Rs. Odesláno 16. června 2012 Nahlásit Odesláno 16. června 2012 Vzhledem k tomu, že takové hodinky se z velké většiny kupují ve sběratelských kruzích, tak uvedení že je to v originálním nebo restaurovaném stavu, případně kde se vzaly náhradní díly je velmi podstatné.Ale za existenci vychcánků, kteří to poskládají pouze a jenom s ohledem na cenu a jsou dražit s sice nepostižitelným, ale silně zavádějícím popisem si můžeme sami.Prostě jim to nekupujte. Není v popisu jasně uvedeno, jestli je to původní nebo není, jestli se před prodejem do toho šahalo nebo je to v nálezovém as-is, tak hold ať se jdou s tím vystavit ... A budete se někteří divit, ale kvalitní citlivé restaurování umí zdvihnout cenu 2-3x (ebay, náramkové 1925-1940). Ty žluté IGeny jsou s nadhledem řečeno necitlivě opravené.
VintageLover Odesláno 16. června 2012 Nahlásit Odesláno 16. června 2012 Tady jsou další, rozdíl je patrný, tak se uvidí, za kolik půjdou... --------->ZDE<--------- Přikláním se k názoru, že IGENY s okrovým cifrem jsou vzácné a sběratelsky cennější než například černé, takže v případě, že už je vystavuju, tak musím počítat s tím, že mi na ně budou přihazovat i sběratelé, když nepočítám kšeftaře a tím pádem bych měl uvést věci v pravou míru...Jestli půjdou třeba za 7-8000,-, tak se dotyčný vítěz asi bude hodně divit, když je vezme na kontrolu k hodináři...
VintageLover Odesláno 16. června 2012 Nahlásit Odesláno 16. června 2012 A pánové, všiml jsem si ještě jedné věci na těch druhých, možná mě někdo uvede v omyl....ALE Když se podívám na tuto fotku pod drobnohledem, tak se mi zdá, že něco nehraje... Ta luminiscence je přece vystouplá, no ne ? Jak je tedy možné, že stín je vrhán na druhou stranu ? Neměl by být vrhán tam, kde je šipka ? Když se podíváte na stín fotografa, který je vrhán nalevo na stůl, tak pokud počítám, že je luminiscence vystouplá, což je, tak by měl být stín vrhán rovněž nalevo... Nezlobte se na mě, ale přijde mi, že je tam vystřižený "otvor" pro luminiscenci, která ve skutečně není lumi, ale je, dejme tomu, krepovaný papír a nachází se pod ciferníkem... nevím, možná přeháním, ale působí to tak na mě, že je tam vystřižený papír pod ciferníkem... Chtělo by to fotku hodinek za tmy, které byly nasvíceny světlem, kde by měla být vidět lumi... Co říkáte ?
docent_tecka Odesláno 16. června 2012 Nahlásit Odesláno 16. června 2012 mel jsem viceroce zlutych a "propadle" indexy (vysypana lumi) byly standard...
Honza.manta Odesláno 16. června 2012 Nahlásit Odesláno 16. června 2012 Naopak - mně se zde nezdají ručky, působí na mne dojmem opravované lumi výplně. Indexy jsou naprosto v pohodě. Přikládám fotku jedněch svých červených Igenů, které jsou originál stoprocentně. Nechávám schválně větší rozlišení.
VintageLover Odesláno 16. června 2012 Nahlásit Odesláno 16. června 2012 Naopak - mně se zde nezdají ručky, působí na mne dojmem opravované lumi výplně. Indexy jsou naprosto v pohodě. Přikládám fotku jedněch svých červených Igenů, které jsou originál stoprocentně. Nechávám schválně větší rozlišení. Aha, díky za foto a objasnění Ty ručky tam na první pohled nesedí, to je fakt, je tam díky nim "přebíleno"
Chosef76 Odesláno 16. června 2012 Nahlásit Odesláno 16. června 2012 Dvě současně běžící aukce na stejné hodinky ....hmmmm !!!! http://aukro.cz/show_item.php?item=2423017788&msg=V%C3%A1%C5%A1+email+byl+odesl%C3%A1n.&msgtoken=9367ec1a6ed94f097964b1f5a36b56e754d9f3b3f3fada29e6c3c2b268fbd908 http://www.ebay.com/itm/Beautiful-and-very-Elegant-big-size-PRIM-small-second-from-the-1960s-/140770560224?pt=UK_Jewelery_Watches_Watches_MensWatches_GL&hash=item20c69448e0#ht_500wt_1361
VintageLover Odesláno 16. června 2012 Nahlásit Odesláno 16. června 2012 Dvě současně běžící aukce na stejné hodinky ....hmmmm !!!! http://aukro.cz/show...6c3c2b268fbd908 http://www.ebay.com/...0#ht_500wt_1361 Zajímavé, všiml jsem si, že tam má Schaffhauseny, Zenithky, Omegy, atd.... Ty aukce mi nějak připomínají ty ukrajinské na EBAYI Ale píše se tam Maďarsko...
Chosef76 Odesláno 16. června 2012 Nahlásit Odesláno 16. června 2012 Každopádně je to levárna, už jsem na prodejce na Aukru vznesl dotaz, jsem zvědavý, jestli a co mi odpoví. :-D
Stibi Odesláno 17. června 2012 Nahlásit Odesláno 17. června 2012 Mám dotaz na zdejší prim odborníky. Mám v merku tyto hodinky. Bohužel nevim, co za model primek to je( kalibr ) . http://aukro.cz/prim-nadherne-hodinky-v-celokovovom-dizajne-i2411982625.html Sou vážně parádní. Ta červená sekundovka tomu davá šmrnc.
Honza.manta Odesláno 17. června 2012 Nahlásit Odesláno 17. června 2012 Já je řadím do kategorie prim elegant a kalibr je 66.
koromant1 Odesláno 17. června 2012 Nahlásit Odesláno 17. června 2012 Hezké jsou,ale ta vteřinovka a ručičky tam určitě nepatří.Mám je doma s jinýma.
Jeronimo Odesláno 17. června 2012 Nahlásit Odesláno 17. června 2012 Odborník zrovna nejsem, ale řekl bych, že hodinová a minutová ručička patří většinou do starších variant Sportů druhé generace. Červená vteřinovka pak do nověší varianty sportů. Já je mám s ručičkama bez výplně a vteřinovku v chromu. Kalibr v nich mám ten nejobyčejnější 66.4. Jinak ty na aukru šmrnc opravdu mají.
straspol Odesláno 17. června 2012 Nahlásit Odesláno 17. června 2012 Odborník zrovna nejsem, ale řekl bych, že hodinová a minutová ručička patří většinou do starších variant Sportů druhé generace. Červená vteřinovka pak do nověší varianty sportů. Já je mám s ručičkama bez výplně a vteřinovku v chromu. Kalibr v nich mám ten nejobyčejnější 66.4. Jinak ty na aukru šmrnc opravdu mají. Takhle je mám doma taky- několikery. Ale tyhle ručky, asi ze sportů, jim taky moc sluší!
Honza.manta Odesláno 17. června 2012 Nahlásit Odesláno 17. června 2012 To nejsou ručky ze sportů. Tyhle neměly luminiscenci a dávaly se do některých primek s tím masivním pouzdrem. Teď si z hlavy nevzpomenu kterých.
Petr_P Odesláno 17. června 2012 Nahlásit Odesláno 17. června 2012 (upraveno) V katalogu Eltonu z přelomu 70. a 80. let je celá rodinka se strojkem 66 a 68. Podle všeho se jedná o hodinky PRIM typového čísla 66 183 1. Ručky jsou tak, jak napsal Jeronimo. Ve stejném katalogu jsou i automaty (se strojkem 96) s masivním pouzdrem. A ty ručky vypadají jako ty na dražených hodinkách. Podle mě se nedá vyloučit, že v Eltonu později na model 66 183 dávali v rámci nějaké inovace ručky z automatů. To je ale jen moje spekulace. Upraveno 17. června 2012 uživatelem Petr_P
Honza.manta Odesláno 17. června 2012 Nahlásit Odesláno 17. června 2012 Na těch dražených hodinkách jsou ručky z modelu 66 324. Taky je tam zobrazen, ale vyskytovaly se i na jiných modelech s kalibrem 68. Ale na automatech, co já vím, ne.
Rs. Odesláno 17. června 2012 Nahlásit Odesláno 17. června 2012 VintageLover - ad žluté, stín a lumi (nejsem Prim znalec, natož sběratel)Lumi je opravovaná rukou.Stín - když fotíš něco lesklého a nemáš super profi vybavení (stan ap.), tak použiješ dvě lampy a kusy bílého papíru jako rozptylnou desku. Fotografie je furt nic moc, ale o 300% lepší než přesvícený odlesk.
Honza.manta Odesláno 17. června 2012 Nahlásit Odesláno 17. června 2012 (upraveno) Nechci se hádat, ale u původních ciferníků PS1 dochází k jakémusi "vyžrání" lumi indexů a jsou opravdu pod úrovní plochy ciferníku. To je pak příčina toho stínu. Viz další fotka mého cifru - není to tak patrné, ale ty indexy jsou "vyžrané" a utopené pod úrovní okolní plochy. Edit: překlep Upraveno 17. června 2012 uživatelem Honza.manta
VintageLover Odesláno 17. června 2012 Nahlásit Odesláno 17. června 2012 Nechci se hádat, ale u původních ciferníků PS1 dochází k jakémusi "vyžrání" lumi indexů a jsou opravdu pod úrovní plochy ciferníku. To je pak příčina toho stínu. Viz další fotka mého cifru - není to tak patrné, ale ty indexy jsou "vyžrané" a utopené pod úrovní okolní plochy. Edit: překlep Tady je to vidět nejlíp, vážně jsou utopené...Je to stejně zvláštní, co s tím dokáže udělat čas
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se