Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

take mam sveho mistra brusice...tak se ptam... ono jich ve skutecnosti zase tak moc neni...v CR...

;)

Odesláno

Petrovi se do Kamisori moc nechtělo ...... nedivím se. A o jeho dodacích lhůtách diskutovat nemusíme. Zkrátka, kdo je dobrej, má práce nad hlavu.

Odesláno

To určitě:) brousím u Petra... mám od něj i futrál i řemen i štětku - max spokojenost. O broušení není ani potřeba mluvit :)

Odesláno
  V 15. 7. 2018 v 7:25, Lion napsal:

Zipíno? Jen tipuju.. Nebo PetrS

PetrS teď dva roky pauzíroval ,na srazu nebyl ,Zipíno to nebyl,byl to ten třetí,mistr Irenko /Slovensko/.

Na Kamisori zkus oslovit Atera .

Odesláno

Připadá mi, že  je problém úplně se vším. Můžu se zeptat, jak dlouho takový nabroušení dnes trvá? Co si pamatuji, tak i můj děda si uměl nabrousit břitvu. Řemenem i kamenem. Pokud už tedy někdo vidí koníčka v holení břitvou, měl by se to taky naučit, je to základní věc.

Odesláno

je trochu rozdil mezi tim umim si nabrousit britvu

a dat ji nekomu, kdo ji brousi hodne dlouho a to vcetne sledovani pod mikroskopem...

je to to same jako nabrousit nuz - brousis ho na tech koleckach, nebo staci ocilka...nebo sis koupil vodni kameny ?

krome toho remenem se nebrousi...

Odesláno

Hele já jsem byl mladej a pamatuji se, že to šmrdlal o řemen při každým holení, tak to asi mělo jinej význam, do podrobna jsem to nezjišťoval.. Ale brousit břitvu pod mikroskopem mi připadá jako postmoderní zhovadilost, když to nikdo nedělal ani v době, kdy se holilo břitvama pouze.

Odesláno

Na řemenu se jen obtahuje a to před každým holením.Nabroušená břitva vydrží 20-50 oholení /dle tvrdosti vousů a také zda si nepotrháš ostří třeba na řemenu/.Jinak nabroušení břitvy trvá tak od pár hodin /dá se nabrousit i za 2-3 hodiny,do pár dní kdy se Ti například drolí břit/.A sestava kamenů to už je vyšší dívčí,solidní sestava může stát i 20tisíc. Základem je kámen o hrubosti cca 1000 a pak už se jen zjemňuje 4000,8000 pak třeba přírodní finišer hrubost /grit/  10000 - třeba 30000 Shapton. Každému,kdo by to chtěl zkusit doporučuji sraz v Uherském Ostrohu https://forum.britva.cz/viewtopic.php?f=24&t=3007

Na stavbu fazetky /to je ta hrubost 1000/ např. Naniwa ,dále pak můžou být belgické kameny https://forum.britva.cz/viewtopic.php?f=10&t=155  pak třeba nějaký ten finišer Llyn Idwal či Charnley Forest. 

Odesláno (upraveno)
  V 15. 7. 2018 v 13:27, ramon napsal:

. Ale brousit břitvu pod mikroskopem mi připadá jako postmoderní zhovadilost, když to nikdo nedělal ani v době, kdy se holilo břitvama pouze.

Zde trocha slov od Mistra PetraS :

Poznání - DŘÍVĚJŠÍ VÝBORNÉ, PRO NÁS DNES NENÍ NIC MOC

BŘITVA A BROUŠENÍ

Minulost:

Břitva je tupá, vezmu jeden kámen, začnu Břitvu brousit dosáhnu přiměřené ostrosti, obtáhnu na napajcovaném řemenu a oholím se. Nehledám žádné možnosti porovnání ostrosti, nejsem nespokojený když to trochu tahá, důležité je - zbavit se vousů a pak je to výborné. 

Výsledek = jsem bez vousů a tudíž oholený a stačilo nabroušení na jednom kamenu.

To byl "normál"

Současnost:

Břitva je tupá, vezmu jeden kámen, začnu Břitvu brousit a dosáhnu přiměřené ostrosti. Potud vše stejné. Ovšem i po obtažení zjišťuji, že holení není nic moc, tahá to, dře to, vynechává ostrůvky vousů a žiletka nebo škrabka mně oholí lépe a bez nutnosti se o ni starat. Ovšem CHCI SE HOLIT BŘITVOU a tady začíná ten problém.

ZAČNU POROVNÁVAT A CHCI MNOHEM VÍCE NEŽ CHTĚL MUŽ V ČASE MINULÉM !!!

Na jednom kamenu mi to nejde nabrousit aby to holilo lépe než škrabka. Pořídím si tedy další kámen ale stejně to ještě není stejné jako škrabka, pořídím si ještě lepší kámen a už se to skoro podobá škrabce, ale já chci aby to bylo nejméně stejné jako škrabka ne-li lepší a tak si pořídím ještě lepší kámen a ono už se to začíná blížit té pitomé škrabce co je furt o malinko lepší a tak další kámen a HURÁ UŽ JE TO ONO ale slyšel jsem, že existuje kámen, co dokáže nabrousit, že je to o hodně lepší než škrabka a tak jej hledám a nakonec kupuji. 

TÝÝÝÝ JÓÓÓ kam jsem se to dopracoval, vždyť už mám 6 slovy šest kamenů na jedno broušení. 

Výsledek = jsem oholený a na jedno obyčejné zbavení vousů potřebuji šest kamenů

To je "normál"

Tož asi tak.

Celá verze zde https://forum.britva.cz/viewtopic.php?t=1152&start=10

Upraveno uživatelem bohus76
Odesláno

Asi tak půl napůl. Je nezpochybnitelné, že dnes jsme břitvou lépe oholeni. Pokud mi někdo řekne, že z toho broušení se dělá až zbytečná alchymie, budu s ním souhlasit taktéž. Mám 8 kamenů ...... :-)

Odesláno (upraveno)

Je to dnes vyhnané do extrému jako všechno.Dřív brusiči měli pár kamenů ,jeden na postavení fazetky /to je ta cca 1000/,pak belgičana  /grit 4000 až cca 8000/ a maximálně nějakou břidlici a šlo se holit.Teda po obtažení na řemenu,že ano.

Odesláno
  V 15. 7. 2018 v 13:57, Bert napsal:

. Pokud mi někdo řekne, že z toho broušení se dělá až zbytečná alchymie, budu s ním souhlasit taktéž. Mám 8 kamenů ...... :-)

Jaké máš kameny Berte ?

Odesláno (upraveno)

Také mám většinu syntetik Naniwu 1000,pak Norton 4000/8000 a nějakého belgičana,Charnley Forest a břidlici JAKA.

post-9327-0-49863300-1531663586_thumb.jpg

post-9327-0-15771600-1531663651_thumb.jpg

Odesláno

Tak přidám fotku toho, co používám:

post-32698-0-63655800-1531670570_thumb.jpg

Strojek Kent KDSR3, žiletky Feather, mýdlo Proraso, štětka nějaká noname z ebaye za pár kaček, ale jsem s ní spokojený. Jako vodu po holení nejčastěji Old Spice original.

Nezkoušel jste někdo další mýdla od Prorasa? Zelené, bílé? Dříve jsem používal Barbus, ale Proraso je mnohem lepší...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...