Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Extremne zajimave tema! Neda mi to, a musim polozit otazku: jak a cim se holite, aby vam nezarustaly fousy? Je fakt recept v klasice, jak pise ggrand? Vyzkousel jsem Braun, Philips, Mach 3 i strojky od Wilkinsonu, ale furt nic. Vysledek je ten, ze si musim krk, kde to zarusta nejvic, holit masinkou na 1mm a jen ten zbytek muzu dojet Machem3. Ale otravuje me to maximalne...

Odesláno

Ty štětky od simsons se mi hidně líbí. Mají dost velký výběr. Tak teď už se v tom všem jen zorientovat. Holítko muhle, štetku simsons, žiletky astra )))

Odesláno (upraveno)

Taky bych doporučil Derby žiletky. Zkoušel jsem Feather, ale ty mi přijdou "až moc ostré" (nevím jak to popsat). A ty derby se daj taky sehat na eBay šíleně levně, viz. tady nebo tady. Hlavně si dát pozor, a nekoupit single edge, ty derby taky dělá, a taky jich je dost na eBay :)

Jinak jsem vyzkoušel snad všechny možný i nemožný žiletky, a Astra z toho vychází taky dobře.

Upraveno uživatelem grey
Odesláno

skusal som (a stale velmi prilezitostne pouzivam) ziletky gillette, elektricky stojcek ma dokladne neoholi (skusal som nejaky braun) a kedze mam citlivu plet a hlavne nemam rad ten pocit, 1-3 dni po oholeni, presiel som na skracovanie strniska masinkou. Kupil som nejaky vodeodolny remington, raz za tyzden sa v sprche oholim na dlzku strniska cca 1-2mm, strojcek osprchujem a tyzden mam pokoj.

Odesláno

Pod Derby žiletky, zvláště pak když se jedná o jakýsi start, bych se stoprocentně podepsal. Zrovna minulý měsíc mi dorazilo 100 kusové balení. Cena opravdu luxusní a výkon stabilně dobrý. I při největší možné péči o pleť těsně před holením ale nedám víc jak 4-5 oholení na jednu žiletku. Kdo by to ale řešil.

Fethery jsou ale jiná liga. Abys využil jejich potenciál, musíš mít už "sladěné" holíto (tedy bagr), pěnu a IMHO i stav pleti. Mně se stávalo, že pokud pleť nebyla OK, docela jsem se dotrhal. Nezapomeň na kamenec :-)

Odesláno

Ja pouzivam toto tuna, je to low-end od Simpsons, ale mne uplne vyhovuje. Maly rozmer, super "denzita" chlpov..parada. Rozdiel medzi Best a Super neni tak velky a povodne som to kupoval pre zaciatok, s tym ze postupom casu poskocim na vyssi level. Neni treba, Vulfix a Semogue pre zaciatok ideal. Potom z tych lepsich Simpson, Shavemac, Rooney, Kent pripadne custom :).

K tomu poctu holeni, osobne mam radsej 3-4 max na ziletku, pri cene sa ten risk "kusnutia" nevyplaca :D.

K zarastaniu chlpov a podrazdeniu, je dolezite aby clovek holil "v smere rastu chlpov", potom dokladna priprava a nasledne osetrenie.

post-8327-067298100 1362237860.jpg

Odesláno

Tower Of Power : Strašně moc záleží na přípravě pokožky a vousů před holením. U mě funguje teplá cesta - tj. horká voda během sprchy před holením, případně mokrý horký ručník na několik minut na obličej. Někdo preferuje studenou vodu,žádné dlouhé namáčení, ale u mě to nefunguje. Potom holit po směru růstu. Nevidím žádný důvod, proč by po směru 1 žiletkovým strojkem měly zarůstat vousy. Každý jsme ale jiní, takže přenositelnost zkušeností je omezená.

Asi někdy dám ještě šanci Derby žiletkám, ale kus, co přišel se strojkem byl tupý až hrůza.

Mimochodem nafotil jsem vnitřní stranu hlavy strojků Mühle R89 a Merkur 37C. Ve stejném duchu je rozdíl ve zpracování i jinde. Všiml jsem si totiž, že je na Merkuru žiletka v 1 místě zvlněná. Takže nastoupil jemný šmirgl papír a trošku jsem srovnal otřepy z vnitřní strany a už je to ok. Bohužel tyto otřepy byly už pod chromem, takže na pár místech šel taky pryč. Snad se to nebude loupat nebo tak něco. Opravdu jakoby ty Merkury dělali někde v garáži rašplou.

post-11518-064638600 1362262034.jpg

post-11518-015026700 1362262036.jpg

post-11518-021099200 1362262037.jpg

Odesláno

Takže momentálně Wilkinson holítka, a na důkladné oholení Philips RQ 1185 s pračkou :-) a na mokro s Gelem.

Jinak jsem 10 let používal Holítka Gillete Mach 3 atd. a musím uznat, že jsou nejlepší.

Při přechodu na jiný způsob holení jsem cca 3 týdny vypadal jako puberťák na vrcholu...Teď ok..

Vzhledem k tomu, že mám na obličeji místo vousů dráty - musím několik minut namáčet v horké vodě, aby změkly. Po holení aplikuji balsámy a krémy a je klid...

A až budu velký kluk, tak se to naučím s břitvou a budu mít klid....a zase bude další fetiš po hodinkách a fotoaparátech v podobě hromadění břitev, štětek a jiných důležitých věcí :suicide_anim:

Odesláno

ono bude hodně také záležet na tvrdosti vousů a také jaké mýdlo či krém používáš,já dám tak 6-8 super oholení na žiletku Derby,a 8-10oholení na Personnu :whistle:

S tou tvrdostí vousů máš naprostou pravdu. Neznám sice žádnou exaktní měřící metodu, ale jedno je jisté: všechny košile musím vyhodit vždy a jen proto, že mám ošmisglovanou hranu límce. Zasraný vousy.

• po 2 týdnech...
Odesláno

Prosím o radu. Kdysi dávno (konec 70.let) jsem začínal žiletkou, pak přešel na nějakou komunistickou elektriku, měl jsem i ruský holící strojek NA KLÍČEK (vypadal jako hruška, místo stopky klíček a u bubáku jeden rotační břit), pak jsem měl léta nějaký Phillips, asi před 10 lety mne opustil a od té doby Gilette Sensor Mach 3 nebo jak se jmenuje. Tvářička jako dětská p...lka, ale štve mne se mydlit, kupovat gel a čepelky, navíc mi asi tvrdnou vousy nebo žiletky dělaj čím dál horší, nevím, ale není to ono. Chci přejít zase na elektriku ale nevím, který ze dvou systémů (kmitací Braun nebo rotační Phillips) zvolit. Poradíte výhody a nevýhody obou?

Odesláno

Díky, to je přesně ono, jen než to při mé "znalosti" angličtiny projedu, budu mít vousy až na zem... Nicméně to zkusím, poprosím ale přesto o osobní zkušenosti zdejších členů.

Odesláno

Díky, to je přesně ono, jen než to při mé "znalosti" angličtiny projedu, budu mít vousy až na zem... Nicméně to zkusím, poprosím ale přesto o osobní zkušenosti zdejších členů.

planžeta- každodenní holení, nebere delší vousy, cca max. 3 denní strniště

kotouče- berou i delší vousy, prý dýl vydrží oholení, ale podráždění pokožky je řádově větší

sám mám planžetu, ale používám jen jako nouzovku na cestách... kdybych to věděl, jak je to obecně naprd asi bych strojek nekoupil

Odesláno (upraveno)

používám Wilkinson Quattro... ale poměr cena/výkon je naprd, břit dlouho nevydží a co se oholení týče tak do 24 hodin mám milimetrové strniště

vyštrachal sem u dědy holítko Made in Czechoslovakia- výrobce Soluna, má na obou koncích zoubky co popisuje ggrand, žiletky http://www.supermaxworld.com/platinum_super_platinum_stainless_super_stainless.html

tohle je on, ale se zoubky http://www.auktiva.cz/auctions/a11201246/553851/3.jpg

tak snad to přežiju :D

Upraveno uživatelem Lion
Odesláno

Poradite mi i kde v praze dobře nakoupit?

Ahoj, prepáč za oneskorenú reakciu. S nakupovaním je to tak, že v Prahe niečo nakúpiš, ale vôbec sa Ti to nevyplatí. Nákup v zahraničí Ťa aj s poštovným vyjde omnoho lacnejšie. Čo sa týka sortimentu, cien, aj skúseností, môžem výrazne odporučiť tento obchod:

http://www.shaving.ie

Odesláno

Peto86, netvrdil bych...možná, když se sejdou tak 3 lidi kvůli poštovnému, jinak je to dost drahé. Spoustu věcí mají za výborné peníze na upravse.cz. Lepší ceny má i shaving-shack.com , z tama jsem taky bral.

Lion: Jak jsi dopadl? Možná než tyhle Super-maxy bych šáhl po klasice-zelené Astry. Supermaxy jsem zahlídl v drogérii, tak jsem je vzal, ale ještě jsem je ani nevyzkoušel.

Mimochodem jsem ofoukal prach z krabice od trojkového Braunu(planžetový, 2planžety klasické, 1 na delší vousy), napařil jsem obličej, namydlil pusu a zkusil jak to holí s pěnou. Vousy jsem měl kraťučké, tak jednodenní(u mě to byly tak 2-3 denní, roustou mi pomalu). No paráda. Takového výsledku jsem s žiletkou ještě nedosáhl, ale kultůra holení je pryč. Sice po holení trochu červená pusa a další den 2 zarůstající fousy, ale den a půl jsem měl pusu jak mimino. Pak jsem to samé zkusil s 2-3mm vousem a to bylo utrpení, nebralo to. Tak Brauna vyčistím a zase uložím do krabice :D

Odesláno (upraveno)

Lion: Jak jsi dopadl? Možná než tyhle Super-maxy bych šáhl po klasice-zelené Astry. Supermaxy jsem zahlídl v drogérii, tak jsem je vzal, ale ještě jsem je ani nevyzkoušel.

dopadl sem poměrně dobře, neřízl sem se... holení šlo snadno, netrhá vousy (což ten quattro běžně dělal po třech oholeních) a 5ti už šel úplně do koše... holení klasika po sprše, pěna gilette, nic jinýho doma nemám a pociťově je oholení hladší, na krku proti směru úplně v pohodě... takže u toho zůstanu a začnu zkoušet :) ... jinak žiletky jsem vzal se strojkem a jiné tam nebyly... srovnání nemám, ale po třetím oholení pořád dobrý... mám ty celomodré z odkazu, vpravo druhé od vrchu

mám planžetu brauna, holím namokro a je to nanic... delší vousy to nebere a holit každej den mě nebaví... výsledek je sice asi nejlepší možný čeho jsem ve srovnání s holítkama dosáhl, ale najezdíš kilometry a musíš každej den 

Upraveno uživatelem Lion

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...