Přejít na obsah

PRIM v inzerci.

Doporučené příspěvky

Taky jsem na ně koukal. Nějak se mi to nezdá. Ani ten zelený rámeček strojku si nevybavuji, že bych někdy viděl. A taktéž mi nějak nesedí natahovací hřídelka. A navíc mne odrazuje i ten prodávající.

Edit: doplnění

Není to gumové těsnění? Ale, pokud ano, zelené jsem také ještě neviděl.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nezdá se mi. Mně připadá, že ten kovový rámeček strojku je ještě vymezen tímto zeleným něčím. Co já vím, tak u těch prachotěsných se dávalo jen převlečné těsnění na závit dýnka, ale třeba se mýlím. Chtělo by to info od někoho, kdo to opravdu ví a nevaří z vody.

Odkaz ke komentáři

Taktéž by mne to zajímalo. Možná by věděl i Stanik?

Je to krásný kus moc se nevyskytující historie primek.

V těchto prehistorických kusech číselníků se vyskytují 2 typy pouzder a dýnek s nápisem nerez ocel, přikládám srovnávací hnusnou fotku pod lampičkou.

Kus prodávaný na Aukru má podle mého špatné pouzdro a dýnko - má dýnko "dvoudílné" s prachovým kroužkem, měl by mít jednodílné jako na přiložené fotce. Za poslední 3 roky šly tyto hodinky na Aukru 2x a vždy byly v pozdru jako na fotce. Pokud zapátráte v paměti, jedna aukce na skoro NOS stav šla za Bertem za 9k :smile_anim: .

post-9970-051292800 1336940858.jpg

post-9970-014727800 1336940871.jpg

Odkaz ke komentáři

Tak jsem rozdělal ty svoje se stejným dýnkem a mám tam naprosto stejné zelené těsnění pod závit (byl jsem z toho sám překvapen :) ) , takže vše je v pořádku.

V hodnocení dražených hodinek bych nebyl moc přísný, sice jsou v pouzdru v kterém jsem je ještě neviděl, ale to pouzdro je zcela autentecké a k obdobným číselníkům se v té době používalo. Ručky jsou také OK.Autentický je i strojek - na mé fotce je také TYP 0101 s čísly 71xxx a 74xxx , ty dražené mají 72xxx.

Upraveno uživatelem stanik73
Odkaz ke komentáři

Nemyslím. Zdají se být opravdu v mizerném stavu.

Neřekl bych, že ten stav je až tak mizerný, ale neboj, ono až to bude v cílové rovince, tak si tam Nickiii s kámošema nahází nějakou mašli a pak bude obvolávat ty co nevyhráli, to už známe...

Odkaz ke komentáři

A tady máte opět něco zajimavého i se zajímavým popisem :

Prim letecké???

"Hodinář řekl že by se mělo jednat o Hodinky prim letecké - nečíslované 21 kamenů. Ve moc pěkném stavu, plně funkční automaty. Po seřízení u hodináře, nový tah, vyměněny těsnění a dýnko. Historie skutečně pilotních hodinek začíná až v roce 1975. Do té doby československé letectvo využívalo hodinky předválečné švýcarská produkce. Jednalo se o značky Leman, Longines a Eterna. Přibližně v roce 1975 vydal tehdejší vrchní velitel letectva ČSSR generál Remek pokyn k prověřeným možnosti dodávek nových náramkových hodinek pro vzdušné síly armády ČSSR. Nevyznám se v tom proto od kačky!!!"

post-18178-031782100 1337007932.jpg

post-18178-079627600 1337007944.jpg

Odkaz ke komentáři

A navíc ne jen že ten cifr je parexo , ale má protlačenou nožku na uchycení durch .Asi to dělal opravdu dobrej hodinář , že si nepovolil šroubky z boku

Upraveno uživatelem skodna
Odkaz ke komentáři

Nejedná se o Orlík 100x jinak, ale o originální kus se vším všudy.

Jsem zvědavý kde se zastaví cena.

No tak tak jsem to nemyslel. Já reagoval na ten původní odkaz, kup teď za 100 kKč. Ted to půjde zase na 100, ale jinak ( někdo tomu pomůže ) . Můj názor. Číslo je vidět.

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...