Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
ví někdo jak to dělá? :worried_anim:

Meli jsme na firemnim vanocnim vecirku taky podobnyho kouzelnika. Ukazoval podobny srandicky - prostrkaval cigaretu minci, bankovkou a delal hromadu dalsich velmi zajimavejch kouzel. Schvalne jsem ho pozoroval asi ze ctvrt metru a ruznejch uhlu, ale na nic jsem neprisel (ani kolegove). Fakt jak pravy kouzlo. Je jasny, ze je to nejakej trik, ale my jsme neodhalili ani jeho naznak!

Odesláno

Mince, karty, bankovky a podobné pomůcky na mikromagii bývají většinou různě upravené (v minci je opravdová díra atd...) ale ten trik se skleněnou deskou stolu je fakt zajímavý.

Odesláno
Mince, karty, bankovky a podobné pomůcky na mikromagii bývají většinou různě upravené (v minci je opravdová díra atd...)

No jo, ale kdyz mu ty mince/bankovky das ze svoji penezenky? Jasne, mohl je hbite vymenit za svoje, ale to by musel mit nekde pripravenou sadu upravenych minci/bankovek, ale jak jsem psal, ani na ctvrt metru nebylo poznat zhola nic.

Odesláno

skalis,

jak uz rekl traveler, fakt jsou to predem hotove rekviziti. nemuzu rict moc, znama vec je mince+cigareta kde opravdu je uvnitr dira. kdyz ti ji dam do ruky poprve neprijdes na to. po triku ti dam jinou. vyrabi se to na zakazku, u nas se to delalo s petikorunou. je to verohodnejsi nez se stribnym dolarem treba, kde lidi maji podezreni na nejakou upravu. sice jsi ho mohl pozorovat, ale i tak ti dokaze odvest pozornost i kdyz si myslis, ze mu porad koukas na ruce. je to neco jako s tou gorilou prochazejici pri basketu. taky si ji vsimlo jen 20% lidi. nekdy neco vezmu na setkani na ukazku

Odesláno (upraveno)
No jo, ale kdyz mu ty mince/bankovky das ze svoji penezenky? Jasne, mohl je hbite vymenit za svoje, ale to by musel mit nekde pripravenou sadu upravenych minci/bankovek, ale jak jsem psal, ani na ctvrt metru nebylo poznat zhola nic.

Myslím, že bys ho dost vyvedl z míry, kdybys mu dal nějakou exotickou minci :). Třeba na tom videu je celkem jasně vidět, že při tom 2. triku je ta pravá mince vlastně jedna (pohybuje se jako jeden kus - viz čas 2.59) a pak se nějak (při nárazu) sklopí do sebe - obě části před tím nárazem leži vedle sebe (rub i líc). Navíc je vidět, že má v ruce další minci.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Při posledním triku kamera zabírá ruku pomocníka ve chvíli, kdy podle mě deska stolu rotuje a otvor je připraven pod jeho levou dlaní (když se kamera zvedne) stejně tak při následné rotaci je kamera na úrovni desky, takže není vidět, že se deska s otisky prstů (ikdyž je před tím setřel) pohybují...

Podle mě, pokud člověk ví, kam se dívat, podstatu triku většinou uvidí. To ale neznamená, že je nějak ochuzen. Mistrovsky provedený trik je vždy zážitek.

PS: Ten trik s mincemi by byl o hodně zajímavější, kdyby neměl prstýnky ;)

Upraveno uživatelem Traveller
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Vytvořit...