Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno (upraveno)

Tak ty Oris maj v Koskomu přímo ve výloze a trochu mne zklamaly, takže se zdá, že jsem naprosto rozhodnutý pro hamilton jazzmaster chronograph v bílé barvě ciferníku :-) V Koskomu měli překvapivě málo modelů, které mi padly do oka :-(

Mě se to s těmi Orisy stalo stejně, měl jsem velmi podobné na ruce a zklamaly mě.

Upraveno uživatelem Fiona
Odesláno

Dopadl jsem asi úplně stejně jako většina tady, po koupi prvních automatů sháním další, tentokrát do obleku, ale považuju za užitečnou komplikaci indikátor rezervy chodu, aneb PRI. Tak dávám ke zvážení autorovi vlákna Hamilton JazzMaster Power reserve H32519555, mám ho v širším výběru. Jinak, děkuju za potvrzení, že to jsou slušné hodinky za dobrou cenu, posuvám je v mém výběru nahoru:smile_anim:

Odesláno

Dopadl jsem asi úplně stejně jako většina tady, po koupi prvních automatů sháním další, tentokrát do obleku, ale považuju za užitečnou komplikaci indikátor rezervy chodu, aneb PRI. Tak dávám ke zvážení autorovi vlákna Hamilton JazzMaster Power reserve H32519555, mám ho v širším výběru. Jinak, děkuju za potvrzení, že to jsou slušné hodinky za dobrou cenu, posuvám je v mém výběru nahoru:smile_anim:

http://cgi.ebay.com/New-Hamilton-Jazzmaster-Power-reserve-auto-mens-watch-/320563751441?pt=Wristwatches&hash=item4aa316aa11

http://cgi.ebay.com/New-Hamilton-Jazzmaster-Power-reserve-auto-mens-watch-/320563750589?pt=Wristwatches&hash=item4aa316a6bd

Jsou hezké oboje...

Odesláno

Jo k obleku ty ty Jazzy bílé na řemenu..není co řešit !! ale.... Na jiné civilní nošení moc nee.. :crying_anim:

Na civilní nošení v klidu...jen do hospy se o ně bojím :crying_anim02: Kdybych sebou náhodou někde řízl. ;)
Odesláno

Jo k obleku ty ty Jazzy bílé na řemenu..není co řešit !! ale.... Na jiné civilní nošení moc nee.. :crying_anim:

Aj myslim,ze k obleku tie biele seknu lepsie.

No po pravdě podle mne jsou ty černé elegantnější, ale špatně se budou kombinovat s hnědým řemínkem a tudíž to nebude ono ke světlejším oblekům, proto bílý ciferník. S tím civilem záleží na tom co nosíš. Já nosím většinou černé nebo tmavomodré jeansy, k tomu nějaké kožené boty, košili a na tu buď sako nebo svetr. Vyloženě sportovně ... tedy tenisky, trika a mikiny nosím vlastně jen když se jedu potápět nebo na nějakou sportovní aktivitu a to zároveň nosím na ruce stejně buď sporttestr nebo Suunto :-)

Jsou také pěkné, ale chronograph (tedy stopky) je pro mne funkčně zajímavější. Navíc indikátor rezervy není potřeba hodinky budu sundavat maximálně před spaním a také když se pojedu potápět. Tady akorát hrozí, že třeba do Egypta si je brát nebudu takže .... už jsem koukal na timemachine.cz na nějaký ten natahovač ... ale ten v praxi budu potřebovat tak dvakrát do roka a rezerva 50 hod. mne tady stejně nevytrhne :-)

Na civilní nošení v klidu...jen do hospy se o ně bojím :crying_anim02: Kdybych sebou náhodou někde řízl. ;)

No budu muset zvážit jestli když půjdu na panáka tak si je brát nebo ne .... naposledy jsem byl na šrot cca před 7 mesíci kdy se mi narodila dcerka a to jsem zvládl s elegantním nablitím do popelnice vedle music klubu a to patřilo k mým největším excesům v posledí době .... jo holt už to není co bylo když jsem studoval ... takže celkem do hospody na pivko nebo na panáka bych to neviděl jako velkej problém ... alespoň u sebe ne :-)

Tak mne napadá pete daj se natahovat i přes korunku manuálně?

Odesláno (upraveno)

V zivote sem te nevidel pit alkohol, tak proc bys sebous rezal?

No asi protože se mi to už stalo (třeba budu vyprávět)... A pít jsi mně viděl, nemystifikuj ;)

No ale s pitím to není taky jako dřív...to se pilo tři dny a jeden den stačil na srovnání, teď to mám obráceně....

Natahovat? Nezkoušel jsem. Prostě když je nosím, tak jdou a já to mám tak, že když jedny nosím, ostatní jsou v krabičce, takže nepotřebuji dotahovat, no a když je beru na ruku, tak seřídím a je to...Nestřídám za den několikere hodinky nebo třeba i v týdnu, chvíli nosím jedny a třeba za týden (měsíc) vezmu další... Jen ven (do lesa, do hospody) nosím zodiac...

Upraveno uživatelem pete
Odesláno

No asi protože se mi to už stalo (třeba budu vyprávět)... A pít jsi mně viděl, nemystifikuj ;)

No ale s pitím to není taky jako dřív...to se pilo tři dny a jeden den stačil na srovnání, teď to mám obráceně....

Natahovat? Nezkoušel jsem. Prostě když je nosím, tak jdou a já to mám tak, že když jedny nosím, ostatní jsou v krabičce, takže nepotřebuji dotahovat, no a když je beru na ruku, tak seřídím a je to...Nestřídám za den několikere hodinky nebo třeba i v týdnu, chvíli nosím jedny a třeba za týden (měsíc) vezmu další... Jen ven (do lesa, do hospody) nosím zodiac...

Ještě mne napadá jak je to s kalendářem? Střídá se 30 a 31 nebo to každej měsíc musíš přehodit?

Odesláno

Ještě mne napadá jak je to s kalendářem? Střídá se 30 a 31 nebo to každej měsíc musíš přehodit?

Přehodit... Ale to jsou prkotiny, které mě nemůžou dostat...
Odesláno

Přehodit... Ale to jsou prkotiny, které mě nemůžou dostat...

To ani mne, ale jen se ptám. Já jsem na datum celkem nemožnej, ale stejně mám kalendář v telefonu případně v kanclu i na stole nebo v outlooku takže je to spíš drobnost. Leda, že bych zůstal na nějakém ostrově bez všeho tak jsem v řiti protože si stěží pamatuju jakej měsíc má kolik dnů :-) Navíc je mi úplně jasné, že kdybych chtěl nějaký opravdový kalendář bude to zas stát 20 tis navíc :-) Já ty hodinky beru spíš jako takovou funkční ozdobu, která se mi musí hlavně líbit, prostě doplněk u kterého mi skoro víc záleží na tom jak vypadá než na tom jak moc jsou přesné a jestli maj nekonečný kalendář a jiné vychytávky. Když bych chtěl tohle můžu si nechat svoje Festina chronograph :-)

Odesláno

Navíc je mi úplně jasné, že kdybych chtěl nějaký opravdový kalendář bude to zas stát 20 tis navíc :-)

To bys musel pritlacit vic. Potreboval bys tzv. rocni kalendar neboli annual calendar a ten za cenu Jazzmaster Chrono + 20k neporidis. A kdybys chtel jit jeste vys, tak je tu jeste vecny kalendar, ktery si v nejakem rozmezi let (nebo spis desetileti az stoleti) pamatuje i prestupne roky. Ale tam jsou ceny zase o velky kus vys. Bavime se samozrejme o mechanickych hodinkach. Zapracovat toto do kvarcek je samozrejme jednodussi a u digitalek uz to neni problem vubec.
Odesláno

To bys musel pritlacit vic. Potreboval bys tzv. rocni kalendar neboli annual calendar a ten za cenu Jazzmaster Chrono + 20k neporidis. A kdybys chtel jit jeste vys, tak je tu jeste vecny kalendar, ktery si v nejakem rozmezi let (nebo spis desetileti az stoleti) pamatuje i prestupne roky. Ale tam jsou ceny zase o velky kus vys. Bavime se samozrejme o mechanickych hodinkach. Zapracovat toto do kvarcek je samozrejme jednodussi a u digitalek uz to neni problem vubec.

No tak za ty prachy si holt to kolečko v okýknu případně ke konci měsíce posunu :-)

Odesláno

Ještě mne napadá jedna věc .... delaj se také fake Hamiltonů? Na co si případně při nákupu přes ebay dát tedy pozor???

Odesláno

Ještě mne napadá jedna věc .... delaj se také fake Hamiltonů? Na co si případně při nákupu přes ebay dát tedy pozor???

Co si pamatuji, tak se zde resilo, ze faky Hamiltonu skoro nejsou, protoze jejich vysoka kvalita zpracovani za velice prijatelnou cenu tezko rozeznatelne faky skoro znemoznuje - proste se to finacne nevyplati. A pokud to budou faky, tak hodne levny a ty pudou poznat na prvni pohled. Ale to je samozrejme generalizacnni.
Odesláno

Kolega si bohužel pamatuje špatně, samo, že se dělají, dělají se i repliky mnohem levnějších značek, stačí si dát do googlu název značky a replica a vyjede ti spoustu odkazů. Na ebay se orientuj podle hodnocení prodejce, mrkni se tady na fóru, jsou zde zmíněni prověření prodejci, to by ti mohlo pomoct.

Odesláno

Co si pamatuji, tak se zde resilo, ze faky Hamiltonu skoro nejsou, protoze jejich vysoka kvalita zpracovani za velice prijatelnou cenu tezko rozeznatelne faky skoro znemoznuje - proste se to finacne nevyplati. A pokud to budou faky, tak hodne levny a ty pudou poznat na prvni pohled. Ale to je samozrejme generalizacnni.

Kolega si bohužel pamatuje špatně, samo, že se dělají, dělají se i repliky mnohem levnějších značek, stačí si dát do googlu název značky a replica a vyjede ti spoustu odkazů. Na ebay se orientuj podle hodnocení prodejce, mrkni se tady na fóru, jsou zde zmíněni prověření prodejci, to by ti mohlo pomoct.

No právě ... já jsem si říkal, vzhledem k tomu, že jsem viděl i faky čínskej Sea-Gull .... no jasně podle hodnocení mne to napadlo. Na anglickém ebay jsou nějací dva velcí prodejci, kteří Hamilton mají s tisícovkama kladných komentářů tak doufám, že si je nějak nenamastili jak umělci na Aukru :-) Spíš sem si říkal jestli to nějak rozeznám až mi přijdou. Ale jestli už za ně těch 15K dám tak snad ani nebudu chtít vědět že to není origoš :-)

Odesláno

Až ti příjdou a budeš to chtít přeci jen vědět, tak porovnej detaily tvých hodinek s fotkami z oficiálních stránek, nebo sem hoď chlubící fotky a místní experti na Hamilton už ti poví svoje a nebo navštiv AD. ;)

Odesláno

Jedny Louis Erard s měsíční fází tady zhruba před 10 měsíci prodával kurnajanek. Nevím, jak to nakonec dopadlo, ale třeba je ještě má, nebo by věděl o jiných.

Odkaz na původní inzerát zde. Jsou fakt nádherný ;)

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...