Návštěvník rama Odesláno 8. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2011 Tak to se omlouvám, každopádně jich asi už moc pěkných nebude a sehnat rovnou 3 ks na tu původní barevnou řadu S2 nebude jen tak, pro perfekcionistu. I 1 na č. 10 má jinačí font teď koukám.
stanik73 Odesláno 8. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2011 To rama: Tos tomu teda dal - spousta sportařů se teď bude v noci odkopávat hrůzou, že nemají svoje nejstarší PSII v zcela originálním stavu . Jinak výborný postřeh, kterého si zatím asi nikdo nevšiml, stále je na primkách co se učit .
JR_2010 Odesláno 8. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2011 To jste si toho vážně dodnes nikdo nevšiml? Ten font na hodinkách z Aukra je ale podle mně napodobenina, zdá se silnější, na desítce jednička uskakuje, trojka není ušoupaná, ale jaksi zpláclá, index na 12 je zakulacený, ale možná blbě vidím...
Honza.manta Odesláno 8. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2011 Už se těším na reakce - myslím, že tě bude pár lidí proklínat za tento objev.
JR_2010 Odesláno 8. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2011 Včera se zrovna jedny prodaly za necelou polovinu těch dnešních tady
Honza.manta Odesláno 8. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2011 To jste si toho vážně dodnes nikdo nevšiml? Ten font na hodinkách z Aukra je ale podle mně napodobenina, zdá se silnější, na desítce jednička uskakuje, trojka není ušoupaná, ale jaksi zpláclá, index na 12 je zakulacený, ale možná blbě vidím... Mně to přijde v pohodě. Pro názornost ještě jednou: katalogový obrázek PS2.1, fotka z aukra a fotka originál nikdy nepoužité lunety:
JR_2010 Odesláno 8. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2011 (upraveno) Mně moc ne, protože ta luneta není podle mně na kraji ošoupaná, tak se mi ta trojka a čtyřka nelíbí, ale jak říkám, může to být klam a tak pro ten případ se majiteli omlouvám... Upraveno 8. listopadu 2011 uživatelem JR_2010
Návštěvník rama Odesláno 8. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2011 Jen pro upřesnění: prodávajícího Freedom2009 neznám, použil jsem zde jeho fotku, protože ji nemá signovanou a jiné s tou onou lunetou v prodeji momentálně nejsou. Po tomto dnešním "odhalení" si asi majitele najdou a pokud bude místní, určitě tu lunetu podrobněji prozkoumá a výsledky zveřejní. Ta cena za ty černé Sporty není nízná-jsou tam už dýl, ale ani nijak extra vysoká pro toho kdo je ještě nemá a chce je vlastnit.
Návštěvník rama Odesláno 8. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2011 Tak jsem se spletl, jsou tam ještě jedny modré S2 s tou onou lunetou a vypadá jako nová. Nebudou tedy asi úplně nesehnatelné a noční probouzení snad nehrozí. Nabízí je zde oblíbený prodejce. Fotku dávat nebudu. http://aukro.cz/prim-sport-ii-modre-pekne-i1919458084.html Ještě jednou se omlouvám všem perfekcionistům za tento dopolední "objev", že se teď budou možná koukat víc po každé lunetě co kde bude na Sportech..
booker007 Odesláno 8. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2011 JDU SI HODIT LANO Výborný postřeh, myslel jsem si že u lunetkách už vím prakticky vše, tak ne !!!
Flavamatic Odesláno 8. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2011 To rama: Klobouk dolů, tohoto detailu jsme si opravdu nikdy nevšiml. Zřejmě nevlastním žádnou originální lunetu
Návštěvník rama Odesláno 8. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 8. listopadu 2011 Freedom2009 aukci Sportů s raritní lunetou předčasně ukončil. Přiznejte se dacani, kdo je má?
nikdo Odesláno 9. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2011 Freedom2009 aukci Sportů s raritní lunetou předčasně ukončil. Přiznejte se dacani, kdo je má? Font a dělicí stupně na lunety pro závody,které PRIMKY vyráběly,tiskl nějaký subdodavatel.Mohlo jich být víc proto se tisk liší(nebo se změnila matrice).Víc by asi věděl Accutron.Myslím si to proto,že se zachovalo po rozpadu firmy určité množství lunet nepotištěných.V té době asi nikdo nevěnoval pozornost tomu jestli je font na lunetě takový a nebo jiný.To že na hodinkách bude originální luneta jistě jejich cenu zvyšuje,ale oproti stavu hodinek je to zanedbatelná položka.Kdyby byl novodobý výrobce lunet důslednější tak by ani nikdo nepoznal,že luneta je novovýroba.
Head Odesláno 9. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2011 ja se v primkach nevyznam a jak jsem to tady procetl tak se da bastlit a slepovat kde co... ale prodejce ma v popisu u obou kousku: "Strojek 663 funkční" ja mel za to ze do obojiho se daval 68 co je ten 663, nejak se mi nedari ani presvedcive googlit, a budme uprimni, vim o tom kulovy:notworthy: http://aukro.cz/prim-sport-ii-modre-prvni-serie-krasne-i1920426512.html http://aukro.cz/prim-diplomat-v-krasnem-stavu-i1919625457.htmlprikladam fotky z aukra vs diplomat incabloc, tady prodejce popisuje kalibr 68 http://aukro.cz/prim-diplomat-incabloc-i1913401979.htmltady neni ani fotka kalibru tak to je asi uplne zbytecny, navic podle nicku to je znama postava, aspon co jsem se docetl
booker007 Odesláno 9. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2011 ja se v primkach nevyznam a jak jsem to tady procetl tak se da bastlit a slepovat kde co... ale prodejce ma v popisu u obou kousku: "Strojek 663 funkční" ja mel za to ze do obojiho se daval 68 co je ten 663, nejak se mi nedari ani presvedcive googlit, a budme uprimni, vim o tom kulovy:notworthy: Jako základní dělení kalibrů ti zatím bude stačit vědět, že kalibr 66 nemá datumový věnec kdežto k 68 datumový věnec přidán je. Z toho vyplývá - ty první Diplomaty jsou špatně popsané, Sporty II tam vidím popisek správný (asi prodejce již chybu napravil) a u posledních hodinek Miamona už sám poznáš, že je popisek kalibru správný.
nikdo Odesláno 9. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2011 Ja bych taky potřeboval radu,cože nám to AUKRO hezkého připravilo...vypadá to jako sport,ale to pouzdro je evidentně asi jen prachutěsné?
filo-boxer Odesláno 9. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2011 K lunetam a rozdilnym trojkam: Stejny fenomen existuje i u PS1. Nevim jak u starsich ale u renovovanych urcite. V nekterem z vlaken o renovovanych PS1 jsme to probirali, nekdo dostane renovaci s lunetou s kulatou trojkou a nekdo s trojkou rovnou.
stanik73 Odesláno 9. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2011 Ja bych taky potřeboval radu,cože nám to AUKRO hezkého připravilo...vypadá to jako sport,ale to pouzdro je evidentně asi jen prachutěsné? Už se to tu před nějakou dobou (myslím pár let ) probíralo, u těchto někdy označovaných jako "potápěčské" se vyskytují poměrně často. Přikládám vyjádření Accutrona, kterým vše ve starém vláknu vysvětlil: "Na konci 80-tých let byl v ELTONU problém s výrobou šroubovacích vík ke sportům. Konkrétně se nedařilo pořádně vyrábět závity do nerezové oceli víka a v důsledku toho se stávalo, že při kompletaci pouzder vznikaly ostřiny, které mohli spadnout do strojku. Jako krátkodobé řešení se použila normální zaklapovací víka. Samozřejmě, že se hodinky v tomto provedení zkoušely na deklarovaných 4 ATM a této podmínce vyhověly, avšak na nátlak obchodních partnerů z Klenotů a Merkurie se po určitě době opět obnovila výroba klasických šroubovacích vík. Díky Bohu, neboť zaklapovací víko u sportovních hodinek s takovou tradicí jako jsou PRIM SPORT byl zcela jistě krok zpět."
nikdo Odesláno 9. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2011 (upraveno) Už se to tu před nějakou dobou (myslím pár let ) probíralo, u těchto někdy označovaných jako "potápěčské" se vyskytují poměrně často. Přikládám vyjádření Accutrona, kterým vše ve starém vláknu vysvětlil: "Na konci 80-tých let byl v ELTONU problém s výrobou šroubovacích vík ke sportům. Konkrétně se nedařilo pořádně vyrábět závity do nerezové oceli víka a v důsledku toho se stávalo, že při kompletaci pouzder vznikaly ostřiny, které mohli spadnout do strojku. Jako krátkodobé řešení se použila normální zaklapovací víka. Samozřejmě, že se hodinky v tomto provedení zkoušely na deklarovaných 4 ATM a této podmínce vyhověly, avšak na nátlak obchodních partnerů z Klenotů a Merkurie se po určitě době opět obnovila výroba klasických šroubovacích vík. Díky Bohu, neboť zaklapovací víko u sportovních hodinek s takovou tradicí jako jsou PRIM SPORT byl zcela jistě krok zpět." Takže skutečně origo,dík za odpověď.tady je link obrázky tedy výše http://aukro.cz/spor...1915792287.html taky tam má hezký "ANCRE" , už jen kvuli tý lunetě . Upraveno 9. listopadu 2011 uživatelem nikdo
Honza.manta Odesláno 9. listopadu 2011 Nahlásit Odesláno 9. listopadu 2011 (upraveno) ja se v primkach nevyznam a jak jsem to tady procetl tak se da bastlit a slepovat kde co... ale prodejce ma v popisu u obou kousku: "Strojek 663 funkční" http://aukro.cz/prim-diplomat-v-krasnem-stavu-i1919625457.html prikladam fotky z aukra No nevím, občas se překlepne každý. Ale prodejce "jaguár" prodává docela dost, tak by to měl vědět. A toho dědu mu taky nevěřím, já od něj kupoval černé PS2.1 - "z jeho vlastní sbírky, prodávané z důvodu finanční tísně" a dodneška mi leží na stole, neboť to byl hrubý bastl, jen na první pohled nerozpoznatelný a potřebuji je dát do jiného pouzdra. Edit: chybka Upraveno 9. listopadu 2011 uživatelem Honza.manta
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se