patriknapr Odesláno 28. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 28. prosince 2010 Ahoj, rád bych vás poprosil o radu či postřehy. Dost mě zaujala firma Seiko. Asi jako většina běžných lidí, považoval jsem tuto značku za pouze výrobce levných hodinek pro běžné nošení. Názor jsem změnil po dlouhém čtení o této značce na tomto foru. Po té co jsem prodal svoje hodinky Fortis B42 Marinemaster přemýšlím nad koupí hodinek. Sami uznáte, že to vybírání je na tom snad to nejlepší . Ale zpátky k věci. Nejdříve se mi zalíbila seika sbdc001. Ale... Jelikož se mi více líbí rolexy avšak není to cena kterou bych chtěl v součastnosti za hodinky dát, zaujali mě sbdc007, které jsou jako by jim z oka vypadly. Takže ... Jak by jste tyto hodinky hodnotily? Zatím jsem se o nich dočetl docela dobré ohlasy. Popřípadě kdyby byl někdo z prahy a vlastnil je zda by byl tak hodný a u kávy mi o nich něco řekl. Děkuji předem Patrik
instant Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 hodinky poznam, ale nikdy som sa nad nimi nezamyslal. hlavne kombinacia kalibru a cenovky ma odradzala. 6R15 za 1200usd je na pomery seiko celkom palba. gro hodnoty tych hodiniek je v puzdre, ktore je myslim brightz titanium, tu netreba diskutovat, len si v tom treba urobit jasno za co davas peniaze. tiez oproti spring drive modelu su o 3mm mensie, co nie je malo - teda male mi nepripadaju, len ak cakas 45mm hodinky tak to tieto nie su. hodinkova rucicka tohto tvaru podla mna na hodinkach seiko za 1200usd nema co hladat. ja by som ti poradil to trochu nechat odlezat. ak mas podmienku titanove puzdro, toz vyber nie je jednoduchy. Za mna mozem poradit prisetrit par stoviek na marinemaster sbdx001, tie hodinky su uz ina liga /rucna praca, 8L35 kaliber atd/, i ked ocel. mimochodom, vazia presne dvojnasobok sbdc007 - a tak to ma byt
patriknapr Odesláno 29. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 hodinky poznam, ale nikdy som sa nad nimi nezamyslal. hlavne kombinacia kalibru a cenovky ma odradzala. 6R15 za 1200usd je na pomery seiko celkom palba. gro hodnoty tych hodiniek je v puzdre, ktore je myslim brightz titanium, tu netreba diskutovat, len si v tom treba urobit jasno za co davas peniaze. tiez oproti spring drive modelu su o 3mm mensie, co nie je malo - teda male mi nepripadaju, len ak cakas 45mm hodinky tak to tieto nie su. hodinkova rucicka tohto tvaru podla mna na hodinkach seiko za 1200usd nema co hladat. ja by som ti poradil to trochu nechat odlezat. ak mas podmienku titanove puzdro, toz vyber nie je jednoduchy. Za mna mozem poradit prisetrit par stoviek na marinemaster sbdx001, tie hodinky su uz ina liga /rucna praca, 8L35 kaliber atd/, i ked ocel. mimochodom, vazia presne dvojnasobok sbdc007 - a tak to ma byt ne o titanové pouzdro mi nejde. Nejdříve jsem přemýšlel o sbdc001 ale 007 mě zaujaly prostě víc. Ta cena se mi teda zrovna taky dvakrát moc nelíbí, ale co se dá dělat. Ta tisícovka eu se mi zdá momentálně tak akorát na to si za ní koupit nějaký hodinky teda plus mínus. Ty sbdx jsou super ale cena je jednou taková. To už mi pak příjde došetřit si ještě kousínek a člověk je na submarinech od rolexu. Líbí se mi ten tvar sumbarinů, ale zase se mi nechce kupovat vyloženě nějaký fejky.
bohush Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 Jestli si je koupíš, budeš první na tomto fóru a čeká tě svým způsobem "nehynoucí sláva", ale jsou to "pouze" Suma v titanovém pouzdře a ačkoli proti takto kvalitní titanové slitině vůbec nic nemám, spíš naopak, upřímně, přesto bych ty peníze za ně nedal, moje škoda, ale je to na tobě a osobně koupi vřele doporučuji. Každopádně můj obdiv patří lidem, kteří si ty špičkové kousky z dílny Seiko (Ananta, Marinemaster - víme o kom je řeč)) pořídili.
patriknapr Odesláno 29. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 právě že s tím mám velké dilema. O sbdc001 tu psáno bylo a myslím, že jsou to asi i kvalitní hodinky v této cenové kategorii. Otázkou je srovnání těchto hodinek (myslím 001) nebo mnou zmiňovaných 007 ze švýcarama. Samozřejmě ve stejné cenové kategorii. Jak jsem již psal měl jsem fortiky a ty byly kvalitativně super. Jsou na tom kvalitativně super i seika ? Na jednu stranu dost lidí tu co se týče kvality seika vychvaluje i strojek který je třeba v 001 a v 007 ale na druhou stranu větší částky za tyto hodinky nikdo moc dát nechce. Alespon takový mám pocit.
bohush Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 právě že s tím mám velké dilema. O sbdc001 tu psáno bylo a myslím, že jsou to asi i kvalitní hodinky v této cenové kategorii. Otázkou je srovnání těchto hodinek (myslím 001) nebo mnou zmiňovaných 007 ze švýcarama. Samozřejmě ve stejné cenové kategorii. Jak jsem již psal měl jsem fortiky a ty byly kvalitativně super. Jsou na tom kvalitativně super i seika ? Na jednu stranu dost lidí tu co se týče kvality seika vychvaluje i strojek který je třeba v 001 a v 007 ale na druhou stranu větší částky za tyto hodinky nikdo moc dát nechce. Alespon takový mám pocit. Největší machr na Seiko vyšších řad je tady "instant" a pokud tvrdí, že USD1200 za 6R15 je moc, věřil bych mu. A porovnání se švýcarama? Srovnatelné strojky eta 2824 se dají najít i v hodinkách levnějších než SBDC001, ale taky mnohem dražších, takže o strojku to až tak nebude. Pokud čekáš srovnání, měl jsem Suma s tímto strojkem a mám švýcary s 2824 a řekl bych, co se týče vlivu poloh na přesnost chodu je na tom eta líp.
patriknapr Odesláno 29. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 aha děkuji za radu..vím že ety se cpou do všeho možnýho od deseti tisíc do padesáti a myslím že v tom strojku zas takovej rozdíl nebude. Ale myslel jsem kvalitativně třeba i ve zpracování pouzdra. A nezanedbatelný je i servis. Ale v tom případě mám z dovolením otázku na instanta... psal jsi, že kalibr a cenovka tě odrážela ale pokud jsem to dobře pochopil, tak u tohoto typu (007) jde především o to pouzdro. Je zde tedy otázka zda dostanu v celku za tu cenu opovídající kvalitativně hodinky. Myslím zpracováním a tak. Nerad byc za dvacet tisíc dostal něco rozhrkaného)) jestli mi rozumíš. Nebo by jsi mi radši doporučoval sbdc001 a na 007 se vykašlat?
ramon Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 Instant má pravdu a nic než pravdu. Když koupíš klasický Suma 001, tak máš kvalitní skvěle zpracované ocelové pouzdro, strojek srovnatelný s Etou 2824 (cena cca 2500,- Kč ), a hodinky vzhledově pěkně vyvážené. Když koupíš 007, máš špičkové pouzdro a z dražšího materiálu (což Ti dělá dvojnásobnou cenu), úplně stejnej strojek, a ciferník zprzněnej tou ručkou, což je vážně šlápnutí vedle. Ale o kvalitu se neboj, u Seika nic rozhrkaného nedostaneš ani v cenové relaci 100,-USD.
ramon Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 A pokud tedy chceš utratit tyto peníze, běž do těch Marinemasterů.
instant Odesláno 29. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 29. prosince 2010 presne ako hovori ramon - sumo je za tie peniaze neprekonatelny produkt, myslim ze porovnanie so swiss produkciou je zbytocne, tam je ina konstrukcia ceny a hodnoty produktu (chapeme rozdiel dufam). ani jeden z tebou zmienovanych produktov neznamena slapnutie vedla, kdeze. u 007 priplacas double cenu za titan puzdro - kto ma rad titan, nech do toho bezi, inak si myslim ze koncepcne v ramci portfolia seiko je to nevyvazeny produkt. i ked vobec nie zly. voci obom mam esteticke vyhrady, ale suma rozhodne skor ako to co si vybral. napr. modre suma su proste ok, nosil by som to bez hanby a rad. kaliber je zaklad hodiniek. treba si uvedomit ze seiko je jeden z mala, ak nie uz jediny vertikalne integrovany vyrobca hodiniek (od materialoveho vyskumu po produkciu skliciek si vsetko robia in house sami), preto by som radil pockat, precitat viac materialov, ist na zrazy, vystavy a poobzerat nazivo. treba vybrat ten pravy, vyrovnany a s historiou, potom az mas z toho spravny pocit. s radostou odporucim kazdemu kupu vyssich modelov seiko, ale treba vyberat ten pravy pravy, ono zbavit sa toho nepraveho to nie je lacny spas, okrem ineho. take sumo posunies novemu majitelovi lahko, az ta omrzia. a tych sto dolarov co stratia na hodnote, na tom sa este raz zasmejes pri pive inac by sme mohli urobit nejaky japonsky vecer, stylovo v sushi bare. na to by som sa do prahy aj dokotulal. co vy na to?
patriknapr Odesláno 30. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 inac by sme mohli urobit nejaky japonsky vecer, stylovo v sushi bare. na to by som sa do prahy aj dokotulal. co vy na to? já bych byl pro.. nikdy jsem na takovém srazu nebyl a rád bych si o tom s někým popovídal... a pokud bych si ty vaše krásky (myslím hodinky ))) ) mohl i ohmatat byl bych nadšen ... jinak samozřejmě děkuju za vaše rady a různé pohledy na věc
patriknapr Odesláno 30. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 A pokud tedy chceš utratit tyto peníze, běž do těch Marinemasterů. právě že do marinů jít nechci ... alespon ne v dohledné době.. přece jenom ta hranice cca 20 tis. mi vyhovuje víc
instant Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 skús ešte obzrieť SARB059, maju vnutri ten isty kaliber, puzdro z SKX007/9, su to diversky co sa tvaria, ze radsej chodia do lesa, kazdopadne príma hodinky. Ocelovy tah sa da potúniť, higuchi ti k tomu preda marinemaster sponu aj s neoprenovou extenziou za 80USD, plus je x výrobcov oceľových ťahov so skrutkovacími pinmi za cenu do 60USD. prípadne by som poradil porozmýšľať nad orient star diver 300m, nový model má hacking, ručný náťah, je ich málo vidieť ale sú to rozhodne výborné hodinky, rockandroll za zmysluplný obnos peňazí. pre spestrenie foto modelu so zlatými prvkami na ciferníku a pozlátenou lunetou, ktorý rokom 2010 myslím skončil. (Zdroj WUS)
instant Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 aha děkuji za radu..vím že ety se cpou do všeho možnýho od deseti tisíc do padesáti a myslím že v tom strojku zas takovej rozdíl nebude. Ale myslel jsem kvalitativně třeba i ve zpracování pouzdra. A nezanedbatelný je i servis. Ale v tom případě mám z dovolením otázku na instanta... psal jsi, že kalibr a cenovka tě odrážela ale pokud jsem to dobře pochopil, tak u tohoto typu (007) jde především o to pouzdro. Je zde tedy otázka zda dostanu v celku za tu cenu opovídající kvalitativně hodinky. Myslím zpracováním a tak. Nerad byc za dvacet tisíc dostal něco rozhrkaného)) jestli mi rozumíš. Nebo by jsi mi radši doporučoval sbdc001 a na 007 se vykašlat? zabudol som včera adresnejšie odpovedať i) ak sa rozhoduješ medzi sbdc001 a 007, za mňa sbdc001. 007 si kúp iba v prípade, že si skalopevne presvedčený že ich nebudeš predávať. ii) pre milovníkov rozhrkaných hodiniek tu máme špeci sekciu: Link iii) servis u Seika je až na niektoré výnimky cenovo dostupná záležitosť, s tým veľký problém nebude.
patriknapr Odesláno 30. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 Teda instante musim řict, že tebe je radost číst. )) jak to vidite z tím srazem? Ze bych si vás vyposlechl osobně. A k těm orientum. Nevypadaji vubec špatně, ale ta značka ve mě nebudi duvěru. I když asi mě vyvedeš z omylu)
instant Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 ja myslim ze niekedy pocas cinskeho noveho roku by sme to mohli spachat /aspon ja budem mat vtedy volnejsi kalendar/ - to je presne 3Feb 2011, cize prve dva februarove tyzdne pre mna idealne Orient produkuje "ľudové hodinky" pre ázijský trh, je to samostatná značka so svojimi kalibrami, i keď v quartz modeloch nájdeš Seiko.. Seiko je tam 30% akcionar, ale Orient ma stale svoju vlastnú modelovú aj obchodnú politiku. Väčšina produkcie spadá do entry level automatov, kalibre sú spoľahlivé, veľa kritiky na nich asi nenájdeš. Robia dosť aj strednú triedu /800-1500usd/, najnovšie s obmeneným logom aj značkou Orient-Star - ten zverinec na pôvodnej verzii bol pre väčšinu U.S. a EU zakaznikov full stop. Značka je dosť "underrated". Snažia sa aj o high end, ale tam by som radšej volil Grand Seiko. Táto divers séria čo som ti odporúčal je naozaj populárna - kto má rád japonské divers hodinky tak na nich narazí. Je to pekne spracovaný poctivý kus železa. Kaliber je dovnutra trochu maly /vid polohu datumovky/, ale nova verzia je modernizovana o nove fičúrie, takze nie je im čo vyčítať. Safír, v cene guma aj ťah. Myslím že na fóre zopár kúskov nájdeš. Prebroď si to sám, ja musím aj pracovať... Niečo o značke: Link a zopár pekných kúskov, ja rád obrázky:
lub Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 ja myslim ze niekedy pocas cinskeho noveho roku by sme to mohli spachat /aspon ja budem mat vtedy volnejsi kalendar/ - to je presne 3Feb 2011, cize prve dva februarove tyzdne pre mna idealne pro seikosraz jsem všema deseti, Tvé MM bych moc rád viděl naživo. zrovna tak onneyova oranžová suma, atakdále..
patriknapr Odesláno 30. prosince 2010 Autor Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 Takze asi to budu dal resit na tom srazu, jeste posledni dotaz teda... Jak jsi instante rikal ohledne kvality a ceny"sumo je za tie peniaze neprekonatelny produkt, myslim ze porovnanie so swiss produkciou je zbytocne, tam je ina konstrukcia ceny a hodnoty produktu"To mi teda zcela jasne neni. Ale odpovedet muzes klidne az prijdes z prace)))
Chumpus Odesláno 30. prosince 2010 Nahlásit Odesláno 30. prosince 2010 (upraveno) ... Upraveno 30. března 2011 uživatelem Chumpus
Doporučené příspěvky
Pokud chcete odpovídat, musíte se přihlásit nebo si vytvořit účet.
Pouze registrovaní uživatelé mohou odpovídat
Vytvořit účet
Vytvořte si nový účet. Je to snadné!
Vytvořit nový účetPřihlásit se
Máte již účet? Zde se přihlaste.
Přihlásit se