a já jako spolujezdec přes krabice s nádobím ani neviděl ven. V samotných Heřmanicích to vypadá strašně - i když místní tvrdí, že po třech týdnech už je ten pohled na ves hezčí. Pobořené domy, chybějící silnice, potok tekoucí mimo koryto, všude naplavené věci od hraček po auta - pohled, na který se nedá zvyknout. Starostka i místní se shodli na jménu, komu dát námi vybrané peníze - p. Listopad. Týden před povodněmi šel do důchodu, sám, bez ženy, bez dětí. Některé domy dopadly hůře než jeho, ale to se jednalo o chalupy "lufťáků". Jeho dům je hned naproti od místa, kde voda vzala místní babičku a ta se našla až v Polsku... Statik nařídil zboření domu p. Listopada, avšak ten se vzepřel jeho rozhodnutí a jako bývalý zedník začal dřít, aby své stavení zachránil. Ani místní nevěřili, že by se to povedlo a statik žasl, když viděl, co se povedlo. Dědovi jsem předal peníze, ten je s díky strčil do kapsy a řekl, že tolik mu nikdo nedal. A že je bude mít za co utratit, o tom není pochyb - stavební materiál se navážel každý den. Ve středu jsme mu dělali podlahy, ve čtvrtek se zvedalo spadlé patro a v pátek zdilo. Práce je tam (a nejen na stavení p. Listopada) na x týdnů, spíš i měsíců. Spousta lidí mi psala, že by jela přiložit ruku k dílu. Práce je tam určitě hodně, ale od 5. září končí krizový stav a celní výcvikové středisko již nebude sloužit obci jako základna pro záchranné týmy a budou v něm muset být zahájeny kurzy psovodů. S vedoucím střediska jsem v kontaktu s tím, že se pokusí zmíněné kurzy posunout a zachovat tak tolik potřebnou základnu - budu vás ještě přes SZ informovat. Kdo by chtěl ještě nějak pomoci - nejvíce potřeba jsou skutečně peníze, případně stavební materiál, a šikovné ruce ochotné pomáhat. Oblečení, savo, boty a pod. už určitě ne, toho se všude válí obrovské množství. To samé jídla. Neumím (nebo raději nechci) si představit, co s e s tím vším nakonec stane. Místní si pro nic na výdejní místa sami chodit nechtějí, cítí se prý trapně. Proto jsme i nějaké objeli a dali jim hrnce, talíře, hrníčky, přímotopy, atd. No, napsal jsem už dost, akže na závěr - všem ještě jednou obrovské díky, jste skvělí! Upraveno 28. srpna 2010 uživatelem ricous
Viktor Odesláno 28. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2010 Díky Richarde, takhle to má velký smysl.
honza71 Odesláno 28. srpna 2010 Nahlásit Odesláno 28. srpna 2010 Díky Tobě a Skalisovi. A vůbec všem lidem, co se sebrali a jeli pomáhat přímo na postižená místa. Našich pár korun určitě dobrejch, ale na 10.000 registrovaných to není žádný mistrovství světa.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se