Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahojte.

Najprv by som sa chcel popýtať či poznáte túto značku, lebo na fore som nenašiel o nej nič...Je to švajčiarska značka, no pred kúpou sa chcem poradiť s odborníkmi a bolo mi povedané, že najlepšiu pomoc nájdem na tomto fore

V mojom výbere som si zvolil značku SECULUS typ hodiniek 108,3

http://www.mojehodinky.sk/hodinky/sk/Seculus-108-3

Vedeli by ste mi poradiť či som zvolil niečo dobré?

Lebo napríklad ked som bol v predajni hodiniek, tak som sa na ne pýtal a slečna čo tam predávala skonštatovala, že je to dámska veľkosť (37mm) tak som zostal trošku v shocku...

PROSIIIIIIM PORADTE MI či je to dobrá značka, typ a že či ten priemer je skutočne skôr dámsky ako pánsky :-O

post-13264-066683700 1286254725.jpg

Odesláno

Je to skutečně ohavnost. Sice chápu, že každý má jiný vkus, ale nechápu, jak se někomu může líbit zrovna tohle. Názor znáš. Doporučovat ti nic nebudu, projdi si tu hromadu vláken co tady je, tam bylo řečeno dost.

Odesláno

Ahoj,

upřímně, docela fér přístup od prodavačky :). 37mm nemusí být nutně dámská velikost hodinek, ale když sem viděl fotku tvých favoritů, tak sem nejdřív myslel, že sháníš hodinky pro nějakou slečnu a ne pro sebe, takže tvarem tomu zrovna tenhle kus celkem pomáhá :). Nehledě tomu, že za 6k už se dá celkem vybírat.

U veliksoti hraje taky velkou úlohu to, jak velký je sklíčko, hodinky, co mají mohutné pouzdro se jeví opticky menší a naopak (například pilotky vypadaj obvykle větší, to samý ty Vostoky)

Odesláno (upraveno)

No kdybych si vybiral z techto 2, tak beru Seiko. Uz proto, ze ten Vostok ma 24h cifernik a to je vec, kterou bych nezkousl. Precijen je to zcela jine, nez na co je bezny clovek u hodinek zvykly.

Jen mi teda prijde, ze jsou to i typove dost rozdilne hodinky.

Upraveno uživatelem Biermann
Odesláno

I když jsou tyto hodinky naprosto rozdílné (seiko jsou chrono quartz, Vostok je mechanika), oboje jsou 100x lepší volba než Seculus. Myslím si ale, že v limitu 7000,- Kč jsou možnosti výběru mnohem širší. Když jsem si před cca dvěma lety chtěl koupit nové hodinky, tak jsem objevil toto fórum. Velmi dlouho a pečlivě jsem sledoval příspěvky, různá vlákna a ke konečnému rozhodnutí jsem dospěl po 6 měsících a pořídil si své první mechaniky, ruské Aviatory. S mých zkušeností: u Seiko, tachymetrická stupnice - pro běžnou potřebu k ničemu, stopky jsem využil za dva roky u chronohodinek asi 3x, naproti tomu pokud jezdíš na dovolenou někam dál, druhé časové pásmo je výborná věc ( u Vostoků)

Můj závěr: Seiko, značka která dává záruku solidnosti, slušný desing až na tu číselně vyjádřenou stupnici 1 až 60, celkově dobrá volba, ale je to jenom quartz.

Vostok, u ruských značek je to sázka do loterie se spolehlivostí, desingově dle mého tyto hodinky nemají chybu, další časové pásmo je taky super, ale hlavně, je to mechanika. Celkově také dobrá volba.

Odesláno

Kup si rychlo tie Seika a vymaž Chronomag z historie, zruš pripojenie ne internet, rozbi harddisk a zabudni, že si tu niekedy bol :wheelchair:

Alebo to tu čitaj ešte tak tyždeň, po mesiaci budeš kupovať Monstra, Alpinisty alebo nejake lepšie päťky, za rok pridu prve Omegy, o niečo neskôr prve IWC, ... :axehead:

Odesláno

OK takže výzva na vás, som zvedavý ako sa vytiahnete!

Mám dispo 260euro (strop ktorý som ochotný zaplatiť)

Mojim výberom by mali byť športovo-elegantné hodinky s kovovým remienkom, priemer aspoň 42

A TERAZ SOM ZVEDAVY CI MI PORADITE DACO CO SA MI BUDE PACIT A BUDE AJ KVALITA ! ! !

(dôvod, po tom čo ste ma totalne sfúkli so Seculusom tak som zklopil uši, vybral si Vostoc alebo Seiko a to som dostal odpoved aby som zmazal všetko čo súvisí s týmto forom...zaregistroval som sa práve kvôli tomu, že tu mi budete vedieť poradiť najlepšie, no namiesto toho ste ma len zprdly :( )

A TERAZ VAS SKUTOCNE PROSIM O RADU a som veeeeeľmi zvedavý, čo poradíte

Odesláno

I přes Tvůj lehce arogantní příspěvek to zkusím. Co třeba Bulova 98A105, velikost 45 mm, cena 270 dolarů - zdroj

post-2676-084286400 1286910350.jpg

Supervýběr :smile_anim:

přesně dle "Mojim výberom by mali byť športovo-elegantné hodinky s kovovým remienkom, priemer aspoň 42"

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...