Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Odesláno

Popshop si myslím může dovolit i víc, než napsal, ne? Navíc to byla velmi velmi potřebná odborná technická kritika, která se tu bohužel vůbec nepěstuje. Nesnáším falešnou profesní kolegialitu, to je stejné jako ty bezargumentační čističský diskuze, co mě tak pobavily. Já prima taky pochopil tak, že udělal ručně kolečka do sportůII. Ale vysvětlil to nedorozumění přesně, tak proč se urážet, nebo mazat, popshope? Jestli to nemáš zapotřebí, tak tě ujišťiju, že my tě zapotřebí máme.

• Odpovědi 232
  • Vytvořeno
  • Poslední odpověď

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Uživatelé s nejvíce příspěvky v tomto témátu

Odesláno

Tímto také dávám na vědomí Popshopovi ať se vrátí (i když tu není tak to asi nečte). Jednou jsem odněj cosi kupoval a bylo to naprosto korektní jednání. Dokonce mě radil jak co nejlevněji poslat mu peníze. Toto se málo vidí. Většinou je to každému jedno co tě to stojí svý už má. Proto oceňuji lidi, když se řídí morálkou a etikou v obchodě. Takže dle toho mě příšel jako seriozní člověk.

Odesláno

Nemám nic proti věcné diskuzi o podstatných věcech. Zkuste se ale někdy vžít do toho, jak se mi asi píšou příspěvky, když musím neustále domýšlet všechna možná vysvětlení svých příspěvků.

To skutečně není v reálných možnostech, zabránit úplně všem nedorozuměním.

Jen si vemte, jak dlouho už tu s vámi komunikuji, co všechno už jsme probrali, kolikrát jsme se dostali do nutnosti něco vysvětlovat a stejně se to znovu zamotává. Příjde mi ale, že se to zamotává na naprosto nepodstatných výrocích, které mají spíše ilustrační charakter a ne na podstatných věcech.

Možná je to tím, že od nás očekáváte daleko více, než můžeme momentálně reálně nabídnout.

Ani já nemám nic osobního proti popshopovi a jeho účasti na fóru. Tento incident byl asi nešťastný, tím spíše, že to podobně jako popshop pochopilo více lidí. Je třeba se nad tím zamyslet. Zvláště nad tím, proč mají někteří z vás stále pocit, že bych mohl mít jakoukoliv motivaci vás "krmit" a balamutit.

Je mi nepříjemné, když si jdu s dobrou vůlí podiskutovat s přáteli a při sebemenší možnosti se něčeho chytit se tu do mě okamžitě někdo opře. Uvědomuji si, že jsem nejsnadnější terč a spoustě lidí přijde, že mou povinností je to všechno ustát bez ztráty květinky, ale mě také nebaví tu dělat fackovacího panáka. Trošku mi to přijde jako v tom vtipu s tím medvědem a zajícem jak si medvěd stále hledá důvod proč toho zajíce zbančit a ve finále končí bezradně a říká: "A zajíci, kde máš kulicha?"

Já to ustojím, ustál jsem to již tolikrát, že snad ani nikdo nečeká, že by se mi podlomily kolena, jen už mi přijde, že bychom snad spolu mohli mít už kultivovanější vztahy.

Mám řešení pro podobné situace. Když se Vám něco na mém výroku nebude zdát, zeptejte se jak jsem to myslel dříve, než se do mě pustíte. Možná předejdeme mnoha podobným situacím a dostaneme naši diskuzi na vyšší úroveň.

Pokud se tu mám pohybovat a diskutovat, musí mě to bavit, stejně jako Vás.

Odesláno

popshop ma ve zvyku mazat svoje prispevky - nedavno tu presentoval pateky na ktere byl velmi hrdy, druhy den, kdyz jsem je chtel znovu okouknout - prispevek nikde; rozhodne sem patri - navic bych jeho nazor ohledne hodinek prim bral vazne - vzdyt jeste nedavno ovladal ne nepodstatnou cast svetovych zasob techto hodinek :)

Odesláno

A tak mě teď připadá, že za vše můžu já, protože jsem byl první, kdo reagoval na ty kolečka, pravda se smajlíkem.

Pořád přemýšlím, v čem může být problém a zřejmě pro některé lidi nejde být současně "dobrý kamarád" a současně tu dělat business. Ze svých zkušeností vím, že s nejlepšími kamarády radši neobchoduji, protože to někdy může kamarádství narušit. A tak jste zřejmě vnímán spíše jako obchodník, představitel společnosti, než jako obyčejný přispěvovatel do diskusí. Teď netvrdím že to platí pro všechny.

Občas se dostáváte i sám do kontroverzních situací, kdy jednou např. tvrdíte, že chcete hlavně dělat lidem radost, na druhou stranu napíšete, že hodinky zdražujete aby si lidi konečně uvědomili, jak jsou kvalitní.

Cítíte trochu ten rozpor pro normálního člověka ?

Ani nevím, jestli si můžu takový názor dovolit napsat, doufám, že ještě jo :)

Odesláno

Dobrý den,

já bych chápal tento problém asi následovně...zkusme si všichni uvědomit a věřit tomu , že PRIM je člověk, který nám dává možnost nahlédnout pod pokličku, je hodně vstřícný a že reprezentuje seriozní firmu, která má douhou tradici, pevné ceníkové ceny, individuální přístup ke všem zákazníkům a nepotřebuje nikoho natahovat nebo podvádět!!!

Pokud budeme tuto zkutečnost brát jako privilegium a unikátní příležitost něco se dozvědět/ovlivnit (na kamarádské bázi) není nutné zde slovíčkařit, vylévat si srdce výše uvedeným způsobem. (popshop)

Odesláno
Dobrý den,

já bych chápal tento problém asi následovně...zkusme si všichni uvědomit a věřit tomu , že PRIM je člověk, který nám dává možnost nahlédnout pod pokličku, je hodně vstřícný a že reprezentuje seriozní firmu, která má douhou tradici, pevné ceníkové ceny, individuální přístup ke všem zákazníkům a nepotřebuje nikoho natahovat nebo podvádět!!!

Pokud budeme tuto zkutečnost brát jako privilegium a unikátní příležitost něco se dozvědět/ovlivnit (na kamarádské bázi) není nutné zde slovíčkařit, vylévat si srdce výše uvedeným způsobem. (popshop)

Někdo to ale třeba přijmout nechce, protože třeba Primu nefandí. Vyloučíme ho snad za to z klubu ?

Odesláno
Asi by třeba pouze stačilo nereagovat na podobné výlevy...

Když přihlédnu ke špatnému pochopení toho výroku od Prima o těch kolečkách, tak se Popshop zase ničeho trestuhodného nedopustil.

Na druhou stranu Prim myslím jasně, dobře a logicky kontroval na ty výtky ohledně nedokonalosti renovace, že někdy to či ono je součást zakázky a že nemůže Popshop 100% vědět, že to tak nemá být.

Tam mi zůstává jako jediná věc a to je ta vteřinovka.

Odesláno
A tak mě teď připadá, že za vše můžu já, protože jsem byl první, kdo reagoval na ty kolečka, pravda se smajlíkem.

Pořád přemýšlím, v čem může být problém a zřejmě pro některé lidi nejde být současně "dobrý kamarád" a současně tu dělat business. Ze svých zkušeností vím, že s nejlepšími kamarády radši neobchoduji, protože to někdy může kamarádství narušit. A tak jste zřejmě vnímán spíše jako obchodník, představitel společnosti, než jako obyčejný přispěvovatel do diskusí. Teď netvrdím že to platí pro všechny.

Občas se dostáváte i sám do kontroverzních situací, kdy jednou např. tvrdíte, že chcete hlavně dělat lidem radost, na druhou stranu napíšete, že hodinky zdražujete aby si lidi konečně uvědomili, jak jsou kvalitní.

Cítíte trochu ten rozpor pro normálního člověka ?

Ani nevím, jestli si můžu takový názor dovolit napsat, doufám, že ještě jo :)

Ale ano, je v tom trošku rozpor, tím spíše z pohledu nezasvěceného člověka. I pro mne to bylo zvláštní zjištění. Nicméně je to realita a dnes už i rozumím celému mechanismu. Dokonce to už dnes není nelogika. Ale trvalo mi také dlouho, než jsme to pochopil.

Problém nereagování je v tom, že když nereaguji, může se do mě někdo opřít za to, že se odpovědi a konfrontaci vyhýbám. I to se tu již také stalo.:)

Odesláno

2 Prim.

poučení:

vše co řeknete či napíšete, může být použito proti Vám :D

Odesláno
Vteřinovku jsem přislíbil prošetřit, ale musím si hodinky prohlédnout a vzít k ruce všechny podklady.

S majitelem jsem již dohodnutý.

Potvrzuji toto tvrzení :-)

Odesláno

Tak jsem si myslel,že máme demokracii a možnost vyjádřit zde svobodný názor,ale vidím,že jsem se asi lehce mýlil.

Náhodnému čtenáři tohoto fóra to totiž někdy musí připadat tak,že se ocitl na firemních stránkách Primu,kde se pochopitelně jakákoliv kritika jaksi nenosí./což platí obecně o všech firemních stránkách/

Myslím si,že co se týče renovací,tak Prim je zřejmě na samé hranici svých současných možností,koneckonců o tom svědčí i dodací lhůty,které jsou již skutečně,alespoň dle mých osobních zkušeností neúměrně dlouhé.

Velká přetíženost potom samozřejmě nese riziko nedostatečné výstupní kontroly a následné rozčarování

zákazníka.

Přiznám se,že je to částečně i můj případ,kdy dojem ze společných 2 renovací je hodně rozporuplný.

Na jedné straně u prvních hodinek velká spokojenost a u druhých velké zklamání.

Přitom se jednalo o pouhou výměnu plexi skla pr.30,2mm,které bylo ovšem nasazeno velmi,no jak to říct kulantně,asi slovy kolegy,který to glosoval,že to se mi moc nepovedlo.

Docela by mě proto zajímalo,jaké zkušenosti mají ostatní,hlavně co se týče čekací doby na renovaci.

P.S. co se týče Popshopa, pevně věřím,že debaty,jestli se sem vrátí jsou zbytečné,vždyť přece nikam neodešel,

jako nikdo z nás tady,pouze vyjádřil svůj názor,no a že ho nemá 100% shodný s Primem,není přece

nic zvláštního.

Myslím,že paradoxně oba dva mají největší díl zásluh na vzkříšení zájmu o hodinky Prim zde.

Upřímně řečeno,když něco buď sháníme,nebo potřebujeme opravit - na koho se obracíme?!?

Odesláno
Docela by mě proto zajímalo,jaké zkušenosti mají ostatní,hlavně  co se týče čekací doby na renovaci.

Co se týče technické stránky věci, tak nemám žádných výhrad. S těmi termíny je to ale na pytel - nejen že jsou dlouhé, ale jsou velmi kulantně řečeno i poněkud gumové. Ale pokud vím, tak v Eltonu hledali další lidi, takže snad se to zlepší.

Ještě zajímavá situace stran cen - mám dojem, že všechno, co jsem si zatím v Eltonu nechal dělat (nové hodinky, renovace) bylo nakonec o něco levnější než původní kalkulace.

Odesláno

Velká výhoda PRIMu je komunikace. S paní Slavíkovou debatujeme o termínech a i když se termín natáhne, dokáže to rozumně vysvětlit. I hóódně dlouhý termín. Já s tím až takový problém nemám. A ceny- zkusili jste už zajisté renovaci někde venku... ? třeba Omega.. to je šupa x-krát jinde!! (a nevykládejte mi tu o značkách)

A proto- já jsem zatím docela v klidu.

Odesláno

To hifi: Jak už jsem řekl, nebráním se konstruktivní kritice, jen mi vadí když mě někdo chytá za okrajvé slovo. Nikoho nevylučuji z diskuze, jen snažně žádám o trochu ohledů co se týče výkladu mých slov. Prostě jsem také jenom člověk.

Tak například kritika ohledně renovací a jejich termínů je oprávněná. Uznávám, že termíny jsou dlouhé. Na naší obranu mohu říci snad jen tolik, že renovací je mnoho a agenda okolo nich je možná náročnější než samotná renovace. Některé renovace jsou vysloveně špeky. Kdo byl ve Violinu, tak viděl slide show několika renovací a mohl si udělat obrázek.

Samozřejmě ty největší špeky pro naše hodináře jsou zakázkové renovace zahraničních hodinek, na které nemáme vůbec nic. Dali a Onion jsou ti, kteří by mohli asi nejvíc kritizovat za termín dodání, ale nedělají to. Ví, že je to náročné a když se chtějí poinformovat o stavu komunikují se mnou. Vysvětlíme si stav a jeho důvod a je klid.

Není mi jasné, proč mi nezavoláte nebo nenapíšete mail, když máte nějaký problém. Už tu musí být notoricky známo, že se snažím každému pomoci tak, aby byl spokojený. Samozřejmě se mi to ne vždy podaří, ale to už je život.

Samozřejmě nevím, zda je to i váš případ, ale spousta komplikací nastane už v okamžiku specifikace renovace, kdy si sám zákazník (většinou z důvodů finančních) vybere určitým způsobem redukovanou nabídku renovace. Kompromisy jsou zpravidla na úkor celkové kvality, kterou od nás pochopitelně očekáváte.

To, že se snažím, aby tu kritika pokud možno nezaznívala mi příjde vcelku logické. Mám nastarosti PR.:)

Myslím, že mi ale nikdo nemůže upřít, že se tak snažím docílit demokratickými prostředky.:-) Snažím se, abyste každý jednotlivě byli spokojeni, snažím se napravit chyby, které by byť jen náhodou mohly být přisouzeny PRIMu (většinou se jedná spíše o nápravu nedorozumění - ne zlovůle).

Samozřejmě se člověk nezavděčí všem. Mě by však mrzelo, kdyby toto fórum navtěvovali lidé, jejichž cílem není nic jiného než napadat a devalvovat naši upřímnou snahu o to být stále lepší. Nejsme 100%, ale dřeme na tom, aby jsme se zlepšovali a dostali se do elitní skupiny. To je běh na dlouhou trať a já jsem vděčný za každého člověka (nemusí to být ani zákazník), který nám drží palce a dokáži ocenit každého, kdo nám jakkoli pomůže. Abych přitom všem přeskakoval ze zlomyslnosti házené klacky pod nohy, to skutečně nemám zapotřebí.

Závěrem tedy: Máte-li jakoukoliv výhradu k práci naší nebo našich zaměstnanců a chcete ji řešit obraťte se nejdříve na mne nebo kolegu Helikara jako nejvyšší instance ve firmě. Pokud budete mít pocit, že jste se nedovolali svých práv, pak se samozřejmě do nás můžete pustit i zde. V tom nikom nebudu bránit.

Mezi mé největší kritiky patří například Ondraj, ale všiměte si, že ani on mě nenapadá. Napíše svůj podiv nad mým výrokem, ale nepíše hned zostra. Kritizuje věci, které se dají zlepšit, ale dělá to konstruktivně. Diskuze s ním mi vždy zabírají mnoho času, ale vždy mám pocit, že alespoň k nějakému výsledku vedou. U Ondraje je totiž zřejmé, že ač kritizuje, má v podstatě stejný zájem jako já. To že se lišíme v představách jak výsledku docílit mi příjde logické. Já mám v ELTONu proinvestovány téměř všechny své peníze a je to moje práce. Pro Ondraje je to koníček.

I tak mám k němu a podobným lidem úctu. Přál bych si, aby byla kritika ostatních alespoň na takové úrovni. Úrovni, která mi umožní věcně reagovat. Na úrovni, která nebude zjitřovat mé emoce, díky kterým občas také zareaguji jako prostý člověk.:)

Odesláno

Prime, neber si to tak. Holt některý lidi musejí pořád něco kritizovat. :)

HIFI, co se týče té čekací doby na renovaci, tak já neměl žádné námitky. Prostě jsem hodinky předal Primovi a sdělil mu své požadavky. Za nějakou dobu se mi ozval, že je hotovo, sešli jsme se a on mi je předal - jako nové. Doba, která mezitím uplynula, tak tu jsem neřešil - myslím, že není vhodné v takových případech spěchat. :cool: Mohu to ale klidně dohledat podle faktury, jestli chceš.

Odesláno

Pánové členové chronomagu.

Příspěvek PRIMA je to nejlepší, co jsem zde asi kdy četl. Zde nám otevřel nejen své myšlenky, záměry ale i svou duši. A před tím klobouk

dolů. V otázce svých investic ve firmě má plnou pravdu a kdo z nás je na tom stejně tak? Myslím že bychom se spočítali na prstech ruky,

nebo se snad mýlím? A chápe i to, že každý z nás má svůj názor a třeba i úlet a pod. Ale to je právě o diskuzi a to o diskuzi plodné, protože

za nesmyslné plácání se u nás platí pouze v politice. Mám zato, že toto forum není pouze o tom co bych chtěl, ale i tom co dělá s lidmi společný zájem. Trochu jsem se pozastavil nad reakcí některých přispívatelů na Kennyho. Ať si kupuje co chce řádově o x-nul více než si mohu např.

dovoplit já, je mi to jedno. Cením si více toho, že kdybych měl možnost se s ním někdy třeba setkat a "spolu bychom kradli koně", kdy by

nebyl poznat rozdíl ve značce auta a byli bychom diskutéři nad společným zájmem jak je to u p-Prokopa, cenil bych si nade vše lidského a opravdu

kamarádského vztahu. a jsem přesvědčen - zatím - že o tomto chronomag je. A naprosto stejný názor mám na Popschopa. Pánové, ne vše

se dá měřit výhodnou koupí anebo výhodným prodejem. Toto začnete poznávat až si vzpomenete na B.Polívku. Nevěřte nikomu, komu je

míň než 50. To jsem se zase rozkecal. Promiňte.

Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.

Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat

Vytvořit účet

Vytvořte si nový účet. Je to snadné!

Vytvořit nový účet

Přihlásit se

Máte již účet? Zde se přihlaste.

Přihlásit se

• Vytvořit...