Přejít na obsah

Jaké Primky máte právě na ruce?

Doporučené příspěvky

No já jen ,že jsem zakoupil nedávno dvě na aukru za 110Kč.Ne jen že šly dost blbě nasadit a bez drobných úprav bych je tam nedostal,tak navíc po pár umytích rukou s hodinkama na ruce se zcela smyl potisk indexů.Zůstaly jen jakésy náznaky a zbytky bílé barvy.Prostě šmejd jak Brno. Přemýšlím taky o parexu na odrbávání v dílně, tak snad doufám, že to májí vyrobený líp.

A myslíš skodno, že to byly orig. lunety a třeba doma nějak "přemalovaný"? Primácký by umytí rukou snad vydržely. Nebo né?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No originál to nebyl určitě.Vždyť cena 110 za dvě mluví sama o sobě.Koupil jsem je proto, abych si neničil ty pěkný origo, ale čekal jsem alespoň trochu víc.

Tady jedna fotka ,že nekecám a ještě prosím divera60 o vysvětlení výrazu kajlař.Prosím formou SZ, ať to tady neplevelíme.Díky

edit:ta luneta je asi po týdnu nošení v pracovní době.Podotýkám, nedělám nic s rozpouštědly ani s ničím ropným.Jen stojím u ohýbyčky plechů nebo svařuju.Přitom taky svačím a kouřím. :whistle:

post-15236-029401700 1342711877.jpg

Upraveno uživatelem skodna
Odkaz ke komentáři

No originál to nebyl určitě.Vždyť cena 110 za dvě mluví sama o sobě.Koupil jsem je proto, abych si neničil ty pěkný origo, ale čekal jsem alespoň trochu víc.

Tady jedna fotka ,že nekecám a ještě prosím divera60 o vysvětlení výrazu kajlař.Prosím formou SZ, ať to tady neplevelíme.Díky

edit:ta luneta je asi po týdnu nošení v pracovní době.Podotýkám, nedělám nic s rozpouštědly ani s ničím ropným.Jen stojím u ohýbyčky plechů nebo svařuju.Přitom taky svačím a kouřím. :whistle:

Pivo a kafe jsou taky rozpouštědla...sakra...koupil jsem si taky dvě...vypadá jako originál po třiceti letech na šachtě :crying_anim:
Odkaz ke komentáři

Já jich koupil z první várky šest právě na běžné šoupání. Buď se netočily vůbec nebo se bohapustě protáčely - co kus, to originál. A všechny velmi brzy praskly - třeba při skoku do bazénu ze břehu. Prostě šmejd, ale výstavní. Jen ta barva držela dobře - asi jiná várka. Už si je každopádně nekoupím. To radši ty polské - jsou sice hnusné, ale drží.

Odkaz ke komentáři

Já jich koupil z první várky šest právě na běžné šoupání. Buď se netočily vůbec nebo se bohapustě protáčely - co kus, to originál. A všechny velmi brzy praskly - třeba při skoku do bazénu ze břehu. Prostě šmejd, ale výstavní. Jen ta barva držela dobře - asi jiná várka. Už si je každopádně nekoupím. To radši ty polské - jsou sice hnusné, ale drží.

Odkaz ke komentáři

...a vysvětlení výrazu ,,kajlař" bych si rád přečetl taky, neznám- těším- třeba i přes sz...

myslel jsem to ve srandě, doufam ze se skodna neurazi :cheers: prislo mi srandovni jak pouzil brnak vyraz "šmejd jak Brno" :D

protože jsem se kdysi pohyboval nějaky čas po Brně tento výraz jsme použivali v brněnskym hantecu coby "hanlivý výraz pro obyvatele Brna"

(ja su z lontu to jen pro vysvětleni) teď jsem se dival do slovniku tak tam je "kajlař-mámič, bez nároků na vrácení" no vycurani oni obcas byli :angel:

jo to byly casy u Kata, v Černé Hoře, na Smíchovské, u Stopky vsude to teklo proudem a mel jsem to zmapovany, dnes tam prodavaji syry nebo co to je ostuda :cheers:

Upraveno uživatelem diver60
Odkaz ke komentáři

Tak to ji asi radši nalakuju, jak tak na to doma koukám, tak není ani trochu plastická jako ostatní. Jinak ty oranžové jsou parádní, já je teď nosím pořád.

Dnes mi přišly modré Sport II, mám je teď na ruce, ale nemám tu foťák. Musel jsem vyměnit setrvačku - byl ulomený čep. A jako na potvoru mám doma navíc zdobené jenom strojky s Incablocem, tak jsem tam vrazil nezdobenou :devil: A pak ještě tu slovenskou lunetu...

Odkaz ke komentáři

Neurazil jsem se.Vím moc dobře co znamená slovo "kajlař" v hantyrce, ale nějak jsem nepochopil to spojení.Nikdy jsem neslyšel spojení kajlař s brňákama.Moje přirovnání "šmejd jak Brno" bylo myšleno tak, že je to velký šmejd a ne že by brno bylo nějaký šmejd.Jinak všechno dobrý :cheers:

S tím přelakováním bych byl taky opatrný, může se totiž stát,že se po styku s lakem, ktérý v sobě obsahuje nějaké rozpouštědlo, bílá barva na lunetě rozpije a dopadne to podobně jen v bledě růžovém jak na té mé.No jsem poučen.Příště už nic radši nekoupím.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...