straspol Odesláno 10. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2015 Asi takhle : Známý obchodník Stern přijme nového příručího Kohna, který má skvělá doporučení. Nechá ho na zkoušku ve kšeftě a odejde. Když se vrátí, v krámě stojí elegantně oblečený zákazník a právě si prohlíží rybářský prut. Kohn jede jak sentinel:"... samozřejmě jeden prut jim nestačí, tenhle je od Steinenberga, nejlepší kousek; pán pochopitelně nebude chytat jen na jeden, každej odborník jim doporučí aspoň tři pruty, takže to máme ještě jednoho Steinenberga a k tomu si vezmou tenhle speciální kousek, to je zakázková výroba od Fish&Fish, ty si kupujou opravdoví majstři; chytaj' raděj natěžko nebo na třpytku? - no já vim, tím se teď nezatěžujou, to jak je zrovna chuť, oder? - jednou zajdou na pstruhy, jindy na rybník - to jim můžu doporučit: u Zbraslavi je takovej fajnovej flíček, sekční šéf Meinlig to tudle povídal, tam je krásně, tam si báječně odpočinou; takže to máme kompletní sadu na kapry, líny a karase, tohle náádrherný balení - viděj to provedení, to se hned pozná kvalita - třpytek, to maj' na štiky a candáty; a S-A-M-O-Z-Ř-E-J-M-Ě mušky! Mušky, pane, to tu máme tuhle jedinečnou sadičku - ty se dělaj až v Orientě, ruční práce, kvůli každý oškubají jednoho páva, takový nekoupěj' ani ve Vídni. Ja! natürlich stolička, přece nebudou sedět na zemi - ale - mezi náma - takhle k vodě asi nepůjdou, že jo: voni šijou u Lipperta, nicht war - to by zničili takový kvádro až by tahali toho obrovskýho sumce - ale nebojej se, tady maj' tenhle nepromokavý overal, viděj tu módní fazónu, to se pozná i u tý vody, ze voni nejsou žádnej nýmand - a ten se jim nepromočí ani kdyby za tím sumcem skočili až doprostřed rybníka - a vemou si hnedka dva, co kdyby se přece promočil; na ja, na ryby to se musí nemlich po ránu, věděj voni, jak je krásnej východ slunce u vody - to jim až závidim - ale jakýho maj' voni budíka - to aby nezaspali, to by o to nejkrásnější přišli, že jo - tadydle máme unikátní kousek, ze Švicrlandu, to je orloj, vašnosti, to si sem k nám podle něho chodí řídit hodinky i ratmajstr - že jsou tak kulantní kunčaft, tak je jejich, ať jsme plajte; ale jak voni pojedou do tý Zbraslavi? koukám před krámem stojí pragovka, to je jejich, nicht war, na ja, fajnovej vůz; ale jestli jim můžu doporučit, vono to nějak rychle nejede - mám recht, že jo - to by museli vstávat moc brzo a prošvihli by ten kráásnej východ slunce na Zbraslavi; ja jim udělam košer cenu - máme na skladě epesní sedánek: Mercedes, vašnosti, Mercedes-Benz, s tím budou u vody natošup - a to je jim tak elegantní automobil, s tim můžou i v neděli do divadla a ještě se portýři budou předhánět, aby jim ho mohli zaparkovat. A nemusej se s ničím obtěžovat, vašnosti, vůz jim přistavíme až před barák a všechno ostatní jim dovezeme ještě než dojdou domů - a zejtra už můžou na ty ryby..."Konsternovaný zákazník vyplní šek a odejde. Stern přijde k příručímu a povídá: "Teda Kohn, voni jsou fakt klasa, to se jim musí nechat. Kunčaft přijde koupit prut a oni udělaj takovejhle kšeft - i automobil mu prodaj! To se musí nechat, Kohn, voni sou echt do kšeftu."Kohn se začervená a povídá: "Věděj pane šéf, on se tady ten pán původně jen zastavil pro balíček prezervativů a ja mu povídám, ať se vykašle na ženský a jde radši na ryby..." Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 10. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2015 To straspol: to je nový nebo to vykládal už Karel Garikovi na schůzi pátečníků? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wizard-ov Odesláno 10. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2015 Náhodou, dobrý - prvorepublikový... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 10. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2015 No pozor, mě se to líbilo, jen mě napadlo, jestli to není rekord ve fousatosti vtipu právě googluju, jestli byl Lippert lahůdkářství, jak jsem si původně myslel, nebo krejčovský salon Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
clockyclock Odesláno 10. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2015 Ke dni matek jsem ženu objednal ke kadeřnici...Není náhoda, že na 16:00h... Jedem hoši jedem! Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 10. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2015 já tyhle fórky prostě miluju, a tak jsem si říkal kam s tím...zapamatovat si to a převyprávět to někde ve společnosti by sice byla frajeřina, ale na to tak nějak nemám... a tak jsem se rozhodnul s tím alespoň vytapetovat příslušné vlákno kamarádům. Prvorepublikovej inteligentní humor občas dokáže potěšit... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martar Odesláno 10. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2015 Tak je to tak - pamatoval jsem si to dobře: nejvyhlášen?jší lahůdkářství za první republiky - Lippert; Paukert; Zoufalý; Laibl. Nejznámější módní salony: Podolská; Roubíčková; Rosenbaum; Mimi; Ecksteinová; Fleischmannová. Ty ale navrhovaly a následně i šily spíš pro dámy. Pánové mívali spíše lokální prověřené krejčí a dbali spíš na nedbalou eleganci anglického stylu a kvalitní materiály... ale pokud jim šlo o značku, šili třeba v salónech Bárta nebo Kníže. Sorry za OT. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tondaa73 Odesláno 10. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2015 Kozderková ve filmu " FEŠÁK HUBERT" odpovídá komisaři Mourkovi na otázku "kde jste vzali takovouhle hostinu" (nebo tak nějak), "koupila jsem u Lipperta, platila jsem stovkou"... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Roubass Odesláno 10. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2015 :-D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Valid Odesláno 10. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2015 Víte, proč v Sýrii nemají autoškolu a sexuální výchovu ve školách stejný den? Aby si osel trochu odpočinul. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
IzTaPa Odesláno 10. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2015 Víte, proč v Sýrii nemají autoškolu a sexuální výchovu ve školách stejný den? Aby si osel trochu odpočinul. moc vtipny, koukam, ze by's potreboval vylet do Aleppa... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Valid Odesláno 10. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2015 Povídá tatínek synáčkovi: Synu, deset let jsem pracoval ve Vietnamu. Syn sklopí hlavičku. Otec pokračuje: Pak jsem dvacet let dělal v černobylu. A syn sklopí druhou hlavičku. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
clockyclock Odesláno 10. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2015 Miloš neovládá už ani tkaničky? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tondaa73 Odesláno 10. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 10. května 2015 Miloš neovládá už ani tkaničky?Já když jsem pod vlivem, tak je mám problém rozvázat, tak jak je má, chudák, nadranej zavazovat. :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 11. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2015 (upraveno) Já to chápu. Taky mám problém se k těm tkaničkám ohýbat a když jsou zašmodrchané, na jeden nádech se to nedá zvládnout. Připadám si vždycky jako potápěč. Ale Milošovi by mohl tkaničky zavazovat třeba Ovčáček. Alespoň by dělal něco smysluplného Upraveno 11. května 2015 uživatelem straspol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 11. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2015 Tak je to tak - pamatoval jsem si to dobře: nejvyhlášen?jší lahůdkářství za první republiky - Lippert; Paukert; Zoufalý; Laibl. Nejznámější módní salony: Podolská; Roubíčková; Rosenbaum; Mimi; Ecksteinová; Fleischmannová. Ty ale navrhovaly a následně i šily spíš pro dámy. Pánové mívali spíše lokální prověřené krejčí a dbali spíš na nedbalou eleganci anglického stylu a kvalitní materiály... ale pokud jim šlo o značku, šili třeba v salónech Bárta nebo Kníže. Sorry za OT."Šití u Lipperta" je humorný špílec z návštěvního dne Šimka a Grossmana, Grossman jako intervijůk z cuku zpovídá Šimka - šoumena:- Kde šijete, mistře?- u Lipperta.- Ne, já myslím botičky?- Na topole podle skal... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Klotzman Odesláno 11. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2015 Před měsícem jsem si řekl, že do léta zhubnu 10 kilo. Už mi chybí jen 14. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Thomas Odesláno 11. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2015 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
posol Odesláno 11. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2015 Chlapci prepacte ak to tu uz bolo ale.... jeden co som nasiel u nas V manzelskej poradni:Ked medzi muzom a zenou nieco neklape, je vacsinou problem v tom , ze jeden z partnerov je debilna krava Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
VintageLover Odesláno 11. května 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 11. května 2015 :D Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky