rolas Odesláno 30. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2015 Pánové mám dilema a budu rád za každou radu, rozhoduji se mezi Mühle R89 a Mühle R89 Twist, nejde mi o ten cenový rozdíl, ale aby to bylo praktické a zároveň i funkční na pár let. Co by jste volili vy a proč když tak ? Díky
ggrand Odesláno 30. listopadu 2015 Nahlásit Odesláno 30. listopadu 2015 Obyč R89, protože na to můžeš našroubovat jakoukoliv ručku a líp se to celé čistí nebo si můžeš dokoupit hlavici R41 a máš 2 strojky za méně peněz. Kdežto Twist se blbě čistí, nemůžeš ručku vyměnit a nevím, jestli je přidaná hmotnost a těžiště je ku prospěchu věci.
Primm Odesláno 1. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2015 (upraveno) Ja jsem zvolil R89 Twist, hlavne kvuli silnejsi a delsi rucce. Mam ho zhruba rok, holim se kazdy den a zatim vsechno funguje jak ma. S cistenim potize nemam. Jednou se mi zdalo, ze ten sroub dole uz neotaci tak hladce jako kdyz byl novy, tak jsem tam striknul trosku oleje a zase je fajn (Muhle dokonce na to prodava nejaky svuj specialni olej ve spreji).Je fakt, ze ten Twist mechanismus uvnitr je slozitejsi nez obyc rucka na R89 a uvidim, jak to bude fachcit za par let. Na druhou stranu je vyhoda, ze se nikde nic nevikla. Upraveno 1. prosince 2015 uživatelem Primm
vladacr Odesláno 1. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2015 (upraveno) Mám několik strojků Gillette typu motýlek, nejstarší někdy z padesátých let, a všechny fungují na jedničku. Závit se časem zanese mýdlem, pokud se strojek pořádně neproplachuje, ale to potom stačí jeden cyklus v myčce a je zase jako nový. Pokud olejovat, doporučuji Balistol, který se používá i jako ochrana před korozí u břitev. Někomu ale vadí jeho specifický odér. V 30. 11. 2015 v 22:48, ggrand napsal: Obyč R89, protože na to můžeš našroubovat jakoukoliv ručku a líp se to celé čistí nebo si můžeš dokoupit hlavici R41 a máš 2 strojky za méně peněz. Kdežto Twist se blbě čistí, nemůžeš ručku vyměnit a nevím, jestli je přidaná hmotnost a těžiště je ku prospěchu věci.Takto jsem kdysi taky uvažoval, samotná hlava stojí do pětistovky, ale ono skladovat někde samotnou hlavu je docela na hlavu, takže jsem od toho upustil, nastavitelný strojek je lepším řešením - to ale neplatí, pokud by člověk chtěl hřebenovou hlavu jako má R41. Jinak, pro mě je kratší ručka příjemnější, lépe se mi se strojkem manipuluje. Mám pár strojků s dlouhou ručkou, ale nejsou mi moc pohodlné do ruky. Upraveno 1. prosince 2015 uživatelem vladacr
stosi Odesláno 11. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 11. prosince 2015 (upraveno) Bez šance, z pr..le jsem to zkoušel s nějakým, co jsem našel v koupelně. Upraveno 11. prosince 2015 uživatelem stosi
warann Odesláno 13. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2015 Na předchozí dotaz jsem poslal SZ, nicméně mi to připomnělo již dřívě položenou otázku co po holení? Co teď používáte? Já doteď měl Taylor of old Bond Street, ale se změnou mýdel bych změnil i tuhle položku. Samozřejmě se nabízí 4711, zajímavě vypadající věci jsem našel třeba zde: http://gearpatrol.com/2014/09/05/best-classic-colognes/ (vyjma poslední položky), ale nic z toho neznám, ani nevím kde zkusit. Díky za rady.
Frantik Odesláno 13. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2015 Vždy používám nejdříve kolinskou. Bud 4711 nebo vlastní výrobu Thomas Barber Shop.Pak nejaky krém, ideálně aloe vera pro hydrataci.
Liqid Odesláno 13. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2015 Niveou se nemaž, budeš smrdět jak nohy starý báby. Zkusit se dá v parfumérkách. Doporučuji třeba Hermes.
stosi Odesláno 13. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2015 Já jsem spokojen s Weledou a od Alpy za 50 Kč voda po holení s propolisem - oboje chemicky čisté, bez podráždění.
vladacr Odesláno 13. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 13. prosince 2015 (upraveno) Souhlasím, Windsor s propolisem je vynikajícím produktem. Krtenek: to opuchnutí může více souviset s holením samotným, pokožka je hodně podrážděná, špatně oholená (folikuly vytrhané z kůže namísto, aby byly vousy čistě uříznuty). Já osobně používám jen Vph a čím více zpočátku pálí, tím lépe. Kapku olivového oleje můžeš kapnout do pěny a zapracovat ho tam. Taky lze velmi dobře použít olej z čajovníku, vynikající... Odesláno z mého MI 3W pomocí Tapatalk Upraveno 13. prosince 2015 uživatelem vladacr
minimus80 Odesláno 27. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2015 (upraveno) 2 holenia po novom ale neviem sa oholiť na hladko ako s mach3 s 3mesacnou hlavicou.Mydlo a stetka super ale s tým strojcekom mi to akosi nejde. Skusim iné ziletky a taktiež horúci uterák. V 12. 11. 2015 v 19:56, minimus80 napsal: 1x Durance L´ome kamenec1x HJM 181P23 štětka na holení1x Merkur Solingen Super platinum žiletky1x Mühle R89, holicí strojek1x Proraso Classic mýdlo na holení Upraveno 27. prosince 2015 uživatelem minimus80
Wagoneer Odesláno 27. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2015 Minimus - holím se obojím jako ty, ale se shodným výsledkem. Žiletku používám hlavně na povíkendové oholení delších vousů. Základ je ale fakt příprava. Buď hned po vylezení z horké sprchy, nebo lehce spařit ručníčkem. Namočím, vyždímám, 30s mikrovlnka a na ksicht. Jakmile vousy změknou, jde to krásně do hladka. Základem je ale ostrá žiletka.
minimus80 Odesláno 27. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2015 Wagoneer ... Horka sprcha je "problém" keďže otužujem a sprcha len studenou, ale rucnik vyskusam najblizsie
stosi Odesláno 27. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 27. prosince 2015 V 27. 12. 2015 v 7:56, minimus80 napsal: 2 holenia po novom ale neviem sa oholiť na hladko ako s mach3 s 3mesacnou hlavicou.Mydlo a stetka super ale s tým strojcekom mi to akosi nejde. Skusim iné ziletky a taktiež horúci uterák.Zkusil bych jiné žiletky - nejlepší zkušenost mám z Feathers, co se ostrosti týče. Pokud ani to nepomůže, tak to bude hlavou strojku - R89 není z těch nejagresivnějších. Zkoušel jsem teď R41 - měla by být agresivnější, a šlo to opravdu dobře.
stosi Odesláno 31. prosince 2015 Nahlásit Odesláno 31. prosince 2015 Ahoj,chtěl jsem se zeptat, zda-li někdo tady nepoužívá Feather AS-D2? Nic moc jsem o tom nenašel, krom zahraničních recenzí,tak bych se rád zeptal někoho, kdo s tím má zkušenost, přímo.Díky
Tom19 Odesláno 1. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 1. ledna 2016 Neviem či si čítal túto recenziu na britve. http://forum.britva.cz/viewtopic.php?f=69&t=1406
student Odesláno 2. ledna 2016 Nahlásit Odesláno 2. ledna 2016 Pánové,stará Astra v licenci Gilette ,za komoušů za půl sta,nebo břitva po dědovi,dovezená z Anglie,ze stříbřité oceli.S.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se