Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Ahoj všichni tak si zde jen pro potěšení dovolím představit dnes vyzvednuté a zrenovované Sporty IIgen. co jsem dostal od dědy a usoudil jsem že by bylo dobré je zachovat.Původní zůstal ciferníček a strojek nové je ocelové pouzdro a ručky.Spokojenost veliká ale trochu mě mrzí že sekundová ručička nesvítí a já už nevím jestli u originálů svítila.

Jinak za nedlouho očekávám ještě plně zrenovované Sporty Igen. do "bohužel pouze" černé barvy s průhledem na dýnko a minerálním sklíčkem které sem samozřejmě po obdržení dodám na ukázku.:-)

• Odpovědi 232
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Nemůžeš mi napsat kde a zakolik ti je zrenovovaly? Mám úplně ty samé i barvu , chybý mi vnitřní bílá lunetka a jsou v dost špatným stavu, ale je to taky památka. Tak bych do nich něco investoval. Ty tvé jsou super!

Odesláno

Cena 3.351,- ale jak říkám s koženým páskem, seřízením, vyčištěním, novýma ručkam a novým pouzdrem.

Renovace proběhla v Primu a jak říkáš svítí vše pěkně ale vteřinovka nikoli a co se týče té nepřilnavosti tak možná máš pravdu ale normálně to vidět není.

Odesláno
Pokud vím, tak sekundovka na Sportech II svítit má.

Tak potom je to ale zrada protože mě nesvítí a chtěl bych aby svítila!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Má někdo zkušenost s renovací???

Odesláno

Mně u Sport I po renovaci v Eltonu sekundovka svítí. Pravdou je, že kvalita té svítící vrstvy obecně není žádný zázrak a vedle Fortisů to ve tmě raději nepokládám ;-)

Odesláno

No stejnou specifikaci pro sporty Igen mám na renovaci i já. Měly být už hotové, je nějaký zádrhel se sklíčkem ze Švajcu. Uvidíme jak se k to mu fabrika (PRIM) postaví.

Už se těším..každým dnem!

Odesláno
No stejnou specifikaci pro sporty Igen mám na renovaci i já. Měly být už hotové, je nějaký zádrhel se sklíčkem ze Švajcu. Uvidíme jak se k to mu fabrika (PRIM) postaví.

Už se těším..každým dnem!

tak to jsme dva...

Odesláno

Nevím přesně, ale některé renovace Sport I budou hotové již tento týden. Zdržení skutečně bylo na úkor problémů se skly. Momentálně jsou zastavené všechny příjmy renovací do pouzdra s minerálním sklem, které se ukázalo jako problematické na výrobu.

Jinak prosím všechny, aby neprobírali otázky cen na diskuzním fóru. Já vím, je to asi naivní přání, ale má to tři racionální důvody.

1) každá renovace je trošku jiná v tom, že každé hodinky, dodané jako základ, jsou v jiném stavu. To znamená, že každá renovace může stát jiné peníze a cena může oscilovat v rozmezí +/- 4000,- od průměrné ceny. To je dost na to, aby se někdo mohl cítit poškozen, protože uvidí, že někdo jiný to měl levnější. Nicméně, to není v naší moci. Každé dodané hodinky jsou zkrátka v jiném stavu.

2) Každý si přeje jinou konfiguraci prací a rozdíly jsou i v kvalitě kožených pásků, které si k hodinkám zákaníci přejí. Jsou renovace, které jsou dodávány i bez řemínků.

3) Ceny jednotlivých operací nejsou standardní (pevnou) ceníkovou položkou. Ceny je třeba přizpůsobovat našim zkušenostem s náročností té které operace. Některé díly si například musí hodinář vyrábět nově a kalkulovat by je měl jen jako výměnu? Ono vyrobit si ručně ozubené kolečko nebo hřídelku je práce úplně jiné kategorie.

Tak to jen snad ke zdůvodnění mého přání. Myslím, že u renovací je to spíše o pocitech z hotových hodinek. V dosavadní historii se nestalo, že by byla nějaká cena renovace nadhodnocená. Spíše naopak. Stalo se, že byla renovace nakonec složitější, než se při zadávání a schvalování zakázky zákazníkem zdálo, přesto jsme dodrželi své slovo.

Odesláno
Ono vyrobit si ručně ozubené kolečko

to snad ne :)

Že by došly zásoby náhradních dílů, nevěřím.

Odesláno

parádní kousek, gratuluji.

Prime, opravdu vás nepřesvědčíme do té zvětšené repliky? Já postupem času považuju tenhle model sportů za asi nejhezčí komunistické primky vůbec.

Odesláno
Vazeny pan PRIM,

prosim prestante z nas robit "idiotov".  

Ake ozubene kolieska chcete vyrabat na stare PRIM kalibre????

V kazdom normalnom hodinarstve su nahradnych dielov na PRIMky stovky.

PS:

.....napr tieto konkretne Sport II nemaju dotlaceny strojcek ku vnutornej lunete, rucicky su nedostatocne vycistene, nesvieti sekundovka....ja by som si nedovolil hodinky v takomto stave odoslat ....

Ano som Vas neprajnik :-))) Ako som uz viac krat bol oznaceny....

je to diskuse, tak za co se stydět.

Odesláno

No popshope, díky za příspěvek, konečně odborná kritika, to potřebujeme jako sůl! Co na to Jaroslav? To s tím kolečkem a hřídelkou jako argument pro zvýšení ceny taky nechápu, když celý strojek stojí max. 100,- Kč.

Už si fakt připadám jako idiot, nemůžete prime říct na rovinu - máme velký zájem, ani nestíháme, tak plaťte, tlusťoši. Vždyť je to vaše povinnost, maximalizovat zisk!

Odesláno
.....napr tieto konkretne Sport II nemaju dotlaceny strojcek ku vnutornej lunete, rucicky su nedostatocne vycistene, nesvieti sekundovka....ja by som si nedovolil hodinky v takomto stave odoslat ....

Pravda je ta že s ciferníčkem já osobně problém nemám myslím si že stín na fotografii tomu přidává a že to ve skutečnosti není tak špatné ale co mě opravdu dost mrzí tak je ta vteřinová ručka která je evidentně pokryta úplně jinou barvou než by měla být a ne jen kuli tomu že nesvítí ale i kuli tomu že má jiný odstín a tak trochu vypadá jako bych si jí já sám vyráběl doma v pokoji na koleni.

Mohl bych tímto poprosit Prima o reakci a jeho názor na daný problém?

Díky

Odesláno

Lidi, už mě začíná docela štvát jak mě berete hned za slovo. Jestli to takto hodláte dělat dál, nakonec přestanu mít chuť tu něco otevřeně probírat, protože se budu bát toho, co zase obrátíte naruby.

Byl to příměr, jasné!

Netvrdím, že si pro renovaci hodinek vyrábíme kolečka! Je ale pravda, že pro některé renovace si musíme občas něco vyrobit! Za dané situace je to především otázka renovací hodinek, které nenesou značku PRIM.

A Popshope, jestli chcete vidět, jak si vyrábíme ručně kolečka do strojků, udělejte si po půlroce opět výlet, zorganizuji Vám názornou ukázku schopností našich hodinářů!

Krom toho, na základě těchto fotek bych si neodvážil vynášet tak radikální soudy. Nevím, co máte z toho, že někomu kazíte radost, když k tomu nemáte odpovídající podklady. I kdybych držel hodinky v ruce, nemohl bych se zodpovědně vyjádřit, protože bych nevěděl, jaké bylo přesně zadání té renovace. Kolikrát se mi stane, že jí omezí zákazník z vlastní vůle. Kolikrát se stane, že zákazník až po obdržení hodinek zjistí, že chtěl něco jinak a v původním zadání to nebylo. Ano, občas se i u nás stane chyba, ale vysvětlete mi, jak je možné, že vy vždycky znáte odpověď na otázku absolutní pravdy?

Odesláno

To pku: O vaše hodinky se postarám! Nicméně z fotek tak úplně nevidím současný stav a dohodnout by také bylo potřeba stav žádaný! Zatím jsem se vždy snažil, aby byli zákazníci spokojení, a snažit se budu i nadále!

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...