spot Odesláno 30. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 30. září 2010 citam tento prispevok az teraz tak sorry za oneskorenu odpoved nic mimoriadne s tym nerobim. zastavim cas. nastavim a spustim. ak nerozhadzem pri spustacom pohybe velku rucicku tak to sedi a uz sa to nerozhadze. drzi to. ak sa to nepodari na prvy raz, zopakujem znova. po par pokusoch 1-4 mi to sedi uplne presne a mam s tym pokoj na x mesiacov. V 29. 9. 2010 v 17:11, 'RomanP' napsal: Do mechanik se nenuť, buď to přijde samo, nebo ne. To o zarovnání ručiček jsem nedávno psal já a zrovna asi ve Fortis sekci. Vnímám to jako důležitější než přesnost. Moje B-42 chrono dělají stabilně plus 10 s denně a kdyby mě to tolik ničilo, asi bych to nechal ubrat třeba o 8 a tím se dostal na hodně slušnou přesnost. Omegy jsou přesnější, Seiko co mám v monstrech ani už nevím. Když jsem je měřil, přišlo mi to ok. Mimichodem, jak u quartzu dociluješ spasování minutovky s vteřinama, jak jsi psal? Mechanický hodinky neberu jako zdroj času, toho je všude okolo k mání fůra. Pro mě je asi víc ta myšlenka na to, co se děje uvnitř hodinek, než jejich vysoká přesnost. U mě je to možná tím, že jsem v IT taky pracoval a přesto že jsem na elektroniku nezanevřel, neberu je jako vrchol lidského umu. Výpočty a návrhy dělají z velké části vlastně stroje a všechno se to masově seká v Číně, jen samolepka je jiná. O to víc mě baví myšlenka na to že mechanické strojky nebylo do dnešních dob potřeba nějak zásadně měnit a že se za den rozejdou o několik málo kmitnutí.
jiriskopal68 Odesláno 1. října 2010 Nahlásit Odesláno 1. října 2010 Když se mě někdo na ulici zeptá kolik je hodin, tak se podívám na hodinky a odpovím mu za pět minut půl čtvrté. A co mu odpovíš Ty? Patnáctdvacetpět a pět, šest, sedm, osm..... sekund? Mám doma také jedny Casia rádiem řízené, a je to jedná velká nuda,ale mají své misto pod sluncem, nosím je na práci na zahradě a na kolo. Nikdo ti tady nic nevnucuje, dovolím si tvrdit, že skoro všichni začínali na baterce v hodinkách.Ale většina zjistila, že o tom hodinky nejsou, Já je beru jako šperk s duší, a když se na ně dívám, tak většinou ne proto abych zjistil kolik je hodin, a když je přiložím k uchu, tak neslyším jen nudné tik,tik,tik,tik, / u digy, teda NIC/, ale TIKTAKTIKTAK, je v tom prostě život
jiriskopal68 Odesláno 1. října 2010 Nahlásit Odesláno 1. října 2010 No vidíš, a také žádná jistota,ŽE http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/24098-meskanie-certin-po-cca-2-mes/page__p__345812&do=findComment&comment=345812
spot Odesláno 1. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 1. října 2010 (upraveno) nema to s principom quartzu/mechanik absolutne nic spolocne. jednoducho sa pokazili tak ako sa mozu pokazit kazde hodiny. sli do servisu, vymeneny strojcek a odvtedy zasa slapu ako svajciarske hodiny. to znamena PRESNE :-) V 1. 10. 2010 v 3:24, 'jiriskopal68' napsal: No vidíš, a také žádná jistota,ŽE http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/24098-meskanie-certin-po-cca-2-mes/page__p__345812&do=findComment&comment=345812 Upraveno 1. října 2010 uživatelem spot 2
haslermetra Odesláno 1. října 2010 Nahlásit Odesláno 1. října 2010 Abys měl mechanické hodinky přesné jako hodinky řízené piezoelektrickou krystalovou jednotkou, musel by si změnit fyzikální zákony. Krystal stárnutím mění tvar a strojek půjde čím dál více nepřesně, a to opravit nelze, pouze výměnou celého strojku. A z toho vyplývá, že z dlouhodobého hlediska jsou mechanické strojky přesnější než kvarcové. 2 1
RomanP Odesláno 1. října 2010 Nahlásit Odesláno 1. října 2010 V 30. 9. 2010 v 21:24, 'spot' napsal: citam tento prispevok az teraz tak sorry za oneskorenu odpoved nic mimoriadne s tym nerobim. zastavim cas. nastavim a spustim. ak nerozhadzem pri spustacom pohybe velku rucicku tak to sedi a uz sa to nerozhadze. drzi to. ak sa to nepodari na prvy raz, zopakujem znova. po par pokusoch 1-4 mi to sedi uplne presne a mam s tym pokoj na x mesiacov. No jasně. Moje chyba, zeptal jsem se špatně. Měl jsem nna mysli spasování vteřinovky s jejím indexem. To je to, co se mi na quartzkách nelíbí.
Columbus Odesláno 1. října 2010 Nahlásit Odesláno 1. října 2010 Přečíst tohle vlákno je utrpení, spot je k neuvěření .
Seamaster Odesláno 1. října 2010 Nahlásit Odesláno 1. října 2010 V 1. 10. 2010 v 11:19, 'Columbus' napsal: Přečíst tohle vlákno je utrpení, spot je k neuvěření . Mluvis mi z duse, napada me jen neco o huceni do dubu, hazeni hrachu na zed...pekny vikend vsem lidem dobreho vola!
Frantik Odesláno 1. října 2010 Nahlásit Odesláno 1. října 2010 V 1. 10. 2010 v 13:23, 'Seamaster' napsal: Mluvis mi z duse, napada me jen neco o huceni do dubu, hazeni hrachu na zed...pekny vikend vsem lidem dobreho vola! Já bych rekl, ze je to spise hučení do blba...........spota............
Návštěvník Snow Odesláno 1. října 2010 Nahlásit Odesláno 1. října 2010 (upraveno) Tohle byla, jak říká jeden můj přisprostlý kamarád, přehlídka promrdaného času. Edit - vašeho Upraveno 1. října 2010 uživatelem Snow
Jarett Odesláno 1. října 2010 Nahlásit Odesláno 1. října 2010 V 1. 10. 2010 v 14:22, 'Snow' napsal: Tohle byla, jak říká jeden můj přisprostlý kamarád, přehlídka promrdaného času. Edit - vašeho ... klikaté jsou cesty páně
spot Odesláno 1. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 1. října 2010 ono asi to tie drahe hodinky co mas na ruke nezachrania. mat na ruke nieco za par desiatok tisic este nezaruci ze clovek dokaze byt normalny clovek napr. tolerovat iny nazor... no nic ok... ospravedlnujem sa ze som si dovolil mat vlastny nazor... ani som netusil ake reakcie tu pridu. tymto som skoncil ako vidim debatit sa da dovtedy kym vam clovek pritakava ... vadit som sa sem neprisiel. keby som zalozil vlakno ake fasa su mechaniky tak som borec... no zalozil som vlakno ine... ja ta nepoznam a preto o tebe nepisem ze si "k neuvereni" prajem vsetko dobre... a zamysliet sa nad tym ze ked niekto so mnou nesulasi este nemusi byt idiot V 1. 10. 2010 v 11:19, 'Columbus' napsal: Přečíst tohle vlákno je utrpení, spot je k neuvěření . 2
mikymik Odesláno 3. října 2010 Nahlásit Odesláno 3. října 2010 Ach ne, spot, cele je to jen takove pratelske hastereni, ktere bud skonci pratelskym poplacanim po ramenou nebo hadkou zakoncenou pestnim soubojem, mezi cimz ale v zasade neni zadny velky rozdil. Vsichni majitele super mechanik na zapesti vi, ze vyhodili nemaly peniz za hodinky, kterym museji pravidelne odevzdavat cast sve (predevsim) energie, aby vubec nejak sly - proste vopruz. Majitele quartzek se chechtaji, chteji to dat mechanickym manikum nezrat a divi se, ze to nejde. Nejen ze to oni, mechanicti manici, nechapou, oni se jeste divi, klepou si na celo a maji tendenci se hadat a delat si z quartziku (sorry, quartziku) bzundu. A pritom je to tak jednoduche. Kibi, dik za ten obrazek!!!
farářskej Odesláno 4. října 2010 Nahlásit Odesláno 4. října 2010 Hodinky jsou jako děti. Nejdřív po nich chceš, aby domů chodily přesně - a nakonec jsi rád, když domů vůbec přijdou Osobně si myslím, že správná cesta vede přes uznání skutečnosti, že přesnost není to nejdůležitější v životě. Autobus stejně jezdí o dvě minuty později, tak co řešit? 1
kilosunky Odesláno 1. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2010 Tak za posledne dva mesiace moje Vostok Europe K-3 urobili do plusu 9minut a 47 sekund... Ked sa to zoberie v sumare, vychadza to v priemere nieco viac ako 9 sekund na den...
Frantik Odesláno 1. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2010 V 1. 12. 2010 v 17:19, 'kilosunky' napsal: Tak za posledne dva mesiace moje Vostok Europe K-3 urobili do plusu 9minut a 47 sekund... Ked sa to zoberie v sumare, vychadza to v priemere nieco viac ako 9 sekund na den... Na rusáky je to myslim slušné, plus mínus 10 sekund je v normě
Hugo14 Odesláno 1. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2010 Tak pokud vynecháme omývání přirození vlažnou vodou , tak bych doporučoval například Union Glashutte Noramis Problém s takřka absolutní přesností by pak IMHO byl v podstatě vyřešen
kilosunky Odesláno 1. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 1. prosince 2010 V 1. 12. 2010 v 17:26, 'Frantik' napsal: Na rusáky je to myslim slušné, plus mínus 10 sekund je v normě No ved ja som to myslel ako celkom slusny vykon za 61 dni a na hodinky do 200 eur
Dee Odesláno 1. května 2011 Nahlásit Odesláno 1. května 2011 (upraveno) Nedovedu si představit situaci ve které by mě vadilo, že mi jdou hodinky klidně o 5 minut napřed. V nejhorším případě někam přijdu o pár minut brzo. Pokud by absolutní přesnost vyžadovala např. moje práce, tak mi na měření času stejně dají něco přesného. Moje současné hodinky s 7750 dělají +8-15 vteřin za 24 hodin, takže tenhle "problém" u mě končí tím, že je jednou za týden posunu o minutu nazpět. Stejně je nenosím natolik aby se nikdy nezastavily, takže je tak jako tak cca jednou za měsíc musím přenastavit. Edit: teď koukám, že jsem přispěl do starého vlákna - tímto se omlouvám za způsobený zmatek Upraveno 1. května 2011 uživatelem Dee
tombas Odesláno 2. května 2011 Nahlásit Odesláno 2. května 2011 Neomlouvej se, aspoň mám kam napsat svou zkušenost. Své levné automaty Dugena se strojkem Miyota 8215 jsem si koupil před půl rokem a postupně než si "sedly", nadbíhaly se za den od 15 do 23s. Na této hodnotě se pak ustálily a několik měsíců byla odchylka 23s stejná bez ohledu na polohu odložených hodinek přes noc.Jelikož jsou hodinky v záruce, dal jsem je hodináři seřídit a už několik dní je odchylka pravidelně -1-2s/24h. Z předchozí zkušenosti se stabilitou odchylky se dá očekávat, že tato nová odchylka bude trvalá, časem možná spíše ještě menší. Tím chci říct, že ani levné automaty nemusí znamenat velkou nepřesnost a pokud je hodinář šikovný, můžou být klidně i přesnější než drahé stroje s COSC.Respektive každé automaty by mělo být možné seřídit na minimální odchylku, chce to jen šikovného a ochotného hodináře, který vás nevyhodí se slovy, půl minuty za den je normální!.Tímto děkuji hodináři, který mé hodinky seřizoval.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se