Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Nemyslím si, že by se mělo mlčet, když něco není zrovna košér. Nemyslím tím zrovna teď konkrétní případ, ale tak celkově. Proč by se nemohlo vyjadřovat k inzerátům? Třeba mě by to pomohlo, dostal jsem dost velkou nákupní horečku, ale absolutně nejsem schopen poznat co je a co není originál nebo nějaká složenina. Hodně bych uvítal, kdybych se mohl s někým poradit, ale když sem člověk něco dá, tak je buď ticho po pěšině nebo se napíše, že probíhající akce se nekomentují? Důvod? Jako, že aby se nepoctivému obchodníkovy neuškodilo? Tomu nerozumím. Pokud zde něco takového existuje, pak neumím hledat a je to moje hloupost, ale nic jsem nenašel. Je pravda, že já bych nakupoval a nakupoval....a tím bych asi pořád někoho otravoval. No jo, když těch krásných Primek je taková spousta..... :blink:

Odesláno (upraveno)

Před pár týdny jsem v tomto vlákně dostal trochu po čuni, tož se k tomu raději nebudu vyjadřovat. Myslím si své, ale mlčeti zlato... :whistling:

A me by to zrovna zajimalo! :-)

Upraveno uživatelem Hardslimer
Odesláno

Bylo zvykem, že se nekomentovaly ceny u probíhajících aukci. Pokud prodávající nabízí skládačku tak se to zde otevřeně řešilo.

Odesláno

Přesně tak. Upozorňováním na aukce a diskutovaním o nich se dá ovlivňovat cena nahoru. Tak se to tu nepralo. Ale podezřelé či předražené aukce nebo skládačky se řeší právě pro to, aby si nikdo zbytečně nenaběhl.

Odesláno

No jo, jenže když člověk jako já najde nějaké hodinky v inzerci a netuší jestli jsou v pořádku nebo ne a líbí se mu, ale nerad by si naběhl a potřebuje poradit, tak to je těžké. Třeba na jiném fóru kam chodím funguje něco jako poradna pro nováčky nebo méně znalé. Je tam založené vlákno, kde se napíše každý, kdo je ochoten jakkoliv s čímkoliv poradit, samozřejmě ne veřejně, ale v SZ. Něco jako poradci klubu. To bych třeba já celkem ocenil, hlavně když by to ten dotyčný nebral jako otravování, ale dělal to s vědomím, že sám chce.

Odesláno

Začalo to na str. 433 mým v dobré víře vložením screenshotu Primek nabízených na antikprimu, tedy za cenu pevnou, a najednou už to jelo a jen jsem čuměl... Tož jsem si z toho vzal ponaučení a už si raději dávám bacha.

Odesláno

Petr.S:

Staci si projet prislusne vlakno, najit fotky tebou hledanych primek a zacist se.

Vetsinou je to tak, ze kdyz se nekdo pochlubi a nema je OK, tak je ostatnimi upozornen. Zazil jsem to uz stokrat. ;-)

Colommbo:

Neblbni a priste zas normalne neco postni.

Sice nema smysl se poustet do moralni stranky nadhodnoceneho prodeje, ale upozornit na vychcanka, je vzdycky OK. ;-)

Odesláno

No jestli tomu dobře rozumím, tak to ale platí u hodinek, které jsou zde na fóru a zde se zase prodávají. Ale já mám na mysli inzerci mimo fórum, to tady taky něco takového existuje?

Odesláno

No jo, jenže když člověk jako já najde nějaké hodinky v inzerci a netuší jestli jsou v pořádku nebo ne a líbí se mu, ale nerad by si naběhl a potřebuje poradit, tak to je těžké. Třeba na jiném fóru kam chodím funguje něco jako poradna pro nováčky nebo méně znalé. Je tam založené vlákno, kde se napíše každý, kdo je ochoten jakkoliv s čímkoliv poradit, samozřejmě ne veřejně, ale v SZ. Něco jako poradci klubu. To bych třeba já celkem ocenil, hlavně když by to ten dotyčný nebral jako otravování, ale dělal to s vědomím, že sám chce.

Běžně mi a i asi ostatním starším členům píší nováčci(myšleno prim nováčci) SZ s prosbou o radu s inzerátem. Nikdy jsem nikoho neodmítl. To už tu funguje, co tu jsem.

Odesláno

Myslím, že skutečně je lepší se u dražších hodinek zeptat. Bohužel "bible Prim" nemůže zahrnout vše, ale je to skvělá pomůcka pro orientaci. Dle mého názoru největší chaos dělají mnohokrát komentované prototypy, skládačky bývalých zaměstnanců Prim a varianty číselníků tištěné v různém období, které se od sebe mohou mírně lišit, ručičky používané v Primu a hodináři v rámci servisu (protože v tu dobu pro model hodinek jiné neměly) a samozřejmě výroba pouzder, ručiček a číselníků z Číny, ale to už je kapitola sama pro sebe...Čím je větší zájem o staré hodinky Prim a roste jejich cena, tím více se objevuje podvodníků, kteří budou hodinky skládat a ti nejotrlejší je budou vydávat za unikát a mega vzácné. Takže možností, jak naletět, je plno. Z počátku to postihlo asi každého, že aspoň jednou naletěl, ale člověka to donutí se vzdělávat, aby se mu to příště nestalo a když se to opět stane, tak je příště ještě více opatrnější a sleduje i detaily, které dříve přehlížel...:-) 

Odesláno

Férově nenapsal, že ciferník je plagiát z Číny, tak to podle mne v konečném důsledku vyjde na stejno...

Odesláno

Můžete mi vysvětlit, co je špatně na tom co jsem napsal? Oceňuji to, že to tam ten člověk napsal, už to je pro mě přínosné a pokud chci originál, tak vím, že to nekoupím. Oproti všem ostatním, kteří píší...luxusní, originální, super truper sbírkový stav, zaručeně nenošené a přitom je to složené z čínských dílů. Tak v tom vidím rozdíl k lepšímu u tohoto inzerátu, ale jak říkám, je to můj názor člověka, který tomu prd rozumí... :) Netuším, proč bych kvůli tomu měl mít hned divné chápání?  

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...