Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Odkud to MiIluna bere? Z jistých zdrojů vím, že byl osloven formou přímé nabídky a obratem je otočil na aukro.

Po skončení aukce tipuji, že výherce zahyne v Itálii při zemětřesení v Modeně, druhý v pořadí bude smrtelně pokousán žralokem při surfování v Austrálii, třetí zemře při požáru topení v letním kině a čtvrtý při rekonstrukci buštěhradského zámečku. Pokud budete pátí v pořadí, máte velkou šanci, že budete osloveni - ale musíte složit stejnou sumu jako vítěz :D :D .

To je možné, četl jsem tady o tom pochybném přihazování, vítězích a oslovování dalších v pořadí... Co se dá dělat, každý svého štěstí strůjcem. Na druhou stranu, kdybych je teda získal za "hubičku", určitě bych si je nechal, takové hodinky se prostě jen tak neprodávají... :)

Odesláno (upraveno)

Já bych z té aukce originálních Prim Orlík sériového čísla 65 276 nedělal takovou vědu. 65 276 není žádné zjevení z nebes, ale jejich existence je dávno známa.

Podle jejich stavu je vidět, že se o ně jejich majitel dobře staral. Ten nový šedivý kaučukový náramek Elton prodává cca od roku 2010. Je vidět, že majitel byl rozhodně v obraze. A to, že jsou nyní v prodejním kolotoči, je podle mě potvrzením toho, že někdo potřeboval/potřebuje z prodeje získat co nejvíce. O peníze jde v první řadě. Kdyby nešlo, tak by ty Orlíky na prodej nebyly.:whistle:

Mě osobně nejvíce zaujmul popis prodejce na Aukru:

"Plně funkční, přesné, ORIGINÁLNÍ STAV (kromě řemínku), velmi pěkný původní stav, k hodinkám je původní ZÁRUČNÍ LIST číslovaný 65 276 a NÁVOD K OBSLUZE taktéž číslovaný 65 276, hodinky pochází původně z majetku slovenského generála a zástupce ministra Československé národní obrany Alexandera Muchy (mohu doložit). Tyto hodinky v tomto stavu a hlavně s původním a originál záručním listem a návodem v obsluze jsou v podstatě již dnes k nesehnání. Osobní prohlídka hodinek v Praze po předchozí domluvě samozřejmostí."

Jsem velmi zvědavý, jestli někdo někdy prozradí spletitý osud těchto hodinek. Generálporučík Ing. Alexander Mucha žil v letech 1919 až 1971! Mohlo by být zajímavé vědět, v kolika dalších rukou ty hodinky v posledních 40 letech byly.

A je lehce pikantní, že prakticky hned po dodání MNO v roce 1965 nemusely všechny Orlíky putovat k ženijním potápěčům, pro které byly určeny, ale do rukou generality.:guitar:

Upraveno uživatelem Petr_P
Odesláno

Už jsme to díky jedné Kamilově poznámce konečně našel - je to v diskuzi k článku na titulce:

Mucha 19. 1. 2012 v 13:57

Dobrý den, mám Prim Orlík v.č.65276 jako první majitel a výjimkou prasklého pera bez problémů. Je úplně fantastické, co vše vydržely.

Takže pro Kamila ? další jsou na světě.

Podle jména (pokud je pravé) je to příbuzný generála.

Odesláno

Prim Orlík 65 092 (bez náramku, krabičky a průvodní dokumentace) se na Aukru vydražily za 77 100,- Kč.

Prim Orlík 65 276 po generálovi Alexandrovi Muchovi (bez krabičky, s novým náramkem, ale s originální dokumentací) jsou 2 dny před ukončením aukce na Aukru už na 79 400, - Kč

Odesláno

Kráné docente, gratuluji. Myslím, že ta varianta vlevo nahoře (se šupinama) zatím na fóru nebyla. Nemáš někde poznamenané typy strojků - ten vpravo by měl být TYP 0101 (možná starší TYP 010) ale co ty kal.52 ? Jsou to nejstarší TYP 012 ?

tak jsem je o vikendu prozkoumal a toto je vysledek - viz fotka.

podle cisel strojku jsou "nejstarsi" vpravo nahore, pak nasleduji ty dole a "nejmladsi" jsou vlevo nahore. Rozdil v cislech je podle meho ale maly ;)

Jinak ty vpravo mam jeste jedny a taky jde o typ0101 (a cisla strojku jsou velmi blizko sobe - plus ty, co prodaval Nickii1 byly sice damske s jinym dynkem, ale stejny cifr, stejny strojek a cislo taky hodne blizko)

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.

Odesláno

Ciferník snad ani parexo není - to je nějaké domalovávané a font pětky je od parexa odlišný. A tím pádem se naskýtá otázka - jseš si tím dýnkem jistý? Ty fotky nic moc, ale mně se taky nějak nezdá. :hang:

Návštěvník tolja
Odesláno

Tenhle cifr jsem v kombinaci s Pavoukem ještě nikdy neviděl, vždycky jen v pouzdře s fazetkami (třeba zrovna tady, jedny mám i doma).

:lol2: už jsem se bál, že se nikdo neozve. Před mnoha a mnoha lety jeden, dnes už velmi vážený místní člen koupil na aukru stejné hodinky za hodně dlouhé peníze, podotýkám, že ve 100% stavu. Jejich autenticitou si nebyl jistý. Koupil jsem je jako zajímavost a teď už pro mě nemají smysl. Jen bych závěrem uvedl, že čísla na stroji a dýnku si neodporují (doufám, že si to dobře pamatuji, protože je nemám teď v ruce) což podle mě hovoří pro původnost hodinek.

Odesláno

Já autenticitu nijak nezpochybňuju, jen jsem upozornil na něco, co jsem ještě neviděl. Taky to třeba mohla být "soukromá limitka" nějakého zaměstnance továrny, časově by to myslím odpovídalo.

Návštěvník tolja
Odesláno

Kdo nám řekne něco více k těmto hodinkám z aukce, je to trochu záhada http://aukro.cz/show...item=2361061709 ?

Tento číselník se používal v kal.50, ale v pánské velikosti jsem ho dosud viděl pouze s pruhy nebo s kruhy. Pouzdro to má spartakovské (alspoň se mi to zdá podle zakřivení nožek). Zdobení na dýnku je také spartakovské nebo těsně po , ale nemá to vyražené zvenku číslo ani zevnitř znak chronotechny. A k tomu strojek nemá žádní značení typu, což mi potvrdil prodejce.

Typuji to správně na nějaký zajímavý prototyp? Podle toho, jací znalci primek se přetahovali v úplném finále o vítězství, to na složeninu opravdu nevypadá :) .

Znalec nee, pouze samouk. To, co vidíte níž na fotkách je podle mě pouzdro spartak, dýnko + stroj spartak ověřovací série + cifr, co jste ještě neviděli. Stav celku cca 80-90%, což je opět podle mě za ty peníze naprostá bomba.

Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma.

Odesláno

Znalec nee, pouze samouk. To, co vidíte níž na fotkách je podle mě pouzdro spartak, dýnko + stroj spartak ověřovací série + cifr, co jste ještě neviděli. Stav celku cca 80-90%, což je opět podle mě za ty peníze naprostá bomba.

Himbajs, to jsem prokoučoval :notworthy: gratuluju, vážně moc pěkný...
Odesláno

Prim Orlík 65 092 (bez náramku, krabičky a průvodní dokumentace) se na Aukru vydražily za 77 100,- Kč.

Prim Orlík 65 276 po generálovi Alexandrovi Muchovi (bez krabičky, s novým náramkem, ale s originální dokumentací) jsou 2 dny před ukončením aukce na Aukru už na 79 400, - Kč

7 sekund před koncem poslední příhoz o 100 Kč a výsledná vydražená suma za Prim Orlík 65 276 je 100 107,- Kč
Odesláno

7 sekund před koncem poslední příhoz o 100 Kč a výsledná vydražená suma za Prim Orlík 65 276 je 100 107,- Kč

Tak to jsem teda zvědavý, jestli vítěz zahyne při lovení divoké zvěře na Sibiři, druhý skočí z Nuseláku, třetího přejede náklaďák vezoucí Sangriu, atd.... :D To se už ale asi nedozvíme...

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...