docent_tecka Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2015 (upraveno) ... stejne to mam tady rad. Clovek na neco upozorni, da fotky, zmini konecnou cenu aukce pro pripadne budouci ctenare a na to jsou dve skupiny reakci. Jedna odborne vysvetli (dekuji accutrone) a tim posouva uroven nasich znalosti dal a dal i nad ramec katalogu. Priblizuje nas i do myslenkovych pochodu tehdejsiho monopolniho vyrobce (nechal si udelat nabidku urciteho typu hodinek, ktere diky "odkloneni" sikovnym a zrucnym zamestnancem mame moznost po tolika letech videt). A pak je tu druha skupina, ktera zacne okamzite posuzovat raritnost (jakkoli nikdo nezminoval, ze jsou echt, ultra atd), Sdelovat ostatnim, ze oni by za to tak vysokou cenu nezaplatili a ze ve finale to je vlastne nezajimavy bastl... a kdyby nahodou vysel "katalog" prototypu, nabidkovych skladacek, ale klidne jen zamestnaneckych bastlu, tak by si koupili jeden vytisk a skrtali v nem, ktery bastl maji anebo nemaji) :-) Upraveno 25. ledna 2015 uživatelem docent_tecka Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2015 Děkuji za objasnění zahraničního původu a důvodu absence některých nápisů, podle mě jsou to také krásné hodinky a prim-a limitka Jeden kus bastl,dva kusy limitka :-) Trochu jsem popletl,že nejsou Tvoje,ale docentovy.Měl jsem trochu naspěch /věděl jsem,že jsou v tom mém vlákně/,ale nedostal jsem se k tomu se podívat. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2015 (upraveno) ... stejne to mam tady rad. Clovek na neco upozorni, da fotky, zmini konecnou cenu aukce pro pripadne budouci ctenare a na to jsou dve skupiny reakci. Jedna odborne vysvetli (dekuji accutrone) a tim posouva uroven nasich znalosti dal a dal i nad ramec katalogu. Priblizuje nas i do myslenkovych pochodu tehdejsiho monopolniho vyrobce (nechal si udelat nabidku urciteho typu hodinek, ktere diky "odkloneni" sikovnym a zrucnym zamestnancem mame moznost po tolika letech videt). A pak je tu druha skupina, ktera zacne okamzite posuvat raritnost (jakkoli nikdo nezminoval, ze jsou echt, ultra atd), Sdelovat ostatnim, ze oni by za to tak vysokou cenu nezaplatili a ze ve finale to je vlastne nezajimavy bastl... a kdyby nahodou vysel "katalog" prototypu, nabidkovych skladacek, ale klidne jen zamestnaneckych bastlu, tak by si koupili jeden vytisk a skrtali v nem, ktery bastl maji anebo nemaji) :-)Ježišmarjá, nojo !!! NABÍDKOVÁ SKLÁDAČKA !!!! To je vono, to mě vůbec nenapadlo to je super termín! Hele, že Ty je doma máš taky? Aha- Bohuš byl rychlejší. Nojo, tak proto...Tak dík, že vím kam patřím to ,,ultra rare atd. jsem ale psal už jako obecnou úvahu- netýká se přímo tohoto kusu, i když to tak mohlo vyznít, to jsem přece netvrdil ani já, jen nemám proč je adorovat ... Jojo, na ,,Katalog odkloněných hodinek" bych si dal říct, vyjde? Upraveno 25. ledna 2015 uživatelem straspol Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2015 Jsou zde strašáku http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/48534-prim-brusel-fotkyfanclub/page-3 Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
doktor584 Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2015 ... stejne to mam tady rad. Clovek na neco upozorni, da fotky, zmini konecnou cenu aukce pro pripadne budouci ctenare a na to jsou dve skupiny reakci. Jedna odborne vysvetli (dekuji accutrone) a tim posouva uroven nasich znalosti dal a dal i nad ramec katalogu. Priblizuje nas i do myslenkovych pochodu tehdejsiho monopolniho vyrobce (nechal si udelat nabidku urciteho typu hodinek, ktere diky "odkloneni" sikovnym a zrucnym zamestnancem mame moznost po tolika letech videt). A pak je tu druha skupina, ktera zacne okamzite posuzovat raritnost (jakkoli nikdo nezminoval, ze jsou echt, ultra atd), Sdelovat ostatnim, ze oni by za to tak vysokou cenu nezaplatili a ze ve finale to je vlastne nezajimavy bastl... a kdyby nahodou vysel "katalog" prototypu, nabidkovych skladacek, ale klidne jen zamestnaneckych bastlu, tak by si koupili jeden vytisk a skrtali v nem, ktery bastl maji anebo nemaji) :-)Zatím jsem to jen sledoval, "ten rádoby boj", ale moc hezky jsi to napsal já jen přidám české přísloví "Proti gustu žádný dyšputát" Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2015 Jsou zde strašáku http://forum.chronomag.cz/index.php?/topic/48534-prim-brusel-fotkyfanclub/page-3A jo- nojo, já hned věděl, že už jsem je někde viděl... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2015 Hele nic ve zlým, nikoho nechci urazit. Jen trochu upřesňuju, i sám pro sebe, kudy pro mě vedou hranice mezi známou a vyhledávanou raritou, malou speciální sérií pro např. armádní odběratele, prototypem co prošel, prototypem co neprošel, prototypem co prošel, ale funkčnosti se muselo pomoct bastlením, opravdovým originálem, ,,zaměstnaneckým bastlem" z originálních dílů, bastlem z neoriginálních dílů, bastlem z vykradených vzorníků, různými ,,mezimodelovými hybridy", hybridy z výpomocí aftermarketů, čistými aftermarketovými kreacemi a podfuky. Není to jednoduchý, ale vidím to jak jsem napsal. Ale opravdu nadšeně je budu v nějaké hospůdce obdivovat, když se mi dostanou do ruky. Jen je proste nevidím jako ,,ultra, hyper super, echt echt raritét", i když nepopírám že jsou dílem ,,někoho kdo měl klíče od Eltonu"...Vůbec se neomlouvej, já vím, jak jsi to myslel, byl to jen modelový příklad ... stejne to mam tady rad. Clovek na neco upozorni, da fotky, zmini konecnou cenu aukce pro pripadne budouci ctenare a na to jsou dve skupiny reakci. Jedna odborne vysvetli (dekuji accutrone) a tim posouva uroven nasich znalosti dal a dal i nad ramec katalogu. Priblizuje nas i do myslenkovych pochodu tehdejsiho monopolniho vyrobce (nechal si udelat nabidku urciteho typu hodinek, ktere diky "odkloneni" sikovnym a zrucnym zamestnancem mame moznost po tolika letech videt). A pak je tu druha skupina, ktera zacne okamzite posuzovat raritnost (jakkoli nikdo nezminoval, ze jsou echt, ultra atd), Sdelovat ostatnim, ze oni by za to tak vysokou cenu nezaplatili a ze ve finale to je vlastne nezajimavy bastl... a kdyby nahodou vysel "katalog" prototypu, nabidkovych skladacek, ale klidne jen zamestnaneckych bastlu, tak by si koupili jeden vytisk a skrtali v nem, ktery bastl maji anebo nemaji) :-)To je takový uraženecký postoj, který do toho tématu nic nevnáší. Rozdělovat debatující na dvě skupiny a jedné přisuzovat pozitivní a jedné negativní přínos není myslím na místě. To co popisuje Accutron je hypotéza a tu jsme si v hlavě vytvořili asi všichni, kteří aukci sledovali ještě před jejím skončením, to že Elton uvažoval nad tím, že by ty hodinky v případě výroby měly takhle vypadat, nikdo nepotvrdil, jen to, že cit: "Je to velmi povedená skládačka ze vzorků pouzder a číselníků, které Chronotechně Nové Město nad Metují poskytl na počátku 60. let zahraniční dodavatel v nabídkovém řízení". Já z toho tedy usuzuji, že výsledná cena je zaplacena za ciferník, o kterém nikdo neví, kdo jej vyrobil. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
docent_tecka Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2015 Aha.... tak mam urazenecky postoj. Diky za vysvetleni :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JR_2010 Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2015 Aha.... tak mam urazenecky postoj. Diky za vysvetleni :-)No a jak jinak to chápat, když si to po sobě přečteš, určitě tam najdeš řadu nepravd, které jsi jedné té skupině podsunul, nikdo tady o ceně nemluvil, neříkal že kupující je blázen, nebo že špatně koupil a už vůbec ne to, že jde o něco bezcenného. A že to někdo nazve bastlem, no a co? Je to jeden z pojmů používaný v této souvislosti. A nakonec, kde jinde by se "raritnost" hodinek s pouzdrem a strojkem Prim s ciferníkem s nápisem Prim měla posuzovat, než na hodinkovém fóru, v sekci zabývající se značkou Prim. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2015 Prosim všechny, kterým se ze svých prototypů a mezitypů dělá fyzicky mdlo, ať mě pošlou SZ, zkusíme to nějak pořešit :-)))))) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2015 nebudu se tady přece s kámošema hádat. Potřeboval jsem v tom mít jasno a to mi vysvětlil Accutron (tomu sdělení se asi ,,hypotéza" říct nedá).Opakuju, že je budu rád na nějakém chronosrázku obdivovat, protože se mi líbí. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bohus76 Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2015 No a jak jinak to chápat, když si to po sobě přečteš, určitě tam najdeš řadu nepravd, které jsi jedné té skupině podsunul, nikdo tady o ceně nemluvil, neříkal že kupující je blázen, nebo že špatně koupil a už vůbec ne to, že jde o něco bezcenného. A že to někdo nazve bastlem, no a co? Je to jeden z pojmů používaný v této souvislosti. A nakonec, kde jinde by se "raritnost" hodinek s pouzdrem a strojkem Prim s ciferníkem s nápisem Prim měla posuzovat, než na hodinkovém fóru, v sekci zabývající se značkou Prim.Už jsem to říkal,jeden kus bastl,dva kusy limitka :-) Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2015 Ale no tak, jsou to zajímavé a zjevně skoro unikátní hodinky a názory se prostě různí. Proč se hádat? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
stanik73 Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2015 Akorát přátelé nevím, až někteří bojovníci za katalogové primky vytáhnou příště v hospodě (vysvětlení viz výše) své unikáty, jestli mi to neurve bránici .Příští minisraz bych tedy prosil pro jistotu někde poblíž nemocnice Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
straspol Odesláno 25. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 25. ledna 2015 Akorát přátelé nevím, až někteří bojovníci za katalogové primky vytáhnou příště v hospodě (vysvětlení viz výše) své unikáty, jestli mi to neurve bránici .Příští minisraz bych tedy prosil pro jistotu někde poblíž nemocnice Z Gejtu je určitě někam blízko Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trololo Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 http://ostatni.bazos.cz/inzerat/43646929/Hodinky-Prim.php Co říkáte na tohle? Takový ciferník vidím prvně. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Makos Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 Niekto sa pohral so svetlomodrou farbičkou? Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Trololo Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 To si nemyslím, ta barva vypadá důvěryhodně. A taky moc dobře. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jan_Jan_2006 Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 Mně se také líbí... Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Honza.manta Odesláno 26. ledna 2015 Nahlásit Sdílet Odesláno 26. ledna 2015 http://ostatni.bazos.cz/inzerat/43646929/Hodinky-Prim.php Co říkáte na tohle? Takový ciferník vidím prvně. Myslím, že už se v několika kapsách začínají peněženky třást strachy. Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se