VasekN Odesláno 12. října 2010 Nahlásit Odesláno 12. října 2010 (upraveno) Zdravím, cca půl roku jsem zkoušel vybrat nějaké pěkné skeletony v automatu. Jediné slušné (tím myslím vzhledově) do 15 tis. jsou od Sea-Gull tak jsem na skeletony rezignoval. Přesto bych si rád začátekm příštího roku pořídil nějaké pěkné automaty. Původně jsem si vybral Elysee Executive Edition Asterion. Jenže pak mne napadlo, že přece jen chci o tom vědět víc a hodil jsem Elysee do vyhledávání na chronomagu a dozvěděl jsem se, že se žádné německo nejedná, že se jedná o čínu. Strojek je nejspíš SeaGull usuzuji tak z toho, že SeaGull má prakticky stejný model ve své nabídce. Elysee jsem měl na ruce a musím říct, že se mi opravdu líbily, jenže nechci dopadnout tak, že si koupím na pohled pěkný hodinky který (v lepším případě) za dva roky podle Murphyho zákonů přesně po záruce přestanou fungovat. Máte někdo konkrétní dlouhodobou zkušenost s Elysee? Nebo možná lépe dokážete doporučit automaty v podobném designu ... řekněme do 15 tis? Upraveno 12. října 2010 uživatelem Václav Novák
skalis Odesláno 12. října 2010 Nahlásit Odesláno 12. října 2010 (upraveno) Viz zde, i kdyz ty Frederique Constant jsou uz pres limit. Namisto nich si do vyberu muzes zahrnout treba Hamilton Jazzmaster Viewmatic. EDIT: Elysee urcite ne, radeji je pust rychle z hlavy . Upraveno 12. října 2010 uživatelem skalis
eskimak Odesláno 12. října 2010 Nahlásit Odesláno 12. října 2010 Archimede Arcadia, biele s modrymi ruckami:
eskimak Odesláno 12. října 2010 Nahlásit Odesláno 12. října 2010 Este ma napadla - Stowa Antea, napr: existuju aj s malou sekundovkou. Do limitu by si sa mal vojst.
VasekN Odesláno 12. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. října 2010 Ahoj díky za rady. Hodinky jsou pěkný, ale přece jen bych na nich chtěl nějakou takovou kravinu jako třeba ty lunární fáze, nebo alespoň malej ciferník s měsícema nebo tak něco, asi je to blbost ale mně se to prostě líbí.
skalis Odesláno 12. října 2010 Nahlásit Odesláno 12. října 2010 Ahoj díky za rady. Hodinky jsou pěkný, ale přece jen bych na nich chtěl nějakou takovou kravinu jako třeba ty lunární fáze, nebo alespoň malej ciferník s měsícema nebo tak něco, asi je to blbost ale mně se to prostě líbí. Ja bych si dal na blbiny pozor, snadno se okoukaji. Ale chces-li nejake zpestreni, tak se podivej na hodinky s mimostrednou vterinovkou. Obavam se, ze na mesicni faze ci jinou blbinu si v teto cenove relaci budes muset nechat zajit chut. Pak je tu jeste moznost, ale to jsme zase v Cine (i kdyz primo u Seagullu, takze kvalita by snad nemela byt problem) zkusit tento chronograf. zdroj/source: seagullwatch.eu
Diamondking Odesláno 12. října 2010 Nahlásit Odesláno 12. října 2010 (upraveno) V prodejním vlákně jsou sice ze srpna Hamilton Jazzmaster Slim ...vypadají mooc hezky. Nebo mrkni na kolekci Christopher Ward a v neposlední řadě na Archimede Arcadia kua...vy jste rychlí..než jsem to dal dohromady tak tolik odpovědí Upraveno 12. října 2010 uživatelem Diamondking
VasekN Odesláno 12. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. října 2010 Musím říct, že tyhle jsou pěkný, kdyby byly bílé s modrýma ručičkama asi bych do nich šel. I když tedy cena už mírně přesahuje.
eskimak Odesláno 12. října 2010 Nahlásit Odesláno 12. října 2010 Ahoj díky za rady. Hodinky jsou pěkný, ale přece jen bych na nich chtěl nějakou takovou kravinu jako třeba ty lunární fáze, nebo alespoň malej ciferník s měsícema nebo tak něco, asi je to blbost ale mně se to prostě líbí. Obavam sa ze v tomto financnom limite to na mechanicke hodinky s lunarnou fazou nebude ani nahodou . Ale maly subdial s kalendarom by za to mohol byt.
eskimak Odesláno 12. října 2010 Nahlásit Odesláno 12. října 2010 Musím říct, že tyhle jsou pěkný, kdyby byly bílé s modrýma ručičkama asi bych do nich šel. I když tedy cena už mírně přesahuje. Tak ale to su chrona, to je ina... a povedal by som ze cena presahuje riadne. S tymto limitom a vedomim ze to maju/mozu byt chrona to nebude az taky problem.
VasekN Odesláno 12. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. října 2010 Ja bych si dal na blbiny pozor, snadno se okoukaji. Ale chces-li nejake zpestreni, tak se podivej na hodinky s mimostrednou vterinovkou. Obavam se, ze na mesicni faze ci jinou blbinu si v teto cenove relaci budes muset nechat zajit chut. Pak je tu jeste moznost, ale to jsme zase v Cine (i kdyz primo u Seagullu, takze kvalita by snad nemela byt problem) zkusit tento chronograf. Je dost možné, že u těch SeaGull nakonec skončím, protože když už se mi líbí něco jiného tak to stojí 50 tis. U těch SeaGull se mi nejvíc líbí tyhle Nejsou tam ale přesné rozměry. Ty Elysee mi fakt sedly rozměr byl tuším 45mm a výška asi 15mm. Určitě bych chtěl nějaké větší. Přestože nemám úplně medvědí tlapu tak bych řekl, že mi větší hodinky sedí.
eskimak Odesláno 12. října 2010 Nahlásit Odesláno 12. října 2010 Skusim este Stowa... vidim ze tam proste chces nejaky subdial, co tak small second? Nestaci? Kvalita by mala byt spickova, myslim ze hodinky su hodnotene vyssie nez ChW.
VasekN Odesláno 12. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. října 2010 Možná jsem se špatně vyjádřil. Mně nevadí když to budou nějaké jednodušší chronography. Hodinky k obleku obecně vnímám jako střízlivější, klidně mohou být jednodušší chrono.
eskimak Odesláno 12. října 2010 Nahlásit Odesláno 12. října 2010 (upraveno) EDIT: omyl, quartz... nechal som sa uniest Upraveno 12. října 2010 uživatelem eskimak
Diamondking Odesláno 12. října 2010 Nahlásit Odesláno 12. října 2010 ...hele, já vím, že se to nemá...dal jsi strop 15 000 a tyhle, až budou /což by mělo být každým dnem/ jistě 15K stát nebudou ani náhodou, ale zase mají ty modré ručky :-) a jsou...no nááádherné
VasekN Odesláno 12. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. října 2010 Tyhle jsou fakt pěkný, mít třeba ciferník s lunární fází nebo nějakej ciferník s datumem či měsícema .... přesně takové hodinky se mi líbí, ale líbí se mi když je ten strohý design tak trochu narušen právě nějakým tím drobným výstřelkem.
VasekN Odesláno 12. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. října 2010 ...hele, já vím, že se to nemá...dal jsi strop 15 000 a tyhle, až budou /což by mělo být každým dnem/ jistě 15K stát nebudou ani náhodou, ale zase mají ty modré ručky :-) a jsou...no nááádherné Jsou krásný no, nenatankovat do přítelkyně audiny benzín místo nafty a nekupovat nové vstřikovače i bych na ně asi měl, ale musím se holt držet při zemi :-)
Adam99 Odesláno 12. října 2010 Nahlásit Odesláno 12. října 2010 (upraveno) Louis Erard taky dělá hezký hodinky. Na lunární fázi v téhle ceně kromě číny asi můžeš zapomenout. Zdroj Upraveno 12. října 2010 uživatelem Adam99
skalis Odesláno 12. října 2010 Nahlásit Odesláno 12. října 2010 (upraveno) Tyhle jsou fakt pěkný, mít třeba ciferník s lunární fází nebo nějakej ciferník s datumem či měsícema .... přesně takové hodinky se mi líbí, ale líbí se mi když je ten strohý design tak trochu narušen právě nějakým tím drobným výstřelkem. Ty FC maji jako vystrelek tritiove trubicky v ruckach a nad indexem na pozici 12. Ke klasickym oblekovkam docela slusna blbustka. Tyhle stejne jako Stowa Antea a kdysi i Hamilton Jazzmaster Viewmatic byly v mem uzkem vyberu. I ty Erardy jsou moc pekne a datum s dnem prijemne ozivuji ciselnik. Zaroven jeste nejsou preplacane, na to bych si dal pozor. Myslim, ze neni rozumne za kazdou cenu "zpestrovat" elegantni jednoduchy design. EDIT: Kdyz si tak rekapituluju vyber hodinek v tehle cenove relaci a modely, na ktere jsem kdy mel zalusk, tak je mi skoro lito, ze jsem se tlacil vys (a uz se mi nechce dolu ). Za 15-20k se daji vybrat opravdu krasne kousky! Upraveno 12. října 2010 uživatelem skalis
VasekN Odesláno 12. října 2010 Autor Nahlásit Odesláno 12. října 2010 Louis Erard taky dělá hezký hodinky. Na lunární fázi v téhle ceně kromě číny asi můžeš zapomenout. Zdroj Hm tyhle jsou fakt pěkný už třeba ten nápis s dnem to oživuje. Jinak tam bych si určitě vybral .... jsou to nádherný hodinky .... na cenu se raději neptám :-) Ale přesně něco takového jsem myslel.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se