Milis Odesláno 30. září 2010 Nahlásit Odesláno 30. září 2010 Zdarec, nevíte někdo, kam se ukládaj do Windows Vista "oblíbené" z prohlížeče Chrome? Musel jsem přeinstalovat Widle ale z předchozího PC mně zbyl zazálohovanej HDD, na kterým někde ty starý záložky musej bejt, ale kde????
Jakubisko Odesláno 30. září 2010 Nahlásit Odesláno 30. září 2010 Zkus toto: 1. Press Windows logo+R 2. Copy this into the Run box: %LOCALAPPDATA%\Google\Chrome\User Data\Default 3. Find the Bookmarks.bak file and copy it to the desktop. 4. Rename the Bookmarks.bak file as Bookmarks. Copy it back into the same folder where you found the .bak file and overwrite the existing file. 5. Launch Chrome. 1
Milis Odesláno 30. září 2010 Autor Nahlásit Odesláno 30. září 2010 Ty voé paráda, díkes!!! Máš u mně panáka.
NobodyR Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 Ahojte,jsem počítačová lamička a tak se raděj ptám tady, než na forech IT. Mám specifický problém. Odjíždím na delší dobu na Maltu (ale jde mi i o jinou dobu) a potřebuji občas provádět nějaké výpočty na svém výkonném PC v ČR. Ovládnu jej pomocí vzdálené plochy a androidu, případně noťáku. To už umím.Jenže zap. a vyp. nee. Na aplikaci wake-on-lan bych si troufl, jsou toho tuny na webu, problém začne, až se zjistí, že comp visí za routerem a ještě wifi...........napadlo mne použít další router ( client, bridge) a z něj už klasicky lan.To, že teď po rozdání všech AP co jsem kdy doma měl, žádný nemám .. , je zdá se jen ten nejmenší problém.Pokud je tu nějaký odborník....poradil by??Předem díky.
SCIFI Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 (upraveno) Na AP je odborník Street :-D není škoda je rozdávat? Upraveno 6. února 2014 uživatelem SCIFI
NobodyR Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 Holt občas nějakou radu potřebuju....no a jako drobná pozornost AP mi nepřijde od věci.....aspoň neurazí
Qwuiddo Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 Já o voze on vo koze NobodyR: Kazdej myslite uplne jiny AP :D, ale co taky cekat na hodinkovym foru
SCIFI Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 (upraveno) Holt občas nějakou radu potřebuju....no a jako drobná pozornost AP mi nepřijde od věci.....aspoň neurazí mno to určitě neurazí ale raděj AP RO než AP RO Ofs ;-) Upraveno 6. února 2014 uživatelem SCIFI
siwi Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 Ahojte,jsem počítačová lamička a tak se raděj ptám tady, než na forech IT. Mám specifický problém. Odjíždím na delší dobu na Maltu (ale jde mi i o jinou dobu) a potřebuji občas provádět nějaké výpočty na svém výkonném PC v ČR. Ovládnu jej pomocí vzdálené plochy a androidu, případně noťáku. To už umím.Jenže zap. a vyp. nee. Na aplikaci wake-on-lan bych si troufl, jsou toho tuny na webu, problém začne, až se zjistí, že comp visí za routerem a ještě wifi...........napadlo mne použít další router ( client, bridge) a z něj už klasicky lan.To, že teď po rozdání všech AP co jsem kdy doma měl, žádný nemám .. , je zdá se jen ten nejmenší problém.Pokud je tu nějaký odborník....poradil by??Předem díky. Obávám se, že počítač, který chceš probouzet na dálku přes wake on lan, budeš muset mít připojený k routeru kabelem. Bezdrátový adaptér bude při vypnutém počítači nejspíš neaktivní a nebude tak moci odpovědět na pokyn ze sítě. No a pak samozřejmě budeš muset na tom routeru forwardovat příslušný port, na který se posílá ten probouzecí datový paket. V síťařině nejsem moc honěnej. Snad se přidají další s užitečnými radami.
Liqid Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 Nešlo by to tímhle? https://play.google.com/store/apps/details?id=com.koukaam.netioid&hl=cs Někde jsem viděl video, jak klučina hraje na PS3 a během hraní se mu to vypíná a na konci videa je tatík, jak si v práce hraje s dálkovým ovládáním energie v domácnosti. Bohužel už nevím na jaký produkt to byla reklama, třeba si někdo vzpomene.
NobodyR Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 siwi: Dík. Bohužel, je to v místě, kde není možná Lan.....některý adaptery už umí i být aktivní, ale ne při úplném vyp.Právě s těma portama a pevnýma IP si nejsem jistej, jak si poradí ten client....Ten tam je vsazen jako převaděš zpět na drát....(ale může být součásti compu - prakticky)
NobodyR Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 Liqid: existují pěkný softíky přímo na compy....třeba Solar Winds a jsou free....ale tady je problém, že za routerem začíná džungle. A ještě nevím, co se stane s připojením, kdy je comp na Lan-u a zároveň na wifi..... Ale díky
NobodyR Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 (upraveno) Qwuiddo: já to pochopil, neboj.....mám sice pár postů, ale chvilku už tu jsem...... (AP- jako Access Point si fakt moc jak potěchu přinášející dárek nedovedu představit..........na rozdíl od Ro-ček třeba i Oak Offshore ) Upraveno 6. února 2014 uživatelem NobodyR
siwi Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 No, nevím, jestli jsem to správně pochopil: Máš doma drátovou síť, tj. kabel ze zdi vede buď přes modem nebo přímo do routeru. Počítač je v místě, kam nelze přivést drát, a proto je k tomu routeru připojen přes wifi. Čemu nerozumím:Má-li počítač v sobě wifi adaptér, proč chceš mezi počítač a router ještě vkládat klienta? Nebo je to tak, že počítač má v sobě jen klasickou drátovou síťovku? Ano, pak bych rozuměl tomu, proč tím klientem potřebuješ převést wifi zase zpátky na drát.
NobodyR Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 siwi: sám jsi to napsal, wifi síťovku prostě neprobudíš.....pokud je úplně vypnutý comp, tak nejedou ovladače atd.....a wifi adaptery tohle umí u noťáků...nových....ale jen ve stand - by režimu.A mám doma kabelovku s AP (routerem) a vše na wifi...teda jeden comp na Lan.
siwi Odesláno 6. února 2014 Nahlásit Odesláno 6. února 2014 V tom případě by to neměl být problém. Router si bude komunikovat s clientem v pc přes wifi a client převede wifi na drát, který PC probudí. Problém tedy tkví jen a pouze ve forwardování daného portu. To provedeš v routeru. 1) Počítači identifikovanému MAC adresou nastavíš v routeru přidělení vždy jedné a té samé IP adresy. 2) Port, na kterém přichází do PC probouzecí paket, v routeru forwarduješ právě na tuto IP adresu.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se