grey Odesláno 2. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2013 to gray:https://www.google.c...iw=1280&bih=699 to honda: na nic necekej a jdi do toho. pokud uz mas jezevce, delas si sam mydlo atd. tak uz neni na co cekat Já myslel přímo ty od Petra Smékala
grga_pitic Odesláno 2. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2013 jo to vim to jenom ze jsi nevedel jak se tomu rika
grey Odesláno 2. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2013 jo to vim to jenom ze jsi nevedel jak se tomu rika Jo, jasně, díky Já mám to fórum uložené už dlouho v záložkách, jen co budu mít trochu víc času, tak to pročtu. Zatím se budu furt holit převážně safety razorem
HonzaS Odesláno 2. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2013 No a k řemenu od Petra to pak chce přidat odpovídající nástroj. Něco jako tohle.
Liqid Odesláno 2. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2013 Večer před rodinnou slávou (svatba) jsem zjistil, že břitvy zůstaly doma, všechny krámy zavřený, ráno už se nedalo nic stíhat a tak jsem vyrazil do Tesca. Měli tam tohle. Stálo to pár šupů, funguje to i na dlouhý fousy a huba je hladká a bez podráždění. Doporučuju jako nouzovku, když necháte sbírku břitev doma. Já tohle používám už celkem dlouho, milionkrát lepší než škrabky, který jsem používal předtím. Ale na břitvu musím ještě dozrát a hlavně našetřit
elvin Odesláno 2. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2013 holit se musim vlastne kazdej den a uz jsem vyzkousel co jen slo. elektricky strojky sice nejsou spatny,ale me ciste neoholej. britvu jsem zkusil asi 2x, ja to s ni tak neumim a mam dost v kalhotech.nedavno jsem objevil Gillette Fusion Proglide a to je tedy absolutni spicka vseho, jedna ziletka vydzi v pohode a opravdu ostra 3-4 tydny.myslim ze tenhle malej "luxus" o trochu vic zaplatit se vyplati... (koupit ale vzdy v originalnim baleni, fejku po svete muze behat dost.)
grey Odesláno 2. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2013 No a k řemenu od Petra to pak chce přidat odpovídající nástroj. Něco jako tohle. Není ta čepel přehnaně velká? To "Butchers" docela odpovídá Bych se bál, že se to budě blbě ovládat?
HonzaS Odesláno 2. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2013 (upraveno) Tahle má 9/8, to už chce trochu trénovat. Ale já už bych už třeba pod 6/8 moc nešel. Možná tak ještě 5/8, ale cokoli menšího ani omylem. Mám i 7/8 a je to v pohodě. Havně, tohle vypadá jako plný klín a to je trochu jiné holení. I čtvrtdutá čpel už holí vlastní vahou. Edit: gramatika. A to jsem si to po sobě četl. Upraveno 2. ledna 2013 uživatelem HonzaS
KFL Odesláno 2. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2013 (upraveno) U me uz 3 roky drzi klasicky ziletky ve sroubovacim "strojku" a k tomu nejaka pena. Holim se jednou tydne, nebavi me to. Takze brit stridam tak po 5-6 tydnech. Jeden cas jsem si zastrihaval strnisko na 0,3 mm, ale to me prestalo bavit pote, co jsem zjistil, jak nebetycnej vopruz je vycistit to zarizeni. Upraveno 2. ledna 2013 uživatelem KFL
Návštěvník Ondra Odesláno 5. ledna 2013 Nahlásit Odesláno 5. ledna 2013 Mně funguje jedině tento model: obden elektrickým strojkem (Panasonic).
ggrand Odesláno 1. března 2013 Nahlásit Odesláno 1. března 2013 Nikdy mě holení nebavilo a hlavně nedělalo moc dobrotu na mojí extra citlivé kůži, tak jsem přešel z Wilkinson Sword Protector 3D na elektriku Braun 370cc a nebyl spokojený s tím, jak holí+červená kůže a když jsem za to pořádně vzal, tak mi zarůstaly vousy.Tak jsem nedávno zkusil klasičtější způsob štětka+bagr(to slovo nemám rád). Pořídil Mühle R89+ Feather žiletky. Prvních pár holení s žiletkou z balení strojku naprostý nezvyk a jako ok, ale čekal jsem něco lepšího. Pak jsem nasadil Feather a bomba, jako horký nůž máslem. Vousy nezarůstají a i podráždění pokožky je na jiné úrovni,ale stále místama je-učím se.Každopádně kdo chce zkusit něco jiného, doporučuju strojky Mühle. Mám teď i Merkur ale zpracování je úplně jinde+Mühle je 3 dílný,takže se i líp čistí.Pěnu dělám z Prorasa nebo Barbuse. Mám ve skříni ještě nějaké Mühle a Arko mýdlo, ale to až časem.Teď se na holení i těším. Má své kouzlo. Udělám si na to čas, pořádně připravím vousy, pěnu z mističky a klídek.
patriknapr Odesláno 1. března 2013 Nahlásit Odesláno 1. března 2013 Ggrand ... Zaujal mě tento typ holení. Nevěděl by jsi prosím, jaký je rozdíl mezi open comb a close comb? Děkuju
lac1 Odesláno 1. března 2013 Nahlásit Odesláno 1. března 2013 Ggrand ... Zaujal mě tento typ holení. Nevěděl by jsi prosím, jaký je rozdíl mezi open comb a close comb? Děkuju Open comb je na huste strnisko, pripadne nie tak caste holenie (napr. 1 za tyzden)Closed comb je na nie tak uplne huste strnisko a na castejsie holenie. Chce to skusit, ono su velke rozdiely aj medzi Closed comb modelami. Merkur je iny nez Muhle a pod. Kompromis je nastavovaci pritlak/medzera/uhol na par modeloch.
ggrand Odesláno 1. března 2013 Nahlásit Odesláno 1. března 2013 patriknapr: Jak bylo psáno výše. Rozdíl je v tom, že "ochrana"-safety bar je u open comb strojku jako hrabě, takže dovolí projití delších vousů. Closed comb má tuto ochranu v 1 kuse, takže delší vousy neprojdou přímo na žiletku.Samozřejmě, že to není tak, že by ses s open combem nemohl holit každý den, jen jsou o něco víc "agresivnější" a vyžadují preciznější techniku holení. Posílám obrázek, vlevo open.
patriknapr Odesláno 1. března 2013 Nahlásit Odesláno 1. března 2013 Děkuji panové... Koukal jsem na stránky muhle a zaujalo mě to protože děda používal podobný typ. Takže pokud jsem to pochopil tak když se nechci holit každý den, měl bych si koupit open comb.
ggrand Odesláno 1. března 2013 Nahlásit Odesláno 1. března 2013 Nemáš zač. R41, čili open comb od Mühle je prý už pro velké frajery. Prý nejkousavější strojek. Chce to mít techniku na úrovni práce s břitvou ... Kukni na videa na youtube od manic59 a geofatboy. To je dost dobrý studijní materiál.
lac1 Odesláno 1. března 2013 Nahlásit Odesláno 1. března 2013 Zacni s nejakym Closed comb, ono tu agresivitu netreba prehanat , aspon v mojom pripade to tak je. Vykompenzujes to potom ziletkami, ktore Ti budu sediet/vyhovovat. Stetku uz mas ?
patriknapr Odesláno 1. března 2013 Nahlásit Odesláno 1. března 2013 Poradite mi i kde v praze dobře nakoupit?
patriknapr Odesláno 1. března 2013 Nahlásit Odesláno 1. března 2013 Štětku nemám((( jak žiletkami? V nich je rozdíl?... Oouuu tak málo toho vím.
lac1 Odesláno 1. března 2013 Nahlásit Odesláno 1. března 2013 Štětku nemám((( jak žiletkami? V nich je rozdíl?... Oouuu tak málo toho vím. Ako nejaky rozdiel tam urcite, hlavne ked porovnas Feather z JPN a nejake Tiger z Jevicka . Ja som celkom spokojny so zelenymi Astrami, ze tie prachy okej na 2-3 oholenie jedna ziletka. S Feather dam vpohode aj 5-6 oholeni na jednu, ale cena jednej je za skatulku tych Astier.Inac eshop Ti neporadim, ja som to bral tusim z DE, GB, IE. Na stetku sa mrkni, ja mam od Simpson*s z jazveca. Mne vyhovuje maly rozmer, nez nejaka giga s dlhym vlasem. Dobra znacka este co ma celkom kvalitne stetky je Vulfix, robia sa z jazvecov a divocakov, pripadne mix oboch.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se