Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Však prodávající v popise píše : zdřejmě bastl .

Je pravda že, dotyčný antik66 si velice dává pozor na to co a jak formuluje: např. u různých řádů, které má nyní v nabídce, titulek zní ?Velmi vzácný Řád xy...?, což vyvolává dojem, že se jedná o originál, aby pak v textu uvedl: ?ZŘEJMĚ VELMI KVALITNÍ REPLIKA?. Takhle prodávající neodpovídá za to, že někomu prodá šmejd, protože netvrdí, že je to originál, nicméně by podobný inzerát měl být rovněž zrušen - jednak prodává s vědomím, že se o repliku může jednat, jednak je titulek záměrně zavádějící.

Odesláno

Je pravda že, dotyčný antik66 si velice dává pozor na to co a jak formuluje: např. u různých řádů, které má nyní v nabídce, titulek zní ?Velmi vzácný Řád xy...?, což vyvolává dojem, že se jedná o originál, aby pak v textu uvedl: ?ZŘEJMĚ VELMI KVALITNÍ REPLIKA?. Takhle prodávající neodpovídá za to, že někomu prodá šmejd, protože netvrdí, že je to originál, nicméně by podobný inzerát měl být rovněž zrušen - jednak prodává s vědomím, že se o repliku může jednat, jednak je titulek záměrně zavádějící.

Myslím, že obecně prodej replik a bastlů není nic proti pravidlům Aukra - pokud to uvede v popisu. Já za to prodejci tleskám, je na každém aby si popis pořádně přečetl.

To mě výrazně více vadí prodejci, kteří vědomě za originály označují parexo věci, znovu pochromovaná pouzdra a různé na koleni vyrobené slátaniny....  

Odesláno

Myslím, že obecně prodej replik a bastlů není nic proti pravidlům Aukra - pokud to uvede v popisu. Já za to prodejci tleskám, je na každém aby si popis pořádně přečetl.

To mě výrazně více vadí prodejci, kteří vědomě za originály označují parexo věci, znovu pochromovaná pouzdra a různé na koleni vyrobené slátaniny....  

Kdybychom to brali striktně, pak pojem "replika" by se vůbec neměl použít, protože ve svém původním významu je replika označením pro "druhé vytvoření téhož díla", tzn. něco, co je postaveno na úroveň originálu. Korektní by tak bylo, pokud by inzerát začínal  "Kopie velmi vzácných... nebo podobně :)

Návštěvník rama
Odesláno (upraveno)

Pouzdro Sport 3 kvazisport, cifr Sport 2, ručky Sport1. Dokonalá bastlenice.

Upraveno uživatelem rama
Návštěvník rama
Odesláno

Ať dopadla aukce na letecké Prim hodinky jak dopadla, jak je to s tím pětimístným číslem?!

Brácho to se asi nikdy nedozvíš a je jedno jestli se budeš ptát před, během nebo po aukci...protože pětimístné číslo nezapadá do zde obecně přijímaného paradigma mýtických vojenských hodinek Prim letecké automatic..   

Odesláno

Pouzdro Sport 3 kvazisport, cifr Sport 2, ručky Sport1. Dokonalá bastlenice.

A ještě nějaké přebroušené/přeleštěné dýnko PS2 - lidová tvořivost jako víno.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Jak píše prodejce - vzácné - takové druhé nejsou.

Návštěvník rama
Odesláno (upraveno)

Žádné pětimístné číslo, které by bylo ve službě u ČSLA neexistuje. :sad01_anim:

Pravděpodobně, ale nevsadil bych si na to, když si čtu příběh o získání 00236 od jejich majitele zde: 

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/30343-leteck%C3%A9-prim-automat/page-29

Publikováno 3.červen.2013 - 15:36

podľa mňa vyzerajú, veľmi zachovalo, teda,možno sú aj repasované, a je zaujímavé, že sú tiež čísla 236 ako tie čo repasovalo letectvo  :)...moje s najväčšiou pravdepodnosťou, boli vyradené, z armádnych útvarov, a len s dobrou vôľou, prežili toto vyradenie, a dostali sa do civilných rúk, môj otec je totiž vojak na dôchodku, a hodinky mu daroval jeden známy, z tohto zdroja sa ku mne dostali aj 4 ďalšie číslované PRIM letecké. Je to pre mňa zaujímavé to zisťovať, veď mne v konečnom dôsledku nejde o to ich predávať, len zistiť o nich viac.

Upraveno uživatelem rama
Návštěvník rama
Odesláno (upraveno)

U kauzy loňského pětimístného čísla 00236, které mělo anomální ražbu, se podařilo dohledat fyzicky původní (minimálně víko) šestimístné číslo 000236, a tak prokázat, že 00236 není původní. Vše už je v tomto vlákně.

Tak to bych si dovolil oponovat, protože prokazatelně prokázat se nepodařilo nic. Už loni v červnu jsem tady

http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/30343-leteck%C3%A9-prim-automat/page-30 spekuloval bez jakékoli odezvy že se nejedná o číslo 00236 ale o 00236X s posledním chybějícím číslem. A čas přinesl další podobné číslo 00230X...

Upraveno uživatelem rama
Návštěvník rama
Odesláno

A ty nyní prodávané 00230 s podivně nevýraznou ražbou?  Osobně nepochybuji o tom, že v ČSLA nikdy nesloužily. Pátrat po tom, proč a nač tu nyní jsou, asi nemá cenu, protože je to Aukro. Naivně doufám, že pokud má toto vlákno takový dopad na chování lidí na Aukru, jak jiní skálopevně věří, tak si to prodejce přečte, ukáže svůj pevný charakter a sám se nám tu ozve. ;)

Osobně nepochybuji především o tom, že žádný NOS letecký komplet ani se šesti čísly v armádě nikdy sloužit nemohl, když vypadají jako nové a nepoužívané. Proč tu najednou jsou je myslím si velice jednoduché: je po nich poptávka. Já se na základě nabídkových fotek soustředím jenom na analýzu toho, zda jsou použité díly a další součásti původní či nikoli, to jediné mi připadá relevantní. Zbytek jak správně predikuješ nemáme šanci nijak zjistit ani vypátrat.

Návštěvník rama
Odesláno (upraveno)

A třeba mně a ostatním vysvětlí, kde se v roce 2014 berou ne jen jedny PRIM Letecké Automatic z roku 1983 v NOS stavu, ale hned dvojice takových hodinek. A také třeba vysvětlí jak je možné, že když to byla velmi limitované edice cca 3000 kusů hodinek, tak se u obou prodávaných kusů v tzv. NOS stavu liší například výstelka krabiček, nebo proč se oba záruční listy liší použitým papírem i kvalitou tisku.

Kvalitu tisku a druh papíru záručních listů odhadovat jen na základě fotky je nemožné. Mám jen malý postřeh k odlišné barvě papíru u obou posledních  inzerovaných kompletů. U číslovaných je záručák zežloutlý a poničený stejně jako rakvička není modrá, ale spíš modrozelená. Bude to asi vybledlé působením světla a času, ale záleží taky na skladovacích podmínkách. U nečíslovaných je rakvička krásně modrá a papír vypadá nověji, ale tento typ hrubého papíru se dneska už myslím ani nevyrábí a navíc je ten záručák oražený, což je u leteckých spíš rarita. Rozdíl v barvách papíru bych zde viděl spíš jako plus a potvrzení autenticity. Podezřelé by mi připadalo spíš to, kdyby oboje to bylo krásné a nové. Rozdílu v barvách vystýlek LA s číslem a bez jsem si všiml a komentoval již loni v příslušném vláknu.

Upraveno uživatelem rama

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...