1Lachtan Odesláno 12. února 2011 Nahlásit Odesláno 12. února 2011 Díky za pozvání i za slevu - velice příjemná záležitost - palec nahoru a poděkování všem, co se na tomto projektu podílejí
Alina Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Odesláno 13. února 2011 Děkuji za příjemný zážitek, měla jsem trochu problém s popisky, expozice Omega a Fortis byly velmi profesionálně instalovány. Nadchly mne skeletonové Omegy v bílém zlatě a krásné vintage "moomwatch" 1954.Těším se na první ročník.A omlouvám se všem, které rušil můj syn nadšeným křikem někdy kolem 13:30...
jb1305 Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Odesláno 13. února 2011 Zklamání . Promiňte vystavovatelé ,dámy i pánové ,ale pro člověka,který si občas projde Pařížskou a okolí a něco si přečte je výstava trochu zklamáním.Ano - pěkné kousky staré i nové ,ale po masívní reklamě ...Chápu,že lesník z hájenky může být oslněn a dal bych i 1.000 vstupné za celodenní výstavu,ale za půl hodiny po prohlíce zajímavých kousků jsem vypadl ven s hořkým pocitem ...
Josef01 Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Odesláno 13. února 2011 Je veliká škoda, že k výstavě není katalog vystavených hodinek s popisem, člověk by si to mohl ještě doma znovu vychutnat a popřípadě se zaměřit na nějaké speciální kousky!
wen Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Odesláno 13. února 2011 Ahoj, to je mi líto. Tak se v Pařížské podívej na první Portugaly, historické JLC, průnik Omegou, Pendulum od TH, první Zenith El Primero... a i Armin tam na Tebe čeká...Apoštolí zadky Tě zdraví
wen Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Odesláno 13. února 2011 Je veliká škoda, že k výstavě není katalog vystavených hodinek s popisem, člověk by si to mohl ještě doma znovu vychutnat a popřípadě se zaměřit na nějaké speciální kousky! Včera jsem psal, že katalog jde do tisku příští týden
Josef01 Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Odesláno 13. února 2011 Tak to je dobrá zpráva, koupím si ho hned jak bude k dispozici, doufám, že ten tisk do konce výstavy stihnou.
jb1305 Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Odesláno 13. února 2011 Ahoj, to je mi líto. Tak se v Pařížské podívej na první Portugaly, historické JLC, průnik Omegou, Pendulum od TH, první Zenith El Primero... a i Armin tam na Tebe čeká...Apoštolí zadky Tě zdraví čeká - já totiž psal i okolí,kde je hromada starožitností ...
wen Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Odesláno 13. února 2011 Asi jsme se špatně koukali, když jsme to sem dostávali.. . Vážně, už jen toto byl nesmírný porod. Jak už jsem psal, jedná se o první vlaštovku. Za Tvé rady a kontakty budu vděčný.
dknespl Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Odesláno 13. února 2011 Tak to jsem rád, že se Dr. Macháček líbíl, já to bohužel nestíhal, měl jsem tam ale svoje lidi a viděl jsem ho již před vánoci na jiné, ještě mnohem více hermetické akcičce. Prý si ani pár uštěpačných poznámek pan Macháček neodpustil :-) Škoda jen, že se nepovedlo asi tam přilákat širší veřejnost, kromě cigiho tam zřejmě nebyl nikdo další nezasvěcený. K panu Skálovi, nevím zda víte, ale ak. sochař, restaurátor, Petr Skála ja úřadující orlojník, jinak též, spolu se svou sympatickou paní orlojníkovou, zachránce a oživovatel skoro všech věžních hodin aspoň ve středočeském kraji. A o orloji toho ví myslím také docela dost :-) viz http://www.veznihodiny.cz/ Na přednášku určitě jděte.
jb1305 Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Odesláno 13. února 2011 Asi jsme se špatně koukali, když jsme to sem dostávali.. . Vážně, už jen toto byl nesmírný porod. Jak už jsem psal, jedná se o první vlaštovku. Za Tvé rady a kontakty budu vděčný. 1. já nijak nesnižuji záslužnost pořadatelů,hned v úvodu jsem se jim omluvil za svůj názor .2. netoužím po bodech na foru,kde se oceňuje ublafanost /sleva na vstupném po padesáti příspěvcích/ .3. koukat i na Pateka ve skleněné bedně se študákem ve špatně padnoucím obleku za zadkem ve mně opravdu nevzbuzuje ten pocit luxusu,který si zaslouží .To bych si raději sedl do koženého fotelu a osahal si Primky .4.někdy je lepší neodhalovat tajemství - už nikdy nebudu koukat z chodníku s otevřenou hubou na orloj,když jsem z blízka viděl "dřevěné sádrové trpaslíky" .4.asi jsem očekával nesplnitelné /ve stylu výstavy Cartier/,ale pro mě je opravdu větší zážitek zajít do té uličky kolmé na Národní,kde je plný krám vintage hodinek nebo na výstavě starožitníků nějaké cibule potěžkat a poslechnout si
Návštěvník Kamil Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Odesláno 13. února 2011 čeká - já totiž psal i okolí,kde je hromada starožitností ... Radši se příště zamysli, než něco napíšeš. Jsou tam kousky zapůjčené z firemních muzeí, naprosté unikáty, někdy existující v jediném kusu na světě.
farářskej Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Odesláno 13. února 2011 netoužím po bodech na foru,kde se oceňuje ublafanost No vidíš, a sám jsi přitom právě (řečeno s papá Chirakem) propásl dobrou příležitost mlčet.
Petr_P Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Odesláno 13. února 2011 Škoda jen, že se nepovedlo asi tam přilákat širší veřejnost, kromě cigiho tam zřejmě nebyl nikdo další nezasvěcený. Ale byl. Pan Dr. Macháček je nestorem českých orlojobadatelů. Je to on, kdo začátkem 60tých let prozkoumal nově archivem získanou archiválii, opis Táborského Zprávy o orloji pražském (byla vykoupena ze soukromé sbírky), objevil vepsanou poznámku, že datování do roku 1490 je chyba a "účet" za stavbu orloje pro Mikuláše z Kadaně. To, s následným výzkumem Z. Horského vedlo ke změně datování orloje do r. 1410. Nebude to asi moc o hodinkách, ale je to milé vyprávění a kus živé historie. Přesně tak. Tak jsem byl na přednášce a musím zde veřejně poděkovat organizátorům: Opodál jsem si pak všimnul hloučku lidí tvářících se nenápadně - a pak už se spustilo dokonalé dejavu andrgraundový akce osmdesátých let. Přišla nenápadná hezká dívka a ztlumeným hlasem nás, kdo jste přišli na přednášku, poslala do dveří stranou. Zde čekal neformálně oblečený mladík, který nás vedl velmi velmi dlouhou cestou promrzlým pustým ( naštěstí osvětleným) sklepením radnice až do větší sklepní neútulné místnosti, kde bylo pár židlí a za stolkem se choulil děda u mikrofonu, kterým hodlal evidentně příští událost nahrát pro samizdatovou publikaci. Tento děda pak archaickou skvostnou češtinou držel zajímavou a inspirativní přednášku o věcech, o kterých jsem neměl do včerejška ponětí. Po krátké diskuzi víceméně od tématu se všichni stejnou cestou tiše nenápadně rozešli do noční Prahy. Všichni kromě mě se evidentně znali a byli na jedné vlně. Chybělo jen čůčo, dlouhý vlasy, stranící se chlápek v zeleným párkru, stísněná ostražitost a spiklenecká atmosféra - ona vlastně jen nebyla tak hustá. :D Cigi to popsal nádherně, ale skutečnost byla opravdu méně expresivní. Jo, skutečně jsou na této planetě lidé, kteří nepotřebují internetová fóra, aby se sešli a pokecali si. "Bonus" v podobě návštěvy sklepení Staroměstské radnice stál za to. Nebyly zas tak opuštěné, jsou normálně součástí speciální prohlídkové trasy pro turisty, jen díky výstavě (blokuje vchod) jsme museli dovnitř druhou stranou (východ v kapli za orlojem) a projít pak pod celou radnicí. Ale teď si můžeme vylepšit životopisy tím, že jsme byli v "undergroundovém hnutí" Ahoj, tak přeci jen píšu :-). Co se týká přednášky, tak to byl trošku průšvih, protože onemocněl kolega, který ji organizoval. Jinak za toho mladíka děkuji:). Další přednášky přesuneme nahoru do historických sálů. Zřejmě Jiříkův, nebo kaple. Průšvih to rozhodně nebyl. Sešlíky "undergroundu" mi budou asi chybět , ale rád si poslechnu další přednášky i v jiných sálech radnice. Tímto taky děkuji všem pořadatelům a pořadatelkám. K panu Skálovi, nevím zda víte, ale ak. sochař, restaurátor, Petr Skála ja úřadující orlojník, jinak též, spolu se svou sympatickou paní orlojníkovou, zachránce a oživovatel skoro všech věžních hodin aspoň ve středočeském kraji. A o orloji toho ví myslím také docela dost :-) viz http://www.veznihodiny.cz/ Na přednášku určitě jděte. Rozkaz, pane.
jb1305 Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Odesláno 13. února 2011 Radši se příště zamysli, než něco napíšeš. Jsou tam kousky zapůjčené z firemních muzeí, naprosté unikáty, někdy existující v jediném kusu na světě. Vážený Kamile ,jestli tu strpíte pouze oslavné ody na radost,tak vztyčujte cedule tleskat a poslušné ovce radostně zamečí.Pár unikátů nedělá inzerovaný "zážitek" zrovna tak jako výstava královské koruny nedělá klenotnický veletrh. Sbohem
Návštěvník Kamil Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Odesláno 13. února 2011 Vážený Kamile ,jestli tu strpíte pouze oslavné ody na radost,tak vztyčujte cedule tleskat a poslušné ovce radostně zamečí.Pár unikátů nedělá inzerovaný "zážitek" zrovna tak jako výstava královské koruny nedělá klenotnický veletrh. Sbohem To byla reakce na tu tvoji "hromadu" starožitností v okolí. Většinu toho, co je na výstavě, v těch starožitnostech nikdy neviděli a ani nikdy neuvidí.
lib Odesláno 13. února 2011 Nahlásit Odesláno 13. února 2011 To byla reakce na tu tvoji "hromadu" starožitností v okolí. Většinu toho, co je na výstavě, v těch starožitnostech nikdy neviděli a ani nikdy neuvidí. A každý dobrý počin bude po zásluze potrestán! To nevíš? Na výstavu se chystám zajít v úterý kvečeru a věřím, že si to užiju!
jb1305 Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 Asi jsme se špatně koukali, když jsme to sem dostávali.. . Vážně, už jen toto byl nesmírný porod. Jak už jsem psal, jedná se o první vlaštovku. Za Tvé rady a kontakty budu vděčný. OK,jen dva tipy : 1. nevyhovující prostory. Po šotech v TV o převážení hodinek s ochrankou jsou jim věnovány 0,5 m2 /UN/.Přitom je tolik "postižených" ,kteří by možná dali k dispozici větší slušný prostor - stačí prolistovat i české časopisy a kouknout na rozhovory.GŘ poj. Kooperativy má rád hodinky,někteří z PPF také a věřím,že by poskytli více místa...2. video . na internetu jsou hodiny nádherných videí o výrobě hodinek či komplikacích...proč jsou na výstavě "suše vystaveny" ,když by mohly být představeny takto vč. jejich funkcí ?
cigi Odesláno 14. února 2011 Nahlásit Odesláno 14. února 2011 Cigi to popsal nádherně, ale skutečnost byla opravdu méně expresivní. Jo, skutečně jsou na této planetě lidé, kteří nepotřebují internetová fóra, aby se sešli a pokecali si. "Bonus" v podobě návštěvy sklepení Staroměstské radnice stál za to. Nebyly zas tak opuštěné, jsou normálně součástí speciální prohlídkové trasy pro turisty, jen díky výstavě (blokuje vchod) jsme museli dovnitř druhou stranou (východ v kapli za orlojem) a projít pak pod celou radnicí. Ale teď si můžeme vylepšit životopisy tím, že jsme byli v "undergroundovém hnutí" :D To zamrzí, že nebyla koza. Expresivnost je věcí prožívání. Taky se mi to hodně líbilo, vůbec jsem svoji zprávu nemyslel jako kritiku, naopak, byl to nevšední zážitek. Ta prohlídková trasa pro turisty je tedy velmi speciální Pro mě to však bylo zajímavé, protože jsem si prohlédl sklepení radnice, kde se řešil velmi zajímavý stavebně-restaurátorský problém.Hele, musíme se líp domluvit, ono to s tou kozou chce víc odvahy, než jsem čekal :D Kdo jde na orlojníka ? Docela by mne zajímalo, jak by měl být adjustován exponát a jak by mělo být vybíráno obecenstvo a omezen vstup, aby atmosféra vyhovovala úrovni luxusu, intimity a výjmečnosti, požadované exkluzivními exponáty a náročným opravdovým divákem.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se