Přejít na obsah

PRIM v inzerci.

Doporučené příspěvky

..... I ten jeho popis je počtení:

Prodám krásné elegantní vintage náramkové hodinky Prim PostSpartak. Hodinky, které následovaly po prvních náramkových hodinkách v Československu - hodinkách Spartak. Spartaky byly poprvé vyrobeny v roce 1954. Výroba dalších modelů - PostSpartaků, probíhala od roku 1957 v Eltonu Nové Město nad Metují. Hodinky mají průměr pouzdra 32 mm, na číselníku logo PRIM ve tvaru bochánku, nápisy 15 RUBÍNŮ a CZECHOSLOVAKIA, arabské číslice, pozlacená hodinová ručka, minutová ručka i mimostředná vteřinová ručka, mechanický strojek Prim kalibr 50 s manuálním nátahem, 15 rubínů, průměr strojku 25 mm, výška strojku 4,4 mm, frekvence oscilátoru 18 000 k/h, tj. 2,5 Hz, naklapávací víko, prachotěsné, řemínek černé barvy s pozlacenou sponou. Zcela funkční, přesnost ani vodotěsnost nezkoušena, výborný stav. Krásné a výjimečné hodinky staré více jak 60 let. Prohlídka a osobní předání v Ústí nad Labem nebo platba předem a zaslání pojištěnou Českou poštou za 100 Kč.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Narazil jsem na Sbazaru na inzerce https://www.sbazar.cz/i.szkandera a pak jsem gůglil a našel odkaz na toto fórum. Zaregistroval jsem se, abych se zeptal.

Jak zde napsal Skarohlid, prodejce nabízí modrý diplomaty a myslivecký, který působí jako nový za snad podezřelou cenu. Prosím, co je špatně? Je to podvodník, prodává nějaký bastl a nebo je vše v pořádku. Našel jsem že prodává asi i na Bazoši a na Aukru.

Jsem laik v totmo oboru, tak prosím srozumitelně. :) Děkuju.

Odkaz ke komentáři

prodává to jako celý hodinky, je to celý padělek. Až to nějaký chytrolín rozmotuje, cifr hodí do koše a do zbytku naroubuje originální díly, tak to bude aftermarket, druhovýroba, bastl, šunt a jánevímcoještě.

Jak s idiotama

Proč ten plurál?

Odkaz ke komentáři

takových je tu víc. Furt dokolečka to samý, potřeba něco ochcat.  Do sbírky žádný náhrady nepatří. Když už některá část hodinek doslouží, nebo se nedá sehnat, dá se to zachránit renovací, nebo kvalitní druhovýrobou. A je fakt velký rozdíl mezi pouzdrem od Valjouxe nebo Stenlyho a tím hnusem z Polska, nebo z Parexa. 

Odkaz ke komentáři

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se
  • Vytvořit...