Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Warann: díky moc za přeměření i za šlechetnou nabídku! :) Ale vypadá to, také podle rozměrů dalších košil, které momentálně mám, že hraniční/maximální šířka od límce k rukávu je pro mne 16 cm (tomu odpovídají např. dostupnější košile Jake´s střihu Tailored Fit, vel. 41/42, stejně tak Montego střihu Modern Fit téže velikosti, obě z obchodu Peek & Cloppenburg, apod.). Eterna Slim Fit, vel. 41, na mně v ramenou (šířka od límce k rukávu 17,8 cm) opravdu nevypadá dobře (jaksi až "humpolácky", neupraveně), je příliš široká. Naopak Olymp Level Five, stejně tak Marvelis Body Fit (stejné rozměry jako Olymp Level Five), sedí v ramenou jako přímo dělaná pro mne, tedy naprosto přesně, vypasovaně (jen ta kvalita by mohla být kousek lepší; paradoxně mám pocit, že levnější košile Marvelis Body Fit ze 100% bavlny působí lehce hodnotnějším dojmem).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• po měsících...

Zdravím,

mám prosbu / drobný dotaz ohledně zkušenosti s mírami uváděnými výrobcem u svého produktu (zde košile) oproti reálu (tj. míry po přeměření většinou odpovídají, nebo neodpovídají; popřípadě jak moc neodpovídají). Jde mi konkrétně o košile Charlese Tyrwhitta (ale i T. M. Lewina).

Oč jde: Dnes mi došla nová košile ze 100% egyptské bavlny od Ch. Tyrwhitta. Látka v této cenové opravdu velmi hezká, příjemná na omak, samotný střih košile (16"/41, Extra Slim Fit) pro mou postavu velmi dobrý, ovšem s jedním "ale". Tím je bohužel obvod límečku, který poněkud více neodpovídá označení. Místo deklarovaných 16"/41 cm (či +/- necelých 41 cm) činí rovných 43 cm, což je pro člověka, co nosí košile s obvodem 40 cm, trochu moc... (Samozřejmě je mi jasné, že se sem tam stane, že nějaký rozměr se u některého kusu krapet "nepodaří". Přesto, v poslední době jsem koupil pár košilí, všechny v podstatě přesně odpovídaly všem uváděným rozměrům dle výrobce; z těch běžně u nás dostupných např. 3x Olymp, 1x Eterna, 1x Marvelis.) Myslíte, že jde v tomto případě (obvod límce u košile o dvě čísla větší) více méně o chybu kusu, nebo o "běžnější" odchylky u tohoto výrobce?

Díky

P. S. Jde o níže uvedenou košili (rozměry: přes hrudník - 114 cm / obvod v pase - 103 cm / spodní lem - 112 cm / délka rukávu od ramene - 65 cm / délka - 80,5 cm):

http://www.ctshirts.co.uk/mens-shirts/mens-formal-shirts/Blue-Egyptian-cotton-twill-extra-slim-fit-shirt?q=gbpdefault||fd225blu|||||1861,||||||||&sortBy=Price%20%28Ascending%29

Odkaz ke komentáři

Myslíte, že jde v tomto případě (obvod límce u košile o dvě čísla větší) více méně o chybu kusu, nebo o "běžnější" odchylky u tohoto výrobce?]

od Tyrwhitta jsem v srpnu bral 4 kosile, vsechny mely velikost limce ok, ale u jedne byly par centimetru kratsi rukavy (extra slim fit, double cuff, sleeve 37"). Zrejme by to bez problemu vymenili, ale nechtel jsem travit cas balenim/posilanim zpet a za tu cenu jsem to nechal byt.

Odkaz ke komentáři

Na límci jim to ulítlo o moc. Normálně to vrať.

Od Tyrwhittů kupuju roky a míry jim sedí, pokud člověk není detailista. Faktem je, že rukáv je občas o cca 1 cm delší (a nesepere se), naposled byla o 1 cm delší ramena.

Lewina neznám, jejich standardní míry mi nesednou.

Odkaz ke komentáři

Namátkou jsem vybral ze skříně několik Charles Tyrwhitt košilí 16" slim fit koupených za poslední dva roky a všechny mají vzdálenost mezi knoflíčkem a dírkou na límečku 40,1 - 40,5 cm.

Odkaz ke komentáři

od Tyrwhitta jsem v srpnu bral 4 kosile, vsechny mely velikost limce ok, ale u jedne byly par centimetru kratsi rukavy (extra slim fit, double cuff, sleeve 37"). Zrejme by to bez problemu vymenili, ale nechtel jsem travit cas balenim/posilanim zpet a za tu cenu jsem to nechal byt.

Na límci jim to ulítlo o moc. Normálně to vrať.

Od Tyrwhittů kupuju roky a míry jim sedí, pokud člověk není detailista. Faktem je, že rukáv je občas o cca 1 cm delší (a nesepere se), naposled byla o 1 cm delší ramena.

Lewina neznám, jejich standardní míry mi nesednou.

Namátkou jsem vybral ze skříně několik Charles Tyrwhitt košilí 16" slim fit koupených za poslední dva roky a všechny mají vzdálenost mezi knoflíčkem a dírkou na límečku 40,1 - 40,5 cm.

Díky za reakce, pánové! :cheers:

Tak ji nejspíše zítra vrátím a nechám vyměnit za "lepší" kus.

Odkaz ke komentáři

• po 2 týdnech...

Měl by někdo tip na volnočasové košile s pevnějším, trošku vyšším, límcem? (Úzký střih, bez kapsy) Úplně se mi nelíbí takové ty pestrobarevné kreace "kdo ví odkud" na aukcích ve světě/přeprodávané v ČR jako super extra luxus moda z F/It... Pravda, že to asi límec pevný mít bude, nicméně rozumný složení a nekolotáčářský look je cennější.

Odkaz ke komentáři

Přesně, Ch. Tyrwhitt má dobrý výběr, solidní kvalitu, navíc za fajn ceny. U T. M. Lewina je výběr obdobně široký, ceny kousek vyšší (zvláště přes jejich českou verzi e-shopu), ale nabízejí volnočasové košile - oproti těm formálnějším - převážně s kapsičkou (ač preferuji košile také bez kapsičky, v případě jejich casual košilí by mi to nevadilo, vypadají hezky; dost možná by sis ale vybral i v rámci jejich standardní nabídky "business" košilí, z těch méně formálnějších vzorů):

http://www.tmlewin.cz/on/demandware.store/Sites-tmlczh-Site/cs_CZ/Search-Show?cgid=Mens-Shirts

Můžeš se podívat i na kosile24.cz (Eterna, Olymp, Marvelis, Casa Moda, Venti, Lerros). V rámci jejich klasické nabídky mají i Slim Fit košile bez kapsičky méně formálnějšího vzhledu:

http://www.kosile24.cz/kosile-olymp-dlouhy-rukav/

Napadá mne řada dalších výrobců, kteří dělají hezké košile, ale cena už bude vyšší. Popřípadě bych se zajel mrknout do nějakého obchodu jako např. Peek & Cloppenburg (třeba. obchodní dům Vaňkovka v Brně), tam najdeš i levnější kousky v rozumné kvalitě, lze i vyzkoušet (např. Jake´s, McNeal apod.; 100% bavlna, Slim Fit).

Odkaz ke komentáři

Díky pánové, není to úplně ono(mohly by být lehonce vyšší), ale na odkazech jsou hezké kousky. Abych to vysvětlil, mě ty košile s nízkým límcem zalézají pod svetr a škrábe to jak ..., že vypadám, jako kdyby mě vyflusla kráva, je už bonus. :clap:

Odkaz ke komentáři

No, jestli máš možnost se stavit k Peek & Cloppenburg, pak mrkni na zmíněné košile Jake´s (100% bavlna, cena kolem 750 Kč). O prázdninách jsem tam koupil jednu bílou košili bez kapsičky s kontrastním vnitřním lemem ve světle modré kostičce, střih Tailored Fit (vel 40; přes hrudník 115 cm, v pase 105 cm), výška límce činí rovných (a nemalých) 5 cm. To je už, upřímně, docela znát.

Odkaz ke komentáři

• po 4 týdnech...

Zdravím,

mám prosbu / drobný dotaz ohledně zkušenosti s mírami uváděnými výrobcem u svého produktu (zde košile) oproti reálu (tj. míry po přeměření většinou odpovídají, nebo neodpovídají; popřípadě jak moc neodpovídají). Jde mi konkrétně o košile Charlese Tyrwhitta (ale i T. M. Lewina).

Oč jde: Dnes mi došla nová košile ze 100% egyptské bavlny od Ch. Tyrwhitta. Látka v této cenové opravdu velmi hezká, příjemná na omak, samotný střih košile (16"/41, Extra Slim Fit) pro mou postavu velmi dobrý, ovšem s jedním "ale". Tím je bohužel obvod límečku, který poněkud více neodpovídá označení. Místo deklarovaných 16"/41 cm (či +/- necelých 41 cm) činí rovných 43 cm, což je pro člověka, co nosí košile s obvodem 40 cm, trochu moc... (Samozřejmě je mi jasné, že se sem tam stane, že nějaký rozměr se u některého kusu krapet "nepodaří". Přesto, v poslední době jsem koupil pár košilí, všechny v podstatě přesně odpovídaly všem uváděným rozměrům dle výrobce; z těch běžně u nás dostupných např. 3x Olymp, 1x Eterna, 1x Marvelis.) Myslíte, že jde v tomto případě (obvod límce u košile o dvě čísla větší) více méně o chybu kusu, nebo o "běžnější" odchylky u tohoto výrobce?

Díky

P. S. Jde o níže uvedenou košili (rozměry: přes hrudník - 114 cm / obvod v pase - 103 cm / spodní lem - 112 cm / délka rukávu od ramene - 65 cm / délka - 80,5 cm):

http://www.ctshirts.co.uk/mens-shirts/mens-formal-shirts/Blue-Egyptian-cotton-twill-extra-slim-fit-shirt?q=gbpdefault||fd225blu|||||1861,||||||||&sortBy=Price%20%28Ascending%29

Tak nevím... Onu košili s příliš velkým límcem jsem poslal zpět, dnes mi za ni doručili novou (stejně tak dle nášivky 16"/35"). V obvodu krku má ale taktéž rovných 43 cm. (Navíc, když ji pošlu k výměně, opět zaplatím cca 450 Kč poštovné.) Přemýšlím, zdali jde o "smůlu", záměr (tj. límec má být tak obrovský), nebo si někde nezkontrolovali celou sérii košilí.

Odkaz ke komentáři

Pánové kde sehnat pěkné košile na denní nošení (tak to zas nepřehánět s cenou) když mi většina košil nejde přes ramena? Vždycky nakoupím akorát v M&S.

Edit: plochá délka od švu ke švu na ramenou 52mm.

Upraveno uživatelem Trojan
Odkaz ke komentáři

Tak jsem objednal jednu TM Lewin fully fited, tak jsem zvědavý na kvalitu, střih a jak sedne. Jinak je nechutné, jak za stejné zboží, chtějí u nás na některých věcech i o polovinu více peněz, než v UK a u většiny zboží o třetinu více. Naštěstí z UK eshopu objednávat lze, takže těm našim vydřiduchům bych nic nedal.

Odkaz ke komentáři

Před pár lety šlo na tmlewin.co.uk objednávat. Potom si Pavel Čmelík otevřel obchod v T.M.Lewin v Praze, včetně e-shopu. Viz např. http://www.muzivcesku.cz/forum/tema/t-m-lewin-problem-s-objednavkou. Provoz kamenných obchodů něco stojí a chápal bych vyšší ceny, ale v e-shopu by se mohl více blížit cenám v UK. Třeba Jakub Lohniský prodává boty Loake za ceny stejné jako v UK, k tomu nabízí možnost výměny za jinou velikost (poštovné platí on!).

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...