Klotzman Odesláno 4. září 2015 Nahlásit Odesláno 4. září 2015 Známe, a pak že prej zvířata nemají mimický svaly a nemůžou dávat najevo emoce výrazem obličeje...
nividic Odesláno 4. září 2015 Nahlásit Odesláno 4. září 2015 Nový přírůstek Kočka odvedle si pod naši terasou vyvedla mladé čeká tě ještě hodně práce, kamaráde, vůbec si těch rolád nevšímá!
Lu2cz Odesláno 4. září 2015 Nahlásit Odesláno 4. září 2015 Vsechno je malo. On si pripada takovej znasilnenej, hrde mi dava najevo ze takhle by to jako neslo. A pristi tejden odcerveni, tyjo:)S odčervením si poradíš sám doma ne?! Mám dobrou zkušenost s pastou Flubenol... Natočíš počet kg kocoura, nacpeš stříkajdu dozadu ke kořenu jazyka a podržíš 3 sekundy tlamičku a hotovo... V rychlém sledu pak pamlsek a kocour o ničem neví... "Operace" na cca 8 sekund i s pamlskem a nestresuješ kočičáka převozem, neznámým prostředím atd... Jinak s Caniverm práškem stejný postup, z boku podržíš tlamičku, prášek nacpeš ke kořenu jazyka a 3 sekundy podržíš tlamičku než to spolkne... Patrně chutná stejně hnusně jako smrdí (i caniverm pasta), ten Flubenol je zatím nejlepší a kočky proti němu protestují nejmíň...
OndraPod Odesláno 4. září 2015 Nahlásit Odesláno 4. září 2015 Nas kocourek po nasazeni obojku proti blecham/klistatum doslova trucoval 14 dni, nez ho to preslo, schovaval se, nenechal se pohladit atp. na jare jsme o nej bohuzel prisli
Micey Odesláno 4. září 2015 Nahlásit Odesláno 4. září 2015 (upraveno) Lu2cz: Jasan, doma, coz ovsem neznamena, ze ho to absolutne nenasere:) Ja zatim pouzival ten roztok za krk, kterymu ale moc neverim, a pak klasickej prasek no (styl podrz - otevri - nacpi - doufej), vidis, tu pastu bych mohl vyzkouset. Upraveno 4. září 2015 uživatelem Micey
Moty Odesláno 5. září 2015 Nahlásit Odesláno 5. září 2015 Kdo jste sháněl kočku, zítra je ve Vinori umisťování výstava Sen zvířat http://senzvirat.sweb.czBude tam i útulek od nas se 7 kockama Bite my shiny metal ass with Tapa
Klotzman Odesláno 7. září 2015 Nahlásit Odesláno 7. září 2015 Já cpal kocourovi v pátek prášek - přišel mi velkej, tak jsem ho rozpůlil (ten prášek) - maximální chyba. První půlka ještě v pohodě ale druhá už těžká corrida, čekal jsem kdy mě prokousne prsty kterejma jsem mu to cpal do tlamy. Kocour řval, já jsem řval, seděl jsem mu na hrbu, on škrábal o život...asi 8 pokusů neůspěšných, po posledním jsem ho držel jednou rukou v luftě za přední tlapy, druhou mu držel tlamu zavřenou...nakonec to spolkl. Ale kupodivu se neurazil, jen chvilku dělal chudáka a pak jsem si ho koupil žvejkací tyčinkou. Jinak s pastou na odčervení nemám moc dobrý zkušenosti - ve žrádle to neomylně pozná a vyhne se tomu a když jsem mu to cpal do huby, tak to vyslintal - a na rozdíl od tablety druhá šance není.
mondeo2 Odesláno 7. září 2015 Nahlásit Odesláno 7. září 2015 Já cpal kocourovi v pátek prášek - přišel mi velkej, tak jsem ho rozpůlil (ten prášek) - maximální chyba. První půlka ještě v pohodě ale druhá už těžká corrida, čekal jsem kdy mě prokousne prsty kterejma jsem mu to cpal do tlamy. Kocour řval, já jsem řval, seděl jsem mu na hrbu, on škrábal o život...co jen mi to připomíná.......... Návod, jak podat kočce pilulku1. Vezměte kočku do náruče tak, jako byste chovali malé dítě. Ukazováčkem a palcem levé ruky jemně přitlačíte na její tváře kolem tlamičky, zatímco držíte připravenou pilulku v pravé ruce. Jakmile donutíte kočku otevřít tlamičku, vhodíte do ní pilulku a počkáte až kočka tlamičku zavře a pilulku spolkne. 2. Seberete pilulku z podlahy a vyndáte kočku zpoza kanape. Vezmete ji do náruče a opakujete celý proces. 3. Chytnete kočku v ložnici, kam utekla, a zahodíte zvlhlou pilulku. 4. Vezmete novou pilulku, sevřete kočku do náruče pevněji a levou rukou stisknete pevně k sobě její přední tlapky. Pravou rukou jí násilím otevřete tlamičku a ukazováčkem jí nacpete pilulku až do krku. Podržíte jí zavřenou tlamičku a počítáte do deseti. 5. Vylovíte pilulku z akvária a sundáte kočku z vršku skříně. Zavoláte na pomoc manželku. 6. Kleknete si na podlahu s kočkou pevně sevřenou mezi koleny. Podržíte jí pevně přední i zadní tlapky a ignorujete přitom její skřeky. Necháte manželku, aby držela její hlavu jednou rukou, zatímco jí násilím otevře tlamičku dřevěným pravítkem, vhodíte do ní pilulku a hladícími pohyby po jejím krku zajistí, aby pilulku spolkla. 7. Sundáte kočku z tyče na záclony a připravíte si novou pilulku. Udělejte si poznámku - koupit nové pravítko a opravit záclony. Opatrně smeťte roztříštěné střepy z váziček a sošek, které původně stály na obrubě krbu. 8. Zabalte kočku do velkého ručníku a požádejte manželku, aby si na ni na podlaze lehla tak, aby kočce vyčnívala jen hlava. Dejte pilulku na konec brčka na pití, otevřete kočce násilím tlamičku tužkou a foukněte do ní brčkem pilulku. 9. Zkontrolujte na návodu pilulkové krabičky, zda pilulka není škodlivá pro lidi, spláchněte nepříjemnou chuť pilulky sklenicí vody. Nalepte leukoplast na manželčinu ruku a odstraňte krev z koberce studenou vodou a mýdlem. 10. Najděte a přineste kočku ze sousedova altánku. Vezměte další pilulku. Dejte kočku dovnitř kuchyňské skříňky a skřípněte jí krk dvířky tak, aby jí vyčnívala ven pouze hlava. Otevřete násilím její tlamičku dezertní lžící a vstřelte pilulku do jejího krku gumičkou podobně jako prakem. 11. Přineste z garáže šroubovák a zašroubujte zpátky vyvrácené panty skříňky. Dejte si na tvář studený obklad a zkontrolujte, kdy naposledy jste byl očkován proti tetanu. 12. Zavolejte požárníkům, aby vyprostili kočku z vrcholku stromu přes ulici. Omluvte se sousedům, kteří svým autem nabourali do jejich plotu, když se snažili nepřejet vaší kočku běžící přes ulici. Vezměte poslední pilulku. 13. Přivažte kočce pevným zahradnickým drátem přední tlapky k zadním a pak ji celou přivažte k noze jídelního stolu. Rukou, ochráněnou těžkou koženou rukavicí, nacpěte pilulku do její tlamičky, následovanou celým syrovým biftekem. Podržte její hlavu horizontálně a nalijte do jejího hrdla dvě pinty vody. 14. Požádejte manželku, aby vás zavezla na pohotovost. Snažte se tam pak sedět naprosto nehybně, zatímco vám ošetřující lékař zašívá štychy vaše prsty a tvář a odstraňuje zbytky pilulky z vašeho pravého oka. Na zpáteční cestě domů se zastavte v obchodě s nábytkem - objednat nový jídelní stůl. 15. Vyřiďte se spolkem pro ochranu zvířat, aby si přijeli pro vaši kočku. Zavolejte do obchodu s domácími zvířaty, zda nemají náhodou na prodej křečka.
Lu2cz Odesláno 7. září 2015 Nahlásit Odesláno 7. září 2015 Já cpal kocourovi v pátek prášek - přišel mi velkej, tak jsem ho rozpůlil (ten prášek) - maximální chyba. První půlka ještě v pohodě ale druhá už těžká corrida, čekal jsem kdy mě prokousne prsty kterejma jsem mu to cpal do tlamy. Kocour řval, já jsem řval, seděl jsem mu na hrbu, on škrábal o život...asi 8 pokusů neůspěšných, po posledním jsem ho držel jednou rukou v luftě za přední tlapy, druhou mu držel tlamu zavřenou...nakonec to spolkl. Ale kupodivu se neurazil, jen chvilku dělal chudáka a pak jsem si ho koupil žvejkací tyčinkou. Jinak s pastou na odčervení nemám moc dobrý zkušenosti - ve žrádle to neomylně pozná a vyhne se tomu a když jsem mu to cpal do huby, tak to vyslintal - a na rozdíl od tablety druhá šance není. To je přeci jasný, žádné druhé šance a pokusy... to musí jít vcelku a na první dobrou... jestli jsi mu cpal Caniverm, tak ten smrdí na sto honů, takže v celku, nacpat dozadu ke kořenu jazyka, zavřít tlamu a podržet a hotovo.... Ta pasta Caniverm smrdí stejně jak prášek, ale doporučuju ten Flubenol (aspoň na vystřídání - obsahuje i jiné látky, takže potvory si nevypěstují rezistenci a fakt nejde cítit vůbec)... Vymýšlet píšoviny jako pastu/prášek do jídla nefunguje.... nikdy a nikde... pes i kočka neomylně pozná prášek zabalený do kusu šunky/salámu, který sežere a prášek vyplivne Ta aplikace pasty je úplně stejná jako prášek, a když podržíš tlamičku, tak kocour chtě nechtě spolknout musí a je hotovo... taky jsem se párkrát spálil, než jsem vypiloval k dokonalosti, ale na druhý pokus už to u stejné kočky nejde ani s pastou ani práškem Jinak pokud neznáte a máte strach z ostrých drápů, doporučuju ručníkovou metodu... kočka se vezme, a zabalí do ručníku tak, že jí čouhá jenom hlava, pak už postup aplikace viz. výše - nehrozí žádné nebezpečí, ale za to kočka bude fest na.raná... ale to je jen pro případ nouze... Ideální je vše si nachystat (prášek, pastu), a ke kočce se v nestřeženém okamžiku přitočit, chytit ji, otevřít hubu a hotovo... než si uvědomí o co jde, bude už po všem... nejhorší je chodit okolo, vymýšlet, přemýšlet a řešit, kočka pak vycítí zradu a jde to ztuha... My máme kočky tři, takže ty dvě vždycky už vidí a tuší co se děje, ale i tak už to zvládáme fofrem...
Klotzman Odesláno 7. září 2015 Nahlásit Odesláno 7. září 2015 Ono se řekne - ke kořeni jazyka - jenže cesta tam vede přes ty dlouhý a špidlatý zuby vpředu Ale zatím jsem teda vždycky vyhrál já, i když za cenu toho, že v sobě probudím své atavismy - syčení a vrčení jako běžná součást komunikace.Zato přihlížející si berou křesílka a dělají pohodlí, aby si napínavé divadlo užili.
Lu2cz Odesláno 7. září 2015 Nahlásit Odesláno 7. září 2015 Ono se řekne - ke kořeni jazyka - jenže cesta tam vede přes ty dlouhý a špidlatý zuby vpředu Ale zatím jsem teda vždycky vyhrál já, i když za cenu toho, že v sobě probudím své atavismy - syčení a vrčení jako běžná součást komunikace.Zato přihlížející si berou křesílka a dělají pohodlí, aby si napínavé divadlo užili. Pokuď nemáš prstíky jak ostravský klobásky tak to musíš dát.... hlavní trik je dobře chytnout tu tlamičku z boku u těch pantů, tím kočičákovi pěkně otevřeš papulu a zabráníš zavřít... podle mě je nejdůležitější rychlost akce... dá se to fakt zmáknout tak, že procházejícího kočičáka chytneš do náruče, jako na chování, a než si vůbec uvědomí o co jde, tak je povšem... dostane pamlsek a může pokračovat v krasojízdě... a ty si zachráníš kůži - zoubky a drápky dokáží být pěkně ostré Křesílko nemám, ale mohl bys, až budeš aplikovat, natočit jako krátké veselé videjo, a tady odprezentovat :)
Klotzman Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Odesláno 8. září 2015 To viš, já vám tady budu dělat augusta, stačí, že doma jsem za klauna. Ale to s tím momentem překvapení, zdánlivým pochováním atd. je štěpná myšlenka - to si dobře zapamatuju.
Tondaa73 Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Odesláno 8. září 2015 Doufám, že Kubišová se Srstkou nejsou na hodinky......páč, jestli tohle čtou...
Frantik Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Odesláno 8. září 2015 Vyborna debata Je videt, ze s tema svinema mame vsichni podobny zkusenosti.
Radimk Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Odesláno 8. září 2015 (upraveno) Moje čerstvá zkušenost. V neděli tableta, respektive někikero pokusů o její pozření. Výsledek, i přez použití zdejších rad nepřesvědčivý.V pondělí odvoz na veterinu na očkování. Už jen dostat ji do přepravky horor. V autě řev, jako by ji trhaly blechy vejpůl. U doktora milius, sám úsměv, ocas nahoru a vrnění. Po návratu do auta řev až domů.Znovu pokus s tabletou. ( už u ní nemám co ztratit, její sympatie vůči mně jsou stejně na bodu mrazu). Takže kousek masa z konzervy, rozetřít na pastu i s nadrcenou tabletou, natřít na nožky ..následoval úklid domu, vytírání podlah,schodiště, vysávání gauče, postele v pokojíku a závěsu.A slepá víra, že jí na těch jejích nohách snad něco zůstalo, co musela olízat a neodřela to nikde v baráku.Naše sympatie jsou vzájemně na bodu mrazu.Ráno mě obešla, normálně mě ignorovala.Kr.áva jedna..ale maso si vzala.. jí tam zítra napíšu, kdo jí to chystal.. Upraveno 8. září 2015 uživatelem Radimk
azeppelin Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Odesláno 8. září 2015 Když měl můj pes už svá nejlepší léta za sebou, tak dostával každé ráno dvě tabletky. Cpaní prášku každý den ke konci jazyka je dost drastické. Z různých šunek vždy prášek vyplivnul. Nakonec jsme přišli na elegantní způsob. Tvrdý nesolený sýr se rozdělil na malé kostičky, prášek nacpat do kostičky a jak s nadšením dlabal. Kočky většinou tvrdý sýr také jí, tak to můžete prubnout.
Frantik Odesláno 8. září 2015 Nahlásit Odesláno 8. září 2015 Ja to obcas cpu do taveneho syra a taky to funguje
Lu2cz Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 Záleží co za prášek... normální atb jsou většinou maličké nesmradlavé tablety... Jak píše Klotz, odčervovací prášky, speciálně Caniverm je poměrně dost velký a smrdí i přes vzduchotěsný obal (kočce většinou se dává 1/2ka) a můžeš ho nacpat kam chceš a zvíře ho spolehlivě vyplivne a ožere to okolo... Hele chce to praxi, o ničem jiném to není... Když máš 3 kočky a 1 psa, máš je 7 let a odčervuješ cca 3x-4x do roka, tak ono se Ti ten počet pokusů nasčítá, a fakt to jde úplně hladce, jak jsem psal... prostě nachystáš prášek do ruky, chytneš kočičák do náruče, nacpeš do pusy, podáš pamlsek a propustíš... celá akce se dá zvládnout za cca 5 sekund... Vyšší level je, když zavoláš všechny kočky a psa k sobě, a cpeš to do nich postupně, většinou třetí čtvrtý kousek už pojme podezření, ale i tak se to dá bez ztráty kytičky... hlavně poslední 2-3 roky se mi už nestalo, že by vůbec koška stihla vytáhnout drápek a sekat... Čím víc člověk s kočkou bojuje a opakovaně cpe vyplivnutej prášek, tím je horší atmoška a kočičák je z toho víc a víc nervózní, pak je nasranej, lehá si k tobě vždycky prdelí a kouká jinam atd....to bych doporučil metodu zamotat košku do ručníku... nic nenadělá, papulu otevřeš na první pokus, nacpeš, spolkne a propustíš... kůže přežije, kočka taky, a nemusíš ji dlábit a zmermomocňovat... (mimochodem ten ručník není týrání páč to doporučovali i pro nervózní kočky na přepravu v autě atd... GOOD LUCK!
Klotzman Odesláno 9. září 2015 Nahlásit Odesláno 9. září 2015 ... většinou třetí čtvrtý kousek už pojme podezření, ale i tak se to dá bez ztráty kytičky...Tak to bych teda chtěl vidět - to tam ty kočky sedí a čekají až na ně dojde řada?
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se