Marfael Odesláno 25. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. dubna 2016 Jak jsem před cca měsícem jásal nad non-iron / easy care atd. košilema, tak se mi poslední dobou zdá, že se v nich výrazně víc potím.Zdá se mi to nebo je to právě tím nemačkavým komponentem (nějaká umělina?)?Pokud se bavíme o non-iron / easy care košilích v 100% bavlně, tak tam žádná umělina určitě není, ale takové košile, neboli jejich vlákna napouští chemickým roztokem. Pokud máš stále stejné košile, myslím značku, a teď koupil nové stejné značky a začal se v nich potit, je možné, že změnili chemické složení a už třeba méně propouští a proto se více potíš.Non iron a easy care košile značí výrobci i košile, kde je část bavlny a část polyesteru, takže tam je ta propustnost ještě horší samozřejmě, ale předpokládám, žes myslel jen košile 100% bavlna. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 27. dubna 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 27. dubna 2016 Je to bavlna, většinou Marks&Spencer. Nicméně je to ještě kus od kusu. Ta tenčí "dýchá" ok, ale ty troch silnější už moc ne. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
walter10 Odesláno 3. května 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 3. května 2016 Jak jsem před cca měsícem jásal nad non-iron / easy care atd. košilema, tak se mi poslední dobou zdá, že se v nich výrazně víc potím.Zdá se mi to nebo je to právě tím nemačkavým komponentem (nějaká umělina?)? V podstatě jak napsal Marfael. Debat kolem toho najdeš spousty. Např.: http://elegantne.azurewebsites.net/encyklopedie-mody/panske-kosile/nezehlive-kosile/ http://www.pravygentleman.cz/7-veci-ktere-byste-meli-vedet-pred-nakupem-kosile/ http://www.muzivcesku.cz/jak-se-starat-o-kosile/ http://www.vavi.cz/o-materialech.html http://www.nytimes.com/2010/12/11/your-money/11wrinkle.html http://www.davidsuzuki.org/what-you-can-do/queen-of-green/faqs/cleaning/is-there-formaldehyde-in-no-iron-shirts/ http://laundry.reviewed.com/features/the-ugly-truth-about-non-iron-shirts atd. Je to bavlna, většinou Marks&Spencer. Nicméně je to ještě kus od kusu. Ta tenčí "dýchá" ok, ale ty troch silnější už moc ne. Upřímně, v poslední době se snažím košilím s podobnou úpravou vyhnout (mám jich několik od výrobců jako např. Olymp, Eterna, Marvelis, Casa Moda ad., ale ve všech se více či méně necítím dobře, zvláště pak v létě; v některých si skutečně připadám jak zabalený v igelitu). Mé osobní doporučení tedy zní: Užívat si prodyšnosti a měkkosti košil ze 100% bavlny bez dalších úprav pro snadné žehlení apod., mimo to si pořídit dobrou žehličku a nelitovat vynaloženého úsilí při práci s ní. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gabik Odesláno 11. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2016 (upraveno) Se zajmem jsem si procetl toto vlakno. Pracovne potrebuju kosile, nosim je 20x do roka a potrebuju obmenit satnik a odmitam platit 3k za kosili od Blazka.Mam dotaz: chystam se objednat od http://www.hawesandcurtis.co.uk, 4 kusy za 100 liber, s kolegou z prace a jednim kamaradem, ja jednu kosili na zkousku. Jsem na hrane dvou rozmeru. Neni tu nekdo, kdo byl na hrane, objednal tu mensi a byla mu v pohode? Ta mensi by mi o par mm byt nemela podle jejich velikostnich tabulek.Zoufalost me donutila zkusit kosile na miru, konretne jsem dneksa byl v respect-fashion.cz, vybral jsem si tri kosile, zde je cena a jak to chodi:- Prvni zamereni na kosili je rychle, zmeri se krk, hrud, delka rukavu (obou!) a pas. Pak zalezi na vas jak dlouho vahate s vyberem latky a designem kosile. Ja byl hotovej snad za 30 min. Na sako (oblek) je potreba vice casu.- Prvni kosile je zhotovena za 4 tydny od objednani. Pak probehne zkouska, na prvni kosili se vse vychyta. Dalsi kosile pak nasleduji po odladeni prvni, opet za 4 tydny. Ja jsem po prvni schuzce, tak uvidim.- Na vyber je hodne materialu, materialy skladem jsou ve velke roli, je fajn vide latku ve vetsim kusu.- Kosili si muzete klasicky nadesignovat: typ limce a legy, barva knofliku, kontrastni latka (manzety, nebo jenom vnitrek + limec atd), barva konfliku, obsiti konflikovych direk, jestli a kam a v jake barve chcete monogram.- Cena: jedna kosile 2000 kc vcetne monogramu a vyberu vseho, zadne jine upravy, to je spodni hranice. Dalsi kosile 2500 a dalsi 2800, jsou tam upravy a u jedny drazi latka (ze by Alibini, jestli to pisu dobre?).- Latky jsem si vybral, co meli skladem. Pro ty, co skladem nemaji, maji klasicky vzorniky, ale to jsem neresil.Suma sumarum i ta nejdrazsi kosile me stoji min, nez Blazek - aktualne 3k na jejich webu (siti na miru maji na webu krasne zpracovano, je to tusim od 3500 a od 4500, podle latky, to uz je dost drahy). Pietro Filipi kosile aktualne u nich na webu 2200-3500. Takze za me cena prekvapive OK, na to ze si fakt muzete vybrat cokoliv.Chci zkusit Hawkese a Curtise pro porovnani, zajima me to.Ptal jsem se na ceny a: kabat zacina na 17-20 tisich, sako okolo 14k. Z nejdrazsi latky okolo 25k. Na cenu obleku jsem se neptal, premejslim o neoblekovem saku, ktere se da nosit ke vsemu. Uz jsem domluvenej, ze az dorazi prvni kosile, tak se domluvime na saku.Jsem v ocekavani, mozna to budou prvni kosile, co me bude bavit nosit. Nebavi me experimentovat, uz jsem par blbejch kosil a jedno blby sako koupil, ve vysledku je to pro me hodne usetrenyho litani po kramech a nervu, ze nic nikdy nemuzu koupit. Upraveno 11. října 2016 uživatelem gabik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 11. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2016 Gabik v com sa bojis ze ti bude mala ? Uzky golier ? Kratke rukavy ? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Návštěvník maxipesfik Odesláno 11. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2016 https://cs-cz.facebook.com/krejcovstviroyaltailor/ Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
otoman Odesláno 11. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. října 2016 A u jakých konkrétních velikostí váháš? Já si před měsícem dovezl košile Charles Tyrwhitt z Anglie, velikosti a střihy se zdají být stejný, možná bych ti byl schopný poradit. A za mě teda poměr cena/výkon předčil očekávání. Košile moc nevyužiji takže jsem vždycky kupoval konfekci (peek & cloppenburg) kolem 1500 a tohle vyšlo na polovinu a sedí mnohem líp, i materiál se zdá být lepší. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Zlý Jabko Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2016 U Tyrwhitta jsem se spálil, nikdy mi pořádně neseděly. Za mě má plný počet bodov Janek. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gabik Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2016 Na svojí postavu potřebuju normální fit, vel. 17.5 nebo 18. Ale vypadá to, že 17.5 by mělo nakonec pasovat. Sent from my LG-H815 using Tapatalk Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
taunt Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2016 Dobrý den,máte někdo osobní zkušenost s výrobky www.marionet.cz?Dík za info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paia Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2016 Jsem menší postavy, máte někdo tip, kde u nás vyzkoušet a nakoupit košile se zkrácenými délkami rukávů? Kromě T.M. Lewin ... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paia Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2016 Jednu košili jsem od nich měl, vypadala na mně jak balón, materiál nic moc. Dobrý den,máte někdo osobní zkušenost s výrobky www.marionet.cz?Dík za info. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mazzi Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2016 Jsem menší postavy, máte někdo tip, kde u nás vyzkoušet a nakoupit košile se zkrácenými délkami rukávů? Kromě T.M. Lewin ... Zkrácené délky rukávů se u nás špatně shání. Osobně kupuji u Charles Tyrwhitt a Hawes & Curtis. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paia Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2016 H&C má mizernou nabídku, v tailored fit jen košile s krátkým rukávem a ve slim fit v mojí velikosti (16/33) dohromady 8 košil, přičemž jen 4 jsou s klasickým rukávem na dva knoflíky. CT jsem se chtěl vyhnout, jelikož si to tu nikde nevyzkouším v reálu. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mazzi Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2016 Mám všechny košile od CT nebo HC ve velikosti 16/33/slim a nejsou mezi CT a HC rozdíly. Možná místy centimetr. Pokud ti sedí 16/33/slim od HC, měla by sedět stejná velikost od CT.Nabídka HC je hodně probraná Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kolonada2 Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2016 pěknou látku za 350Kč/bm a pak to posílám paní Otáhalové do www.mirja.cz. Je fakt, že za ušití (posílám i vzorek padnoucí) je u ní za 250,- (což je opravdu darda) ale plně spokojen. zákazníci zde oblíbené firmy Janek její kvalitu znají - ona je pro něj vyrábí :-)napr. http://www.mirja.cz/domu/63-kosile-bruno.html Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
paia Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2016 mám jen několik TM Lewin v 16/33 ve slim fit / fitted (to už je hodně na hranici pohodlí, mám trochu "hara" ). pak tu mám mraky různých hrůz s příliš dlouhými rukávy. Mám všechny košile od CT nebo HC ve velikosti 16/33/slim a nejsou mezi CT a HC rozdíly. Možná místy centimetr. Pokud ti sedí 16/33/slim od HC, měla by sedět stejná velikost od CT.Nabídka HC je hodně probraná Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ivan_989 Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2016 Na svojí postavu potřebuju normální fit, vel. 17.5 nebo 18. Ale vypadá to, že 17.5 by mělo nakonec pasovat. TapatalkNo ja mám kosele aj 15,5 aj 16. Zapnem aj tu menšiu, aj dva prsty tam strcim ale kupujem už len 16, nemám rád tesný golier. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
gabik Odesláno 12. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. října 2016 (upraveno) No ja mám kosele aj 15,5 aj 16. Zapnem aj tu menšiu, aj dva prsty tam strcim ale kupujem už len 16, nemám rád tesný golier.Dík za info, už jsem byl rozhodnutí pro menší, tak si to ještě nechám projít hlavou. Upraveno 12. října 2016 uživatelem gabik Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
odjinud Odesláno 13. října 2016 Nahlásit Sdílet Odesláno 13. října 2016 Tak jsem zvládl na kravatě uvázat uzel Windsor, hurá!:-), ale u všech kravat, co jsem zkoušel, mi pak kravata končí u pupíku.:-( Vážu to nějak blbě, nebo tenhle uzel prostě sežere víc kravaty?Okolo krku mám běžných 17,5, výška 180cm a druhý konec kravaty rozhodně nějak zbytečně nepřebývá... jsou nějaké extra dlouhé kravaty? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se