Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Za ty peníze lepší klasické pilotky nekoupíš. Kdybych chtěl jiný pilotky než Tourby, tak bych patrně vzal něco od Orisu . Chrona už budou stát moc peněz a na tebe mají špatnou velikost.

Odesláno

Pouzdrem počínaje a úpravou strojků konče jsou Tourby výrazně výše, než Steinhart, Laco a Stowa dohromady.

Kdysi jsem od nich chtěl oblekovky s černým Unitasem a emailovým ciferníkem, limitka jen pro mne. Nakonec z toho sice sešlo, ale jen proto, že jsem pak potřeboval peníze na nové bydlení, takže se mi hodila každá koruna. Ale jejich produkci jsem si osahal a přišla mi dokonalá. Jasně, název Tourby je blbej, ale na ciferníku ho mít nebudeš, tak bych to neřešil.

Těch 1.600 EUR je v mých očích odpovídající částka. (Jen bacha na to, že Tourby uvádí ceny bez daně, ať se pak nedivíš).

Odesláno

Románku, vůbec se nenech zviklat, ty Tourby jsou moc pěkný, a když se ti nebudou líbit, tak já je od tebe za půlku koupím :D

Odesláno
  V 20. 12. 2010 v 12:52, 'Godin' napsal:

Románku, vůbec se nenech zviklat, ty Tourby jsou moc pěkný, a když se ti nebudou líbit, tak já je od tebe za půlku koupím :D

Ty vole, to jsem mu chtěl napsat taky, ale už jsem ho nechtěl trápit...
Odesláno

Romane, ty hodinky vypadaji dobre, budou asi zpracovany na jednicku, strojek bude peknej a vsechno okolo taky, ale za tyhlety prachy uz clovek vetsinou chce i nejaky to jmeno a to je asi jediny co ti ty Tourby nabidnout nemuzou..

Návštěvník Kamil
Odesláno
  V 19. 12. 2010 v 22:55, 'Roman I.' napsal:

sem s tim. Tys tu chybel... :)

Nekupuj je, je to předvánoční rozmar a budeš litovat.

Když chceš Unitas, kup to, co mám já. Solidní hodinky se solidními parametry za solidní peníz. Nebo jestli chceš mermomocí utratit víc, mrknul bych se k Haeffnerovi na watch.de na Epos Grande Date (prodává je i na německé Ebay), líbí se mi bílá i černá varianta.

Odesláno (upraveno)

Já asi neřeknu nic nového, ale pilotky jsou obecně moje srdeční záležitost, takže i na toto mám skromný názor. Já bych je nekupoval. Chápu všechny argumenty pro, kvalita zpracování, provedení strojku, možnost výběru kombinace atd., ale s hodinkami kupujeme i jejich duši a tu podle mě Tourby nemají. Je to určitě špička, ale taky pořád jenom variace na DIY. Mám Steinharty i Archimedy, jsou to slušné hodinky za cenu do 10k. Günter je nadšenec a jeho (částečně okopírovaná) kolekce je pěkná, Thomas je navíc z Pforzheimu a oba už mají jakési jméno a při dotazu co že to máš na ruce se dá pěkně a konkrétně odpovědět. Obávám se, že tohle by v případě Tourby nefungovalo. Důležitý je příběh a kde nic není "ani smrt nebere". Je všeobecně známo že lidí, co dokážou rozeznat hodinky, je málo, ale přece, když vykoukne z rukávu Omega (apod.), je to opakovaně příjemný pocit a nejsem si vůbec jist, že by se dostavil v našem případě. 1600 EUR = 2000 USD, to je ranec, ať nikdo neříká že není a jestliže např. za 3000 USD se už dají koupit z druhé ruky IWC Pilot Chronograf (něco přes 4000 USD nové), tak bych určitě ještě chvíli šetřil. A těch možností je samozřejmě mnohem víc. Takže opakuji, za mě raději značku, i když bych musel trochu slevit na požadavcích.

Upraveno uživatelem šíma
Odesláno
  V 19. 12. 2010 v 18:26, 'Peta-Biker' napsal:

Vidím, že Roman uvažuje ještě přidat :D, tak to bych, s dovolením, rovnou navrhl tohle : IWC - pro mě tohle je synonymum leteckých hodinek, ne přímo pilotek, ale univerzální, krásné, přehledné hodinky.

Proti těmhle Pilotním Chronografům nemůžu říct vůbec nic. Jsou to krásné hodinky a byl jsem s nimi moc spokojen. Ale upřímně řečeno to byla pořád jen náhražka, která mi měla trochu zpříjemnit čekání na Big Piloty. Ta malá červená vteřinovka je sice krásná, ale po nějaké době mi začalo vadit, že ty hodinky nežijou. Ta centrální vteřinovka u BP je prostě uhrančivá.

Dneska to vidím trochu jinak. Kdybych chtěl pilotní hodinky a nemohl jsem mít BP, tak bych si pořídil Mark XVI (případně XV).

-dají se pořídit za slušnou cenu

-mají neskutečně čistý design

-centrální vteřinovka

-datum

-a hlavně je to klasika všech klasik - řada Mark od IWC je prostě fenomén

Problémem snad může být jedině velikost a ETA.

A když se osadí správným řemenem... Podle mě není o čem. Já bych měl jasno.

post-3231-036588500 1292928720.jpg

post-3231-050752600 1292928780.jpg

post-3231-029524000 1292928797.jpg

post-3231-041523300 1292928805.jpg

post-3231-094736300 1292928811.jpg

Odesláno

jooo, když je má i Bruse Willis :-) jsou to opravdu parádní hodinky s čistým uhlazeným designem,o kterých si mohu nechat jen zdát. To já se zatím pohybuji v první cenové kategorii 10 - 15 k

Odesláno
  V 21. 12. 2010 v 11:23, 'Princ Milis' napsal:

Jsou malé a hnusné. :D To si náš Roman nezaslouží, tos mu dal k Vánocům pěknej dárek...

Tak teď vážně nevím, jak si to vyložit? :D

Odesláno (upraveno)

Mark jsou na pilotky fakt nepouzitelne male. Ne obecne jako hodinky, ale jako pilotky. IMHO. Ja bych do tech Tourby klidne sel. Skoda, ze Laco nedela ty svoje s Unitasem. To by pak nemeli konkurenci. Ale i s tou Etou to beru jako alternativu. Takze Tourby i Laco ve 45ce jsou oboje paradni pilotky. IMHO. Kdyby BP staly do kila, kila a pul, tak bych byl za pockani a dosetreni. Za devet tisic Jurasu, nebo kolik stoji, se nema cenu trapit (nez bych tam dosel, tak bych na ceste uz davno pred cilem koupil za bura SDDS :-)) a je treba najit realistickou alternativu. Aspon ja za sebe to tak vidim. A taky hledam.

Upraveno uživatelem Hasňa
  • Po letech...
Odesláno

Zdravím pánové. Dnes píšu poprvé, ač už delší dobu tady mnohé čtu.

Dovolil jsem si použít toto vlákno, protože zrovna taky řeším Tourby 45mm středová ručička, unitasy. Mám sice krásné LACO 45mm ruční nátah Flieger Dortmund, velká spokojenost. No a bo to stále nestačí,že...takže se pokoukávám do druhých s tím jednodušším ciferníkem. A rád bych opět ruční nátah, co nejvíc podobné originálům (středová ručička) a průhled na strojek. Ale a k dotazům:

• tepelně modřené ručky - chci doobjednat, 99EURO. Je ten rozdíl aspoň poznat? U LACa je mám, nevím ale, jak by vypadaly ty klasické
  • "strojek - labutí krk". Vím, že to má sloužit na jemnou regulaci chodu. Ovšem cenový rozdíl je zde hodně velký. Můžete mi, blbuvzdorně vysvětlit jak to využiju/nevyužiju, potřebuji/nepotřebuji? Jen vím, že to je ta hezká zahnutá věcička a reguluje se s tím chod. Ale připlácet za to?...
  • a naposled Azimuth Militare. Všechny vlákna o pilotkách a B-Uhr jsem pročetl, ale o této variantě nikde nic. Vím, stojí ranec, ale vypadají moc dobře a splňují stejné požadavky jako Tourby. Veikost je 48mm (dokonce taky 55mm). Jen nikde skoro žádné info, najít v EU nějakého prodejce se mi zatím nějak nedaří, stále z googlu vylézá Amerika..

Díky za info, názory.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...