Marcus Odesláno 24. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2014 A tak jsem si objednal Taylor of Old Bond Street No 74 Victorian Lime.
Lobber Odesláno 24. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2014 Taky jsem si dnes udělal radost. A konečně se tedy nějak *odvážil* k objednání břitvy od Boker *š 5/8* a Sady na holení od Taylor of Old Bond Str.. A zajisté jeden kamenec, abych hned ze začátku nevykrvácel :0D Jinak tedy pokukoval jsem po břitvě z damašku (180 vrstev ) úplně skvostná. Ale cena 30k mě rychle odradila :0D
Marcus Odesláno 24. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2014 V 24. 11. 2014 v 14:45, Lobber napsal: Taky jsem si dnes udělal radost. A konečně se tedy nějak *odvážil* k objednání břitvy od Boker *š 5/8* a Sady na holení od Taylor of Old Bond Str.. A zajisté jeden kamenec, abych hned ze začátku nevykrvácel :0D Jinak tedy pokukoval jsem po břitvě z damašku (180 vrstev ) úplně skvostná. Ale cena 30k mě rychle odradila :0D Tak na tu břitvu a první zkušenosti při holení s ní jsem celkem zvědavý.---A je to doma.Chtěl jsem něco svěžího do toho hnusného počasí, ale nejsem si jistý, jestli těch citrusů nebude trochu moc. To je riziko nákupu bez vyzkoušení. Ale na druhou stranu mám skoro pokaždé pocit, že to není ono a pak jsem spokojený. Trochu déle mi trvá, než zvyknu na něco nového.
Tom-Fox Odesláno 24. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2014 Tak já už skoro dva roky takto... je to rychlý a dost pohodlný...
Lobber Odesláno 24. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 24. listopadu 2014 V 24. 11. 2014 v 17:55, Marcus napsal: Tak na tu břitvu a první zkušenosti při holení s ní jsem celkem zvědavý.No budu se snažit dát hned první poznatky a zkušenosti i s fotkama, ale kdybych již do tohoto vlákna a ani jinam ničím nepřispíval, tak budeš zaručeně vědět, že to kladné nebylo Jinak složení No.74 nevypadá vůbec zle... mám taky raději za zimu něco takového osvěžujícího. I když já nikdy nic plně kořeněného neměl . tak že, nemohu soudit...
esotery Odesláno 26. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2014 Osobně používám kombinaci shavetty a strojku Muhle R107 k plné spokojenosti. Když je nálada a čas, tak pouze shavetta (problémová místa líznu strojkem), když se mi s tím nechce pytlíkovat tak strojek. Záměrně jsem si vybral strojek s neagresivní hlavou abych se mohl holit bez problémů každý den (přičemž jsem upřednostnil rukojeť z pryskyřice, protože to prostě dobře vypadá). A shavettu proto, že nemám brusné kameny a posílat břitvu co půl roku na tři měsíce pryč by se mi nechtělo:).
esotery Odesláno 26. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 26. listopadu 2014 V 30. 10. 2014 v 12:31, Wanderer napsal: Taky jsem pokročil. Táta mi našel holení po pradědovi. Břitvy jsou tam dvě, i ten koženej obtahovák. Zatím jsem neměl odvahu to vyzkoušet.Kdyby někdo chtěl druhoválečnou shavettu z USA, tak mi leží doma.Byl bys tak hodný a postnul fotku jak ta shavetta vypadá? Jen pro zajímavost.
Wanderer Odesláno 27. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2014 V 26. 11. 2014 v 22:21, esotery napsal: Byl bys tak hodný a postnul fotku jak ta shavetta vypadá? Jen pro zajímavost. Je vyfocená o dvě stránky zpět, jen jsem ji dal trochu do pucu.
esotery Odesláno 27. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2014 Wanderer: Ah, omlouvám se:). Každopádně zajímavá shavetta, podobnou jsem ještě neviděl.
Wanderer Odesláno 27. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 27. listopadu 2014 Jako pěkná je, ale na holení to moc nebude, blbě se to brousí. Chtěl jsem něco stylového amerického druhoválečného na holení v zrcátku na blatníku náklaďáku. No zkusím ty břitvy po pradědovi, jen jsem zatím nedostal odvahu...
esotery Odesláno 28. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2014 Jsou pořádně nabroušené? Ono to není tak hrozné jak to vypadá, člověk začne s boky (místa která jsou rovná a dobře se tam napíná kůže) a jak získá grif tak přejde na knír a bradu (kde už jsou křivky) a když získá grif i tam, tak přejde na krk:). Já břitvu zavrhl s důvodu výsokých nároků na údržbu. Samozřejmě kdybych měl doma slušné kameny na broušení a honování tak do ní asi jdu.
Marcus Odesláno 28. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 28. listopadu 2014 (upraveno) V 24. 11. 2014 v 19:29, Lobber napsal: No budu se snažit dát hned první poznatky a zkušenosti i s fotkama, ale kdybych již do tohoto vlákna a ani jinam ničím nepřispíval, tak budeš zaručeně vědět, že to kladné nebylo Jinak složení No.74 nevypadá vůbec zle... mám taky raději za zimu něco takového osvěžujícího. I když já nikdy nic plně kořeněného neměl . tak že, nemohu soudit... Uplynuly 4 dny, že by to přece jen nedopadlo dobře? ad Taylor of Old Bond Street No 74: První mírné rozpaky jsou pryč a dnes už spíš nechápu, jak jsem bez toho mohl žít. Je to stará anglická klasika a moc se mi to zalíbilo. Dokonce i přítelkyně mi to bez váhání schválila, což mě příjemně překvapilo. Ty citrusy přechází do takového chlapsky dřevitého až zemitého základu. Takže doporučuju. Docela by mě zajímalo, jaké jsou ty jejich ostatní kolínské. Upraveno 28. listopadu 2014 uživatelem Marcus
Matthew Odesláno 29. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2014 (upraveno) vybírám svůj první elektrický strojek a zatím jsem zůžil výběr na Braun Series 5, líbí se mi dva modely a neumím si úplně vybrat (přesněji nechápu zatím úplně rozdíl, trochu pomáhá tabulka přímo od Braun ale ne úplně..) http://holici-strojky.heureka.cz/braun-series-5090-cc/http://holici-strojky.heureka.cz/braun-series-5050/ info k tomu od Braunhttp://www.braun.com/global/male-grooming/series-shavers/series-5/series-5-models.html mám z toho takový dojem jakoby 5090cc byl sice top v serii (nejdokonalejší čístící stanice a ukazatel stavu baterie) ale 5050 je novější (jako jediný z nich by měl mít Quadruple action cutting system) ? případně levnější varianta modelu 5070cc bez čistící stanicehttp://holici-strojky.heureka.cz/braun-series-5030-s/ má někdo osobní zkušenost nebo může poradit? Upraveno 29. listopadu 2014 uživatelem Matthew
FrantisekH Odesláno 29. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2014 přidej pár stovek a máš sedmíčku..
esotery Odesláno 29. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2014 Matthew: já měl kdysi 8čkovou sérii, konkrétně 8995. Stál celkem balík a po roce odešla baterie, reklamaci mi neuznali (v Datartu). I kdyby mi neodešla baterie tak bych ho za sebe nedoporučil, neholil nijak zázračně a to měl být de facto top model.
gcom Odesláno 29. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 29. listopadu 2014 Matthew, mam sedmicku i se stanici. Nejlepsi strojek, co jsem kdy mel. Baterka drzi na 6-8oholeni, stanice super, jedna napln vydrzi tak mesic a neco, je to docela drahe, ale super, strojek nesmrdi a je neustale cisty, vonavy, namazany. Mam dost citlivou drzku a davam to v klidu. Kasli na petku a jdi rovnou do sedmicky. Sent from my iPhone using Tapatalk
esotery Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 Chlapi, jen tak pro zajímavost, oholíte se s tou 7čkou úplně do hladka? Já měl možná specifické fousy nebo tvar obličeje, ale nikdy jsem se pořádně neoholil a musel jsem přejíždět po tváři několikrát.
bladerunner Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 Momentálne pár mesiacov týmto Nejaký starší strojček Gillete, zobral som na vyskúšanie (holenia žiletkou ) od otca, ktorý používa iný. Roky som sa holil Gillette Sensor Excel, ale pri troška dlhších fúzoch sa stále upchával. Klasická žiletka je v tomto smere lepšia. Píšem ťapkou
Marcus Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 V 30. 11. 2014 v 13:59, bladerunner napsal: Momentálne pár mesiacov týmto Nejaký starší strojček Gillete, zobral som na vyskúšanie (holenia žiletkou ) od otca, ktorý používa iný. Roky som sa holil Gillette Sensor Excel, ale pri troška dlhších fúzoch sa stále upchával. Klasická žiletka je v tomto smere lepšia. Píšem ťapkou Přesně ten samý strojek jsem ještě donedávna používal taky. Dost záleží i na výběru žiletek. Já jsem do toho kupoval originál Gillette v domnění, že nic lepšího snad ani neexistuje. No a pak jsem byl přímo v tomto vlákně vyveden z omylu. Krátce na to jsem pořídil strojek Mühle a k tomu žiletky Feather. Od té doby leží Gillette ve skříni.
Návštěvník Ondra Odesláno 30. listopadu 2014 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2014 mne ten strojek pripomina cs. Astru 901
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se