Xpak Odesláno 28. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2010 Po přečtení prvních pár příspěvků jsem váhal jestli je dobrý nápad pořídít si takové zařízení, včera jsem se rozhoupal a čističku koupil. Nejprve mě překvapilo, že je relativně malá a tím pádem i skladná, podle obrázku jsem čekal větší krám.Ovládání je jednoduché, začal jsem dvacetikorunou z peněženky. Výsledek ale nebyl nic moc, čekla jsem, že se bude lesknout jako nová a ono nic. Rozdíl minimální. Tak jsem si v tu chvíli říkal, že jsem zase naletěl.Pak jsem sáhl pro jedny staré primky, které mi někdo dal. Takové ty strašně zahumusené, které někdo 20 let nosí a podle toho vypadají: nánosy zaschlé špíny, upatlané, zalepené, tak na hození do popelnice. Vymontoval jsem strojek s číselníkem a samotný pléšť jsem dal, s dávkou jaru, do čističky. Zkusil jsem 8 minut a výsledek byl nad očekávání. Ani stopa po jakékoliv špíně, ani na povrchu ani uvnitř pouzdra, krasně lesklé, skoro jako nové :- ). Kdybych pouzdro čistil klasickou metodou, tj. hadřík a sidol (nebo jak se to jmenuje) tak by to trvalo půl hodiny a výsledek by nebyl ani poloviční. Pak jsem dal do čističky ještě dýnko a "ráfek" na sklo a celkový výsledek je opravdu perfektní. Hodinky jsou skutečně výborně vyčištěné, po přeleštění hadříkem skutečně jako nové (samozřejmě až na lehký otěr zlacení na hranách a pár drobných rýh a škrábanců). Takže moje zkušenost je dobrá, jestli nebude problém s krátkou životností je to jednoznačně dobrá investice. Pokud se někdo vrtá ve starých hodinkách, tak to stojí za to. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
nAscA Odesláno 28. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 28. prosince 2010 Tak jsem si myslel, ze si v Lidlu nikdy nic nekoupim. A dnes jsem poridil tento cistic. Zatim jsem vycistil nejake pinzety a bryle a vysledek je moc dobry. Dokonce i pristroj samotny neni zas az tak mizerne kvality jak jsem ocekaval Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DavidC3 Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2010 Myslím, že na čistění pouzder a tahů to bude úplně v pohodě !! Jinak na čištění používám JAR a funguje asi nejlíp... :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiříR Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 29. prosince 2010 Také jsem si ji nadělil a čístí to super. Brýle byly jako nové a šperky taky dobře vyčištěné, dokonce jsem tu našel něco stříbrného hodně starýho a zašlýho a po 2 čištěních je to krásné. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pikec Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Sdílet Odesláno 30. prosince 2010 (upraveno) Já dnes čistil mojí drahé polovičce brýle (voda+leštidlo do myčky) a nějaké náušnice. Dostal jsem velké poděkování, prý super. Upraveno 30. prosince 2010 uživatelem pikec Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vit Odesláno 31. prosince 2010 Autor Nahlásit Sdílet Odesláno 31. prosince 2010 Jsem s ní taktéž spokojen. Nejvíc mě překvapilo zlepšení vzledu u prstýnku a náušnic se zirkony. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PepaSFI Odesláno 1. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 1. ledna 2011 u téhle málo výkonné čističky to asi nebude tak akutní ale i tak doporučuju u šperků s kameny a hlavně u levnější bižuterie zkontrolovat jestli se kameny neuvolnily. Obzvlášť u levné bižuterie na každodenní nošení bývají ty kameny upevněné podivně, používáním se uvolní a pak drží na místě někdy jen tou špínou okolo nich. Když se to pak vyčistí tak se kámen uvolní, někdy se uvolní těmi vibracemi při čištění i kámen který normálně drží. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
prim_1967 Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2011 Okrem vody, teplej vody ..................... čo sa dá ešte použiť do kúpeľa ? ... rád by som si prečítal názory a skúsenosti profesionálov, čo a kde sa dá kúpiť ako saponát do kúpeľa. Da sa do čističky naliať npr. benzín ? .... alebo si mám pre istotu zavolať do predu požiarnikov Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Teatime Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2011 Teplou vodu raději ne, ona se dál ohřeje chodem přístroje. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
revue gt Odesláno 5. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 5. ledna 2011 Okrem vody, teplej vody ..................... čo sa dá ešte použiť do kúpeľa ? ... rád by som si prečítal názory a skúsenosti profesionálov, čo a kde sa dá kúpiť ako saponát do kúpeľa. Da sa do čističky naliať npr. benzín ? .... alebo si mám pre istotu zavolať do predu požiarnikov raději si zavolej ty požárníky, hořlaviny tam nepatří Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Plukovnik Odesláno 8. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 8. ledna 2011 Po přečtení prvních pár příspěvků jsem váhal jestli je dobrý nápad pořídít si takové zařízení, včera jsem se rozhoupal a čističku koupil. Nejprve mě překvapilo, že je relativně malá a tím pádem i skladná, podle obrázku jsem čekal větší krám. Ovládání je jednoduché, začal jsem dvacetikorunou z peněženky. Výsledek ale nebyl nic moc, čekla jsem, že se bude lesknout jako nová a ono nic. Rozdíl minimální. Tak jsem si v tu chvíli říkal, že jsem zase naletěl. Pak jsem sáhl pro jedny staré primky, které mi někdo dal. Takové ty strašně zahumusené, které někdo 20 let nosí a podle toho vypadají: nánosy zaschlé špíny, upatlané, zalepené, tak na hození do popelnice. Vymontoval jsem strojek s číselníkem a samotný pléšť jsem dal, s dávkou jaru, do čističky. Zkusil jsem 8 minut a výsledek byl nad očekávání. Ani stopa po jakékoliv špíně, ani na povrchu ani uvnitř pouzdra, krasně lesklé, skoro jako nové :- ). Kdybych pouzdro čistil klasickou metodou, tj. hadřík a sidol (nebo jak se to jmenuje) tak by to trvalo půl hodiny a výsledek by nebyl ani poloviční. Pak jsem dal do čističky ještě dýnko a "ráfek" na sklo a celkový výsledek je opravdu perfektní. Hodinky jsou skutečně výborně vyčištěné, po přeleštění hadříkem skutečně jako nové (samozřejmě až na lehký otěr zlacení na hranách a pár drobných rýh a škrábanců). Takže moje zkušenost je dobrá, jestli nebude problém s krátkou životností je to jednoznačně dobrá investice. Pokud se někdo vrtá ve starých hodinkách, tak to stojí za to. Ahoj jestli ti mohu poraditi nepřeháněj to s časem čištění a pořád hlídej.Jakmile tam strčíš nějakej zkorodovanej nebo horší matroš tak ho to odrbá.Já jsem si takhle zničil pár věcí.Jinak při větším znečištění můžeš do čisté vody přidat kyselinu citronovou lépe cedí.Jinak jsou do ultrazvuku spešl nálevy podle druhu kovů ale jsou dražší, Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Xpak Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 zatím mám stále jen dobré zkušenosti, škody žádné Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 12. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 12. ledna 2011 Hele daj se v tom koupat i sperky se sutrama, aniz by hrozilo nejaky poskozeni, prasklina v kameni, nemyslim uvolneni ze zlata? Nejaka s nizsim vykonem? Ja nad timhle aparatem uvazuju uz dyl a ani ne kvuli hodinkam, i kdyz ty uz u Hanaku koupel dostaly (kompletni ponor), ale kvuli zeninym sperkum. Nerad bych pak sel se sitovkou pro novy brilose...a asi bych prisel o dost bodu ktere jsem obdrzel vikendovym zalevanim kytek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
amateur Odesláno 14. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2011 zdravim,díval jsem se tento týden an jeden v Tchibu. psali tam, že se tam dají dáti celý hodinky, pokud jsou vodotěsný. Nemám s tím vůbec žádnou zkušenost, ale asi bych se toho bál, resp. připadá mi to jako blbost. možná digitálky... nezkoušel to někdo? díky Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 14. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2011 Hele daj se v tom koupat i sperky se sutrama, aniz by hrozilo nejaky poskozeni, prasklina v kameni, nemyslim uvolneni ze zlata? Nejaka s nizsim vykonem? Ja nad timhle aparatem uvazuju uz dyl a ani ne kvuli hodinkam, i kdyz ty uz u Hanaku koupel dostaly (kompletni ponor), ale kvuli zeninym sperkum. Nerad bych pak sel se sitovkou pro novy brilose...a asi bych prisel o dost bodu ktere jsem obdrzel vikendovym zalevanim kytek Šperky v tom koupat můžeš, že by praskl kámen nehrozí. Jiná věc je ale, že se může projevit nějaká vada (špatně zafasovaný, dolepený lepidlem a pod.). Pokud se budeš koukat do tý vaničky, vždycky tam najdeš ty věci které vypadaly. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
eskimak Odesláno 14. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2011 (upraveno) zdravim, díval jsem se tento týden an jeden v Tchibu. psali tam, že se tam dají dáti celý hodinky, pokud jsou vodotěsný. Nemám s tím vůbec žádnou zkušenost, ale asi bych se toho bál, resp. připadá mi to jako blbost. možná digitálky... nezkoušel to někdo? díky a ) Je to blbost. b ) Skusal som to. Upraveno 14. ledna 2011 uživatelem eskimak Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 14. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2011 Šperky v tom koupat můžeš, že by praskl kámen nehrozí. Jiná věc je ale, že se může projevit nějaká vada (špatně zafasovaný, dolepený lepidlem a pod.). Pokud se budeš koukat do tý vaničky, vždycky tam najdeš ty věci které vypadaly. Tak to je vyborna zprava, ze se kamen alespon nevypari, ale vzdy ho najdu spolehlive ve vylevce :-) To se mi ulevilo Hlavne mi slo o to, aby se nerozpadl ten kamen, pac briliant je sice tvrdy, ale krehky... a tolik abych jich mohl par promenit na pisek aby si toho nikdo nevisml jich zase nemame Dik, prubnu to a dam vedet Kdyztak cekujte prodejni sekci a titulek "Prodam diamatnovy prach" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Seamaster Odesláno 14. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2011 zdravim, díval jsem se tento týden an jeden v Tchibu. psali tam, že se tam dají dáti celý hodinky, pokud jsou vodotěsný. Nemám s tím vůbec žádnou zkušenost, ale asi bych se toho bál, resp. připadá mi to jako blbost. možná digitálky... nezkoušel to někdo? díky Jak uz jsem tu nekde psal kdysi, me u Hanaku kdyz jsem si koupil prvni SMP a kratil tah, tak mi nabidli koupel v ultrazvuku, s cimz jsem souhlasil, pac jsem byl jelito a prislo mi to z ust odborniku jako dobrej napad. Vratily se mi krasne teple a ciste, takze jsem byl nadsen... Az casem a zvysovanim know-how jsem zjistil, ze to asi neni uplne OK.... nicmene nedoslo k zadnemu poskozeni, voda se tam nedostala a beat error rate je ted 0,0-0,2 coz u 7 let starych hodinek neni spatne, takze to asi ani nijak nerozhodilo strojek Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JiříR Odesláno 14. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2011 Já už jsem v ní čistil několik diamantových prstenů a vše bez problémů, žádný se v prach neproměnil... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
mechano Odesláno 14. ledna 2011 Nahlásit Sdílet Odesláno 14. ledna 2011 Tak to je vyborna zprava, ze se kamen alespon nevypari, ale vzdy ho najdu spolehlive ve vylevce :-) To se mi ulevilo Hlavne mi slo o to, aby se nerozpadl ten kamen, pac briliant je sice tvrdy, ale krehky... Aha, takhle to je......... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se