warann Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Ten Muhle (tedy nejsem si 100% jist, zda úplně přesně tento) mám taky a je fajn. Pak jsem ale vyštrachal po otci toto a Muhle leží opodál. Ale kdyby nebylo toho letitýho Gillettu, tak je to taky dobrá aternativa. K tomu klasická štětka na holení, samozřejmě holící mejdlo, žádnej sprej a pohoda. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Tomas_2002 Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 A nedá se tím pořezat ? Já jsem docela manuálně levej a proto mám ty Gilette, kde by se fakt pořezal jen deb!l ...
Moty Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 V čem je lepsi/jiný mejdlo oproti gelu Gilette?
Peto86 Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 V čem je lepsi/jiný mejdlo oproti gelu Gilette? Podľa mojej skúsenosti omnoho lepšie chráni a zmäkčuje pokožku, no a takisto na ňom žiletka lepšie "kĺže". Výhoda oproti gelu/spreju je tiež tá, že to nie je "moderná chémia", ktorá sa na žiletku lepí, a ktorá po nej veľmi kvalitne chytá hrdzu (rez). A vôbec už nespomínam veci, ako pôžitok z aplikácie mydla/krému klasickou holiacou štetkou. Kto raz vyskúša, nechce zmeniť :-).
warann Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 (upraveno) Podľa mojej skúsenosti omnoho lepšie chráni a zmäkčuje pokožku, no a takisto na ňom žiletka lepšie "kĺže". Výhoda oproti gelu/spreju je tiež tá, že to nie je "moderná chémia", ktorá sa na žiletku lepí, a ktorá po nej veľmi kvalitne chytá hrdzu (rez). A vôbec už nespomínam veci, ako pôžitok z aplikácie mydla/krému klasickou holiacou štetkou. Kto raz vyskúša, nechce zmeniť :-).+1 - líp bych to neřekl. Prostě je to klasika, která funguje. Btw, k Vánocům jsem dostal takovej stojánek na zavěšení strojku a holící štětky, mimořádně praktická věcička, člověk nemusí vymejšlet kam to v mokrém stavu odložit. To Tomas_2002: Z pořezání jsem měl taky obavy, ale časem se ukázaly celkem liché, rozhodně žádná jatka se obvykle nekonají. Upraveno 4. února 2014 uživatelem warann
Tomas_2002 Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 No, "žádná jatka se obvykle nekonají" si překládám jako "asi se občas pořežeš" a tím to pro mě ztráci smysl :-)
Moty Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 +1 - líp bych to neřekl. Prostě je to klasika, která funguje. Btw, k Vánocům jsem dostal takovej stojánek na zavěšení strojku a holící štětky, mimořádně praktická věcička, člověk nemusí vymejšlet kam to v mokrém stavu odložit. To Tomas_2002: Z pořezání jsem měl taky obavy, ale časem se ukázaly celkem liché, rozhodně žádná jatka se obvykle nekonají. Ježíšek mi taky přinesl silvertip badger se stojankem, ted mi tam visí i mach3, ale klasika by byla hezčí http://www.kvalitniholeni.cz/mydla-na-holeni Kdyz koupim ty v porcelánu tak do toho dam priste novu bez porcelánu nebo mi je k ničemu?
warann Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 No, "žádná jatka se obvykle nekonají" si překládám jako "asi se občas pořežeš" a tím to pro mě ztráci smysl :-)To jsem přesně mohl tušit . V podstatě k žádnýmu pořezání nedochází, ale např. tento letitý stojek má na rozdíl od většiny novejch štelování předpětí žiletky (nebo jak se tomu správně říká), což je hlavně v začátcích dost dobrá pomůcka. Ještě přidávám foto toho stojánku. Je to taková ko*otina, ale fakt šikovná. Jo a u nás stojí několik set a na Ebay cca 11 doláčů. Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
warann Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 http://www.kvalitniholeni.cz/mydla-na-holeni Kdyz koupim ty v porcelánu tak do toho dam priste novu bez porcelánu nebo mi je k ničemu?Ten obchod vypadá dobře, to mi nějak uniklo. To mýdlo by mělo jít přehodit.
Lion Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 No, "žádná jatka se obvykle nekonají" si překládám jako "asi se občas pořežeš" a tím to pro mě ztráci smysl :-) pořezat nebo dotrhat se můžeš čímkoli, ono i v jednorázovým je "žiletka"... kdo je soudnej a nemá parkinsona to musí zvládnout...
Tomas_2002 Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 pořezat nebo dotrhat se můžeš čímkoli, ono i v jednorázovým je "žiletka"... kdo je soudnej a nemá parkinsona to musí zvládnout... První podmínkou si nejsem jistej a na posouzení druhé nemám potřebnou kvalifikaci :-)
Návštěvník cecil Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Moty je to tak že rozdil mezi Muhle r89 a r89grande je že grand je těžší a celkem o dost. má delší a hrubší rukojeť.Myslím že netřeba tlačit a není to agresivní strojek.Štětku používám taky jezevce od HJM(Muhle) P3H a je to rozdíl,oproti staré standartní štětce s kance nebo prasete?Holící krém jsem si koupil klasiku Taylor of Bond street kolekce Jermyn street.Muhle nadherně drží stopu,nebo jak to nazvat,je velice jemný a bez problémů bere i několikadenní strniště,díky širšímu otvoru planžety.U plastového wilkinsonu to byla hrůza musel jsem jej pořád povolovat a proplachovat a při spěchu jsem zapomněl občas strojek dotáhnout a hned se taky pořezal.Muhle je jiná liga,jde to samo a komfort holení bych přirovnal k žiletkám typu mach ale je to samozřejmně trochu jiné.Kvalita strojku Muhle je fantastická,dobré jsou i Merkur 39c a ale nižší třídy od Merkur nemají úroven zpracování Mle.Super jsou Ikon do toho asi půjdu.Jestesi chci koupit nejaký stojánek a misku na krém,kolínskou.Žiletky Pherma jsou vynikající,myslím že jsou to ruské žiletky a ještě mám české exportní Tyger.
Návštěvník cecil Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Další rozdíl je že na rozdíl od systému mach tenhle strojek bere i dlouhé fousy a to pěkně na jeden tah,mach se okamžitě ucpe.Ale jak je psáno výše kolegou Peto86,chce to pořádné mýdlo nebo krém,gel nebo pěna je v tomto případě na nic a mydlení štětkou je velmi příjemný chlapský rituál který jsem obdivoval už jako kluk u svého dědy a táty.
Liqid Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Když hodně spěchám, tak s pěnou Gillete nemám problém. Hlavně nebrat mentolovou, to je humus. Cecil: kde kupuješ ty žiletky? Já jedu na zelený Astry, ale v drogeriích občas ani ty nemají. Jinak jsem ještě zkoušel žiletky Wilkinson a to bylo peklo, tupost sama.
Lion Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Zelený Astry mají v Tetě, v DM mají jen modrý. Jinak kdo už má jasno, tak ebay http://www.ebay.com/itm/100-DERBY-EXTRA-DOUBLE-EDGE-RAZOR-BLADES-Platinum-Tungsten-Polymer-Coated-/290934636259?pt=US_Shaving_Hair_Removal&hash=item43bd0e3ee3
grey Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Derby z eBay doporučuju. Zelený Astry taky nejsou špatný, ale jelikož se holím docela nepravidelně, tak mi to balení Derby, co už jsem objednal sakra dávno, vydrží asi až do smrti
ggrand Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Jak uz bylo receno vys, mydlo je nebe a dudy oproti spreji. Jenze i v samotnych mydlech je casto propastny rozdil a chce to hledat, co komu sedne. Ziletky beru bud z upravse.cz nebo ebay. A znacky uz jen Perma sharp nebo Feather. Pripadne zelene Astry z drogerie. Kdo jednou vyzkousel Perma sharp, na Derby si uz nevzpomene. Pro me jsou Derby spolu se Sharky jedny z nejhorsich ziletek,protoze skoro vsichni si je vychvaluji,ale me se zdaji tupe. Derby prvnim holeni srazi okuje a daji se pouzivat jakztakz,ale se Sharky jsem ani nedokoncil holeni, ani druhe,abych jim dal dalsi sanci. Mozna spatny balicek, nevim, ale dal to pokouset nebudu.Co se tyka stetek, tak jsem jako prvni koupil jezevce z DM za nejakych 180Kc a pozdeji koupil Muehle silvertip pres litr a rozdil mezi nima je minimalni,ale kdybych presel z prasete,tak bych mluvil jinak. Zkratka chci rict, ze pokud nekomu nevadi rucka ci si ji predela na drevo u DM stetky, nemusi stetku uz dal resit.
Moty Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 Ja kupoval silvertip badgera na Cernaku, je tam prodejna Victorinox a tam maj i pekny stojanky, holicí strojky, britvy, mýdlo a ziletky si nevybavuju
Moty Odesláno 4. února 2014 Nahlásit Odesláno 4. února 2014 (upraveno) tak tady je stojan s jezevcem, ten mühle strojek by k tomu sel lip nez mach a co třeba tenhle strojek? http://www.luxusni-holeni.cz/detail/merkur-solingen/holici-strojky/merkur-37c-holici-strojek/ Upraveno 4. února 2014 uživatelem Moty123
Návštěvník cecil Odesláno 5. února 2014 Nahlásit Odesláno 5. února 2014 Já ty Phermy beru z uprav se.cz jako vše co jsem tam koupil a stejně jako kolega ggrand si je nemůžu vynachválit.Mám ještě české Tygry ale ty jsem ještě nezkusil.Výborné jsou ty Feather ty mám taky nezkutečně ostré,naopak Wilkinson to je struhadlo né žiletka.Někdo mi dal typ na staré Tatry a ty používál můj děda nevím jaké jsou.Souhlasím s kolegou ggrandem i v tom že pokud je to štětka z jezevce až tak na značce nesejde,od 300kč výše už jsou slušné všechny.Vepřové stětky jsou tvrdé ale holil jsem se s němi dlouho ale jezevec je rozhodně lepší a příjemnější.Mýdlo nebo krém na holení(jak co komu vyhovuje) je rozhodně lépe si připlatit,já sáhnul bez zkušeností po Taylor of bond street-Jermyn a spokojenost,krásně pění jako šlehačka a nezanáší strojek.Velmi příjemná vůně jako ve starém holičství,nevím jak to posat.Každému ale vyhovuje něco jiného.Strojek Merku 37c je hodně oblíbený a velmi pěkný,zkrucuje žiletku do boku může to být dobré,jestli je kvalitnější než strojky Muhle nevím ale vypadá velmi dobře a bytelně.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se