Josef01 Odesláno 28. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2011 Standardně jsou tyto typy konstruované pro WR 100m (vodotěsné), u vintage bych ale spíše o mluvil o vodovzdornosti. Rozhodně bych se s nimi nekoupal, sprcha nebo déšt vadit nebude, ale proč pokoušet osud, pokud nejsi případ, co chodí na koupaliště s kilem zlatých řetězů kolem krku a zlatýma hodinkama na ruce Po testu budeš vědět jediné, že prošly testem a v tu chvíli byly vodotěsné, nikdo ti nedá záruku na to, že budou vodotěsné za půl roku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
undy Odesláno 28. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2011 (upraveno) V 28. 4. 2011 v 6:07, 'Josef01' napsal: Standardně jsou tyto typy konstruované pro WR 100m (vodotěsné), u vintage bych ale spíše o mluvil o vodovzdornosti. Rozhodně bych se s nimi nekoupal, sprcha nebo déšt vadit nebude, ale proč pokoušet osud, pokud nejsi případ, co chodí na koupaliště s kilem zlatých řetězů kolem krku a zlatýma hodinkama na ruce Po testu budeš vědět jediné, že prošly testem a v tu chvíli byly vodotěsné, nikdo ti nedá záruku na to, že budou vodotěsné za půl roku. vďaka, išlo mi o to umývanie rúk, max. sprchovanie. EDIT:Existuje trik jak v domácích podmínkách zjistit základní vodotěsnost o kterém se v manuálech určitě nedočtete. Zahřejte hodinky v dlaních nebo na sluníčku, položte je na stůl a na sklíčko hodinek pak položte kostku ledu. Když se zevnitř sklíčko orosí, neváhejte a nechte si hodinky co nejdříve přetesnit. Ostatně to platí vždy když se sklíčko v hodinkách orosí, nejen při této domácí zkoušce. citácia z www.hodinky-casio.cz Upraveno 28. dubna 2011 uživatelem undy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 28. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2011 V 28. 4. 2011 v 6:20, 'undy' napsal: vďaka, išlo mi o to umývanie rúk, max. sprchovanie. EDIT:Existuje trik jak v domácích podmínkách zjistit základní vodotěsnost o kterém se v manuálech určitě nedočtete. Zahřejte hodinky v dlaních nebo na sluníčku, položte je na stůl a na sklíčko hodinek pak položte kostku ledu. Když se zevnitř sklíčko orosí, neváhejte a nechte si hodinky co nejdříve přetesnit. Ostatně to platí vždy když se sklíčko v hodinkách orosí, nejen při této domácí zkoušce. citácia z www.hodinky-casio.cz Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Frantik Odesláno 28. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2011 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
undy Odesláno 28. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2011 Viete mi toto niekto preložiť do ľudskej reči? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cyber Odesláno 28. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2011 Podtlakprohnutíprocentazkouška OKPřetlakprohnutíprocenta zkouška OK sloupec tlaku 3-4barytedy vodotěsnost měřena na 30m vynechej šnorchlování, plavaní, a sprchování jinak déšť, postříkání, a vlhkost vzdušná nevadí.Pro běžný použití zlatých Rolexek dostačující vodotěsnost. Zkus si nechat sundat tah na spodní části hodineka opiš sem písmeno, nebo první dvě čísla kterým začínásériové číslo. Tím zjistíme datum výroby, a tedy to, jestlijsou to vintage, nebo mladší hodinky. Vyráběly se celkem dlouho. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 28. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2011 (upraveno) V 28. 4. 2011 v 6:20, 'undy' napsal: EDIT:Existuje trik jak v domácích podmínkách zjistit základní vodotěsnost o kterém se v manuálech určitě nedočtete. Zahřejte hodinky v dlaních nebo na sluníčku, položte je na stůl a na sklíčko hodinek pak položte kostku ledu. Když se zevnitř sklíčko orosí, neváhejte a nechte si hodinky co nejdříve přetesnit. Ostatně to platí vždy když se sklíčko v hodinkách orosí, nejen při této domácí zkoušce. citácia z www.hodinky-casio.cz Myslím, že to je zkouška vlhkosti v hodinkách a ne vodotěsnost Orosí se každé hodinky, protože v hodinkách je vlhkost místnosti ve které byly otevřeny, to je fyzikální zákon o rosném bodu, pouze záleží na vlhkosti a teplotě. Pokud bylo v místnosti extrémní sucho (např. 25% vlhkosti a 20°C teploty hodinek) pak bude rosný bod na skle kolem -1°C, proto doporučují hodinky nejdříve ohřát. Při teplotě hodinek 30°C a běžné vlhkosti 40% je rosný bod 15°C a sklo se orosí. Neznám hodinky, které by byly plněné např. dusíkem nebo nějakým podobným plynem, tak jako je tomu u některých lepších dalekohledů. Jenom doplním, že samozřejmě u divers hodinek tam může být helium, pak se neorosí. Upraveno 28. dubna 2011 uživatelem Josef01 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
undy Odesláno 28. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2011 (upraveno) V 28. 4. 2011 v 11:00, 'Cyber' napsal: Podtlak prohnutí procenta zkouška OK Přetlak prohnutí procenta zkouška OK sloupec tlaku 3-4bary tedy vodotěsnost měřena na 30m vynechej šnorchlování, plavaní, a sprchování jinak déšť, postříkání, a vlhkost vzdušná nevadí. Pro běžný použití zlatých Rolexek dostačující vodotěsnost. Zkus si nechat sundat tah na spodní části hodinek a opiš sem písmeno, nebo první dvě čísla kterým začíná sériové číslo. Tím zjistíme datum výroby, a tedy to, jestli jsou to vintage, nebo mladší hodinky. Vyráběly se celkem dlouho. Práve som to pozeral, takže 224795 s tým, že tá prvá dvojka možno a myslím si, že tam ešte niečo predtým malo byť, len to je už hrozne slabo vidieť. Tie čísle 24795 sú 100% tá prvá dvojka snáď, ale podľa polohy toho nápisu ba tam vpredu ešte jedno číslo akurát vošlo. Tak neviem, či toto niečomu pomôže. Nemajú ešte funkciu quickset, ani seku..ovka nezastavuje pri nastavovaní času, to bolo tuším po 1972, viac neviem. Aj v Sherone povedali ročník okolo 1968-72, neboli si istí. A keby boli vintage, to je dobre, alebo zle Upraveno 28. dubna 2011 uživatelem undy Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Josef01 Odesláno 28. dubna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. dubna 2011 V 28. 4. 2011 v 11:43, 'undy' napsal: Práve som to pozeral, takže 224795 s tým, že tá prvá dvojka možno a myslím si, že tam ešte niečo predtým malo byť, len to je už hrozne slabo vidieť. Podle mě tam nic před dvojkou může být dvojka nebo maximálně trojka, čísla odpovídají takto : 1720977 - 2477152 rok 1968 2060xxx - 22927xx rok 1969 2728xxx - 3037xxx rok 1971 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 1. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. května 2011 V 25. 4. 2011 v 22:00, 'Josef01' napsal: Slušná sbírka.... Tak ten "blázen" je má v takovém pěkném kufříku ... Sibyrnia se teď má kam zlepšovat zdroj Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viki Odesláno 2. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 2. května 2011 Dostatecna zasoba pro chobotnicku.... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vrcan Odesláno 8. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2011 wow... toto dostalo aj mna.... parada Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 8. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2011 V 7. 5. 2011 v 14:09, 'Alda' napsal: Musím říct, že tahle kombinace explorerů a shell cordovan nato strap .... Já ho mám již asi 14 dní na cestě, tak až dorazí dodám foto. Viděl jsem ho na SUBech a je to naprostá pecka ! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viki Odesláno 8. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2011 V 8. 5. 2011 v 19:08, 'Jarett' napsal: Já ho mám již asi 14 dní na cestě, tak až dorazí dodám foto. Viděl jsem ho na SUBech a je to naprostá pecka ! Mas na ceste ten remen, nebo cely HTE? Jestli jen remen, prosim, odkud? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jarett Odesláno 8. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. května 2011 V 8. 5. 2011 v 21:00, 'viki' napsal: Mas na ceste ten remen, nebo cely HTE? Jestli jen remen, prosim, odkud? řemen ... koupil jsem jej zde Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
viki Odesláno 9. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2011 :-) Diky! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
organic Odesláno 9. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2011 Tak to já jsem si pořídil Nato strap nikoliv z konske zadnice, ale z klokaniho ocasu - tady Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
H-B Odesláno 9. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 9. května 2011 Dneska jsem videl na chlapovi v metru Yachtmastery, jsou to nadherny hodinky... a pri te prilezitosti me napadlo: maji take tak chrastici naramek, jako treba Suby? Moc se v R nevyznam.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vrcan Odesláno 12. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. května 2011 mne na suboch tah nechrastil (mam vzdy aj tah natesno), neviem co s tym chrastenim vsetci mate Jane, zrejme ale chrasti rovnako, je to ten isty tah (konstrukcne) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FiXilVer Odesláno 13. května 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. května 2011 bol som si vyskusat Hulk submarinery.. dial je nazivo skvostny, ale luneta ma taku nudnu zelenu farbu.. a ked uz, tak som skusil aj novy explorer I.. perfektne hodinky, idealna velkost na moju ruku, myslim, ze keby mali datum, nevaham.. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se