VintageLover Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 (upraveno) Aukce na letecké primky skončila a naše debata na její průběh neměla dle mého žádný vliv.Cenu jsme tady nezvedli,to si jen někteří myslí,že tady na fóru se cena ovlivní.Podle mě je to omyl.Cenu na Aukru si navyšujeme my,když ty hodinky musíme mít,nebo už je má třeba Jenda a ,,já,, ještě ne,tak tam dám balík a čekám jak to dopadne.Jsem zvědav,jestli někdo objasní to pětimístné číslo teď po aukci?Podle mě si to myslí většina. Jeden z důvodů je i ten, že když se to někde objeví vícekrát, tak je větší pravděpodobnost, že si toho všimneš, a to nemůžeš popřít... Spousta nekomentovaných aukcí "někteří" přehlédnou a cena je úplně někde jinde... Upraveno 17. února 2014 uživatelem VintageLover
malymarek Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 Podle mě si to myslí většina. Jeden z důvodů je i ten, že když se to někde objeví vícekrát, tak je větší pravděpodobnost, že si toho všimneš, a to nemůžeš popřít... Spousta nekomentovaných aukcí "někteří" přehlédnou a cena je úplně někde jinde...+1
prim-ky Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 Zajímavý byl průběh aukcí i jejich vítěz s podnikatelským účtem. Koupit v jeden večer dvoje letecké za skoro třicítku, to už je něco ...Domnívám se, že se brzy objeví na trhu znovu. Jasně že cenu zvednou ti co šroubují aukci samotnou. Řeči ve zdejších vláknech mají ale na AUKRO a jeho ceny dost hmatatelný vliv. Vzhledem k nejasnostem výše popsaným se mi zdají i tak dosažené ceny dost úctyhodné, nebo podle Tebe je to ještě málo?Takové peníze bych za letecké samo že nedal!Ale už tady byla cena i za 18 tisíc.Jak sám píšeš,tak se domníváš,že se brzo objeví znovu-je to možné,to nevylučuji,ale tím jen potvrzuješ,že debata tady cenu nezvedla do výšin.
straspol Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 (upraveno) Takové peníze bych za letecké samo že nedal!Ale už tady byla cena i za 18 tisíc.Jak sám píšeš,tak se domníváš,že se brzo objeví znovu-je to možné,to nevylučuji,ale tím jen potvrzuješ,že debata tady cenu nezvedla do výšin.Taky nebyla dvakrát pozitivní no, to naše povídání tady prostě svůj vliv má. Jsi tady nový- sleduj, pročti si staré diskuse, zjistíš svoje. Upraveno 17. února 2014 uživatelem straspol
financ Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 Myslim ze debata tu cenu lehce zabrzdila.Kdyby nebylo tohle forum, tak by sly sehnat Orliky za flasku.( s mirnou nadsazkou)
Jan_Jan_2006 Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 Ať dopadla aukce na letecké Prim hodinky jak dopadla, jak je to s tím pětimístným číslem?!
straspol Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 Myslim ze debata tu cenu lehce zabrzdila.Kdyby nebylo tohle forum, tak by sly sehnat Orliky za flasku.( s mirnou nadsazkou)+ asi tak 338 b
straspol Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 Ať dopadla aukce na letecké Prim hodinky jak dopadla, jak je to s tím pětimístným číslem?!No tak to mi taky vrtá hlavou. Odborníci, co Vy na to?
prim-ky Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 Taky nebyla dvakrát pozitivní no, to naše povídání tady prostě svůj vliv má. Jsi tady nový- sleduj, pročti si staré diskuse, zjistíš svoje.Neboj,čtu si to tady.Podívej se na stranu 268 .Na Aukru se prodaly letecké za 17tisíc a jak to okomentoval tu cenu místní odborník-kterého uznávám!!!
VintageLover Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 Neboj,čtu si to tady.Podívej se na stranu 268 .Na Aukru se prodaly letecké za 17tisíc a jak to okomentoval tu cenu místní odborník-kterého uznávám!!! Já uznávám tohle.
Jan_Jan_2006 Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 Ke komentování probíhajích aukcí: - nekalá, zmanipulovaná, podvodná, či jinak šmejďácky prováděná aukceNevidím jeden jediný důvod, proč na ni zde, mezi slušnými lidmi, s předstihem neupozornit. To bych bral snad i jako povinnost. - běžná aukceAť si ji v mezích zákona komentuje kdo chce, jak chce a kdy chce. - aukce něčeho sběratelsky velice zajímavéhoTo už záleží případ od případu. Kdo nechce, nemusí nic komentovat, kdo chce, ať píše. V tomto případě už se totiž dost taktizuje.
straspol Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 (upraveno) Ke komentování probíhajích aukcí: - nekalá, zmanipulovaná, podvodná, či jinak šmejďácky prováděná aukceNevidím jeden jediný důvod, proč na ni zde, mezi slušnými lidmi, s předstihem neupozornit. To bych bral snad i jako povinnost. - běžná aukceAť si ji v mezích zákona komentuje kdo chce, jak chce a kdy chce. - aukce něčeho sběratelsky velice zajímavéhoTo už záleží případ od případu. Kdo nechce, nemusí nic komentovat, kdo chce, ať píše. V tomto případě už se totiž dost taktizuje.Tohle fórum je až na pár výjimek celkem svobodné- každý má právo komentovat co chce kdy chce. A každý má právo na to reagovat po svém. Když má někdo nutkavou potřebu upozornit na nějakou aukci a nahrávat šmelinářům, ať si klidně klábosí, ne? Z výše uvedeného stejně vyplývá, že kromě upozornění na evidentní podfuky se před koncem aukce nic kloudného nedozvíš. Upraveno 17. února 2014 uživatelem straspol
long Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 TO. Prim a janjan Klucí vy nejen že si nečtete historii fora, ale navíc snad nečtete nic.Nejde přeci o to když komentujete šmeliny, to je správně, ale JEN JSEM ( jsme) POUKAZOVAL(i) na to a je mi jedno co si o tom nováčci myslí, že zdejší rozebírání Aukro má vliv na konečnou cenu a to nahoru tak i dolů. Někdy mi to případá , že sem někdo chodí anoncovat své Aukce na Aukro.Také je pochopitelné, že když sem chodí někdo jen plkat a hodinky nekupuje chce si vyhrazovat právo moci komentovat cokoliv, ale bylo by dobré aby si uvědomil,že BĚHEM AUKCE SVÝMI OSLAVNÝMI KOMENTÁŘI NÁM OSTATNÍM CO BYCHOM SI I RÁDI NĚCO POKOUPILI JEN ZVEDAJÍ CENY. ( což je možná jak jsem psal skutečný důvod jejich komentářů zde jak jsem psal výše)
Jeronimo Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 Ke komentování probíhajích aukcí: - nekalá, zmanipulovaná, podvodná, či jinak šmejďácky prováděná aukceNevidím jeden jediný důvod, proč na ni zde, mezi slušnými lidmi, s předstihem neupozornit. To bych bral snad i jako povinnost. - běžná aukceAť si ji v mezích zákona komentuje kdo chce, jak chce a kdy chce. - aukce něčeho sběratelsky velice zajímavéhoTo už záleží případ od případu. Kdo nechce, nemusí nic komentovat, kdo chce, ať píše. V tomto případě už se totiž dost taktizuje.Co je pro někoho běžná aukce, může být pro jiného aukce něčeho sběratelsky velice zajímavého... Řeší se to po sto padesáté páté a za měsíc to budeme řešit po sto padesáté šesté a jsme tam, kde jsme byli.Už posledně jsem navrhoval něco jako anketu, nebo hlasování. Ať se z nepsaného a neustále porušovaného pravidla, na kterém se zde většina včetně mě dohodla zrodí pravidlo platné a účinné, nebo ať jde do kytek. Klidně můžeme hlasovak každý rok. Fórum se pořád vyvíjí a my také. Přijde mi to fér a bude klídek.
Petr_P Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 Počátkem prosince jsem téma (ne)komentování aukcí (či v mém případě správněji používání některých dat z probíhajíích aukcí) věřejně diskutoval s Honzou Mantou. Oba jsme měli a asi stále máme na uvedené téma opačný názor. Důležizé pro zdejší další diskuze ale je, že výsledkem naší tehdejší diskuze bylo toto stanovisko adminstrátora Chronomagu: Tak jsem to zase zviditelnil. Hlavně proto, že také nevím o pravidlu nezveřejňování probíhajících aukcí. Přijde mi to nesmyslné, koho zajímají Primky a zvláště ty cennější, bezpochyby Aukro sleduje sám od sebe a koho zas tak moc nezajímají, ten stejně nebude zvyšovat cenu. Takže podobné pravidlo, a ještě k tomu 'nepsané', mi přijde jako nesmysl. A opravdu o žádném takovém pravidlu nevím a to jsem tu dost dlouho a odporovalo by i smyslu diskuzního fóra, řekl bych..... Čímž beru uvedenou problematiku za rozhodnutou. Tedy pokud admin nerozhodne jinak.
Jeronimo Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 V tom případě je vše v naprostém pořádku.. k mé smůle.
odjinud Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 Osobně bych komentoval jen ty aukce, kde je jen nějaká, ne úplně zjevná levára (čili ne "prasklé sklíčko", "pozor, chybí ručička" atd. - i když jsem jednu v opilosti koupil hodinky bez ručičky a přehlédl nápis pod fotkama, kde na to prodejce vyslověně upozorňoval .-) ) Zkušenější členové, kteří jsou na aukro jak doma, by na ně mohli upozorňovat. To bylo velmi záslužné. Ostatní aukce spíš ne, nikdo nedořeší, co je zajímavé a co ne. Pro každého je zajímavá každá aukce na které přihazuje...
Jeronimo Odesláno 17. února 2014 Nahlásit Odesláno 17. února 2014 V podstatě s tebou souhlasím, jenže momentálně je diskuze na téma (ne)komentování asi passé.
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se