diver60 Odesláno 14. října 2011 Nahlásit Odesláno 14. října 2011 (upraveno) Správně to řikáš bohušu... ja je měl taky ale jenom proto že se přestaly PSI vyrábět... Upraveno 14. října 2011 uživatelem diver60
mischa Odesláno 14. října 2011 Nahlásit Odesláno 14. října 2011 No, stále patří ty letecké k tomu, nač se dá dívat. Je jasné, že Igeny se s tím srovnávat nedají, ta plastová luneta v rámci úspor je ale z pohledu tehdejší doby pochopitelná. A že ty za 11k jsou druhé letecké během týdne? Je to zcela logické, když vidím, že se tam za 14 prodaly, mám je a nepotřebuji je,navíc vidím, že další dva zájemci dávali přes 10k , tak je tam hodím za cenu, kterou byli ochotni před týdnem dát a měly by se tedy také prodat...
hirsch Odesláno 14. října 2011 Nahlásit Odesláno 14. října 2011 No, stále patří ty letecké k tomu, nač se dá dívat. Je jasné, že Igeny se s tím srovnávat nedají, ta plastová luneta v rámci úspor je ale z pohledu tehdejší doby pochopitelná. A že ty za 11k jsou druhé letecké během týdne? Je to zcela logické, když vidím, že se tam za 14 prodaly, mám je a nepotřebuji je,navíc vidím, že další dva zájemci dávali přes 10k , tak je tam hodím za cenu, kterou byli ochotni před týdnem dát a měly by se tedy také prodat... Přesně tak, poptávka určuje nabídku!
JR_2010 Odesláno 14. října 2011 Nahlásit Odesláno 14. října 2011 Přesně tak, poptávka určuje nabídku! No a právě proto, že nabídka je v tomto případě omezená počtem, tak stoupá cena, základní ekonomické pravidlo
Petr_P Odesláno 14. října 2011 Nahlásit Odesláno 14. října 2011 Tohle už sm.dí na sto honů.Druhé civil letecké se s manuálem za tejden.A to věnování taky sm.dí,protože co by dělaly civil PRIM na "Letecké správě Federálního ministerstva vnitra". Spíše mě zaujala skutečnost, že to nejsou první letecké v dokonalém stavu s věnováním od náčelníka LS-FMV, které aukrem prošly. Viz. tento příspěvěk na Chronomagu. Ať se koukám jak koukám, tak to nevypadá, že by šlo o stejný exemplář hodinek. Kolega Bedny to snad potvrdí.
Honza.manta Odesláno 15. října 2011 Nahlásit Odesláno 15. října 2011 Já Tě chápu,kdyby měly S1 letecký cifr,tak je beru za plnohodnotné hodinky,ale tak.....,jsou to opravdu jen nostalgické vzpomínky./sorry/
Honza.manta Odesláno 15. října 2011 Nahlásit Odesláno 15. října 2011 Já Tě chápu,kdyby měly S1 letecký cifr,tak je beru za plnohodnotné hodinky,ale tak.....,jsou to opravdu jen nostalgické vzpomínky./sorry/ Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím.
Ondras_CZ Odesláno 15. října 2011 Nahlásit Odesláno 15. října 2011 http://aukro.cz/prim-sport-i-gen-ze-zacatku-vyroby-v-top-stavu-i1874824621.html
diver60 Odesláno 15. října 2011 Nahlásit Odesláno 15. října 2011 Petr_P: Spíše mě zaujala skutečnost, že to nejsou první letecké v dokonalém stavu s věnováním od náčelníka LS-FMV A nedá se někde zjistit kolik jich náčelník daroval ?? Pokud je daroval coby náčelník a nekupoval ze svého, dohledat by to mělo jít. A pokud je daroval měl by k tomu být nějaký certifikát že?Ono nechat fyfrézovat na víčko nápis by asi nebylo takový problém a pak se mohou objevovat hodinky od náčelníka podle fin. potřeby výrobce. Takže pro mě by tyto hodinky měly cenu pouze v případě že by k nim byl ten certifikát o předání jinak jsou to normální skládačky a mají hodnotu jednotlivých dílů na nich použitých. U leteckých s číslem je to jiné tam je autenticita zajištěná právě tím číslem.
mischa Odesláno 15. října 2011 Nahlásit Odesláno 15. října 2011 Nemyslím si, že v případě věnování náčelníkem by si někdo dělal práci s nějakým certifikátem o předání. Zajímavé je, že na obou leteckých s věnováním je korunka z Igenů, tedy s naprostou jistotou nepůvodní. Pak bere za své historka o daru, který se válel dvacet let v šuplíku...
diver60 Odesláno 15. října 2011 Nahlásit Odesláno 15. října 2011 Myslím že accutron nekde uváděl že se tato korunka dávala i na letecké ... nebo jen při opravách .??? taky jejich vznik-výroba by se musel datovat do pozdější doby protože federál byl až po r.89 a výroba leteckých byla podle zdejších zdrojů někdy v r.83 (i když ja myslim že dřív) ale spíš se mi nezdá ten popis protože na každých je trochu jiný.
bohus76 Odesláno 15. října 2011 Nahlásit Odesláno 15. října 2011 Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Teď jsi mě dostal :To je ale bastl nejhrubšího zrna,myslel jsem pochopitelně originál udělané hodinky,ne složeninu.
hirsch Odesláno 15. října 2011 Nahlásit Odesláno 15. října 2011 ..... protože federál byl až po r.89 ......... Jen malá poznámka, tzv. "federál" byl přeci už na konci 70. let a v 80 letech.
Petr_P Odesláno 15. října 2011 Nahlásit Odesláno 15. října 2011 taky jejich vznik-výroba by se musel datovat do pozdější doby protože federál byl až po r.89 a výroba leteckých byla podle zdejších zdrojů někdy v r.83 (i když ja myslim že dřív). Jen malá poznámka, tzv. "federál" byl přeci už na konci 70. let a v 80 letech. Zkusím to upřesnit, co nejvíce to jde: "V roce 1951 byla předána protivzdušná obrana státu armádě včetně většiny letecké techniky. V tomtéž roce vznikl Letecký oddíl Ministerstva vnitra, který prováděl kromě plnění úkolů policejní povahy a záchranných činností i přepravu vládních činitelů. V roce 1979 došlo ke změně názvu oddílu ministerstva vnitra na Leteckou správu Federálního ministerstva vnitra a k další změně názvu došlo až v roce 1988 na Leteckou správu Sboru národní bezpečnosti. V důsledku celospolečenských změn po listopadu 1989, došlo roce 1990 k rozdělení na Státní letecký útvar Ministerstva vnitra a Úřad Federálního ministerstva vnitra pro leteckou službu. Letecká služba Federálního policejního sboru tak plně převzala úkoly policejního charakteru (pohotovostní služba, pravidelná a nepravidelná letecká přeprava, pátrání po pachatelích trestných činů, pohřešovaných osobách a věcech, řízení dopravy, dozor na státních hranicích, preventivní lety, záchranné lety, činnost v rámci LZS, leteckou přepravu nejvyšších ústavních a vládních činitelů federace a republik a v případě potřeby i mimorezortní leteckou přepravu. Po zrušení Státního leteckého útvaru Ministerstva vnitra v roce 1998 zůstala nynější Letecká služba Policie České republiky pokračujícím následníkem bezpečnostního letectva." Tedy oficálně je název LS-FMV (Letecká správa Federálního ministerstva vnitra) datován roky 1979 - 1988. P:S: Historická odbočka - bývalé Československo se stalo federací už 1. ledna 1969!. O příčinnách a souvislostech se lze ve stručné formě dočíst zde.
diver60 Odesláno 15. října 2011 Nahlásit Odesláno 15. října 2011 Tak díky za objasnění v te wikipedii jsou ale informace....
hirsch Odesláno 15. října 2011 Nahlásit Odesláno 15. října 2011 Tohle označení vidím poprvé... znáte to někdo? Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Inzerát : AUKRO
Honza.manta Odesláno 15. října 2011 Nahlásit Odesláno 15. října 2011 Teď jsi mě dostal :To je ale bastl nejhrubšího zrna,myslel jsem pochopitelně originál udělané hodinky,ne složeninu. Tohle jsem už kdysi prezentoval v sekci "bastlení". Vnitřní rámeček strojku je tam upravený z prachotěsných elegantů, luneta a tah z fake omeg a dýnko z citizenů a ještě jsem ubrušoval rotor samonátahu, aby se to tam vůbec vešlo, ale na pohled vypadají super. Prostě jsem se tehdy nudil a řekl si, že si vyrobím jedničky v automatu.
nikdo Odesláno 15. října 2011 Nahlásit Odesláno 15. října 2011 (upraveno) To sou vtípky "PRIM VOJENSKÉ" Obsah je dostupný pouze registrovaným uživatelům. Registrace na Chronomag Fórum je zdarma. Pokud již registraci máte, přihlaste se, prosím. Upraveno 15. října 2011 uživatelem nikdo
Honza.manta Odesláno 15. října 2011 Nahlásit Odesláno 15. října 2011 Vteřinovka je oranžová a ne červená a věřím tomu, že je možná nějaký vojcl nosil, neb je dostal od maminky nebo tatínka - sám by si je asi v osmnácti nevybral. Ale vojenské jsou zhruba stejně jako já, neb mám modrou knížku.
booker007 Odesláno 15. října 2011 Nahlásit Odesláno 15. října 2011 To sou vtípky "PRIM VOJENSKÉ" No vidíš, sám ani nevím že mám doma takovej poklad - pobavil
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se