sureshot Odesláno 21. září 2010 Nahlásit Odesláno 21. září 2010 ale ved v tej nepresnosti je kus ludskosti, krasy omylu ma to svoju dusu.ako tu bolo spravne poznamenane, kto potrebuje presny cas tak si ho zisti ja mam pocit ze nosim na ruke zivy organizmus ktory meska a nevadi mi to
Almi Odesláno 21. září 2010 Nahlásit Odesláno 21. září 2010 a tatiež si je potrebné uvedomiť, že práve hodinky sú jediným šperkom muža
Honky Tonky Odesláno 21. září 2010 Nahlásit Odesláno 21. září 2010 chodim casto citat toto forum. debaty fotky... skratka parada. ja sam mam "iba" certiny quartzky. automaty sa mi velmi pacia. ale asi by som tu nepresnost nerozchodil. ako casto to nastavujete? to vam naozaj nevadi ze vam idu hodinky po par dnoch o 2 minuty nepresne? alebo kazde dva dni to nastavujete? su to krasne klenoty a len pohlad na niektore je parada... ale ta nepresnost... ved presnost hodin je ich zakl. parameter Mám obyčejné Seika 7S26 a za týden se předchází asi o 90 vteřin. Není problém je jednou za týden nastavit tak, aby šly o 1 minutu později a během týdne se to srovná. Žádný problém. Maximální odchylka je tedy +- 1min.
bohush Odesláno 21. září 2010 Nahlásit Odesláno 21. září 2010 Já naopak na přesnosti celkem bazíruju a můžu říct, že mám asi docela štěstí, momentálně třeba mám Orisy se strojkem 7750 a Seika kinetic, no a ty Orisy jdou pořád +-0, samozřejmě musím je ukládat k odpočinku do polohy, ve které se srovná odchylka při nošení, ale jak říkám dají se udržet na nule, kdežto kineticy můžu ukládat jak chci a udělají za 14 dnů + 1s, takže v mém případě je, s nadhledem řečeno, mechanika přesnější quartzu.
JHonza Odesláno 21. září 2010 Nahlásit Odesláno 21. září 2010 Ale bola Ma seika s low end strojkem 7S36 po navsteve u zde tolik opevovaneho mistra Frydla (rad se k opevovani pridavam - je to fakt borec, sympatak a hlavne profik. Doufam, ze se brzy neco pokazi ) serizuji jen vhodnym pokladanim pres noc. Pry ale nejsou uplne v poradku, neb maji v ruznych polohach velky rozptyl (pres noc +/- 3 s). Mne to kazdopadne vyhovuje a 2 mesice jsem je uz neserizoval (momentalne jdou o 4 s napred). Copak Seika, mně takhle p. Frýdl dal do kupy PSII Humberto. Neseřizoval jsem je už přes měsíc a odchylka je podle polohy cca +/- 5 s.
sureshot Odesláno 21. září 2010 Nahlásit Odesláno 21. září 2010 je to otazka vkusu a miery perfekcionizmusu ludia audiofili ktori musia mat zvukotesno-vzduchotesnu miestnost s tazkymi vinylmi reedicii ktore chytaju v rukaviciach a v ruskach na tvari a pustaju na polmilionovom gramofone s nekonecnou audiosustavou s platinovymi kablami obalenymi zlatom a potom su taki co maju radi dotyk s hudbou, chytaju platne rukami a vyzivaju sa v jemnom praskani a melancholii.to iste plati o hodinkach.
tyfo Odesláno 21. září 2010 Nahlásit Odesláno 21. září 2010 Tak ja na presnosti celkem baziruji, teda ani ne tak na absolutni presnosti jako mit to pod kontrolou a vedet tedy vzdy kolik je vlasne presne hodin (+- par desitek sekund) Tak me nejpresnejsi automaty MIDO (viz podpis) jsem steloval naposled 2010-04-13 21:10:34 a to na -19.556 s jen tak od padu protoze vim ze se mi predbihaji, nyni jdou +6.518 (proti atomovym hodinam) coz dela cca +0.162 s / 24 Hod stridam je s Hamilton ty se mi zacaly zpozdovat a to tak ze celkem dost na to jak jely cca pred pul rokem takze od 4.8. maji prumernou odchylku cca -0.759s/24h coz se da preci jen jsou za polovinu nez ty Mida a je v nich zrejmne neupravovana ETA, no a nejobycejnejsi Seika s cenou do 3 tisic mi delaji od 1.9. v prumeru -2.458s/24h ale to je tim ze je stridam a winder je nema moc rad, kdyz jsem byl s nimi na dovolene na 14 dni a nesundal jsem je z ruky tak udelaly v prumeru + 5,32 s/24h a pokud by jsem je na noc odkladal tak se vlezu do tech +5s coz je parada na nejobycejnejsi strojek od Seiko a svedci to o vysoke hodinarske kvalite techto stroju. Samozrejmne ta odchylka je naprosto stabilni }tedy v radu jednotek sekund] tak by se to dalo sestelovat ale to neresim aspon si s tim muzu stale hrat.
miccalek Odesláno 21. září 2010 Nahlásit Odesláno 21. září 2010 Tak ja na presnosti celkem baziruji, teda ani ne tak na absolutni presnosti jako mit to pod kontrolou a vedet tedy vzdy kolik je vlasne presne hodin (+- par desitek sekund) Tak me nejpresnejsi automaty MIDO (viz podpis) jsem steloval naposled 2010-04-13 21:10:34 a to na -19.556 s jen tak od padu protoze vim ze se mi predbihaji, nyni jdou +6.518 (proti atomovym hodinam) coz dela cca +0.162 s / 24 Hod stridam je s Hamilton ty se mi zacaly zpozdovat a to tak ze celkem dost na to jak jely cca pred pul rokem takze od 4.8. maji prumernou odchylku cca -0.759s/24h coz se da preci jen jsou za polovinu nez ty Mida a je v nich zrejmne neupravovana ETA, no a nejobycejnejsi Seika s cenou do 3 tisic mi delaji od 1.9. v prumeru -2.458s/24h ale to je tim ze je stridam a winder je nema moc rad, kdyz jsem byl s nimi na dovolene na 14 dni a nesundal jsem je z ruky tak udelaly v prumeru + 5,32 s/24h a pokud by jsem je na noc odkladal tak se vlezu do tech +5s coz je parada na nejobycejnejsi strojek od Seiko a svedci to o vysoke hodinarske kvalite techto stroju. Samozrejmne ta odchylka je naprosto stabilni }tedy v radu jednotek sekund] tak by se to dalo sestelovat ale to neresim aspon si s tim muzu stale hrat. Ty umíš změřit odchylku na automatech s přesností na tisícinu?
zid Odesláno 21. září 2010 Nahlásit Odesláno 21. září 2010 Ty umíš změřit odchylku na automatech s přesností na tisícinu? Ty ne? Když jí měříš změříš po měsíci a vydělíš 30
tyfo Odesláno 21. září 2010 Nahlásit Odesláno 21. září 2010 Ty umíš změřit odchylku na automatech s přesností na tisícinu? Jasne nemam s tim zadny problem viz TADY aktualni odkaz je nekde ke konci, zmenil jsem server a nejake upravy atd. (tak funguje i ten puvodni) Jen pro novacky je potreba si peclive precist navod a pak to jde samo
dknespl Odesláno 21. září 2010 Nahlásit Odesláno 21. září 2010 (upraveno) Jen na okraj k přesnosti mechanických hodinek. Já za sebe taky více než nějakou tu minutku asi nikdy nepotřeboval a těm co můžou podle sluníčka lze jen závidět. Ale na druhou stranu je to pěkná hodinářská výzva ty přesné mechanické hodinky. V kapsáčích se Daniels dostal se svým independent double wheel escapement už někdy v sedmdesátých letech v kontrolovaném měření na dlouhodobou střední odchylku 0,2 sekundy za den a v nekontrolovaném testu uvádí dokonce 1 sekundu za 32 dní při běžném nošení. To je už srovnatelné s kvarckami. Anglická firma Charles Frodsham připravuje do výroby náramkové hodinky s tímto krokem a můžeme se snad těšit na podobnou přesnost. PP má vytknutý cíl pod 1 s za den s novými křemíkovými kroky. EDIT: A ještě výpis z vibrografu pro Dufour Simplicity :-) Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 21. září 2010 uživatelem dknespl
mikymik Odesláno 21. září 2010 Nahlásit Odesláno 21. září 2010 ...nyni jdou +6.518 (proti atomovym hodinam)... Tyfo, merici Tveho kalibru bych doporucil jako standard hodiny kvasarove!
sureshot Odesláno 21. září 2010 Nahlásit Odesláno 21. září 2010 najlepsie z juhozapadnej casti vesmiru Tyfo, merici Tveho kalibru bych doporucil jako standard hodiny kvasarove!
xjr1 Odesláno 21. září 2010 Nahlásit Odesláno 21. září 2010 Ty ne? Když jí měříš změříš po měsíci a vydělíš 30 To je ale kravina, že jo . To je jako kdybys chtěl nahrubo přitesanym metrovym klackem změřit vlnovou dýlku světla. Případně když octáfka v tedeičku žere 4,98715 l/100km. Číslo, který ti takhle vyjde nejde vydávat za naměřenou hodnotu.
xjr1 Odesláno 21. září 2010 Nahlásit Odesláno 21. září 2010 Zpět k tématu, Spote, normálně si kup kvarcky, jestli chceš, aby ti hodinky šly +/- přesně, existuje i dost modelů od zvučných značek, parádu s nima naděláš a budeš z nich mít radost No a mechaniky pořídíš časem jako druhý a uvidíš...
Cova Odesláno 22. září 2010 Nahlásit Odesláno 22. září 2010 Nevím, jestli jsem měl štěstí na nějaký vyjímečný kus, ale má low-end Seika Monster se po "zajetí" dostaly do stavu, kdy je po měsíci nošení odchylka nula, resp. v řádu jednotek sekund do plusu. Neodkládám je ani v noci, odjakživa jsem zvyklý spát s hodinkami na ruce...
snackmc Odesláno 22. září 2010 Nahlásit Odesláno 22. září 2010 Mam automaty s kalibrem ETA 2824 a delam +2sec/24hod.Myslim, ze odchylka ani 10 sec. neni podstatna. Dulezitejsi je pro me pocit, ze nemam v hodinkach baterku, ale ze na ruce nosim krasny mechanicky stroj. Je to opravdu o necem jinem, nez mi "digitalky".Navic mi dela poteseni je jednou za par dni seridit presny cas a vzdy me prijemne potesi, jak pravidelne slapou......
jankoxxx Odesláno 22. září 2010 Nahlásit Odesláno 22. září 2010 Nevím, jestli jsem měl štěstí na nějaký vyjímečný kus, ale má low-end Seika Monster se po "zajetí" dostaly do stavu, kdy je po měsíci nošení odchylka nula, resp. v řádu jednotek sekund do plusu. Neodkládám je ani v noci, odjakživa jsem zvyklý spát s hodinkami na ruce... clovece, spat s monstrami na ruke, manzelka musi byt rada
farářskej Odesláno 22. září 2010 Nahlásit Odesláno 22. září 2010 clovece, spat s monstrami na ruke, manzelka musi byt rada Já spím se 46mm Airmanama a manželka je v klidu. Každej není takovej divoch jako ty
spot Odesláno 22. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 22. září 2010 (upraveno) ved to som uz urobil,ale inak ked sme sa tu takto rozkecali... ktore z tychto renomovanych firiem robia dobre quartzky? ci kazda? na webe certiny je to pekne rozdelene quartz, automat a hned clovek vie kde je... na inych weboch sa tazsie hlada. Inak zatial vystacim s mojimi certinami ale myslim si ze nuie je daleko doba ked daco nove zakupim... inak keby som vedel ze ked kupim automaty v cene povedzme kolo 1.000 eur a bude to drzat presnost ... povedzme do -5 sek za tyzden.... to znamena ze do mesiaca by mi to urobilo pol minuty tak by som to bral. Ako citam viacerym to tak chodi ale mnohym asi nie... A na druhej strane keby som si kupil automaty za 1.000 eur a meskali alebo nadbiehali by mi 2 min. za mesiac tak to by ma asi s..lo Zpět k tématu, Spote, normálně si kup kvarcky, jestli chceš, aby ti hodinky šly +/- přesně, existuje i dost modelů od zvučných značek, parádu s nima naděláš a budeš z nich mít radost No a mechaniky pořídíš časem jako druhý a uvidíš... Upraveno 22. září 2010 uživatelem spot
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se