Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno
To pku: O vaše hodinky se postarám! Nicméně z fotek tak úplně nevidím současný stav a dohodnout by také bylo potřeba stav žádaný! Zatím jsem se vždy snažil, aby byli zákazníci spokojení, a snažit se budu i nadále!

Prime s hodinkami jsem spokojen myslím že jsou zrenovované dobře a s ciferníčkem a jeho usazením nemám problém opravdu si myslím že fotografie házý blbý stín.

Jde mi pouze o to že na vteřinové ručce není nanesena svítivá barva ale nějaká náhražka a to ještě s kapku jiným odstínem.

• Odpovědi 232
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Já myslím, že cena (i těch koleček) je otázkou nabídky a poptávky jak se říká. Jestli tedy chce za to ty peníze dávat nekažme mu radost. Vždyť to všichni víme jaká je hodnota výrobní spousty věcí a jaká je pak ta prodejní. Tak to, ale v kapitalismu funguje bohu dík. Primovi držím palce a ať to hlavně nebere osobně.

Odesláno

Omlouvám se všem kdo si všimli, že mi trošku ujely nervy.:)

Mám jen problém s tím, vybalancovat své působení na chronomagu. Snažím se být otevřený, beru Vás jako přátele, ke kterým si to mohu dovolit, ale občas se tvrdě potkám s realitou. Prostě jsem a budu osobou zastupující PRIM a jako takový asi nikdy nebudu 100% na stejne vlně. Kdybych byl milovník hodinek a díval se na všechno úhlem pohledu zákazníka, asi bych neměl jiný pohled než vy. Možná bych byl taky rejpal, ale osud mě zavál na druhou stranu a já jsem rád, že se tak stalo.

Na druhou stranu bych ale ocenil základní pochopení pro hlavní význam toho, co se snažím vysvětlit! Strašně často se tu stává, že důležitá informace zůstane zapomenuta a vozí se tu po mě někdo (dneska Popshop, abych byl upřímný a adresný) za řečnický obrat, kterým jsem se jen snažil popsat, že není renovace jako renovace!

Nechci se tu bát otevřít pusu a říci něco svými slovy. Buďto mi věříte, že se snažím být Vám seriózním partnerem nebo ne.

Pokud si tu někdo myslí, že nedělám nic jiného, než že vymýšlím nové strategie jak Vás zákazníky stáhnout z kůže a napakovat si kapsu, pak ať se netrápí a toto fórum nenavštěvuje. Ušetří si spoustu nervů.

Odesláno

A Popshope, jestli chcete vidět, jak si vyrábíme ručně kolečka do strojků, udělejte si po půlroce opět výlet, zorganizuji Vám názornou ukázku schopností našich hodinářů!

Dotaz: ono je možné uskutečnit soukromou exkurzi do výroby ??

Odesláno
Já myslím, že cena (i těch koleček) je otázkou nabídky a poptávky jak se říká. Jestli tedy chce za to ty peníze dávat nekažme mu radost. Vždyť to všichni víme jaká je hodnota výrobní spousty věcí a jaká je pak ta prodejní. Tak to, ale v kapitalismu funguje bohu dík. Primovi držím palce a ať to hlavně nebere osobně.

Přesně tak. Když se mi to zdá drahé, tak to nekupuji. Navíc "drahé" je strašně subjektivní dojem... :)

Odesláno
A Popshope, jestli chcete vidět, jak si vyrábíme ručně kolečka do strojků, udělejte si po půlroce opět výlet, zorganizuji Vám názornou ukázku schopností našich hodinářů!

Dotaz:  ono je možné uskutečnit soukromou exkurzi do výroby ??

Jo je. A dokonce se muzes (mohl ses) zucastnit hodinkarskeho kurzu, kde ses mohl naucit jak hodinky rozebrat, slozit, dozvedet se hodne zajimaveho a celkove se vyblbnout mezi lidma stejneho postizeni. Bohuzel jsem o tento kurz take prisel, ale pevne doufam, ze pristi rok bude dalsi? ;) Pokud z nas Prima driv netrefi...

Odesláno

Na obranu popshopa (ač jinak fanda PRIMa) ... ono to skutečně vypadalo, jako by si Elton dělal ručně kolečka při renovaci primek ... PRIM to zřejmě myslel tak, že není renovace jako renovace, tak ať to neporovnáváme. Bohužel to myslel obecně. Zaznělo to však ve vlákně primek, notabene renovovaných sport IIgen, takže spousta lidí (přiznám se, že i já jsem se chytil) si to přeložila tak, že když pošlou na renovaci primky, tak to může taky skončit ruční výrobou součástek. Což asi není úplně pravděpodobné ... . Takže my, zarytí primkaři jsme to vztáhli výhradně na primky, což asi PRIM říct nechtěl.

No a popshop se toho chytil a vykoupal v tom PRIMa docela důkladně a jak byl rozjetý, tak to vzal od Šumavy k Tatrám ... . :)

Odesláno

Pokud se týká jiných značek, než Prim, tak prim pochopitelně ručně kolečka a osičky udělat umí a taky dělá - mě osobně je vyrábí při renovaci leteckých eterna.

Odesláno

Mně dávají dohromady 80 staré hodinky které kdysi nějaký kovář z kapesních předělal na náramkové... a taky si tam několik věcí museli a ještě musejí udělat pěkně ručně ...

Odesláno
Jo je. A dokonce se muzes (mohl ses) zucastnit hodinkarskeho kurzu, kde ses mohl naucit jak hodinky rozebrat, slozit, dozvedet se hodne zajimaveho a celkove se vyblbnout mezi lidma stejneho postizeni. Bohuzel jsem o tento kurz take prisel, ale pevne doufam, ze pristi rok bude dalsi? ;) Pokud z nas Prima driv netrefi...

když jsem se na to PRIMa ptal, tak říkal, že kurz se uspořádat dá jen se musí najít zhruba 10 zájemců.

No a s tebou jsme teď už dva :), takže doufám, že se najdou další a kurz bude možno realizovat.

Odesláno

V létě jsem možnost exkurze využil, bylo to perfektní, včetně možnosti shlédnutí originálů Prim Orlík, Diplomat atd., fakt exkluzivní zážitek. Musím zvláště vyzvednout velmi solidní , profesionální, vstřícný a hlavně lidský přístup ředitelů p. Helikara a p.Prokopa.

Heslo uvedené na webu fy. Prim je skutečností:cituji: ,, Vyrábíme hodinky, ale prodáváme především radost. Radost z jemné mechaniky, kusu poctivého řemesla a individuální péče."

Jsem rád že p.Prokop toto fórum navštěvuje a je vstřícný k diskusi a uskutečňování hodinářských snů obyčejných hodinářských fandů, kterých je zde většina.Kdo z nás se podílí na současném hlavním výrobním trendu fy. Prim tj. na hodinkách za 200000-500000 Kč ? Asi nikdo a přesto se tady i ve Violínu p. Honza Prokop s námi pouští do diskuse a vysvětlování, i když z nás žádná pořádná zakázka asi nekouká. Řekl bych, že lidi z chronomagu má prostě za přátele. Pokud mají lidi k někomu nějaké výhrady jako např. popshop k Primovi tak mu to může jistě sdělit osobně a soudit opravu hodinek podle fotky tak to je popshope fakt odvážné, i když jseš tu na fóru za odborníka. Závěrem jen at´p.Honza Prokop zachová přízeň fóru chronomag a přenese se s klidem gentlemana přes občasné méně vhodné příspěvky na jeho adresu....

S úctou BUBÁK

Odesláno
Ještě by nám mohl PRIM říct co znamená naspodku ciferníku ten nápis JAPAN MOVT ? /u těch hodinek PRIM SPORT 200M vodotěsné z NMnM co má X-Bob s doživotním certifikátem/

To znamená "Japan Movement" - japonský strojek

Čekal jste jinou odpověď?;)

Tyto hodinky nepovažuji za něco, čemu bych měl vůbec věnovat pozornost. Jsou součástí naší historie, ale rozhodně to není nic sběratelsky cenného. Hodinky pocházejí z doby, kdy jsme se ještě snažili zachovat zbytky našeho kdysi výlučného postavení a oslovovali jimi širokou veřejnost.

Byl to krok vedle tečka.

Odesláno

Určitě! Patří to k našemu přístupu k zákazníkům. Máme s tím dobrou zkušenost. Budete vítán.:)

Odesláno

Určitě! Patří to k našemu přístupu k zákazníkům. Máme s tím dobrou zkušenost. Budete vítán.:)

Už jsem to tady taky někde psal, byl jsem s kamarády se podívat v Eltonu někdy začátkem léta. Na to, že jsme tam asi 2 hodiny otravovali, byli zvědaví na kde co, se nám p.Helikar osobně celou dobu věnoval, strčili jsme hlavy kam se dalo, ukázal nám vše od kusu nerezu, co vjede do továrny, přes celý proces až k zkouškám hodinek na závěr, přátelsky poklábosil, vypili jsme mu kafe a sodovku a bylo to ÚŽASNĚ strávený čas. Viděl jsem, kolik práce dá vyrobit hodinky a s jakými podle mě až skoro zbytečnostmi si v Eltonu vyhrají, aby vše bylo "ťip ťop"

Odesláno
Tak to se mi nechce verit. Navic ten posledni prispevek nebyl nijak kontroverzni, spise podivujici se.

Tak za

1. I já jsem bohužel tedy špatně a nemyslím svou vinou pochopil, že Elton si vyrábí kolečka do starých Prim kalibrů :(

2. Popshop, ačkoli nejsem úplně jeho krevní skupina tu nenapsal nic špatného, jen svůj názor.

3. Už jednou se tu Popshop vypařil jako pára nad hrncem, tenkrát jsem ho zřejmě urazil já. Čekal jsem, že svůj příspěvek smaže, takže jsem si ho z tohoto důvodu dovolil citovat, myslel jsem, že příspěvek bude mít životnost cca 2 min., u Popshopových příspěvků jsem se s tím setkal už několikrát, daleko více inzeruje než diskutuje a když něco už napíše, záhy to smaže.

4. Popshop je zřejmě hodně urážlivý a pokud zmizel navždy, minimálně přijdeme o možnost vidět či případně koupit zajímavé kousky.

5. Popshop hodinkám rozumí a určitě víc než většina z nás.

Doufám, že se sem Popshop vrátí, patří sem. Řekl bych, že i Prim nezvládl situaci.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...